Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Arhiva articolelor Alpinet - ALPINinfo iulie-august 2001

Bookmark and Share

ALPINinfo iulie-august 2001 - Colaborare internationala
Colaborare internationalã

În urma contactelor stabilite de redactia ALPINinfo cu reviste similare din strãinãtate au apãrut primele roade. În numãrul3/2001 al revistei JAMESAK (publicatie a asociatiei alpine slovace JAMES) a apãrut un articol legat de istoria alpinismului românesc, semnat de subsemnatul. Materialul prezintã succint evolutia miscãrii alpine din România, punctând principalele evenimente pâna în anul 2000 (primele organizatii de munte, primele trasee de cãtãrare de gr.IV, V, VI, primele scoli, etc). Deasemenea, sunt prezentate si contactele stabilite de-a lungul timpului cu miscarea slovacã (de exemplu cazul Bucurei Dumbravã, nãscutã la Bratislava sau traseul Suzana din Tancul Mic fãcut de cãtãrãtori slovaci.).
La rândul nostru, ALPINinfo a publicat în nr.1/2001 un articol legat de istoria escaladei slovace, semnat de Vlado Linek, redactor la JAMESAK si cunoscut catãrãtor slovac.
Ambele materiale au fost traduse în si din limba româna de Katarina Hitkova, o tânarã slovacã studentã la limba românã, pasionatã de etnografie si cãtãrare.
Acest schimb de materiale informative se vrea începutul unei colaborari între ALPINinfo si reviste de profil din tãri cu traditie, unde literatura de specialitate este cu mult mai bine reprezentatã.

Marian Anghel

Autor: CA Galati
Înscris de: Clubul Alpin Galati
Vizualizări: 17769, Ultima actualizare: Vineri, 18 Oct 2002


Comentariu
Fără foto Nicolae Pîrvu, Sâmbătă, 1 Nov 2008, 18:58

Exista optiunea de a memora un traseu la orice GPS de pe piata sau doar la citeva dintre ele /
M-a interesat problema si am intrebat chiar pe cineva care ar fi trebuit sa stie ( tinind cont ca lucra la un magazin care comercializa asa ceva ). N-am aflat mare lucru.
Abia acum aflu din acest articol ca ar exista o astfel de optiune. M-ar interesa in plus sa aflu daca aceasta optiune se gaseste pe GPS - urile folosite indeobste in autoturisme sau pe un alt gen de GPS.
Ce doresc eu sa obtin este urmatorul lucru: ( poate ma puteti ajuta sa aflu cum ) doresc sa parcurg un traseu de 3 -5 km si apoi odata inregistrat sa pot sa-l printez cumva sa-l am pe hirtie. Credeti ca se poate asa ceva cu un GPS normal , adica nu foarte scump.

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii