Weisshorn

Submitted by: Cristian Georgescu
Weisshorn
Publishing date: : Oct 8, 2007, views:: 965
Geographic location: Elveţia
Album (slideshow): Alpi 2007
Used equipment: Canon Rabel Xt
Description: Varful Wesshorn vazut de la Domhute. In dreapta se observa creasta nordica a lui Weisshorn.
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Livius Almajan Livius Almajan, Mon, Oct 8, 2007, 9:59 pm

...iar in dreapta Bishorn (4153), care are statut de 4-miar, chiar daca e trabantul Weißhornului. Am avut anul asta o tentativa sa urc pe Bishorn, dar nu am ajuns decat la cabana Tracuit, iar a doua zi s-a stricat vremea in asa hal ca a trebuit sa cobor... La anul poate...amandoua varfurile:-D. Faina poza. Trezeste pofta de munte...

Dan Curic Dan Curic, Wed, Oct 10, 2007, 12:16 am

hhhhhhhhhmmm....nu ma pot abtzine... nu o sa uit niciodata...am facut 33 ani exact in momentul in care am calcat pe varful asta...dupa o ascensiune cu peripetzii..
oricum...dupa poza...foarte putzina zapada fatza de anul trecut...

Fără foto Cristian Georgescu, Wed, Oct 10, 2007, 1:39 pm

De fapt, imdiat a doua zi vremea s-a stricat urat de tot si a tinut-o asa o saptamana, dupa aceea tot varful Weisshorn era alb.

Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
Comments submitted by Cristian Georgescu
 1-20 from 339
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
PhotoCommentDate
Vysoke Tatry
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Mda, "vizitat" este cuvantul potrivit pentru muntii astia. Sunt multe parcuri nationale fara asemenea facilitati. Ca sa te contrazic putin, cei mai curati munti pe care i-am vazut sunt cei din Turcia, fara marcaje, fara cabane, fara statut de parc national, fara harti detaliate si automat fara prea multi oameni. Sunt greu de facut, atat logistic cat si tehnic dar acolo faci munti nu te plimbi printr-un parc.
Jun 10
Vysoke Tatry
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Frumoase pozele din Tatra. De ce nu postezi si poze de pe varf?
Cat despre muntii astia, sunt superbi, pacat ca omul a intervenit prea mult aici, prea multe cabane, prea multe amenajari, prea multe facilitati de a ajunge pe munte fara a mai simti ca urci un munte, prea mult comfort pe muntii astia, nu mai sunt munti de alpinisti ci munti de pantofari.
Jun 9
Fundatura
Cristian Georgescu
Da, am intrat in ea, avea 2 ferestre sapate (una se vede in poza) precum si un orificiu pe unde iesea fumul din vatra. In zona mai exista si o biserica sapata in stanca, biserica inca functionala, mai exact biserica din satul Alunis. Am postat aceasta poza ca o completare a unei serii postate de alticineva cu grotele lui Dionisie, Iosif, Agatonul nou si Agatonul vechi. Am fost in 2 randuri in acesta zona special ca sa gasesc aceste grote despre care citisem. Pe cateva le-am desoperit singur, precum cea din poza dar altele mi le-au aratat 2 localnici care m-au condus intr-o zi prin acesti munti. In total am vazut 7 asemenea grote situate in zona dintre satul Alunis, satul Nucul si lacul Gotes.
Apr 23
Fundatura
Cristian Georgescu
Este pur si simplu o chilie straveche facuto prin scobirea si cioplirea unui imens bolovan de gresie (roca caracteristica muntilor Buzaului), si este vorba doar de un singur bolovan, nu exista nicio linie de imbinare.
Apr 22
Pestera lui Iosif
Ion Florescu
Foarte interesanta zona. Am fost si eu in zona de mai multe ori. In afara de grota lui Dionisie Torcatorul, Josif, Agatonul nou si vechi mai exista in zona o chilie sapata intr-un bolovan imens numita fundatura (chiar am sa postez o poza cu ea) la 15 min. de urcat din satul Nucul si inca o grota mai sus de Agatonul nou numita Piatra Ingaurita. Pe langa aceasta din urma se afla si lacul Gotes (lacul gotilor). Am citit ca ar fi mult mai multe dar celelalte grote nu stiu unde se afla. Poate stie cineva de pe aici, sunt chiar interesat sa aflu.
Apr 22
Amintiri din perete
Iulius Carebia
Ia-o si tu constructiv (la critica ma refer). Nu zicea nimeni ca trebuia sa filezi direct din ham, dar nu-i indicat sa folosesti ca prim punct de asigurare intr-o noua lungime unul dintre pitoanele din regrupare ci pe amandoua deopotriva. Stii, ca la fizica, partajarea fortelor, bla bla... Ideea de baza este ca in cazul unei caderi de factot 1 sa nu preia un singur piton tot socul.
Apr 7
"Lumina din lumina..."
Adi Chihaia
"Va rog, nu mai veniti cu comentarii de genul asta pentru ca nu este un spatiu adecvat acest site" spune cineva sigur pe el si sunt total de acord cu acesta. Scoateti poza si vor dispare comentarile si pro si contra unei dogme. Asa cum comentarile religioase nu-si au locul pe acest site nici pozele cu mesaj religios nu au ce cauta aici. Oricum subiectul nu are legatura cu muntele. Interziceti pozele cu simboluri religioase, in felul acesta nu se vor mai isca discutii ce nu duc nicaieri.
Iar voi, buni crestini ce sunteti nu aveti pic de impartialitate, pe site-ul asta apar o gramada de comentarii, poze si titluri cu mesaj crestin, de ce nu le taxati si pe ele ca atare, ca nefiind potrivite pe acest site, oare care este diferenta intre voi si inchizitorii evului mediu, o mana inarmata probabil.
Oricum se divagheaza prea mult pe site-ul asta. Este un site de munte si alpinism si asta nu are nimic religios in el.
Apr 1
La poveşti
Cristian Gabriel Ruică
Poza aceasta unde este facuta? Cumva Yedi Goller?
Jan 30
Kaldî
Cristian Gabriel Ruică
Ai urcat pe Kaldi? Cel mai frumos varf din Aladaglar.
Jan 30
Demirkazîkul mare şi cel mic
Cristian Gabriel Ruică
De unde este facuta fotografia? O persepectiva foarte interesanta asupra varfului.
Jan 30
Al 10-lea
Andrei Radu
Cum adica al 10-lea din Alpi? In Alpi sunt 82 de varfuri de peste 4000 m, ori asta e sub 4000.
Nov 6
Creasta Mischabel
Cristian Georgescu
Da, am urcat pe Weissmies. Ma indoiesc ca fata aia a lui Lenzspitze se face frecvent pe schiuri, poate ca sunt cativa care au multe datorii pe la banci si s-au gandit sa scape de ele. Fata aia are media la 50 grade da ea ajunge si la 75 grade gheata.
Oct 10
Weisshorn
Cristian Georgescu
De fapt, imdiat a doua zi vremea s-a stricat urat de tot si a tinut-o asa o saptamana, dupa aceea tot varful Weisshorn era alb.
Oct 10
Dom de Mischabel
Cristian Georgescu
Da, asa este nu este varful propriuzis, este mai degraba un tanc din creasta Festi, dupa el mai urmeaza inca 2 tancuri si apoi o sa inainte de ultima panta spre varf.
Oct 10
no comment
bedo zoli
Dom-ul, da, pe creasta Festi l-am urcat, un traseu foarte placut mixt. Creasta apare chiar in poza, exact intre cei doi ghetari (din dreapta, Hohberggletscher si Festigletscher) ce coboara dinspre Dom si peste care urca ruta normala. In spatele Domului se mai disting Nadelhorn si Lenzspitze.
Sep 4
no comment
bedo zoli
Excelenta! Se vede toata creasta Michabel. Desi am urcat Dom-ul nicioadata nu am avut o perspectiva asa frumoasa asupra lui. Se vede ca trebuie sa urci Weisshorn-ul pentru asta. Frumos.
Sep 3
Atenţie la curbe...
Viorel Borteş
Vrei sa spui secolul XIX si cred ca a doua jumatate. In acea perioada Cehoslovacia nu exista, deci este vb de Slovacia care se afla sub imperiul Austro-Ungar. Cica ar fi fost prima femeie care a urcat pe vf. Omul.
Jan 10
Sat alpin
Feri Teglas
Satul asta se numeste Kals am Grossglockner.
Nov 20
Ne asteapta...
Feri Teglas
Grossglockner, Excelenta vreme si vizibilitate, chiar ca va astepta. Pe ce ruta ati urcat?
Nov 20
Marele Amfiteatru, Platoul Meledic
Adriana Marcu
Intrebarea e daca sunt pesteri in adevartul sens al cuvantului sau grote. Mi se pare ciudat caci zona este predominant de gresii. Mentionez ca nu am fost in acel amfiteatru, de aceea te intreb.
Nov 7
Comments submitted by Cristian Georgescu
 1-20 from 339
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
©Alpinet Project 1999 - 2024