Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diverse - Concurs RunSilvania @ Alpinet

Bookmark and Share

Concurs RunSilvania @ Alpinet
lergare si aventura intr-un circuit original si antrenant – Runsivania Wild RaceClubul Sportiv Lynx Cluj-Napoca si Clubul Ecologic Transilvania organizeaza impreuna cu partenerii, prima editie a  concursului Runsilvania WILD RACE ce va avea loc in data de 18.08.2012, in zona cascadei Rachitele din Apuseni.

O competitie pentru toate gusturile si varstele
Caracteristicile aparte ale competitiei sunt atat forma si continutul traseelor, cat si zona aleasa, intr-un cadru natural fascinant si salbatic. Runsilvania Wild Race este o competitie de alergare montana pe un traseu special ales si amenajat pentru a include pante abrupte, pasaje de catarare usoara, traversari pe poduri improvizate, diferite obstacole amenajate, etc. 

Concursul se va desfasura pe 2 sectiuni:
- Profesionisti – cu o lungime totala a traseului de 20, 3 km;
- Hobby – cu o lungime totala a traseului de 7, 34 km
La ambele sectiuni pot participa toti iubitorii sporturilor montane si miscarii in natura, care au implinit varsta de 16 ani si sunt apti din punct de vedere medical sa sustina acest tip de efort.
Participarea minorilor care au implinit 16 ani este conditionata de dovada scrisa a acordului parintilor, legalizata de un notar public.
Minorii sub 16 ani vor putea concura, pe categorii de varsta, la categoria Junior, pe un traseu special amenajat pentru ei in zona punctului de start.
Categoriile de varsta la care se va concura sunt urmatoarele:
Hobby:
- Feminin: Open / 16-29 ani / 30-39 ani / +40 ani
- Masculin: Open / 16-29 ani / 30-39 ani / +40 ani
Profesionisti:
- Feminin: Open / 16-29 ani / 30-39 ani / +40 ani
- Masculin: Open / 16-29 ani / 30-39 ani / +40 aniCronometrarea se va face la secunda, de catre arbitrii aflati in punctele de control si la sosire. Castigatori vor fi declarati cei care vor ajunge in cel mai scurt timp la punctul de Sosire dupa parcurgerea integrala a traseului pentru sectiunea la care participa. Se vor acorda premii in bani si in obiecte. Pe langa acestea, toti participantii vor beneficia de:
- Numarul de concurs;
- Harta traseului, la ambele sectiuni;
- Tricoul competitiei (masura este indicata la inscriere prin completarea formularului);
- Medalie, oferita tuturor participantilor care termina probele in timpul indicat;
- Diploma de participare pentru toti concurentii;
- Clasament printat la cerere;
- Bauturi energizante;
Puncte de revitalizare pe traseul concursului;
- Asigurarea asistentei medicale in caz de nevoie, in punctele indicate de organizatori;
- Premiere pentru primele 3 locuri, pe categorii de varsta si sex, la ambele probe;
- Tombola cu premii surpriza pentru participanti;
- Participare la toate activitatile sportive si culturale ce se vor desfasura in zona de Start/Sosire;
Varietate de activitati cultural-sportive, cu ocazia concursului

Organizatorii au pregatit si alte activitati in afara concursului, astfel incat participantii, impreuna cu toti cei prezenti in zona in weekend-ul concursului sa se poata bucura de acestea:
Recital de muzica Folk
In seara concursului, in data de 18 august 2012, va avea loc un foc de tabara si un recital de muzica folk la care vor putea asista toti cei aflati in zona. Primul invitat care a acceptat invitatia organizatorilor este Emeric Imre, iar lista este deschisa in continuare, de acest aspect ocupandu-se membrii Asociatiei Cuturale Reflector.


Tiroliana
Membrii Asociatiei Salvamont Salvaspeo Vladeasa vor pune la dispozitia tuturor doritorilor o traversare pe tiroliana ce va fi montata chiar deasupra spectaculoaselor caderi de apa ale cascadei Valul Miresei, in perioada 17 – 19 august 2012
Poligon de paintball
In weekend-ul concursului, in zona de Start/Sosire amplasata in Poiana Stanciului va functiona un poligon de paintball la care vor putea avea acces toti cei care vor dori sa-si testeze precizia sau sa incerce un joc in echipa.
Poligon de airsoft
De asemenea, deoarece  specificul concursului Runsilvania Wild Race a trezit deja interesul celor pasionati de circuite cu pasaje solicitante si obstacole, des intalnite in pregatirea militara, organizatorii le vor oferi acestora si posibilitatea de a-si exersa abilitatile si spiritul competitiv in cadrul unui poligon de tir cu replici de airsoft.
Circuitul grotelor
lvatorii montani din cadrul Asociatiei Salvamont Salvaspeo Vladeasa  vor pune la dispozitia tuturor, personal calificat care sa va ghideze in vizitarea unui circuit amenajat de ei intr-o portiune salbatica, ce cuprinde mai multe grote spectaculoase.
Concurs si expozitii foto
Din fotografiile ce vor fi realizate pe parcursul concursului si puse la dispozitia organizatorilor, vor fi selectate, supuse jurizarii in cadrul unei expozitii post-eveniment si premiate cele mai reusite instantanee.
Totodata, un fotograf profesionist va realiza o expozitie ulterioara evenimentului, pe tema acestuia, in cadrul unei manifestari artistice de amploare ce va avea loc in Cluj-Napoca.

Detalii, informatii actualizate la zi, precum si galerie foto / video, puteti gasi pe site-ul oficial www.runsilvania.ro si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/runsilvania.wildrace


Autor: RunSilvania Team
Înscris de: ady beleanu
Vizualizări: 5070, Ultima actualizare: Marţi, 28 Aug 2012Legaturi cu Ghidul Montan:
Masivul VLADEASA  
Comentariu
ady beleanu ady beleanuAdministrator Alpinet , Marţi, 14 Aug 2012, 23:32

Castigatorii concursului RunSilvania @ ALpinet sunt:
Eduard Benedek (Cluj)
Dan Jecan (Cluj)
Alexandru Vasiu (Bucuresti).
Premiul consta intr-o participare gratuita la competitia RunSilvania, din 18AUG.

Felicitari!
--
Echipa Alpinet

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii