La vânat vârfuri din Cerdac

Înscrisă de: Emi Matlak
La vânat vârfuri din Cerdac
Data publicării: : 1 Sep 2010, vizualizări:: 885
Localizare geografica: România, Muntii BUCEGI
Album (slideshow): M-tii Bucegi
Echipament folosit: HP
Descriere: Vf. Bucura 2503 m alt (cred ca pe hartile mai vechi apare sub denumirea de Vf. Ocolit, eu am avut o harta de la Bel Alpin) in centrul imaginii si binecunoscutul Omu 2505 m alt. undeva in stanga...7 august 2010
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Dan Loghin, Miercuri, 1 Sep 2010, 21:53

Se numeste cu adevarat vf. Ocolit (vf. Bucura Dumbrava pe numele complet dat de Mihai Haret pentru a deosebi de Bucura din Retezat care vine tot de la...., si care Haret a "enervat" o lume intreaga cu denumirile sale "aiuristice" si "partinitoare").
Vf. Ocolit este format, de fapt, din doua virfuri separate. Daca aplicam teoria proeminentelor, sunt virfuri distincte care impreuna formeaza un pisc sau, la rigoare, o culme somitala.
De ce se numeste vf. Ocolit este o mica poveste care nu mai conteaza.

Vf. Omu se afla in dreapta, insa, (cel spre care duce acel drum in diagonala spre dreapta sus).

Vf. din stinga este Gavanele - trigemen si, in plus, considerat "punct energetic". Am citeva poze cu..... astfel de chestiuni energetice acolo.
In extrema dreapta si in afara cadrului se afla Capu Morarului, cel de-al treilea 2.500-ar din Bucegi.

Sunteti exact in unghiul in care stinca din plan mai apropiat "are fatza".

Fără foto Dan Loghin, Miercuri, 1 Sep 2010, 21:57

Btw. ne-am intilnit pe drum pe 7 august. Chiar acolo. Nu aveti/aveati insa cum sa ma recunoasteti, doar eu pe dvs..... Daca va aduceti aminte de niste byke-ri....

Fără foto Dan Loghin, Joi, 2 Sep 2010, 6:46

biker-i.

Emi Matlak Emi Matlak, Joi, 2 Sep 2010, 9:26

Da, corect dreapta, am scris eu gresit...hmm am tot stat sa ma gandesc, era destula lume pe acolo si de bikeri nu-mi aduc aminte decat la Babele...anyway eu eram cu o ceata de "pletosi" de la festivalul in vale-OST Mountain-e posibil, data viitoare putem sa stam si de vorba:)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Emi Matlak
[1-20] [21-40]<  41-60 din 61
  > [61-61]
FotografieComentariuData
Toamnă bucovineană
Liviu Vulcu
foarte faine culorile
18 Nov
Lacul Vidra
Emi Matlak
Da, arata destul de saracacios, adica l-am vazut cu alte ocazii plin si arata foarte fain, acuma probabil or exista ceva ratiuni tehnice I guess, plus ca nu prea a mai plouat in ultima vreme...
18 Nov
Refugil din Tarnov
alex badea
oki, multumesc mult de informatii...in principiu intentionez in the near future sa ajung pe acolo si orice vesti sunt importante despre zona.numai bine!
12 Nov
Refugil din Tarnov
alex badea
unde se afla mai exact acest refugiu?
11 Nov
Out in the light and fog
Emi Matlak
@Iosif Chiran: Am gasit acest traseu intr-o veche revista din 1976, Romania pitoreasca...recomandat si facut de regretatul alpinist Emilian Cristea, si dupa un search pe alpinet si dupa ce am vazut pozele tale am hotarat ca merita o tura...iar supriza ce ti-o ofera acest traseu este foarte mare...adica nu e chiar o plimbare simpla prin padure, in partea superioara urcarea este destul de tare insa foarte frumoasa si cu siguranta merita...multumesc pentru urari si numai bine!
27 Oct
printre anotimpuri (ii)
Adrian Herghelegiu
sincer amice sunt cele mai tari poze pe care le-am vazut lately aici
22 Oct
în masivul Pietrosul Bistriţei
Adrian Herghelegiu
presupun ca nu prea e nimeni e aici, nu?
22 Oct
lumină şi materie
Adrian Herghelegiu
iz esoteric...
22 Oct
raze de soare printre molizi
Adrian Herghelegiu
superba...dark si misterioasa
22 Oct
Azure white
Emi Matlak
@Gugu...da acuma in tura asta i-am tras o tona de poze sa-l studiez, arata super, insa nu am reusit sa ajung inca pe acolo...sper la anu' + valea raului Ses
17 Oct
Niciodată Toamna
Iulius Carebia
bravo...citat din M. Eliade-Incognito la buchenwald...:-P
16 Oct
Claia Strâmbă
Iulius Carebia
magic!
14 Oct
Azure white
Emi Matlak
2192 m-rectific cu scuzele de rigoare ca nu am fost atent!:-D
13 Oct
Azure white
Emi Matlak
absolut...iar zona este superba...totul nemarcat din Saua Iepii si pana acolo de pe valea Bistra Marului-se poate ajunge si pe la Gura Apei(banda rosie)-am gasit doar doua semne sterse de triunghi rosu in padure, nici tipenie de om...privelisti exceptionale spre Godeanu si Retezat...a meritat ascensiunea pana in vf. Pietrii(2292)-care este si cel mai inalt din masiv-lucru putin cunoscut pentru majoritatea pentru care Tarcu inseamna C-sebes/Cuntu/vf. Tarcu&retur.
13 Oct
Fall-Dark Waters
Emi Matlak
:-D varianata B oarecum...intentionam cand am trimis spre publicare aceasta imagine sa pun o cratima, dar am uitat...acum am remediat problema...oricum multumesc pentru precizari si mai ales ca mi-a dat o perspectiva noua
10 Oct
Trekking prin salbătica in Valea Râului Şes in Munţii Godeanu
Otto Hauck
Caut si eu o informatie...exista cumva ceva marcaje in zona pentru a ajunge pe varful Gugu?
7 Oct
poiana cu peri
Adina Nani
Desi se inscrie in categoria de "pensionari", merita traseul de jos din Herculane pana la acest loc absolut superb de la inceputul crestei muntilor Cerna.
3 Oct
Here they come...
Emi Matlak
Imi cer scuze, am corectat acum...ramasesem cu poza precedenta la postat, aceasta este facut chiar inainte de a ajunge la Balea-Lac...iar ca o informatie auxiliara exista pana la Cab. Negoiu un drum practicabil forestier dar nu asfaltat decat o mica portiune din Porumbacu pe care am vazut incl. un Matiz la urcus, sunt in jur de 25 de km, pana la traseul clasic bine marcat prin padure de aprox 2h luate lejer pana la cabana.
1 Oct
my kingdom for a horse
mihai-ian nedelcu
titlu super inspirat, faina poza...
14 Aug
Potecă
Virgil Iordache
eu am fost acuma o luna si era plin si nu toata lumea parea avizata in privinta echipamentului...vin multi pe drumul de la Arieseni cu masina, noroc ca exact la intrare in chei sunt cateva pasaje mai grele de trecut si unii "turisti" se linistescu cu vitejia...
14 Aug
Comentarii înscrise de Emi Matlak
[1-20] [21-40]<  41-60 din 61
  > [61-61]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2021