Comentarii înscrise de Daniela Ursu
<< [181-200] [201-220] [221-240]<  241-260 din 1655
  > [261-280] [281-300] [301-320] >>
FotografieComentariuData
Ceahlaul in departare
Ioan Panaite
Piciorul Bostanu, cu vf. Bostanu, 983 m.
24 Oct
Ceahlaul in departare
Ioan Panaite
Ehee, ce locație rară... În față e Piciorul Bostanu, în spatele fotografului Fundu Glodului (1018 m), în dreapta Piatra lui Macarie și în stânga Dosu Țiganului (900 m).
24 Oct
Masivul Ceahlau toamna
Ioan Panaite
O panoramă estică deosebită! Ca una din cele despre care-ți spuneam eu mai demult, pe care merită să pui denumirile tuturor stâncilor fotografiate.
24 Oct
Splendoarea Ceahlaului
Ioan Panaite
\/ Fundu Ghedeon!... Așa cum rar ne este dat să-l vedem...
24 Oct
"Constance"
Romeo Cretu
La fel și eu. Dacă acum acesta - din pricina mirosului și a căldurii, așa cum am mai spus - nu am reușit să parcurg decât parțial, sper - poate anul viitor - să realizez pe jos, pe mal, un circuit al lacului, cu plecare din Poiana Largului, dincolo de Piatra Teiului, către stânga, spre Ceahlău, Răpciuni, Fârțăgi, Izvorul Alb, Secu, să traversez barajul și-apoi tot pe malul lacului spre Poiana Cârnului, Cârnu, Potoci, Poenari, Ruginești, Hangu, Gura Hangului, Grozăvești, Ghirițeni, Lețești, Poiana Teiului și iarăși Piatra Teiului. Sau în sensul acelor de ceasornic.
22 Oct
"Constance"
Romeo Cretu
Pe malul care se vede "a fost odată satul Cârnu", format în anul 1803 din cătunele Poiana Cârnului și Cârnu și Izvoru Muntelui. A luat numele de la "cârnitură", cotul pe care-l făcea Bistrița cândva, schimbându-și cursul spre dreapta, cot periculos pentru plutași.
În Cârnu au venit din anii 1786, 1812, 1817 imigranți transilvăneni care purtau numele Ungureanu, Ciucanu, Sălăgeanu. Alții, cu numele Dorneanu și Vicoveanu, erau veniți din Bucovina ocupată de austrieci.
În Cârnu au fost două biserici, cea veche de prin 1782 era mică, avea 5 m x 11, 5 m, din lemn, acoperită cu scânduri prinse în cuie de tisă. Icoanele, cărțile și covoarele vechi - parte din ele - au fot predate muzeului din cadrul liceului Petru Rareș din Piatra-Neamț. A doua biserică a fost ridicată în 1909, din piatră și cărămidă, demolată, refăcută, mutate și osemintele din cimitir în 1958, în satul Izvorul Muntelui.
In anul 1884, după constituirea Domeniului Coroanei la Bicaz, a fost înființată școala din Cârnu, în 1893, cursurile fiind ținute de învățatorul C. Teofănescu-Gribincea din Bicaz de trei ori pe săptămână, unui nr. de 30-40 de elevi de clasele I și a II-a, pentru care domnia sa primea în plus la salar 20 de lei pe lună...
La intrarea în satul Cârnu, peste râul Bistrița a existat înaintea celui de-al doilea război mondial "un frumos pod din fier", dinamitat de armata germană aflată în retragere spre Hangu. Podul a fost reconstruit din lemn, sub supravegherea rușilor, cu muncă obligatorie a bărbaților localnici. Lângă pod, pe malul stâng al Bistriței - cam pe unde e vaporașul - era cârciuma "La Lazăr", în foișorul căreia, duminica, după slujbă, veneau localnicii în costume populare și se încingeau la sârbă, horă ori leșească.
Nu am fotografii de-atunci, ci doar amintiri...
22 Oct
Hidegu
Adrian Popovici
Ireal de frumoasă!... Cu oarece invidie aș spune că - la prima vedere - pare compusă din min/max trei cadre suprapuse, dar îmi place mult prea mult întreaga compoziție și cu precădere, ce se vede în fundal...:-)
20 Oct
În mijlocul fericirii albastre
Claudiu-Mircea Birliba
Exact așa am și făcut: 2540x450, 925.696 octeți.
Mulțumim și ptr. celelalte sfaturi! Ce-i drept, cadrele n-au fost verticale, dar o treime suprapunere tot au avut.:-)
16 Oct
În mijlocul fericirii albastre
Claudiu-Mircea Birliba
Panorama este realizată în PS din 8 cadre landscape, zero crop. Problemele de la îmbinări mi-au dat mari bătăi de cap, neștiind să mă joc în photoshop nu am reușit să corectez efectul de vignetare prezent foarte vizibil în primele patru cadre, de la stânga spre centru, zona centrală a câmpului fiecărei imagini, individuale, fiind mai intens iluminată decât zona periferică, în speță partea superioară a fotografiile - cerul. Am reușit o uniformizare foarte bună a cerului în Picasa, dar din păcate algoritmul Picasei vs. PS este net inferior, astfel că la o salvare de la 17 Mb cât avea panorama finală la 1 Mb cât e cerința Alpinetului pierdem foarte mult și din detaliile fine și din calitatea imaginii originale.
16 Oct
Cochetând cu vântul
Daniela Ursu
E ok, nu e nicio supărare.
Sistemul de editare al articolelor, pe site, poate. Nici mie nu mi-au ieșit din prima. Dar pentru IIC, pentru mine, nu a fost nimic greu: un mail cu cateva fotografii - de regula numite Foto 1, Foto 2 s.a.m.d și un fișier salvat în Word, cu diacritice, în care pe alocuri scriam Foto 1, Foto 2... Greul era pentru Cristi și Emi sau cine aranja în pagină toate materialele.
Tu ai niște ture grozave, Adrian.... Imagini foarte rare... Locuri mai mult neumblate... Alte perspective... Altfel de povești...
15 Oct
Cochetând cu vântul
Daniela Ursu
*Un amplu colaj!!!
PS: Vezi, nici nu prea știu cum se scrie, dar'mite să-l fac așa cum vreau...:-)
15 Oct
Cochetând cu vântul
Daniela Ursu
Uf, cum mă faci tu să divulg totul...:-) Păi nu e o simplă fotografie, ci un amplu cola!!!. Și tot ce știu să fac în Photoshop e "merge photo", zero crop. Mai am de luat câteva lecții sau apelez la Teo ori la George...
Mulțumesc mult pentru link-uri!
15 Oct
Cochetând cu vântul
Daniela Ursu
Teo, George, Emi - vă mulțumesc mult!
Glig - asemenea! Mi-e dor de comentariile tale, s-au rărit brusc și îmi lipsesc...
Adrian - ți-am rămas datoare cu o fotografie... Crede-mă, va veni și vremea ei să o înscriu...
Corneliu și Adrian - ce urât vorbiți:-) și eu îl iubesc atât de mult și pe dânsul...
Corneliu - sănătate deplină iți doresc! Cât despre Giulia, e un talent în devenire - cu siguranță data viitoare îmi va încadra și restul mergătorilor...:-)
14 Oct
Bucegi
Soare George
O serie deosebit de bine îngrijită și foarte plăcută privirii!
14 Oct
Căutând a treia claie
Paul Airinei
Primul meu comentariu a fost pentru camaradul din imagine, iar al doilea pentru autorul pozei. Eu înțeleg că el "a vrut să facă o glumă", problema e că eu nu i-am înțeles niciodată glumele, cele cu obiectivul vizat începând încă din 5 oct. - după cum ne spune autorul în comentariu http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_102099.html - iar poza de față este de săptămâna aceasta...
Deci nu înțeleg: am dat nume noi de locuri, acum schimbăm și configurația terenului, mâine-poimâine umblăm și la altitudini și urcăm Ocolașul la 1999, 99 lei? Pardon, metri!
Paul, cu tot respectul, umblă cu subterfugii: știe că, dacă va adauga - în gluma lui - un toponim greșit sau ceva nepotrivit, eu voi sări repede c-un comentariu, apoi c-un altul și tot așa...
14 Oct
Căutând a treia claie
Paul Airinei
Nu mai băga zâzanie că sunt două clăi, nu trei.
14 Oct
Umbrelute
Cristian Adoc
Mai întrebi? Văd că pe prima, din stânga, a și gustat-o cineva...:-)
14 Oct
Căutând a treia claie
Paul Airinei
Salut, Claudiu!:-)
14 Oct
Sa se faca lumina!
Ioan Panaite
*soarelui...
13 Oct
Sa se faca lumina!
Ioan Panaite
So,
În prima zi, "Întru început, a făcut cerul și pământul. Și pământul era nevăzut și netocmit." Și a spus "Să se facă lumină".
A doua zi a făcut o "tărie în mijlocul apei" și a numit tăria cer.
A treia zi "a adunat apa cea de sub cer întru adunările sale și a arătat uscatul".
A patra zi "a făcut doi luminători mari, cel mai mare pentru stăpânirea zilei, iară luminătorul cel mic pentru stăpânirea nopții"...

Așadar, momentul surprins de tine este a patra zi, mai exact, spre seară, către apus - după poziția soarelului...:-)
13 Oct
Comentarii înscrise de Daniela Ursu
<< [181-200] [201-220] [221-240]<  241-260 din 1655
  > [261-280] [281-300] [301-320] >>