Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Aventură-n-stare-pură

Bookmark and Share

Aventură-n-stare-pură - Partea a III-a
Sâmbata,
Luna Dimineaţa apa uitată afară din saci - bocnă.Bun început! Ies să mă bâţâi pe afară în asteptarea răsăritului...în 5 minute Moldoveanu şi Viştea erau in flăcări !
"F8 and be there" sau, cum se zice printre studenţi, orice examen la care te-ai prezentat e pe jumate luat.
Cu aproximatie ştiam cum tre' să arate lumina pentru a scoate un apus sau răsărit roşu, toate aparatele automate ieftine se comportă la fel. Plus că eram şi sunt destul de încăpăţânat pentru a behai de frig p-afară când alţii nici nu au ieşit de la căldurică. Flăcările
Furnicile După aşa un început de zi, plus nişte ceai de bujori de munte (a facut furnica cu barbă un ceaaaaiii ... mamă-mamă!) şi pungi de plastic în bocanci învelind ultimele şosete uscate, ne-am apucat de Viştea.
A fost primul meu urcuş numit "matematic pe muchie" prin cărţi. De neuitat! Ca şi impresia ca ne aflăm în "munţi înalţi", mult mai înalţi decât cei 2527m pe care aveam să-i atingem.
A meritat !
Noaptea de nesomn pierdută (pentru noi câştigată!)pe tren. Mersul precum calul lui Berilă din Ucea spre Victoria.Băşicile apărute să-mi facâ viaţa amară după numai 3 ore de mers... Aşteptarea primelor gene de lumină în gura Văii Viştei pentru a putea intra în traseu, când aţipeam stând spate-n spate, chipurile sa ne-ncălzim. Frigul. Supliciul picioarele ude şi reci, al pateului care îngheţa pe degete până apucam să-l plasăm în gură. Cu vârf şi îndesat a meritat , deşi n-am urcat Moldoveanu cum ne propusesem.
Moldoveanu

Autor: Adrian Sorescu
Înscris de: Vasile Coţovanu
Vizualizări: 4704, Ultima actualizare: Duminică, 5 Nov 2000



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii