Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Aventură-n-stare-pură

Bookmark and Share

Aventură-n-stare-pură - Partea I
Sâmbata,
Aventură-n-stare-pură

Pentru cei fără de care Făgăraşul ar fi, pentru mine, un munte ca oricare altul

Muchia Viştei O nouă tură in Făgăraş! Tot fără echipamentul adevărat de iarnă la care visez...tot cu trenul criminal din care debarci la 02.30 sau 03.10 (Ucea sau Avrig, care aţi fost pe-acolo ştiţi cât de dureros este zero-ul de la oră...). Din nou imi spun "mamă ce bine se doarme în cămin la ora asta...daca nu-i vreun kef prin preajmă. Cine m-o fi pus să vin? Nu puteam să dorm şi eu ca omu'? Mamă, ce lene-mi este!"
De-astă dată am cu mine pe unul care abia ast' vară şi-a luat licenţele la înot (cred că ştiţi cine era-n comisie ;o) şi care n-a mai fost la munte aşa, pe bune. E-ncrâncenat rău, iar acum ne-am apucat de o treabă serioasa, nu pistol cu apă: urcuşul pe Viştea Mare.
Prima lui întâlnire cu Muntele
Valea Viştea Mare
Transilvania În vale nu găseai pic de zapadă, dar pe la sfîrşitul drumului forestier apăreau petele albe.Era frig de behăiai şi dădeai în dalidumba.
S-a mers prin zăpadă pînă la genunchi trei sferturi din traseu.Da...daţi-vă coate spunîndu-vă "ce mare lucru"...Aşa a făcut şi Floricel, dar când a realizat ce sus sunt crestele secundare ce coboară spre Ardeal şi că vom ieşi deasupra lor mult, s-a calmat. Muchiile Zănoaga si Viştea Mare - pline de zăpadă. De data asta am fost scutiţi de problemele din anul precedent când urcuşul a durat 12 ore (noi bâjbâind pe centrul văii în loc de a coti puternic spre Zănoaga).Dar tot păţitu-i priceput, nu?. Zănoaga

Autor: Adrian Sorescu
Înscris de: Vasile Coţovanu
Vizualizări: 4691, Ultima actualizare: Duminică, 5 Nov 2000



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii