Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Speologie - Istoria clubului

Bookmark and Share

Istoria clubului - Anul de inceput:1998

Data de 15 ianuarie 1998 este momentul de nastere a Clubului Alpin din Galati, ca sectiune a Clubului Alpin Roman (CAR). Cine au fost membrii care au decis infiintarea acestei organizatii? Iubitori ai muntelui, in cea mai mare parte drumeti si un numar foarte mic de cataratori.

Procesul verbal de infiintare a fost semnat de: Anghel Marian, Arion Gabi, Caval Marian Lucian, Dima Florin Mircea, Dumitru Viorel, Dimitriu Adrian Dorin, Mitache Marian, Mitrof Aurelian Petrisor, Pols Emilian, Stan Sandu Daniel, Trandafir Lucian Marius, Vasilache Cristian Grigore, Mirica Ovidiu Cosmin, Iacob Constantin Dragos, Chirilă Daniela, Neculai Adrian, Rautoiu Petre, Bleoju Sebastian, Balauta Ionut, Lefter Cristian, Tufa Gigi.

Consiliul Director provizoriu ales, pentru un an de zile si cenzorul a fost compus din:

Presedinte: Adrian Neculai

Vicepresedinte: Viorel Dumitru

Secretar casier: Dana Chirila

Membru: Dragos Iacob

Cenzor: Petre Rautoiu

Motivul pentru care s-a decis infiintarea unei sectiuni a CAR-ului la Galati, a fost foarte simplu; nu au existat oameni hotarati sa se implice in organizarea unei asociatii, cu personalitate juridica proprie.

-aprilie: deschiderea zonei de catarare din saua Tutuiatu (muntii Macin). Pana la aceasta data, in saua Tutuiatu exista un singur traseu/mansa, realizat in 1997 de catre Ionut Balauta si Marian Anghel. Un an mai tarziu, cu ocazia taberei de Pasti, s-au realizat o serie de premiere de catre: Marian Anghel, Marian Caval, Marian Pop (Cluj), Ionut Balauta.

-august: deschiderea zonei de catarare din Cheile Dobrogei. Potentialul pentru catarare al Cheilor Dobrogei, a fost "descoperit" in 1995, dar primul traseu de catarare a aparut abia in 1997, inceput de catre Marian Anghel si Robert Andone si finalizat un an mai tarziu, de catre Marian Anghel si Cristi Vasilache. Tot acum, s-au realizat mai multe trasee in premiera, majoritatea de catre echipa Marian Anghel, Cristi Vasilache.

-octombrie: s-a organizat primul stagiu de initiere in catarare, in muntii Macin. Acest stagiu a fost organizat pentru cresterea numarului amatorilor de catarare. Ca urmare, Emil Tufa devine membru al clubului.

-octombrie-noiembrie: s-a descoperit potentialul alpin din zona Datcova (valea Racova) de catre Marian Caval si Marian Anghel. Astazi, in aceasta vale sunt cele mai multe si mai lungi trasee de catarare din muntii Macin.

-decembrie: apare primul numar al buletinului informativ ALPIN info. Motivul pentru care a aparut acest buletin, a fost faptul ca nu circula absolut nici o informatie in cadrul CAR-ului si nu exista nici o legatura intre cele 3 sectii din tara (Cluj, Timisoara, Galati). Primul numar ALPIN info a aparut prin munca voluntara a 2 oameni: Marian Anghel si Claudiu Chiculita.

Autor: Clubul Alpin Galati
Înscris de: Clubul Alpin Galati
Vizualizări: 4070, Ultima actualizare: Sâmbătă, 26 Apr 2003


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii