Odihnă

Înscrisă de: Mihai Nicolescu
Odihnă
Data publicării: : 27 Iul 2010, vizualizări:: 937
Localizare geografica: Franţa
Album (slideshow): Stropi de lumină
Echipament folosit: Sony Cybershot DSC-F717
Descriere: Lacul Labas la 2281 m, recunoscut între altele pentru apele sale pure. Pirinei, Valea Lutour, Cauterets.
Mihai Nicolescu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Mihaela-Alina Radu Mihaela-Alina Radu, Marţi, 27 Iul 2010, 12:38

Bun loc de cort! :-o

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Marţi, 27 Iul 2010, 14:26

:-D Da, e bun, da' nu e voie, pentru ca e parc national. Iar restrictiile astea se respecta cu sfintenie, chit ca ai avea toate sansele sa nu te descopere nimeni, pentru o noapte. Mai e o mica problema: pe vreme rea, sau noaptea, e un frig de-ti clantane tastatura in laptop... :-o

Annelise Floroian Annelise Floroian, Marţi, 27 Iul 2010, 21:42

Interesanta diferenta de culoare a celor doua lacuri. Frumoasa!:-)

Annelise Floroian Annelise Floroian, Marţi, 27 Iul 2010, 21:44

Scuze, cred ca mai degraba e o balta.:-D

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Marţi, 27 Iul 2010, 23:09

:-D:-D:-D Nu, nu e o balta, e acelasi lac Labas din alta poza, iar asta e doar un loc aproape de "varsare".:-)
Dar e adevarat ca multe lacuri isi schimba culoarea in functie de unghiul din care le vezi, si mai ales dupa cum cade lumina soarelui. Ca sa nu mai vorbesc de adancime. Asa ca dimineata vezi o culoare, la apus alta...

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Miercuri, 28 Iul 2010, 15:10


Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
<< [81-100] [101-120] [121-140]<  141-160 din 180
  > [161-180]
FotografieComentariuData
De toamnă (1)
Mihai Nicolescu
Poti chiar sa spui ca francezii in sine sunt "alta specie", citeodata :-).
Bineinteles ca nu este o selva in sensul tipic, de padure tropicala, dar exact asta este numele care i se da, in ambele parti ale granitei. Cit despre suprafete, nu se poate compara nimic, asa e...
3 Iun
Un munte ca o găoace
Mihai Nicolescu
Ionut, eu nu dau vina pe nimeni :-). Dar nu prea inteleg ce vrei sa spui, ca "adresa mea de mail NU ACCEPTA MAIL de la Alpinet.org". Pai atunci, mailurile (nenumarate) pe care le-am schimbat pina acum cu "admin", de unde veneau, daca nu de pe alpinet.org??? Comentariile la fotografii, pe care le primesc instantaneu pe mailul meu, nu vin tot de la alpinet.org??? Sa fie oare problema serverului meu care, altfel, accepta mailuri din tot restul lumii? Poate, cine stie...? Problema este insa ca atunci cind eu asteptam un raspuns la intrebarile mele, ceea ce am primit (pentru ca, de fapt, AM PRIMIT CEVA!!!) a fost exact asta (copy & paste): "Mihai, Craciun fericit si un An Nou cu bucurii la toti alpinetii! La fel iti dorim si tie. Ture frumoase, oriunde te'ai afla. Numa' bine..."... in loc de o explicatie...!!!
OK, gata, am scris destul! Hai sa fim sanatosi si sa ne bucuram mereu de munti! Numai bine!
Mihai Nicolescu
9 Mar
Un munte ca o găoace
Mihai Nicolescu
Salut, Cataline. Da, acum e clar care e procedura desi, dupa umila mea parere, nu e cea mai potrivita. La urma urmei, e vorba de un concurs sau, cel putin, de un portal in care membrii lui incearca sa expuna maxima calitate. Interventia softului, explicata de Ionut Nechita, face ca aceasta calitate sa se piarda intr-o oarecare masura. Nu cred ca ar fi prea complicat de scris o rutina care, dupa toate modificarile pertinente (jpeg baseline, sigla, thumbnail...) sa aplice ACEA compresie (nu neaparat 80% fixa) care sa redea fisierului exact aceeasi dimensiune in KB cit avea initial, la primire.
As vrea sa-mi considerati, voi toti, interventia doar ca pe un comentariu constructiv, nimic altceva.
Oricum, multumesc pentru raspuns. Numai bine!
9 Mar
La o aruncătură de băţ
Mihai Nicolescu
Pentru Catalin Olteanu.
Scuze, Cataline, revin cu un caz absolut concret: fotografia asta, "La o aruncatura de bat", are, conform informatiilor voastre, 54 KB (55203 bytes), cind originalul pe care eu l-am trimis ieri are exact 79.2 KB (81100 bytes)!!! Cum se explica asta? Nu-i asa ca exista o oarecare pierdere de calitate printr-o compresie aditionala, si care nu-mi apartine mie?
9 Mar
Un munte ca o găoace
Mihai Nicolescu
Stimate Catalin, cu tot respectul, trebuie sa-ti spun ca am facut-o deja. M-am adresat adminilor de doua ori, si nu am primit absolut nici un raspuns, niciodata. Iata care a fost primul mesaj, precum si esenta intrebarilor mele (19-12-2004):
------------------------
Salutare la toata lumea!
Doua chestiuni voiam sa va intreb:
1) Mi se pare foarte buna ideea de a adauga logotipul Alpinet la toate fotografiile care intra in top sau galerie. Dar atentie! Programul care o face in mod automat modifica gradul de compresie al imaginii jpg, in asa fel incit o imagine initiala de 80 Kb ajunge sa aiba doar 70 sau chiar 60 Kb. In felul asta, ceva-ceva se pierde din calitatea fotografiei, nu? (Am verificat asta intrind in Proprietatile fotografiilor, dupa publicarea lor.)
2) Tot legat de Proprietati. Am constatat cu timpul cum diverse fotografii (mai mult de una) au de ordinul a 85000-86000 bytes, ceea ce inseamna peste 80 Kb (= 81920 bytes). E vorba de fotografii "normale", nu de panorame. Cum se explica asta? Cum se pot trimite, din moment ce pentru a face Upload, mai intai, se verifica dimensiunea fisierului?
Craciun fericit si un An Nou cu bucurii la toti alpinetii!
Mihai Nicolescu
------------------------
Cu asta vreau sa spun ca atunci cind se deschide un fisier jpg pentru a-l modifica (adica pentru a-i adauga un logotip, de exemplu), in mod automat si inevitabil, gradul lui de compresie (si prin urmare, dimensiunea lui in Kb) se modifica, in sensul ca se inrautateste (daca cumva asta este procedeul folosit). Pe de alta parte, disparitia optiunii de click dreapta m-a surprins si mai tare, pentru ca pare mai degraba o forma de a impiedica astfel de verificari. Probabil ca exista alte motive pentru decizia asta, dar cum nu am primit nici o explicatie... Oricum, nu fac o tragedie din asta, era curiozitate pura. Salutari cordiale.
9 Mar
Un munte ca o găoace
Mihai Nicolescu
Salut, Cristian. Adevarul este ca odata insurubat filtrul, nu l-am mai scos, din doua motive: unul era frigul teribil, de-mi intepenea mîna cind scoteam manusa, in numai citeva secunde (numai aia de la National Geographics o mai fac:-D), iar al doilea era faptul ca mereu, din orice unghi, existau reflexe de lumina pe care am sperat sa le controlez in felul asta. Dar am sa fac niste probe, cu si fara.
In alta ordine de idei. Constat ca s-a introdus o modificare pe site, in sensul ca acuma, dai click dreapta pe o poza si NU mai apare meniul contextual din care sa se poata extrage proprietatile unei fotografii (ca de exemplu, dimensiuni in pixeli, dimensiune fisier in Kb, etc.). Am impresia ca modificarea asta are oarece legatura cu niste comentarii pe care le-am facut adminilor, in legatura cu faptul ca: 1) logotipul Alpinet, adaugat in mod automat in dreapta jos, modifica (si mai ales inrautateste) compresia jpg, si 2) unele fotografii (luate complet aleator) aveau, inexplicabil, dimensiuni mult peste 80 Kb. Pe de alta parte, vad ca pozele mele se vad pe net mult mai rau decit originalele pe care le-am trimis eu. Ti s-a intimplat cumva ceva similar? Ai cumva vreo informatie de ce se petrece pe aici, in sensul asta? Ti-as fi recunoscator daca mi-ai putea da vreo informatie.
8 Mar
Ninsoare cu soare
Mihai Nicolescu
:-) Nu, tot ce se vede e Franta, pina hat departe. Andorra e undeva in spate, iar granita spaniola e la vreo 20 km mai jos, pe vale, in dreapta.
8 Mar
Zidul
Mihai Nicolescu
Nu, peretii nu au chiar 1000 de metri inaltime, ci cam vreo 600. Padurea de brazi, in mod curios, urca pe masivul asta pina la o altitudine ceva mai mare decit cea pe care o cunosteam prin Carpati, si anume cam 2100, fiind probabil bine protejata de vinturi si viscole (care oricum, nu sunt asa de mioritice nici ele... :-D)
8 Mar
Refugiul schiorilor
Mihai Nicolescu
:-) Statiunea se numeste Puigmal 2700, adica urca pina la 2700, dar intr-adevar, refugiul de aici se afla doar pe la vreo 2100. Surpinzator, padurea de brazi ajunge chiar mai sus (~2300), protejata de orientarea muntelui Puigmal, al carui virf atinge 2910 m.
8 Mar
Hai la schi
Mihai Nicolescu
Salut, Luciane! Din pacate, tocmai comentariile generale despre album (si care ar explica o serie de detalii in plus) nu apar in fotografii sau nu sunt usor de accesat. Asa ca ma limitez sa le adaug, macar aici:
"În spaniola, Cerdaña. În catalana, Cerdanya. În franceza, Cerdagne. În româneste, un mic paradis ale carui principale calitati îi sunt oamenii, civilizatia si natura. Un tinut care se intinde peste Pirineii Orientali, de o parte si de alta a unei granite astazi disparute."
8 Mar
Asaltul norilor
ANDREI DUDESCU
Andrei, de doua ori le-am propus adminilor, pina acum, sa introduca macar un sistem de notare dublu, de genul "meritul tehnic" si "meritul artistic", dar se pare ca nu am avut succes.
ATENTIE, am mai semnalat adminilor, si trebuie sa spun ca nu am primit NICI UN RASPUNS pina acum, urmatoarea situatie: de cind cu noul logotip Alpinet, aplicat automat peste toate fotografiile in coltul dreapta jos, compresia acestor fotografii se modifica, astfel incit o fotografie trimisa initial cu 78-80 Kb ajunge sa aiba... 65 Kb! Faceti proba, vizualizati o fotografie oarecare a voastra (a carei dimesiune o cunoasteti), dati click dreapta, Proprietati, si uitati-va la noua dimensiune (adica dupa aplicarea logotipului)! Exact fotografia asta, a lui Andrei, are 37445 bytes, si ma indoiesc ca Andrei a lasat-o asa de comprimata, cind putea sa o ridice linistit la 80 Kb.
31 Ian
Asaltul norilor
ANDREI DUDESCU
Excelente contrastul, ambianta produsa de alb-negru si, mai ales, momentul ales.:-)
Pe de alta parte, sunt complet de acord cu Sorin Rechitan in privinta dimensiunilor fisierelor de 100 Kb. Sau, alternativ, o marire a dimensiunilor de la 600x600 la, de exemplu, 800x800 pixeli.
Ceea ce ma surprinde insa este ca toate cele aproximativ 25000 de fotografii ale Alpinetului, la o medie chiar de 100 Kb, n-ar ocupa mai mult de 2.5 Gb, cind in ziua de astazi cele mai mici HD-uri au de la 60-80 Gb in sus, si costa o nimica toata:-?
31 Ian
Coada lacului
Mihai Nicolescu
In linkul de mai sus, intre "?" si "item=..." a aparut din greseala un spatiu, care trebuie eliminat... :-(
26 Ian
Coada lacului
Mihai Nicolescu
Salut, Cataline. Uite o fotografie a aceluiasi lac, vara, dar din alt unghi.
http://foto.alpinet.org/? item=13004
E destul de mare, Lac d'Oule, la 1850 m, Pirineii francezi, iti ia exact o ora ca sa-i dai ocol :-)
26 Ian
Ying şi Yang
Mihai Nicolescu
Ba nu prea! Este exact asa cum l-am scris. De fapt, cinstit vorbind, se accepta ambele transcrieri in alfabetul latin, si Yin, si Ying. Oricum, sensul este de Yin(g) = feminin, orizontal, nord, suav, primitor, linistit, iar Yang = masculin, vertical, lumina, sud, activ... Iar ideea este contrastul intre calmul unei suprafete de apa (chiar inghetate) si nelinistea muntelui care o apara...
26 Ian
Trei furnici...
Mihai Nicolescu
Nu, Mihai T., stai linistit :-) lui Cristian Axon i-am trimis EXACT acelasi mesaj ca cel pe care l-am postat putin mai sus, pe 26 ianuarie 2005, la 12:52. Nu fac nici o diferenta, Doamne fereste! Serios!
Despre judet... pai, stau in "Republica Socialista" Spania :-)), in asa fel incit versantii nordici ai paradisului asta numit Pirinei imi vin tare la îndemîna... :-)
26 Ian
Un drum...
Mihai Nicolescu
Ok, ok, o sa-mi revizuiesc atitudinea!:-D:-D
Statiunea Gourette - Eaux Bonnes, in Pirineii Atlantici, Europa:-D
www.ot-eaux-bonnes-gourette.fr
www.gourette.com
26 Ian
Trei furnici...
Mihai Nicolescu
Salut, Cristian.:-D:-D:-D
Presupunind ca intrebi serios (ca sa-l iau in serios pe Mihai T., m-a amuzat comentariul lui...:-)), iti spun ca da, ai dreptate, Franta e mare. Dar pe de o parte, pagina de upload a fotografiilor nu permite o definire mai exacta a locatiei, daca e in afara Romaniei. Pe de alta parte, pina acum am preferat sa nu incarc "imaginea" cu prea multe detalii practice. Cine le vrea, poate sa mi le ceara:-)
E vorba de statiunea Saint Lary Soulan, in Hautes Pyrénées, Europa:-D
www.saintlary.com
26 Ian
Schi alpin în stare pură
Mihai Nicolescu
:-)
Cirque de Lys, in Cauterets, Hautes Pyrénées, Franta.
Dincolo de muchea din stinga incepe parcul national, o mica/mare minunatie a naturii...
www.cauterets.com
26 Ian
Acolo jos, pe vârf...
Mihai Nicolescu
Salutare, Emanuel!:-) Nu le-as tine secret nici daca ar fi ale mele (sau atunci nici atit, macar)!:-)) Imaginea este din Pirineii francezi, in zona centrala (Hautes Pyrénées), departamentul Haute Bigorre, aproape de statiunile de schi La Mongie si Bareges, despartite de Tourmalet (celebra trecatoare din Turul Frantei de ciclism, categorie speciala, 2115), si strajuite de virful Pic du Midi de Bigorre, 2877.
www.tourmalet.com
www.bareges.com
www.bagneresdebigorre-lamongie.com
www.picdumidi.com
4 Ian
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
<< [81-100] [101-120] [121-140]<  141-160 din 180
  > [161-180]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024