Cornul Călţunului (2505 m alt.)

Submitted by: Mihaela-Alina Radu
Cornul Călţunului (2505 m alt.)
Publishing date: : Jul 15, 2004, views:: 4877
Geographic location: România, Muntii FAGARASULUI, Vf. Lespezi
Album (slideshow): Făgăraş 2/2003 (iulie-august)
Used equipment: Kodak DC 3400
Description: Văzut de pe Vârful Lespezi (2517 m) la ora 6: 43 A. M. în 06 august 2003.
Mihaela-Alina Radu - Personal gallery
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Cosmin Sava Cosmin Sava, Fri, Jul 16, 2004, 4:40 pm

Acum m-am lamurit sa sunt doua varfuri...:-D

Fără foto Lucian Hulban, Fri, Jul 16, 2004, 4:50 pm

Zece...:-D

Fără foto Dan Loghin, Fri, Jul 16, 2004, 5:03 pm

Am avut odata drept "tema de cercetare" obligatorie - ce nu face omul cind este nevoit sa ramina "de garda" la gura sobei si-l arde dorul de munte! - sa raspund la intrebarea: "Care este kilometrul patrat cel mai neumblat din tara asta?". Toti am fost de acord atunci, ca ipoteza de baza, ca este bine sa caut mai curind intr-o zona montana inalta.
Ei bine, dupa ce m-am straduit din greu si am intrebat si pe altii, inclusiv ciobani din zona - iar eu luasem foarte in serios provocarea - raspunsul pe care l-am gasit eu a fost: Caldarea estica de sus dintre vf. Ciortea I si vf. Boia. Nici macar ciobanii nu ajungeau pe acolo si nimeni nu se laudase ca bivuacase chiar in caldare.
Spun asta pentru ca intrezaresc zona in poza ta. Iti multumesc! Daca ai avea o fotografie (mult) mai apropiata a zonei, ti-as fi recunoscator. Eu unul nu ma reusit sa fotografiez decit fuioare de ceata.
Am mai rugat un coleg de Alpinet pentru "Drumul lui Negru Voda" si a avut bunatatea sa o posteze aici. Drept pentru care indraznesc.
Asta si pentru ca nu ma consider specialist in nici un munte, ca si tine, iar muntii mei dragi ramin Fagarasii - (scuze! eu folosesc pluralul pentru acesti munti).:-)

Sorin Rechiţan Sorin Rechiţan, Sun, Jul 18, 2004, 5:09 pm

Frumoasă fotgrafia...postată chiar de ziua mea...:-D:-D
Pt Dan Loghin: Am făcut o fotografie căldării cu pricina anul acesta, în Aprilie. Vremea a fost destul de bună. E puţin în contre-jour dar e destul de explicită. O găseşti în slide-showul Alpii Transilvaniei.:-D

Mihaela-Alina Radu Mihaela-Alina Radu, Mon, Jul 19, 2004, 3:10 pm

Până acum nu am ajuns în zona Boia-Ciortea, dar am o presimţire că voi ajunge cât de curând pe acolo.:-) Prea se află de mult timp pe "lista de aşteptare", împreună cu întreaga culme sudică Mâzgavu-Titescu. De altfel şi în zona Lespezi-Călţun au rămas o mulţime de restanţe de anul trecut, aşa că e musai să revenim pe acolo cât mai repede.:-) Poate, cu această ocazie, vom reuşi să realizăm fotografii în detaliu ale zonei, aşa cum a fost şi aceea cu "Drumul lui Negru Vodă", din zona Vârfului Râiosu, de care ai amintit în comentariul tău, Dan.:-) Făgăraşii înseamnă mult mai mult decât traseul de creastă, cel arhicunoscut de majoritatea iubitorilor muntelui. Zonele aflate în afara marcajului bandă roşie, mai puţin "mediatizate" şi, implicit, mai puţin umblate, merită din plin să fie cercetate practic îndeaproape. Poate tocmai acolo se ascund adevăratele frumuseţi, departe de furnicarul crestei principale...

Fără foto Cristian Georgescu, Mon, Jul 19, 2004, 3:23 pm

Da, si eu am ajuns la aceeasi concluzie in legatura cu crestele secundare ale Fagarasului, merita studiate indeaproape, dar mai putin cele sudice care sunt lungi, soft si pline de ciobani handicapati si marlani.

Mihaela-Alina Radu Mihaela-Alina Radu, Mon, Jul 19, 2004, 6:27 pm

Oare de ce în toţi anii de când merg pe munte nu am avut ocazia de a întâlni "ciobani handicapaţi şi mârlani"? Să fie doar o chestiune de noroc? M-aş mira.:? Cât despre crestele sudice făgărăşene, "lungi, soft" şi populate cu exemplare negative, de genul celor menţionate de tine, Cristian, le prefer fără nici o discuţie pe acestea înaintea altor masive în care mişună altfel de exemplare, acelea cu adevărat negative, după părerea mea. Fiindcă nu cred că pe Mâzgavu, Podeanu, pe Muşeteica, ori la obârşia Vâlsanului, pe Picuiata sau pe Scărişoara, voi întâlni vreodată "personaje" de genul celor cu care ne intersectăm la tot pasul pe cele mai bătute poteci. Pentru aceştia, efortul de ajunge în aceste zone "anonime" ar fi în zadar, tocmai fiindcă acei munţi nu au nume rezonante cu care să se poată lăuda la întoarcere. De aceea nici nu depun acest efort. Dar poate e mai bine aşa, muntele rămânând astfel nepoluat, din mai multe puncte de vedere, nu doar din cel al gunoaielor. E o chestiune de opţiune, nimic mai mult. Fiecare vede muntele în felul său şi e normal ca fiecare să vrea altceva de la acesta, să aibă aşteptări diferite. Ture faine tuturor, în munţii dragi vouă!

Fără foto Cristian Georgescu, Mon, Jul 19, 2004, 7:08 pm

Mihaela, mai inteles gresit, si mie imi place sa merg prin munti salbatici dar imi asum acest risc de a intalni ciobani la fel de salbatici precum locurile (parca mai ieri s-au dat jos din copac). Poate ca esti tu mai norocoasa caci au fost atatea cazuri de turisti/alpinisti bruscati/furati de ciobani prin muntii Romaniei. Pot sa lansez si un sfat de a nu va lasa cortul nesupravegheat in aceasta zona a Fagarasului, sau bocancii in veranda ca s-ar putea sa fiti nevoiti sa coborati din Fagaras in picioarele goale. De, este adevarat ca unii oameni stiu sa vorbeasca si sa comunice cu animalele si acestia s-ar putea intelege mai bine cu ciobanii dar eu nu am acest talent.

In alta ordine de idei, toti muntii sunt frumosi si fiecare are farmecul lui aparte dar orice om are niste preferinte, nu poti sa-i iubesti pe toti la fel din aceasta cauza apare o ordonare dupa preferinte involuntara caci viata-i scurta si nu ai timp sa faci toti muntii din lume, de aceea ii faci pe cei mai pe gustul tau mai intai si daca mai ramane timp....(dar nu ramane).

Fără foto Ducu Gheorghiescu, Tue, Jul 20, 2004, 12:20 am

Draga noastra Mihaela: te rugam frumos sa faci reclama altor munti, pentru ca, nu-i asa, sint atitea masive care au nevoie de reclama. In ceea ce priveste Fagarasul Sudic, te rugam respectuos, noi cei care il iubim cel mai mult (stim ca o sa te derajeze sintagma, dar lasa-ne sa credem chestia asta), sa lasi descrierile amanuntite, sa raresti povestirile/ povestile/ naratiunile din zonele mai sus amintite. E plin de neamuri proaste care vor sa ajunga in zone neumblate. Si pe care le ajutzi/incurajezi prin "doumentarea" ta. Sintem convinsi ca ai citit toate ghidurile zonei, ca stapinesti la perfectie altitudinile, azimuturile sau alte detalii de pe hartzi, dar rugamintea noastra este una singura: LASA-I PE CEILALTZI SA DESCOPERE SINGURI MINUNILE MUNTILOR NOSTRI. Pentru ca, in curind, din cauza marinimiei tale, s-ar putea sa nu mai ai nici tu pe unde cauta FRUMOSUL/PERFECTIUNEA prin Carpatii Romaniei. Satui de invazia in Fagarasul Sudic, constienti ca luptam cu morile de vint, semnam: citiva indragostiti de muchiile si vaile sud fagarasene.

Fără foto Ducu Gheorghiescu, Tue, Jul 20, 2004, 12:31 am

Cit despre ciobanii din sudul Fagarsului, abtine-te: sint unii minunatzi, geniali, mirifici, oameni pe care itzi vine sa ii iei acasa sa itzi oblojeshti ranile cu ei, dar sint si oameni care cu marinimie ar putea fi catalogatzi drept GUNOAIE, si anume puscariashi, braconieri, criminali. Desi asemenea lucruri nu apar in ghiduri si nu le putem cita ca atare (altitudinea la care s-au intimplat, unghiurile pe care le facea soarele cu muchiile invecinate in momentul faptei si multe altele), ele sint reale si sint cunoscute de oamenii zonei sau macar de cei ce au fost partasi la ele. Asha ca, Mihaela Alina Radu, chiar daca esti specialista in domeniu, incearca sa crutzi Fagarasul Sudic de cei ce l-ar putea distruge. Multumim.

Mihaela-Alina Radu Mihaela-Alina Radu, Tue, Jul 20, 2004, 2:02 pm

Alexandru, observ că grupul din care faci parte, şi în numele căruia ai postat comentariile de mai sus (cât şi pe cel de la fotografia cu Lacul Buda), are o viziune mult prea pesimistă asupra viitorului, în ceea ce priveşte munţii pe care voi îi iubiţi "cel mai mult" (poate te miră, dar nu m-a deranjat deloc sintagma folosită de tine, doar fiecare e liber să creadă ce vrea:-) ). Sunteţi de-a dreptul revoltaţi că am postat câteva fotografii din zona de care sunteţi "îndrăgostiţi", că s-a/am comentat pe marginea acestora şi deja vă închipuiţi că teritoriul "vostru" va fi asaltat cât de curând de hoarde de invadatori, de acele "neamuri proaste" care nu ştiu nimic altceva decât să distrugă muntele. Prin "reclama" pe care spui că am făcut-o zonei sunt convinsă că deja mă consideraţi inamicul nr.1 al Făgăraşului Sudic. E dreptul tău şi al prietenilor tăi să aveţi o astfel de viziune asupra unui om care, la rândul său, şi în felul său aparte, iubeşte şi el muntele (apropo, sper că dreptul de a iubi Muntele îl poate avea şi altcineva în afara voastră, nu cred că puteţi interzice şi acest lucru). Poate nu ai citit cu atenţie până la capăt comentariul meu anterior sau poate nu ai vrut să înţelegi ultima parte a acestuia: "nu cred că pe Mâzgavu, Podeanu, pe Muşeteica, ori la obârşia Vâlsanului, pe Picuiata sau pe Scărişoara, voi întâlni vreodată "personaje" de genul celor cu care ne intersectăm la tot pasul pe cele mai bătute poteci. Pentru aceştia, efortul de ajunge în aceste zone "anonime" ar fi în zadar, tocmai fiindcă acei munţi nu au nume rezonante cu care să se poată lăuda la întoarcere. De aceea nici nu depun acest efort. Dar poate e mai bine aşa, muntele rămânând astfel nepoluat, din mai multe puncte de vedere, nu doar din cel al gunoaielor. E o chestiune de opţiune, nimic mai mult. Fiecare vede muntele în felul său şi e normal ca fiecare să vrea altceva de la acesta, să aibă aşteptări diferite." Sau nu cumva cel mai mult vă deranjează că mai există şi alţii care se simt atraşi de muchiile şi văile sud-făgărăşene.:? Deşi din tonul şi din exprimarea folosite de tine reiese o cât se poate de clară tentă de teritorialitate excesivă, ar fi bine să ştiţi că muntele nu vă aparţine numai vouă, în exclusivitate, oricât de îndrăgostiţi aţi fi voi de acesta. Iar dacă spuneţi că-l iubiţi cu adevărat, atunci v-aţi bucura dacă şi alţii ca voi, sau care măcar tind să ajungă la nivelul vostru de trăire şi înţelegere deplină a lumii înălţimilor, ar putea simţi şi transforma în amintiri de preţ ceea ce muntele le oferă. Deşi ar mai fi fost multe de adăugat, prefer să mă opresc aici, lăsându-i pe ceilalţi (în viziunea voastră or fi făcând şi ei parte din acele"neamuri proaste"?:? ) să mă judece. Vă doresc sincer să aveţi parte de clipe minunate în munţii pe care îi iubiţi atât de mult!

Fără foto Robert Bălan, Fri, Jul 30, 2004, 4:07 pm

Pentru Dan Loghin, am fost acu vreo 3 ani pe vf. Boiu, chiar ca nu prea umbla nimeni pe acolo, dar intr-adevar e foarte frumoasa zona si se vede foarte frumos creasta vest-est pana dincolo de Moldoveanu.

Fără foto R Man, Sat, Mar 12, 2005, 11:38 pm

Bravo Mihaela! Cineva trebuie sa le spuna prietenilor nostrii din sud ca nu sunt numai ei stapanii acestei tari! Sau mai stii, poate au cumparat versantul sudic al Fagarasului si noi nu stim nimic:-D
In legatura cu ciobanii din Fagaras, eu personal am fost furat de doua ori de catre acesti "Pastori mioritici". Sa dea Dumnezeu sa fi fost eu cel mai ghinionist turist, insa ma cam indoiesc...

Fără foto R Man, Sat, Mar 12, 2005, 11:56 pm

Ai prezentat un album extraordinar! Vizionandu-l, am simtit vantul suierandu-mi in urechi, mirosul jnepenilor si "taria" aerului de Fagaras. Felicitari!:-D

Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Sun, Mar 13, 2005, 7:27 am

Sa ne inclinam cu respect in fata acestei superbe DOAMNE a muntelui:Mihaela-Alina Radu! Prin ceea ce face, fotografiaza, scrie, demonstreaza o clasa pe care ar trebui s-o avem in vedere cand ne adresam domniei sale! Va multumim ca existati si ca ne impartasiti si noua din experienta dvs., DOAMNA!

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
Comments submitted by Mihaela-Alina Radu
 1-20 from 1427
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
PhotoCommentDate
Vârful Cozia din munţii Cernei
Cosmina-Daniela-Vlasta Muntean
Un munte frumos, de (re) descoperit!:-)
Jan 30
Hai iarna, hai!
Titus Hen
La mulți ani, România!!! La mulți ani, Titus!:-)
Dec 1
alter ego
Serban Leoca
La mulţi ani!
Apr 26
Munţii Neamţului
Daniel Ionescu
Ciucaşul şi Neamţului (vârfurile Neamţu, Pâraie, Ştevia şi Rusu).
Feb 27
Muntii Neamţului vazuti din Bucegi
Daniel Ionescu
Sunt Munţii Neamţului (creasta principală, de la Vârful Turcu şi până la Rusu), iar în centru, în ultimul plan, se vede Ciucaşul.
Feb 27
Lumina dimineţii
Cosmin-Ovidiu Stan
Bună dimineaţa, Gugu! :-o
Feb 25
Vârful Judele
Cosmin-Ovidiu Stan
Vârful din imagine e Turnul Porții. Judele nu se vede aici.
Aug 13
Munții Baiului văzuți din avion
nicolae tomescu
Fără cuvinte! :-o=D>
Aug 2
Munții Făgăraș văzuți din avion
nicolae tomescu
Și Iezer-Păpușa, în planul apropiat. :-o
Aug 2
Noi doi
Şerban-Alin PontoşAdministrator Alpinet
La mulți ani!:-)
Jun 13
Toporas
Marius Turc
Floarea se numeşte măseaua ciutei (Erythronium dens-canis).
Apr 20
Mt Slavei vazut din Caldarea Berbecilor
aurel popescu
Aici sunt vârfurile Bucura I şi Bucura II. Slăveiul e la sud de cele două.
Mar 29
Prima drumetie
Lucian Jurca
La mulţi ani, dragă Luci! Sănătate şi la cât mai multe drumeţii (şi) în Carpaţii noştri!:-)
Jan 28
Ceata, soare, ceata...
Neagu Florin
Într-adevăr, e cel mai estic lac din Căldăruşa Lungă. Bun loc de campare malul său nordic. :-o
Dec 20
de-as avea inca doua dromadere...
vasile heresanu
...m-aş putea duce şi în cer! :-o
Dec 14
Vf. Bucura, 2433m
Dan Rus
Bucura I.
Nov 4
Vf. Judele, Lacul Taul portii si curmatura Bucurei
Dan Rus
Vârful din stânga este Turnul Porţii. :-o Judele nu se vede aici (e în spatele fotografului).
Nov 4
Pe fundal
petru laurenţiu pop
Într-un cer violet, Luna dac-aş găsi-o... :-o
Nov 4
Somn uşor
petru laurenţiu pop
La răsărit!:-P:-o
Nov 4
Mici dâlme
petru laurenţiu pop
Şi, dincolo de ele, Leaota cea mare! :-o
Nov 4
Comments submitted by Mihaela-Alina Radu
 1-20 from 1427
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
©Alpinet Project 1999 - 2024