Ciobani doinind - Muntii Buila-Vanturarita

Submitted by: Bogdan Stoica
Ciobani doinind - Muntii Buila-Vanturarita
Publishing date: : Oct 20, 2003, views:: 4070
Geographic location: România
Album (slideshow): Muntii Buila - Vanturarita
Used equipment: Zenit TTL
Description: Masivul Buila Vanturarita - Vf. Albu.
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Fără foto Konrad Beti, Tue, Oct 21, 2003, 2:17 am

Exceleeent!!! Plina de expresivitate:)

Lucian Jurca Lucian Jurca, Tue, Oct 21, 2003, 8:29 am

Cel culcat din ce doineste?
Indiferent de raspuns, poza are inca un 10.

Ioan BĂŽndeanu Ioan BĂŽndeanuAdministrator Alpinet , Tue, Oct 21, 2003, 5:21 pm

E responsabil cu sprijinul moral....:-D

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Tue, Oct 21, 2003, 11:18 pm

In primul rand, pacat ca n-a intrat tot cainele in cadru.
In al doilea rand, ma intreb daca ei au votat pentru sau impotriva noii Constitutii.
In al treielea rand, ma intreb daca ei au stiut ca s-a votat noua Constitutie.
In al patrulea rand, se pare ca pentru ei viata e ceea ce trebuie sa fie cu sau fara noua Constitutie.
In al cincilea rand, imi pare extrem de rau ca n-a intrat tot cainele in cadru...

Fără foto Zoltan Bartalis, Mon, Nov 3, 2003, 6:45 pm

Inca un 10 si de la mine!
Din pacate aceast Carmil Murgescu (sau cine-o fi in spatele acestui nume) se dovedeste inca odata a fi un idi*t fara pereche nu numai in acest top foto, dar si in afara...:x

Marius Ilioaea Marius Ilioaea, Mon, Nov 3, 2003, 7:57 pm

Ai ce ai cu ciinele ala:)

Fără foto Bogdan Stoica, Tue, Nov 4, 2003, 4:14 pm

Si mie imi pare rau de caine si piciorele ciobanilor. A trebuit insa sa fac sacrificiul asta pentru salvarea spontaneitatii imaginii (ciobanii nu au inteles absolut nimic decat dupa ce i-am fotografiat, moment dupa care toata vraja s-a rupt: au inceput sa-si aranjeze ciorecii, camesile si cusmele si sa-i faca ochi dulci obiectivului). Nu mai vorbesc de caine - tot timpul se invartea in jurul meu si latra de am crezut ca vrea sa vada ce gust am.

Fără foto Muza Mădălina, Tue, Nov 4, 2003, 6:50 pm

:P frumos oricum asha e!

Titus Hen Titus Hen, Wed, Nov 5, 2003, 11:54 am

Unde sint ciobanii de alta data:-D
Cind citesti descrieri de prin ani 60-70 si le compari cu ceea ce au devenit acum cei mai multi dintre ei...

Fără foto Dan Loghin, Wed, Nov 5, 2003, 5:50 pm

Si totusi, daca poza este doar spontana, la ce ii trebuia cavalul in gura ciobanului din stinga, de a fost surprins in plin moment cultural? El cinta si inainte de momentul prielnic sau doar facea repetitii spre deliciul celuilalt? Dupa figuri, care numai uluite nu sunt, ei tocmai si-au adus aminte de Massive Attack. "Safe from harm", in cazul de fata!:-)

Fără foto Vali Maranescu, Sat, Nov 29, 2003, 5:33 pm

Fara comentarii un 10 pe care nu-l pot da de la acest IP comun cu altii ce au notat.

Fără foto Asociatia Kogayon, Sun, Mar 27, 2005, 10:58 pm

Salutare!
Imi poti da, te rog o adresa de email de-a ta? Asociatia Kogayon s-a ocupat de infiintarea Parcului Natinal Buila-Vanturarita, iar acum dorim sa ne implicam in administrarea acestuia. Ne-ar fi de folos ori ce fel de materiale sau informatii referitoare la zona.
Florin Stoican
www.kogayon.ro

Fără foto Călin Apetroaie, Sun, Feb 24, 2008, 10:15 pm

Felicitări! O fotografie plină de viaţă.

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
Comments submitted by Bogdan Stoica
PhotoCommentDate
Sfidând gravitaţia
Ileana Ionescu
Felicitari! E superba!
Feb 15
"Instalaţie"
Doru Seliscan
Superb!
Nov 26
Ciobani doinind - Muntii Buila-Vanturarita
Bogdan Stoica
Si mie imi pare rau de caine si piciorele ciobanilor. A trebuit insa sa fac sacrificiul asta pentru salvarea spontaneitatii imaginii (ciobanii nu au inteles absolut nimic decat dupa ce i-am fotografiat, moment dupa care toata vraja s-a rupt: au inceput sa-si aranjeze ciorecii, camesile si cusmele si sa-i faca ochi dulci obiectivului). Nu mai vorbesc de caine - tot timpul se invartea in jurul meu si latra de am crezut ca vrea sa vada ce gust am.
Nov 4
Cioban in Cheile Pisicii
Bogdan Stoica
Silviu, i-am facut si un portret.
Nov 3
Culori
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
Superba!
Oct 30
Ushba
Octavian Radu Topai
Superba fotografia! Din pacate insa, a intervenit din nou Carmil cel Debil si Senil
Oct 24
Jos in vale e civilizatia
Claudiu Enescu
Superba fotografia! Din pacate Carmil cel Debil si Senil si-a facut din nou datoria....
Oct 22
Netis
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
Superba fotografie!
Oct 16
Lacul Iezer
Bogdan Stoica
Ai dreptate Ciprian.
Oct 3
Lacul Iezer
Bogdan Stoica
E cu siguranta vorba de un alt izvor pentru ca cel despre care vorbesti tu apare in amonte de lac si formeaza un fel de mocirla
Oct 3
Lacul Iezer
Bogdan Stoica
Monica, cel de care vorbesti exista intr-adevar dar nu e cel care se varsa in lac. Asta cu lacul vine izvoraste mai de sus si pozitionat lateral dreapta fata de curs.
Oct 3
Lacul Iezer
Bogdan Stoica
De fapt, nu imi aduc aminte sa fi fost vreodata mai mare nivelul. In plus, nimeni nu stie unde se duce apa asta ca de crescut mai mult de cativa centrimetri nu creste niciodata iar izvorul care se varsa in lac nu a prea secat de ani de zile.
Oct 3
Lacul Iezer
Bogdan Stoica
Iezerul e un munte superb. Nu mai vorbesc de ce poti sa vezi daca ajungi pe Iezerul Mare sau pe Rosu - nu stiu daca mai exista un alt multe din care poti vedea atatea masive. In dimineata in care am facut fotografiile din seria asta se vedeau perfect: Fagaras, Piatra Craiului, Bucegi, Leaota, Ciucas (o mica parte), Cozia, Buila-Vanturarita, Latoritei-Lotrului si Parangul (Partial).
Oct 3
Lacul Iezer de sub Iezerul Mare
Bogdan Stoica
Ai dreptate Amalia, era cam insorit. In plus, era cam la o jumatate de ora dupa rasarit.
Oct 3
Vf. Iezerul Mic
Bogdan Stoica
Scuze de intarziere. Adrian are dreptate: a fost de fapt o inclinare a aparatului, voita insa. In primul rand imi placea foarte mult ce se vedea in dreapta jos. In al doilea rand, imi place in mod deosebit asimetria. Multumesc de comentarii oricum-asa imi dau seama cat de putin stiu despre tehnica foto.
Oct 2
Triglav-Slovenia
Bogdan Stoica
In cazul in care nu ai mai mult de doua zile disponibile, cel mai bun punct de ascensiune ar fi de la Dom Aljaeid - o cabana aflata 1015m altitudine, accesibila cu masina (11km pe un drum forestier foarte bun din magistrala rutiera care leaga Liubliana de statiunile montane slovene si Austria). Din pacate, camparea in locuri nepermise este strict interzisa si risti sa fii depistat si amendat imediat. Cat despre cabana mentionata, e un excelent punct de plecare pentru o ascensiune rapida dar din pacate cam scumpa (platesti cam 14 USD pentru o noapte de cazare in camere de 6 paturi si asta fara mic dejun). Conditiile sunt insa excelente. O problema ar putea fi (e drept ca vara mai ales) aglomeratia de nedescris caci fara indoiala muntele e marea pasiune a slovenilor - fara nici o exagerare sunt sute de turisti care urca zilnic, cu ghizi angajati sau fara.

Cat despre munte in sine, pare a fi o Piatra Craiului a Sloveniei, dar mai inalta (Summit-ul de pe Triglav e la 2864m). Marcajele sunt bune dar din pacate de mici dimensiuni si toate avand aceeasi forma si culoare. Ascensiunea de la cabana pana in varful Triglav se poate face cam in 6-7 ore avand in vedere ca cea mai mare parte a ascensiunii se face pe hornuri abrubte dar securizate cu piloni din metal (aproximativ 1900m altitudine de la cabana). "Lanturile", in sensul pe care noi il intelegem, lipsesc dar pilonii fixati in perete asigura o ascensiune fara riscuri chiar si pentru cei mai putin pregatiti.

Traseul incepe chiar in spatele cabanei si continua pe valea Vrata pentru aproximativ 45 min, initial printr-o padure tanara iar apoi pe marginea micului rau cu acelasi nume si ale carui ape au o culoare de un verde straniu. La aproximativ 15 de la plecare - in dreptul unui monument dedicat alpinistilor care au escaladat Triglav-ul - drumul se bifurca in doua trasee de ascensiune, fiecare purtand numele celui care l-a descoperit: desi aproximativ egale ca lungime, cele doua au grade diferite de dificultate astfel incat pentru o ascensiune mai facila e bine sa alegeti traseul care se continua pentru inca 1/2 ora pe valea Vrata.

Dupa parcurgerea vaii Vrata, ultimul traseu mentionat traverseaza raul si abordeaza frontal peretele nordic al Triglav-ului. La o prima vedere, peretele pare absolut inabordabil dar dupa numai cateva minute apar micile hornuri securizate cu pilonii de metal. Hornurile despre care am vorbit - prin care se desfasoara o mare parte a traselui - seamana foarte mult cu Strunga Dracului dinainte de Negoiu.

Urcusul e foarte accentuat dar are si parti in care se merge pe curba de nivel pe poteci foarte inguste marginite de adevarate prapastii. Cam la doua ore de la bifurcatia celor doua trasee, acestea se reunesc. De aici mai sunt cam 2-2 1/2 pana la cabana Kredarica (2.550) aflata chiar sub Triglav.

Ascensiunea de la Kredarica la Summit (varful este practic reprezentat de o mica ghereta de metal in care se poate intra) pare la prima vedere imposibila. Ca si restul traseului, este insa bine securizata cu piloni de metal. Coborarea se poate face pe acelasi traseu (categoric recomandat pentru o coborare rapida sau pentru caz de vreme rea).

Cat depre privesti, sunt absolut senzationale. Din pacate insa, noi am prins o vreme cam rea: ploaie, ceata si o gramada de nori astfel incat fotografiile publicate au fost facute in putinele momente cand vremea a fost mai buna - cred ca pe la 7 dimineata caci am inceput sa urcam la 5, 30 dimineata.

Inca ceva: in caz de vreme rea si posibila furtuna, e foarte posibil sa vi se interzica ascensiunea. Cam totul este controlat acolo datorita afluentei incredibil de mari de turisti (am inteles insa ca asta se intampla mai ales in August, Septembrie si Octombrie). De altfel, slovenii ne-au spus ca anul asta asa de multa lume care voia sa urce ca au fost nevoiti sa opreasca ascensiunile pentru a se evita accidentele: in cea mai mare parte a sa, traseul nu permite decat accesul unei singure persoane a.i. in cazul in care ai ghinionul sa urce un grup de 60-70 de persoane (lucru care se intampla frecvent datorita grupurilor organizate) este posibil sa fii nevoit sa astepti si 20 de minute.

Cat despre alte trasee de coborare, cel mai frumos se pare ca este cel care face legatura intre Kredarica si statiunile Bled sau Bohinj (noi nu am reusit sa il facem datorita lipsei de timp). Aceste doua trasee sunt putin mai lungi (7-8 ore) si dar sunt presarate cu nenumarate cascade.

Ar mai fi multe de zis dar nu cred ca e momentul acum.
Sep 23
Comments submitted by Bogdan Stoica
©Alpinet Project 1999 - 2024