Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Arhiva articolelor Alpinet - ALPINinfo ianuarie-februarie 2001

Bookmark and Share

ALPINinfo ianuarie-februarie 2001 - Alpin Info ian-feb 2001 Recenzii - Summit
Summit

Toamna 2000

Acest numãr începe cu ultimele noutãti asupra unui subiect foarte fierbinte în Marea Britanie : "Acces Legislation" - Legea privind accesul în zonele turistice, de cãtãrare, etc.
Un articol semnat Simon Hale, instructor la Centrul National al Muntelui din Plas y Brenin, conduce primii pasi ai începãtorilor pe potecile montane în timpul iernii în cadrul capitolului "Safety on Mountains".
O nouã prezentare a Întãlnirii Internationale organizate de BMC la Plas y Brenin o fac Jon Bursnall, Anne Arran si Umberto Ghiandi. Jon Burnall povesteste experienta sa din cursul sãptãmânii petrecute aici surprinzând foarte bine atmosfera atât din timpul petrecut pe traseele de cãtãrare cît si din cadrul activitãtilor organizate în centrul montan.
Sub titlul "Insurance" (Asigurarea) este prezentatã protectia financiarã disponibilã pentru cãtãrãtori, alpinisti si (walkers). Apar ca ddisponibile mai multe tipuri de asigurãri : asigurarea de viatã (în cazul mortii), acoperirea în cazul unor boli grave (cancer, atac de cord, blocaj renal) si unor rãniri în cazul accidentelor produse în timpul cãtãrãrii. Summit Financial Services a dezvoltat relatii cu companii de asigurare si cautã sã obtinã rate de asigurare mai bune pentru cei ce practicã activitãti montane.
O paginã foarte utilã, peste care ai fi tentat sã treci cu privirea datoritã culorilor neatrãgãtoare este "Summit Climbing Web Pages" cu adrese URL ce oferã informatii foarte utile: expeditii, hãrti, ghizi si instructori, slujbe în domeniu, echipament, organizatii, etc.
Rubrica de echpament este ocupatã de programul BMC de testare a cãstilor, articolul fiind scris de Andz Mac Nae si Mark Taylor.
Articolul despre GPS va fi tradus într-un numãr ulterior al ALPIN info deoarece aruncã ceva luminã asupra acestui instrument despre care se discutã din ce în ce mai mult în ultimul timp.
Pe acoperisul Africii, Kilimanjaro, ne poartã Simone Lockall, trecând prin ascensiunea sa de la conditii ecuatoriale la cele arctice prin plantatii de cafea, ploi tropicale, traversând desertul înalt pânã ajunge la zãpezile vesnice de pe vârf.
Deci, dacã vã picã în mânã vã asigur cã veti savura lectura !

Monica Hanganu


Autor: CA Galati
Înscris de: Clubul Alpin Galati
Vizualizări: 17447, Ultima actualizare: Joi, 10 Oct 2002


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii