Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diverse - Concurs Iorgovanu Night Run @ Alpinet

Bookmark and Share

Concurs Iorgovanu Night Run @ Alpinet


"Iorgovanu Night Run" este un concurs de semi-maraton nocturn ce se va desfăşura în perioada 18-19 august 2012, începând cu ora 01.00, cu un traseu în masivul Piule-Iorgovanu din Munţii Retezat, mai exact în zona Retezatului Mic din raza localităţii Uricani, Hunedeoara. Competiția vine în întâmpinarea celor care doresc să-şi depăşească limitele într-un cadru natural deosebit. Retezatul Mic, parte a Parcului Naţional Retezat, aduce competitorilor posibilitatea descoperirii naturii în forma ei brută.

                                                  




                Mai putin de o luna ne desparte de Iorgovanu Night Run, primul semi-maraton nocturn desfasurat pe traseu montan din Romania.

                Pe 18 august echipa Clubului Alpin Valea Jiului te asteapta la competitia cu poate cel mai ridicat nivel de adrenalina desfasurata pana acum in Romania: Iorgovanu Night Run. Ce presupune organizarea unei asemenea competitii dar mai ales cine sunt oamenii din spatele Clubului Alpin Valea Jiului? 

              “Totul a plecat de la o mana de prieteni, in timp ne-am transformat intr-un club montan si momentan ceea ce facem e sa impartim experientele si ideile noastre cu toata lumea. La fel s-a intamplat si cu Oslea Hike and Ride Challenge unde totul a plecat de la turele de freeride, la fel se intampla momentan si cu Iorgovanu Night Run, totul pornind de la turele de noapte in Retezat.
               Chiar daca ideile sunt indraznete si poate uneori par chiar nebunesti inainte sa pornim cu o astfel de competitie cerem consultanta din partea salvamontului, visam traseul ziua pentru ca noaptea stam mai mult pe el, practic nu lasam nici un detaliu la voia intamplarii. Important e ca ne place ceea ce facem, punem suflet in toate activitatile acestea si se vede.”- Laurentiu Petreanu, vice-presendinte CAVJ

                Punctul cel mai inalt al traseului competitiei se afla pe varful Iorgovanu (2014 m), munte in a carui pesteri, spune legenda, traia demult un balaur infricosator. Acesta o rapeste intr-o buna zi pe Ana sora cea mica a viteazului Iorgovanu iar drept pedeapsa eroul legendei, il omoara si ii cara lesul pe crestele muntilor, urma putand fi vazuta pana si azi de cei care bat aceste carari.

                Pe 18 august vino si tu sa participi la o competitie inedita pe meleaguri de legenda: Iorgovanu Night Run.








Parteneri: Parcul National Retezat, Salvamont Uricani, Jandarmeria Montana, Search and Rescue Service Romania


Autor: Iorgovanu Night Run Team
Înscris de: ady beleanu
Vizualizări: 6658, Ultima actualizare: Marţi, 28 Aug 2012



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii RETEZAT  
Comentariu
ady beleanu ady beleanuAdministrator Alpinet , Luni, 6 Aug 2012, 8:56

Salut,

Castigatorii concursului "IorgovanuNight" sunt:
1. Daniel Macovei (Bacau).
2. Daniel Ganta (Hunedoara)
3. Razvan Spiridonescu (Brasov)
Premiul consta intr-o inscriere gratuita la start-ul primei editii a competitiei IorgovanuNight, din Muntii Retezat, 18Aug2012.

Felicitari
--
Echipa Alpinet

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii