Cochetând cu vântul

Înscrisă de: Daniela Ursu
Cochetând cu vântul
Data publicării: : 11 Sep 2010, vizualizări:: 4384
Localizare geografica: România, Muntii BUCEGI, Cabana Babele
Echipament folosit: Nikon. Photo by Giulia
Descriere: Şi cu dânsul...
Daniela Ursu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Teo Paraschiveanu Teo Paraschiveanu, Luni, 13 Sep 2010, 13:41

Foarte mistooo!!!:-D

Soare George Soare George, Marţi, 21 Sep 2010, 8:00

La multi ani Daniela! Carari cu soare si lumina buna!

Fără foto Adrian Rosca, Joi, 23 Sep 2010, 11:25

Vezi ca si altii au cochetat cu vantu' si nu le-a fost prea bine:-D

Iti doresc ani multi si bucurii, ca personajul din dreapta imaginii nu cred ca are nevoie de asa urari.

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Vineri, 24 Sep 2010, 10:02

Apai, bine-ai revenit:-)

Gligorie Emanoil Pârvu Gligorie Emanoil Pârvu, Vineri, 24 Sep 2010, 21:01

La multi ani! Si raspunsuri corecte...:-)

Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Joi, 14 Oct 2010, 20:39

Tii, ce talentata e Giulia!
Ce urat pare Sfinxul ala ridat pe langa frumoasa noastra Daniela cu fata de copil!

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 14 Oct 2010, 21:22

Teo, George, Emi - vă mulţumesc mult!
Glig - asemenea! Mi-e dor de comentariile tale, s-au rărit brusc şi îmi lipsesc...
Adrian - ţi-am rămas datoare cu o fotografie... Crede-mă, va veni şi vremea ei să o înscriu...
Corneliu şi Adrian - ce urât vorbiţi:-) şi eu îl iubesc atât de mult şi pe dânsul...
Corneliu - sănătate deplină iţi doresc! Cât despre Giulia, e un talent în devenire - cu siguranţă data viitoare îmi va încadra şi restul mergătorilor...:-)

Daniela Ursu Daniela Ursu, Vineri, 15 Oct 2010, 15:16

Uf, cum mă faci tu să divulg totul...:-) Păi nu e o simplă fotografie, ci un amplu cola!!!. Şi tot ce ştiu să fac în Photoshop e "merge photo", zero crop. Mai am de luat câteva lecţii sau apelez la Teo ori la George...
Mulţumesc mult pentru link-uri!

Daniela Ursu Daniela Ursu, Vineri, 15 Oct 2010, 15:17

*Un amplu colaj!!!
PS: Vezi, nici nu prea ştiu cum se scrie, dar'mite să-l fac aşa cum vreau...:-)

Ionuţ Nechita Ionuţ NechitaAdministrator Alpinet , Vineri, 15 Oct 2010, 15:26

Adrian, am sa sterg comentariul tau, impreuna cu linkurile la romania-natura. Nu ii vom face niciun fel de reclama acelei "institutii" pe Alpinet.

Fără foto Adrian Rosca, Vineri, 15 Oct 2010, 17:16

@Daniela: scuze ca fac aici comentarii 'off-topic'.

@Ionut: nu imi pasa de problemele personale dintre I. Giurgiu si voi si nu ii faceam reclama respectivului, ci doar unor articole scrise de subsemnatul. Am incercat sa le postez intai la voi, dar sistemul complicat de editare al articolelor m-a descurajat (tine cont ca a fost prima oara cand am incercat sa postez un articol), asa ca m-am dus la asa-zisa concurenta. IIC-ul oricum a decedat in cotet, asa ca... Pana la urma o asemenea atitudine nu ii face rau decat celui care cauta informatii referitoare la trasee pe net, asa ca noi toti iesim in pierdere in cele din urma.

Daca vreti ca alpinet sa nu devina decat un loc unde sa se poarte discutii sterile referitoare la topul foto, nu am nimic impotriva. Problema voastra.

Orsicum, e al doilea sau al treilea semnal negativ care il am de la conducerea de partid si de stat a alpinetului. Si din punctul meu de vedere, unul gratuit.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Vineri, 15 Oct 2010, 18:40

E ok, nu e nicio supărare.
Sistemul de editare al articolelor, pe site, poate. Nici mie nu mi-au ieşit din prima. Dar pentru IIC, pentru mine, nu a fost nimic greu: un mail cu cateva fotografii - de regula numite Foto 1, Foto 2 s.a.m.d şi un fişier salvat în Word, cu diacritice, în care pe alocuri scriam Foto 1, Foto 2... Greul era pentru Cristi şi Emi sau cine aranja în pagină toate materialele.
Tu ai nişte ture grozave, Adrian.... Imagini foarte rare... Locuri mai mult neumblate... Alte perspective... Altfel de poveşti...

Fără foto Adrian Rosca, Vineri, 15 Oct 2010, 19:05

Pai la fel a fost si la... sst, sa nu-i dam numele: am trimis un fisier word cu foto, paginarea am facut-o eu, dar touch-up-ul a facut de persoana care administreaza site-ul. Voila! Nu zic ca nu era la fel la IIC, dar revista a cam incetat sa apara prin ianuarie daca imi amintesc eu bine. E oricum absurd ca pe alpinet se promoveaza cenzura.

Iar acum incep sa-mi amintesc diferite lucruri: poze respinse cu duiumul (e adevarat ca aparatele mele nu erau si nu sunt performante sau ca trimiteam scanuri dupa fotografii pe hartie), ca mi s-a respins odata o poza pentru ca scrisesem la titlu ceva de genul 'restul pozelor din tura le gasiti la www.pbase.com' si comentariul de respingere a mentionat ca nu se accepta mentiuni ale altor site-uri, desi pbase-ul nu poate fi considerat in nici un fel site concurent, ba ca am semnalat de doua ori ca s-a postat in mod fraudulos pe site o poza care desi de o calitate nu prea buna imi apartinea, dar admin@org m-a tratat cu 'ignore'.

Multi au capatat o anumita reticenta de a posta ceva pe acest site, fie imagini ori articole. Desi nu pot sa spun inca 'adio alpinet', din nefericire ma numar printre ei.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Miercuri, 10 Nov 2010, 8:56

Adrian, cu o întârziere "minoră" şi cu Picasa software am finalizat şi înscris colajul promis.:-)
Trebuie să recunosc, că am văzut cadre cu Zăvoarele Stănilelor mult mai bune decât ale mele, făcute şi din unghiuri neaşteptate, din creasta nordică a Pietrei Sure - de unul din colegii noştri, Paul Airinei - cadre valoroase dpdv documentar şi geografic, dar din păcate, nepostate.

gavrila albert gavrila albert, Miercuri, 9 Feb 2011, 13:44

frumos!!!:-D

Ileana Damian Ileana Damian, Luni, 7 Mar 2011, 14:14

foarte frumos colorata si clara poza ta, Daniela!!!
imi place f. mult!:-D
la cat mai multe!!!

Daniela Ursu Daniela Ursu, Marţi, 8 Mar 2011, 12:58

La cât mai multe tocmai vroiam să renunţ! :-) Mulţumesc, dragă Ileana,
Primăveri fericite îţi doresc!!!

Ionuţ Nechita Ionuţ NechitaAdministrator Alpinet , Marţi, 8 Mar 2011, 14:11

@Adrian - Cum ai vrea sa arate sistemul de postare al articolelor? ai cerut vreodata ajutor? conducerii de partid si de stat?:)

Fără foto Adrian Rosca, Marţi, 22 Mar 2011, 21:08

@Ionut: pe scurt si fara a intra in detalii, sistemul de postare mi se pare complet neprietenos si fara posibilitatea unui 'preview' acceptabil pentru a vedea cum a iesit paginarea. Din punctul meu e vedere, o solutie simpla ar fi sa se poata face un copy-paste dintr-un text in Word in care paginarea si introducerea imaginilor sa fie facute deja.

Ajutor sub forma de doleante si sesizari am cerut eu mai demult, dar dupa cum am spus deja am fost tratat cu 'ignore'. Asa ca am renuntat de a mai cere.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Daniela Ursu
[1-20] [21-40] [41-60]<  61-80 din 1657
  > [81-100] [101-120] [121-140] >>
FotografieComentariuData
Pădurea fermecată
Adrian Herghelegiu
26 Oct
Când muntele te întâmpină cu porţile deschise
Daniela Ursu
Mulţumesc pentru răspuns şi pentru completări.
Toate cele bune, mereu!
16 Oct
Întâlnire
Claudiu-Mircea Birliba
Hm... Daca lumina e din belşug, nici la peste 180 nu folosesc trepiedul. Are motor incorporat ptr. autofocus şi mi se pare de 10 ori mai luminos decât obiectivul kit.
3 Oct
Întâlnire
Claudiu-Mircea Birliba
Nu ştiam că ai Tamron. Cum te împaci cu el?
3 Oct
Obcina Lacurilor
Paul Airinei
Piatra Mocilor am văzut-o şi eu, dar parcă aveam nevoie de o 'confirmare' :-) mai ales că tot ce ţine 'de după' Tulgheş face parte din aria ta de cercetare.
30 Sep
Trasee neumblate
Paul Airinei
Bine că nu sunt trasee, că umblate sunt!
De pe Vf. Bâtca Savu (1245, 5 m) spre est privind, perpendicular ai Turnul lui Budu - ceea ce nu se vede, deci ai trecut de 1250 m. alt. Culmea din planul II este Piciorul cu Strunjile, pentru că de pe Vf. Strunjilor (1318 m.) spre est perpendicular privind, ai în faţă Gardul Stănilelor.
29 Sep
Aproapele meu
Paul Airinei
Mai e mult de mers până să afli un răspuns.
29 Sep
Obcina Lacurilor
Paul Airinei
În 'linie' dreaptă (imaginară), pe o axă N -> S, de la Obcina Lacurilor până la Vf. Bâtca Savu - fără G. Earth, ci ochiometric şi din teren - e o distanţă foarte aprox. egală cu cea dintre Vf. Toaca şi Bâtca Ghedeon. Ca atare - şi părerea mea, desigur - alt. la care te aflai este puţin-puţin peste 900 m., culmea din faţă este Piciorul Păltinişului, după ea şi la baza ei este satul Pintic - ce aparţine evident de comuna Tulgheş - şi-abia după a doua culme, cu vârfurile (de la stg. la dreapta) Preluca Mare (1088, 2 m.), Pitu (1039 m) şi încă vreo două al căror nume nu-l ştiu e vederea spre Tulgheş.
29 Sep
loc de nunta
tavi coroiu
Uimitoare atmosferă!:-o
27 Sep
Pădurea de sare
Daniela Ursu
Depinde şi de organismul fiecăruia.
Mina Cacica e un loc modest în care trebuie investit. De la intrare te izbeşte un miros puternic de petrol ori motorină. (Deşi gazdele spun că "aşa miroase sarea cu adevărat".) E atât de persitent şi simţi că te urmăreşte. Şi nu-i rezişti. Cele două doamne cu care eram, după o oră prezentau simptome specifice intoxicării. La fel, şi fetiţei mele i-a fost puţin rău. Eu am rezistat eroic vreo opt ore până când şi organele mele interne s-au revoltat.
22 Sep
Bacalaureat la istorie
Daniela Ursu
Emoticonul nu era el tastat, ci închiderea parantezei.
22 Sep
Bacalaureat la istorie
Daniela Ursu
În niciun caz.
Din punctul meu de vedere, cele mai solide istorisiri despre Baia le-am aflat din Marele Dicţionar Geografic al Romîniei, alcătuit şi prelucrat după Dicţionarele parţiale pe judeţe de preşedintele Societăţii pentru Învăţătura Poporului Romîn, directorul Institutului Geografic al Armatei şi directorul Muzeului Naţional de Antichităţi, Bucureşti, 1898, pag. 197-201. (Minunate pagini, dacă le-ar fi aici locul, aş spicui câte ceva din ele…)
Cea mai bizară poveste pe care am aflat-o anul acesta a vizat un alt lăcaş, nu cel din imagine: Biserica Albă nu mai este albă-albă deloc. Tocmai a fost pictată… Şi ce semnificaţie să mai aibă apelativul pe care-l are? Nu departe, la fel şi Putna, e acum împodobită-n fresce.
22 Sep
Când muntele te întâmpină cu porţile deschise
Daniela Ursu
Mulţumesc pentru comentarii!

Şi nici fiu nelegitim?
Din câte ştiu, conform unor istorici şi data a fost contestată, aceştia susţinând că Bogdan al II-lea a murit după 17 octombrie 1451.
22 Sep
Soarele străluceşte sau sunt eu?
Daniela Ursu
Nu de colegii de aici m-aş fi ferit eu, ci de plagiaţi.
Alpinetul este printre cele mai durabile comunităţi virtuale din România. Pentru unii dintre noi, prima care a intrat în suflete şi ultima care iese din minte când închidem Internetul. Aici e locul unde cei mai mulţi dintre colegi au debutat sau şi-au cultivat aptitudinile de fotografi, scriitori, montaniarzi, alpinişti, ghizi montani sau unde cei mai puţin dintre noi - şi printre ei mă număr şi eu - care-au jurat loialitate camaradului!...
20 Sep
Citadelă, adăpost al meu...
Daniela Ursu
Se cuvine să fac o precizare neaşteptat de adevărată:
Imaginea din partea sus a acestui colaj NU ESTE din anul 1976!
Probabil şi persoana din Bicaz care mi-a pus-o la dispoziţie s-a înşelat în privinţa anului. În cazul de faţă este vorba de o fotocopie (tocmai de aceea si calitatea slabă a detaliilor) alb-negru realizată după fotogravura sepia din colecţia Alex. Maidlinger, 1932.
Pentru a nu mai avea niciun dubiu am comparat fiecare centimetru al celor două fotografii alb-negru şi sepia.

Alese mulţumiri colegului Claudiu Bîrliba, care de ziua mea, mi-a făcut cadou originalul!:-)
20 Sep
Pe - acasă . . .
Mircea Ordean
Bună Mircea! Poţi să mă ajuţi cu ceva informaţii despre A(lex). Maidlinger?
20 Sep
Soarele străluceşte sau sunt eu?
Daniela Ursu
Dragă prietene Corneliu, pe Facebook lucrez sub acoperire, de aceea Eu Sunt (numai) Daniela. Am declarat, de câte ori am avut ocazia, că urăsc site-ul şi prozelitismul lui agresiv de "socializare", faptul că nu pot comenta/corecta unele fotografii dacă nu sunt "prietenă" cu autorul lor sau dacă el nu e în lista mea de prieteni şi tot aşa. Şi nici nu m-am răzgândit.
Am vizualizat mii de fotografii de pe două reţele de socializare şi am avut neplăcuta surpriză să văd în galeria unor "fotografi" imagini ce aveau în colţul din dreapta jos sigla Alpinet şi, însoţite de o grămadă de aprecieri nemeritate, fotografii realizate de Mihai-Ian Nedelcu, Sorin Untu, Bogdan Balaban şi cele mai multe ale lui Ioan Panaite. Pentru a le comenta a trebuit să-mi creez cont.
Cam tot din aceleaşi motive am adaugat la rândul meu o semnătură proprie pe fotografiile pe care le postez.
18 Sep
Piscul Berbecului
Paul Airinei
@Adrian: Q. E. D.
15 Sep
Piscul Berbecului
Paul Airinei
Bănui că nu este o întrebare capcană pentru un cunoscător al acestei creste. Răspunsul îl puteţi avea privind aici:
http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_63100.html
14 Sep
Biserica ”dela Palat”
Daniela Ursu
6 Sep
Comentarii înscrise de Daniela Ursu
[1-20] [21-40] [41-60]<  61-80 din 1657
  > [81-100] [101-120] [121-140] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2022