Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Noutati in cazul Taului Ştiol/ Rodnei - Dezastru in Muntii Rodnei

Bookmark and Share
Noutati in cazul Taului Ştiol/ Rodnei - Miercuri, 31 Oct 2007, 10:29, vizitată de 6551 ori

De pe emaramures.ro, un articol de Meda Muntean.


http://www.emaramures.ro/index.php? page=det&cat=2&id=8777


"Fostul primar al orasului Borsa, Gavrila Grec, a fost scos de sub urmarire penala de Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures in dosarul care privea distrugerea Taului Stiol din rezervatia Parcului National Muntii Rodnei. Decizia procurorilor l-a revoltat pe montaniardul Lucian Petru Goja, cel care a tras primul atentia asupra situatiei din zona.


Printr-o scrisoare adresata presedintelui Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), Zoltan Nagy, acesta a anuntat, de altfel, ca renunta sa mai faca plangere la rezolutia pusa de magistrati, considerand ca statul roman trebuie sa fie acela care sa apere ariile protejate din Romania.



In rezolutia redactata de procurori se specifica faptul ca Gavrila Grec este scos de urmarire penale pentru distrugerea taului (fapta prevazuta la articolul 217, al. 1 si 2 din Codul Penal), precum si pentru distrugerea din culpa (fapta prevazuta la articolul 219, al. 3 din Codul Penal). De asemenea, in document se precizeaza ca toate cheltuielile de urmarire penala, in suma de 100 de lei, vor ramane in sarcina statului.

....

Lucian Petru Goja a aratat ca s-a asteptat la o asemenea decizie din partea anchetatorilor, atat din cauza acordurilor tacite dintre fostul primar Gavrila Grec si reprezentanti ai APM Maramures care ar fi avut la baza eliberarea retrocativa de avize, cat si a faptului ca s-a profitat de faptul ca ancheta a fost ceruta ”de un simplu cetatean, un amarat de turist”".

Şerban-Alin Pontoş