Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Ghid montan - Despre pirtia de la Virtop

Bookmark and Share

Despre pirtia de la VirtopPentru ca a venit iarna si zapada e buna de schi, revin asupra unui mesaj de prin iarna trecuta, in legatura cu traseul marcat cu banda galbena din M. Bihorului (Vf. Tzapu - Stei) descris in M. Carpati nr. 24.
Repet: cel putin la coborare, NU se recomanda parcurgerea traseului in conditii de ceatza.
Spre marele nostru regret, marcajul nu a fost imbunatatit; oricum, in caz ca urmariti marcajul la coborare si apare ceatza, in momentul in care traseul se intersecteaza cu drumul forestier care duce la cantonul Neagra (spre stanga, in sensul coborarii) alegeti drumul, care e frumos oricum si va poate oferi o priveliste splendida, in special cand ajunge la obarsia Vaii Mari a Baitzei.
In caz ca (personalitatzi speciale cum sunteti:-) nu-mi ascultati sfatul - si apare ceatza dupa ce atzi depasit drumul forestier, NU va lasati tentatzi sa coboratzi in stanga, unde putetzi nimeri in stancariile si canioanele Vaii Sighistelului; in caz de dubii si tendinte de a parasi creasta, mergetzi spre dreapta, unde (ma rog, poate nu usor in oricve varianta dar cel putzin NU periculos) vetzi ajunge in satul Giulesti, cam la 6 km de Chiscau (bazinul vaii Craiasa).
NU contatzi prea mult pe marcaj, iarna, pentru ca va fi acoperit de zapada (e mai mult pe pietre).
Semnal Connex: bun pe tot traseul.
Ca veni vorba:
Pe Crisul Baitzei (denumit impropriu Crisul Negru) semnalul Connex e CU TOTUL nesatisfacator, inclusiv la Vartop; zice-se ca Dialog are, in schimb, un semnal EXCELENT, pana la Arieseni si mai departe (n-am verificat, asa mi-au spus prietenii, eu sunt pe Connex).
La doar catziva metri, cum treci in bazinul hidrografic al Sighistelului + Crisul Pietros, semnalul Connex e EXCELENT; eu l-am avut inclusiv in fundul unei doline adanci.
Numai bine, poteci insorite, zapada matasoasa:-)
Sa ma luatzi si pe mine - in gand - prin locurile frumoase in care vetzi merge:-)


Codruta

Autor: Codruta Mihaela Nedelcu
Înscris de: Elvis Grandin
Vizualizări: 10079, Ultima actualizare: Luni, 3 Dec 2001


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii