Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Tabara Tematica Speo Alpin 2009

Bookmark and Share

Tabara Tematica Speo Alpin 2009

Tabăra Tematică „Speo - Alpin 2009”, a cărei temetică a fost finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Tineret Dâmbovița s-a desfășurat în perioada 24-30 august 2009, în Centrul de Vacanță „Cerbul” Brătei. Activitățile teoretice și practice au fost aplicate în masivele Bucegi și Leaota, în mare parte în arealul Parcului Natural Bucegi. Prin urmare, acțiunea s-a bucurat de spijinul administrației parcului, care a pus la dispoziție saci de plastic și mănuși pentru  ecologizarea traseelor străbătute.

 

             La activitățile teoretice și practice  (evaluări teoretice scrise inițiale și finale, cursuri, proiecții de imagini Power Point, trasee alpine, ateliere de lucru, alpinism și speologie vizitare peșteri)  au participat 48 de copii și tineri din 11 localități.

 

            Petrecând o săptămână minunată, plină de soare și peripeții, tinerii au parcurs în munții Bucegi traseul: Tabăra Cerbul – Cheile Zănoagei Mari – Cabana Bolboci – Șaua Lucăcilă – Stăna din Clăi cu ascensiune pe Claia de Piatră. Apoi au făcut cunoștință cu cățărarea pe stânci, urcînd pe văile alpine Rătei și Brătei și au continuat cu exersarea tehnicilor de urcare și coborâre folosind Parcul de Aventură din incinta Centrului de Vacanță „Cerbul”. Escalada pe stâncă, pe un traseu cu grad de deficultate mai mare, de tip manșă, precum și rapelul au îmbogățit experiența participanților în zilele următoare. În ceea ce privește activitatea legată de știința despre studiul peșterilor – speologia – participanții au avut posibilitatea să urmărească proiecții de imagini despre minunata lume subterană, să cunnoască și să testeze pe viu echipamentul pentru speologie dar și să pătrundă cu adevărat în întunericul și răcoarea cavernelor din bazinul Văii Rătei: Peștera cu Patru Intrări din Chei, Peștera Onicăi, Peștera Rătei (monment natural și captare de apă potabilă – prezentarea intrării) și Peștera cu Două Intrări.

 

          În ultima seară, tinerii au stat până târziu, depănând amintiri, alături de cântecul chitarei și de focul de tabără.

 

          La Tabăra Tematică  „Speo - Alpin 2009” au fost prezenți din partea asociației următorii monitori: Beneș Cristina, Cucu Adriana, Potrivitu George - Cristian, Heașcă Gabriel, Prundaru Marius, care s-au implicat în toate activitățile taberei.

 

 

Data: 1 septembrie 2009

Coordonator program,

Prof. Marius Prundaru

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 6784, Ultima actualizare: Miercuri, 2 Sep 2009Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Poiana Tapului-Valea Urlatoarea Mare

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii