Meniu şi preţuri de refugiu:-)

Înscrisă de: Mihai Nicolescu
Meniu şi preţuri de refugiu:-)
Data publicării: : 27 Iul 2010, vizualizări:: 1132
Localizare geografica: Franţa
Album (slideshow): Stropi de lumină
Echipament folosit: Sony Cybershot DSC-F717
Descriere: Pirinei. Refugiul Estom, pe la ~1800 metri pe Valea Lutour. Pe vale se poate intra cu maşina, însă numai 1 km, aproximativ. Parkingul se află cam la 1360 de metri, iar de acolo în sus accesul este permis numai pe bază de bocanc. Surprinzător este numărul extrem de mare de persoane în vârstă (unele mi se păreau de peste 70 de ani!) care fac traseul de aproape 6 km pînă la refugiul Estom, unde mănâncă de prânz şi stau la taclale sub umbreluţele de pe malul lacului...
Mihai Nicolescu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Marţi, 27 Iul 2010, 12:24

Am uitat sa precizez ca cel putin in Pirinei, conceptele de refugiu si cabana sunt exact pe invers decat in Romania. Cabana de acolo este ca refugiul din Carpati, adica o simpla constructie care te apara de ninsoare si ploaie, nepazita si fara niciun alt serviciu. Refugiul pirenaic arata precum cabana carpatina, cu mancare calda, priciuri sau chiar camera, dusuri, panouri solare, etc. Cele mai cunoscute si tranzitate refugii au chiar Internet.

marius schmidt marius schmidt, Marţi, 27 Iul 2010, 23:00

Mai cata si pozam si lista de preturi de la Balea Lac!:D>

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Miercuri, 28 Iul 2010, 0:06

Ştiţi foarte bine cu toţii că la cabanele unde ajung şoşonarii e jale.:-D
P-aicea, şoşonarii au lumea lor, bine îngrădită şi delimitată, şi din care ei nu pot ieşi sau scăpa către zonele protejate ale parcului naţional. Parcul e accesibil numai pe jos, pe bază de rucsac, bocanc şi transpiraţie. Aşa că, nici muzică, nici foc, nici tăiere de lemne, nici cort decât în câteva locuri foarte bine marcate... :-)

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Miercuri, 28 Iul 2010, 0:24

Foarte buna seria din Pirinei, felicitari. Ar fi frumos daca ai avea timp sa o reunesti si sub forma unui articol. Numai bine.

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Joi, 29 Iul 2010, 0:42


Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
[1-20] [21-40]<  41-60 din 180
  > [61-80] [81-100] [101-120] >>
FotografieComentariuData
Culori pe verticală
Mihai Nicolescu
Salut, Bogdan! Ei, ma intereseaza mai mult sa vada lumea...:-) Oricum, nivelul topului a crescut foarte mult in ultimii ani!
Multumesc, numai bine!
8 Dec
Zbor
Mihai Nicolescu
Iti dai seama ce teleobiectiv am folosit, ca sa se vada Bustenii tocmai din Pirinei?:-)
Era un nor care se agatase peste Kalinderu... si care scotea niste contraste interesante...:-)
8 Dec
"Rezervaţie"
Mihai Nicolescu
Cel mai mult ma doare sa vad potentialul Romaniei, care este enorm, dar si foarte putin valorificat. Nu numai ca avem munti cat cuprinde, dar pe deasupra ne ajuta si clima. In Romania s-ar putea schia perfect la 800-1000 de metri, in Pirinei cele mai "joase" statiuni incep de la 1400, iar altele de-abia de la 1800-2000 in sus. Romania ar putea fi un paradis al schiului in Europa...
8 Dec
Cazanul de aburi
Mihai Nicolescu
Duty-free shops? Adevarul este ca asa ceva nu a ajuns inca pe acolo:-) Nu gasesti decat turme de oi sau de capre, si cai. Si multe muste:-)
8 Dec
Neatins
Mihai Nicolescu
Salut, Cristian! :-)
In ziua respectiva, multa lume se oprea sa admire valea asta. Deasupra versantilor din jurul ei, la o oarecare distanta, un helicopter (probabil al Jandarmeriei de munte, un fel de Salvamont) dadea ture si lansa petarde ca sa provoace avalanse controlate, ca forma de mentinere a sigurantei domeniului schiabil. Teribil de spectaculos...
8 Dec
Un cer de stele dedesubt...
Mihai Nicolescu
Era o zi superba, tocmai ninsese pe ruptelea noaptea anterioara... Asa am descoperit ca in zapada recent cazuta si afinata, rachetele nu au niciun efect. Te scufunzi aproape la fel ca si cand nu le-ai purta. Dar parca mai conteaza detaliul asta?:-) Zapada sa fie!
8 Dec
Liber ca vulturii
Mihai Nicolescu
Hola:-) Bine te-am regasit, si bine v-am regasit pe toti!
Multumesc, Daniela!
8 Dec
"Rezervaţie"
Mihai Nicolescu
Pentru ca sunt un impatimit al schiului (boala grea, care nu se vindeca), cateva date mai concrete despre statiunile din Pirinei: cea mai mica statiune, Hautacam, are cam 15 km de partii. Pe urma ar veni: Artouste 23 km, La Pierre Saint Martin 26 km, dupa care marea majoritate are intre 35 si 60 km fiecare. Cea mai extinsa statiune spaniola, si cea mai "chic" in acelasi timp, Baqueira Beret, a ajuns la exact 104 km. Domeniul Tourmalet din Franta a sarit de 120 km. Iar Andorra se apropie, in total, de 400 km de partii (cand soseaua principala, care o strabate din Franta spre Spania, abia daca ajunge la 36-38 km!...) In total, in Pirinei sunt cam 35 de statiuni.
8 Dec
Culori pe verticală
Mihai Nicolescu
Multam frumos, Dumitrel! :-)
8 Dec
Culori pe verticală
Mihai Nicolescu
Salutare, Daniel, si multumesc!
Desi am tras poze din toate unghiurile, in toate anotimpurile si pe orice vreme, mereu cad in tentatia de a mai adauga cateva...:-)
Numai bine,
Mihai
8 Dec
Ultimele raze
Mihai Nicolescu
:-D Cu măgaru' sau cu măgăriţa, mai Popeasco, ce mai contează? Important e să ajungi! Ce, vrei să zici că în faţa unui amărât de munte de două mii de metri şi câteva trepte în plus, te dai bătută?:-D:-D:-D
16 Sep
Străjerii văilor
Mihai Nicolescu
Din vagaunile toamnei, si in slalom printre frunzele care ploua din copaci, salutare, Lucian!
14 Nov
Verde îmbătrânit
Mihai Nicolescu
Corect, asa e. Se incearca minimizarea impactului peisajistic al stilpilor si cablurilor (mai ales daca e vorba de parcuri nationale, zone protejate, etc). In schimb, in interiorul localitatilor, prin normative europene, nu exista niciun fel de cablu la vedere: nici de tensiune, nici de telefon, nici de TV, nimic. Totul e subteran. Nici vorba de rotocoalele de cablu agatate de stilpi, ca in Bucuresti si alte orase... fiecare in legea lui...
14 Nov
Încolţit de toamnă
Mihai Nicolescu
Cum ti se par imaginile din satelit? E o zona fotografiata in
rezolutie destul de buna.
Chiar asa, ar putea fi o idee de luat in seama: aceea de a putea asocia unui album, de exemplu, una sau mai multe imagini de Google Earth pentru orientare si informatii suplimentare!
Sa-ti traiasca fetita, sunt sigur ca va fi si ea o pasionata a muntelui. Aschia nu sare departe de trunchi :-D
14 Nov
Vată de zahăr
Mihai Nicolescu
:-) Deh, surprizele Internetului, ce sa-i facem... Domnul conte, daca ar invia si ar vedea "muntii lui" in ziua de azi, ar lesina sau ar muri imediat la loc :-)
14 Nov
Almost unreal....
Andreea B
Asemenea zăpadă, asemenea vreme şi asemenea peisaj, e ca şi cum ai arăta o prăjitură unui copil :-(dar numai în poză! Copilul eram eu... :-D
Frumos de tot...
14 Nov
Rănile Muntelui
Mihaela-Alina Radu
Sau "ridurile" de pe faţa munţilor? :-D
14 Nov
Cristeşti
Mihaela-Alina Radu
Jocul de lumini e superb...
Sper ca padurile astea sa dureze, nu ca prin alte locuri, unde au fost rase :-(
14 Nov
Vată de zahăr
Mihai Nicolescu
OK, acum am priceput! Am crezut că vrei să zici "Que andes antes (en) los Pirineos", să străbaţi mai întâi Pirineii :-)
Alpii sunt majestuoşi, iar singurul lor inconvenient este că sunt exploataţi la maxim. Nu pot să-i recomand în mod special, pentru că nu-i cunosc decât foarte limitat. Dar "Ruta Marilor Alpi", între Chamonix şi Nisa, e o experienţă de neuitat...
De Anzi nu ştiu mai nimic, doar că sunt şi mai ceva decât Alpii :-o
13 Nov
Încolţit de toamnă
Mihai Nicolescu
Care e problema cu altitudinea? Cred că nu-mi pică mie fisa :-)
Zona se vede destul de bine în Google Earth. Descarcă-l, dacă nu-l ai, pentru că merită (http://earth.google.com/intl/en/). Ai să vezi cum valea urcă aproape spre nord, pe urmă coteşte spre est-sud-est, şi termină cu Aguas Tuertas. Apropo, se disting perfect meandrele râului, chiar şi cascada de care ziceam mai înainte!
13 Nov
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
[1-20] [21-40]<  41-60 din 180
  > [61-80] [81-100] [101-120] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024