Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Arhiva articolelor Alpinet - ALPINinfo mai-iunie 2001

Bookmark and Share

ALPINinfo mai-iunie 2001 - Alpin Info mai-iunie 2001 Recenzii
Cãtãrãtorul solitar

Cãtãrãtorul solitar
de Ion Coman
(editura HACO International Brasov, 2001)
Poate fi achizizionatã direct de la autor, la adresa: Str.Aurora nr.25, ap.28, Brasov.

Categoria : beletristicã montanã
Valoare: ****

"Cele ce urmeazã sut în mare parte rodul imaginatiei, totusi încerc simtãmântul cã s-ar fi întâmplat unui tânãr în care ne-am putea recunoaste, dumneata, eu sau oricine a fost nevoit sã înceapã viata pe propriile picioare...Subiectul povestirii mele a fost, asadar, un pretext pentru a lega amintiri si frânturi de viatã trãite aievea."

Acestea sunt rândurile cu care începe Ionel Coman noua sa carte, apãrutã în primãvara acestui an. De la început însã trebuie sã previn cã stilul în care a fost scrisã cartea diferã total de ceea ce a publicat anterior. Dacã în unele cãrti deja apãrute vorbeste concret despre sine, la persoana I (Am îndrãgit muntii, Spre înãltimile înzãpezite ale Orientului, Aventura H.75, Excursie pe acoperisul lumii) iar în altele prezintã istoria si evolutia alpinismului (Alpinismul odinioarã si azi, Douã secole de alpinism), în aceastã a saptea carte autorul îmbinã propriile experiente trãite cu ceva fictiune, toate punându-le pe seama unui personaj numir Radu. Acesta este un tânãr inginer, ajuns în Brasov cu munca.
Firul cãrtii prezintã modul în care acesta pãtrunde în lumea magicã a Brasovului aflat în plin "avânt socialist", cum ajunge pe munte dus de un prieten, cum face primii pasi în cãtãrare...Toate acestea fiind îmbinate cu o micã poveste de dragoste.
Este posibil ca unii cititori avizi de literaturã de munte sã fi fost dezamãgiti de tema tratatã în carte. Ei poate asteptau un manual de escaladã, ceva gen "Douã secole de alpinism", în care se îmbinã tehnica cu istoria. Dar cel mai probabil, numãrul ace stora va fi depãsit de numãrul celor entuziasmati de aceastã nouã carte a domnului Ionel Coman, unul din cei mai prolifici autori de literaturã montanã.
Marian Anghel

Autor: CA Galati
Înscris de: Clubul Alpin Galati
Vizualizări: 18193, Ultima actualizare: Joi, 10 Oct 2002


Comentariu
Fără foto Stefan Militaru, Duminică, 26 Ian 2003, 7:58

Cum se poate procura revista?

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii