Cochetând cu vântul

Înscrisă de: Daniela Ursu
Cochetând cu vântul
Data publicării: : 11 Sep 2010, vizualizări:: 4385
Localizare geografica: România, Muntii BUCEGI, Cabana Babele
Echipament folosit: Nikon. Photo by Giulia
Descriere: Şi cu dânsul...
Daniela Ursu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Teo Paraschiveanu Teo Paraschiveanu, Luni, 13 Sep 2010, 13:41

Foarte mistooo!!!:-D

Soare George Soare George, Marţi, 21 Sep 2010, 8:00

La multi ani Daniela! Carari cu soare si lumina buna!

Fără foto Adrian Rosca, Joi, 23 Sep 2010, 11:25

Vezi ca si altii au cochetat cu vantu' si nu le-a fost prea bine:-D

Iti doresc ani multi si bucurii, ca personajul din dreapta imaginii nu cred ca are nevoie de asa urari.

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Vineri, 24 Sep 2010, 10:02

Apai, bine-ai revenit:-)

Gligorie Emanoil Pârvu Gligorie Emanoil Pârvu, Vineri, 24 Sep 2010, 21:01

La multi ani! Si raspunsuri corecte...:-)

Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Joi, 14 Oct 2010, 20:39

Tii, ce talentata e Giulia!
Ce urat pare Sfinxul ala ridat pe langa frumoasa noastra Daniela cu fata de copil!

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 14 Oct 2010, 21:22

Teo, George, Emi - vă mulţumesc mult!
Glig - asemenea! Mi-e dor de comentariile tale, s-au rărit brusc şi îmi lipsesc...
Adrian - ţi-am rămas datoare cu o fotografie... Crede-mă, va veni şi vremea ei să o înscriu...
Corneliu şi Adrian - ce urât vorbiţi:-) şi eu îl iubesc atât de mult şi pe dânsul...
Corneliu - sănătate deplină iţi doresc! Cât despre Giulia, e un talent în devenire - cu siguranţă data viitoare îmi va încadra şi restul mergătorilor...:-)

Daniela Ursu Daniela Ursu, Vineri, 15 Oct 2010, 15:16

Uf, cum mă faci tu să divulg totul...:-) Păi nu e o simplă fotografie, ci un amplu cola!!!. Şi tot ce ştiu să fac în Photoshop e "merge photo", zero crop. Mai am de luat câteva lecţii sau apelez la Teo ori la George...
Mulţumesc mult pentru link-uri!

Daniela Ursu Daniela Ursu, Vineri, 15 Oct 2010, 15:17

*Un amplu colaj!!!
PS: Vezi, nici nu prea ştiu cum se scrie, dar'mite să-l fac aşa cum vreau...:-)

Ionuţ Nechita Ionuţ NechitaAdministrator Alpinet , Vineri, 15 Oct 2010, 15:26

Adrian, am sa sterg comentariul tau, impreuna cu linkurile la romania-natura. Nu ii vom face niciun fel de reclama acelei "institutii" pe Alpinet.

Fără foto Adrian Rosca, Vineri, 15 Oct 2010, 17:16

@Daniela: scuze ca fac aici comentarii 'off-topic'.

@Ionut: nu imi pasa de problemele personale dintre I. Giurgiu si voi si nu ii faceam reclama respectivului, ci doar unor articole scrise de subsemnatul. Am incercat sa le postez intai la voi, dar sistemul complicat de editare al articolelor m-a descurajat (tine cont ca a fost prima oara cand am incercat sa postez un articol), asa ca m-am dus la asa-zisa concurenta. IIC-ul oricum a decedat in cotet, asa ca... Pana la urma o asemenea atitudine nu ii face rau decat celui care cauta informatii referitoare la trasee pe net, asa ca noi toti iesim in pierdere in cele din urma.

Daca vreti ca alpinet sa nu devina decat un loc unde sa se poarte discutii sterile referitoare la topul foto, nu am nimic impotriva. Problema voastra.

Orsicum, e al doilea sau al treilea semnal negativ care il am de la conducerea de partid si de stat a alpinetului. Si din punctul meu de vedere, unul gratuit.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Vineri, 15 Oct 2010, 18:40

E ok, nu e nicio supărare.
Sistemul de editare al articolelor, pe site, poate. Nici mie nu mi-au ieşit din prima. Dar pentru IIC, pentru mine, nu a fost nimic greu: un mail cu cateva fotografii - de regula numite Foto 1, Foto 2 s.a.m.d şi un fişier salvat în Word, cu diacritice, în care pe alocuri scriam Foto 1, Foto 2... Greul era pentru Cristi şi Emi sau cine aranja în pagină toate materialele.
Tu ai nişte ture grozave, Adrian.... Imagini foarte rare... Locuri mai mult neumblate... Alte perspective... Altfel de poveşti...

Fără foto Adrian Rosca, Vineri, 15 Oct 2010, 19:05

Pai la fel a fost si la... sst, sa nu-i dam numele: am trimis un fisier word cu foto, paginarea am facut-o eu, dar touch-up-ul a facut de persoana care administreaza site-ul. Voila! Nu zic ca nu era la fel la IIC, dar revista a cam incetat sa apara prin ianuarie daca imi amintesc eu bine. E oricum absurd ca pe alpinet se promoveaza cenzura.

Iar acum incep sa-mi amintesc diferite lucruri: poze respinse cu duiumul (e adevarat ca aparatele mele nu erau si nu sunt performante sau ca trimiteam scanuri dupa fotografii pe hartie), ca mi s-a respins odata o poza pentru ca scrisesem la titlu ceva de genul 'restul pozelor din tura le gasiti la www.pbase.com' si comentariul de respingere a mentionat ca nu se accepta mentiuni ale altor site-uri, desi pbase-ul nu poate fi considerat in nici un fel site concurent, ba ca am semnalat de doua ori ca s-a postat in mod fraudulos pe site o poza care desi de o calitate nu prea buna imi apartinea, dar admin@org m-a tratat cu 'ignore'.

Multi au capatat o anumita reticenta de a posta ceva pe acest site, fie imagini ori articole. Desi nu pot sa spun inca 'adio alpinet', din nefericire ma numar printre ei.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Miercuri, 10 Nov 2010, 8:56

Adrian, cu o întârziere "minoră" şi cu Picasa software am finalizat şi înscris colajul promis.:-)
Trebuie să recunosc, că am văzut cadre cu Zăvoarele Stănilelor mult mai bune decât ale mele, făcute şi din unghiuri neaşteptate, din creasta nordică a Pietrei Sure - de unul din colegii noştri, Paul Airinei - cadre valoroase dpdv documentar şi geografic, dar din păcate, nepostate.

gavrila albert gavrila albert, Miercuri, 9 Feb 2011, 13:44

frumos!!!:-D

Ileana Damian Ileana Damian, Luni, 7 Mar 2011, 14:14

foarte frumos colorata si clara poza ta, Daniela!!!
imi place f. mult!:-D
la cat mai multe!!!

Daniela Ursu Daniela Ursu, Marţi, 8 Mar 2011, 12:58

La cât mai multe tocmai vroiam să renunţ! :-) Mulţumesc, dragă Ileana,
Primăveri fericite îţi doresc!!!

Ionuţ Nechita Ionuţ NechitaAdministrator Alpinet , Marţi, 8 Mar 2011, 14:11

@Adrian - Cum ai vrea sa arate sistemul de postare al articolelor? ai cerut vreodata ajutor? conducerii de partid si de stat?:)

Fără foto Adrian Rosca, Marţi, 22 Mar 2011, 21:08

@Ionut: pe scurt si fara a intra in detalii, sistemul de postare mi se pare complet neprietenos si fara posibilitatea unui 'preview' acceptabil pentru a vedea cum a iesit paginarea. Din punctul meu e vedere, o solutie simpla ar fi sa se poata face un copy-paste dintr-un text in Word in care paginarea si introducerea imaginilor sa fie facute deja.

Ajutor sub forma de doleante si sesizari am cerut eu mai demult, dar dupa cum am spus deja am fost tratat cu 'ignore'. Asa ca am renuntat de a mai cere.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Daniela Ursu
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 1657
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>
FotografieComentariuData
Marea dintre munţi, de ziua ei
Daniela Ursu
Dacă ştiam că pui preţ pe ruginitura aia, nu mă lăsam până n-aş fi pozat batiscaful! Dar nu l-am văzut şi mi-a scăpat...
Pe lângă cele două fotografii cu şantierul barajului, mai am una tot de la acea vreme, făcută dintr-un alt unghi, pe care am găsit-o într-un ziar îngălbenit, am scanat-o dar puţin se înţelege din ea. Ţi-o voi trimite pe mail.
Mie personal, cel mai mult mi-a plăcut fotografia din stânga celei pe care m-am semnat: sunt 12 autobuze pe baraj, câteva maşini şi oameni... Nu ştiu în ce an e făcută sau dacă a fost o altă ocazie anume... Dacă erau turişti sau muncitori...
Apoi mi-a plăcut mult şi fotografia cu plutele, din dreapta siglei Alpinet. Pe malul lacului, în locul lor... se vede deasupra, în foto color, ce e acum...
31 Aug
Biserica ”dela Palat”
Daniela Ursu
Frate Viorel, te cred pe cuvânt!:-)
Pârtia nu va avea legătură cu jgheabul de pe versantul nordic al Tocii - cel din foto, de altfel aproape imposibil de parcurs vara. Pârtia va fi undeva în stânga Panaghiei (1845 m. alt.), cam prin şaua muntelui la 1440 metri alt.
Da' un 'restaurant' acolo tot o să trebuiască... Şi la cât trebu defrişat, o ţâr' de risc de avalanşă tot va fi.
31 Aug
Biserica ”dela Palat”
Daniela Ursu
*A se citi "cred că am reuşit...".
Recunosc: merg mai mult pe patine şi role decât cu bicicleta şi schiurile, aşadar adresez o întrebare colegilor care practică schiul şi buni cunoscători ai acestui sport:
Fraţilor, se poate poate schia pe-acolo???
30 Aug
Biserica ”dela Palat”
Daniela Ursu
Fără să vreau cred că reuşit să surprind în acest cadru locul unde (sperăm că NU) va fi punctul de plecare al viitoarei pârtii.
http://www.neamtinvest.ro/Turism/14067-Av%C3%A2nd-sus%C5%A3inerea-Elenei-Udrea
30 Aug
Colţii Viperei
Paul Airinei
* după cum se vede şi în foto dreapta jos din colajul meu. Lapsus calami!
26 Aug
Colţii Viperei
Paul Airinei
Cei din stânga, desigur.
Se mai văd urmele paşilor mei, Paul? Căci - vorba aia, "Şi eu am fost în Arcadia"...
Dacă sunt înfipţi bine - după cum scrii - înseamnă că nu (mai) sunt friabili?
Lăsând neantul la o parte, că i-am cunoscut şi prăpăstiile lui, îmi place foarte mult fundalul din imaginea ta. Ce-i drept, când am urcat pe Acele P. S. eram cu faţa spre Turnul lui Budu - după cum se vede şi în foto stânga jos din colajul meu http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_81674.html - şi indiferent cât de 'ancorată', asigurată şi singură eram colo, de la jumătate în sus tot mă puteam mişca şi/sau roti, dar nu-mi amintesc să fi văzut în spatele meu o culme atât de lină şi plăcută ochiului. Priorităţilor or fi fost altele atunci...:-o
25 Aug
Piatra Curmăturii
Paul Airinei
Până mai ieri era greu şi cu o maşină de teren să te strecori prin forestierul 'dezafectat'. Dar după cât de orizontal şi bătătorit e, parcă văd pentru "creşterea potenţialului turistic din zonă" o transbistreană în fundal...
25 Aug
Colţii Mistreţului
Paul Airinei
În extrema stângă e Turnul Crucii. Se vede clar şi semnul...
Dar Oc. Mare... pare pur şi simplu "despicat" în două de Fisura Impietrită (4 L. C.) - traseu realizat în premieră în 1982 de echipa Cristi Rica şi Aurelian Vivirschi.
Pentru colegul Adrian Roşca era bun un zoom din acest unghi - dacă ai făcut, Paul - spre Coloana Dorică. Noi o vedem, dar mai sunt şi alţi colegi interesaţi de ea.
25 Aug
Dinţii calului
Paul Airinei
Se văz şi dinţii lupului matale - în stânga dinţilor calului acestuia...
Gospodar şi priceput cel ce-a cosit iarba, aşa la linie şi unghi drept. (Am auzit că unul din localnicii de-acolo şi-a luat lumea-n cap şi a plecat de la cele sfinte.)
Interesant şi verdele crud din jurul construcţiei. (Se vede treaba că n-a stat mitropolitul degeaba o săptămână pe-acolo.)
Cred că ar fi cazul să merg "în recunoaştere"...:-)
25 Aug
Dinţii Lupului
Paul Airinei
Aşa zici tu că se cheamă?
25 Aug
Tărâmuri vrăjite
Şerban Sîmbotelecan
A m a z i n g...
25 Aug
Parangul Mic...raschetat
Nicolae Cristian Bădescu
Am prosperat într-atât încât numai putem trăi fără pârtii şi telegondole.:-(Pârtia din centrul P. Neamţ-ului e luminată - iarna - zi şi noapte că nu-ţi mai trebuie becuri aprinse în casă. Şi probabil nocturna funcţionează la aceeaşi capacitate peste tot în ţară unde s-a investit în indispensabilele pârtii. Dacă până mai ieri aţi fi căutat cu privirea luminiţa (de la staţia meteo) de pe Vf. Toaca, la iarnă - dacă va fi la fel de luminată - o să vedeţi din Făgăraş pârtia de sub Toaca...
http://www.neamtinvest.ro/Turism/14067-Av%C3%A2nd-sus%C5%A3inerea-Elenei-Udrea,-t%C4%83tucul-Neam%C5%A3ului-,-Vasile-Pruteanu,-%C5%9Fi-a-propus-s%C4%83-distrug%C4%83-Parcul-Na%C5%A3ional-Ceahl%C4%83u
15 Aug
Huzur şi ruină
Daniela Ursu
Da, mare păcat, dar şi mare noroc.
Mai au puţin şi vor fi înghiţite cu totul de bălării. Marele noroc al acestor ruine că sunt încă - deşi parţial - în picioare se datorează faptului că sunt localizate foarte aproape de sediul Jandarmeriei Montane. Altfel, ce-a mai rămas din ele, ar fi ajuns demult piatra de temelie a căsuţelor amărâte ridicate pe coasta obcinei din Durău, după cum o parte din ele au luat deja acel drum...
Astăzi locurile nu mai pot fi fotografiate din acelaşi unghi, întrucât între cele două turnuri - cel din imagine şi cel din spatele autorului - s-a construit ceva, nu ştiu dacă acolo sunt depozitate obiecte de cult sau cărţi sau dacă este un loc în care se ţin praznice, un colţ din acoperişul construcţiei şe poate vedea şi în fotografia mea.
3 Aug
Un secol cu Piatra Ciobanului
Daniela Ursu
Balanţa este cutremurător de nefavorabilă. Cred că nici 5% nu şi-ar dori să se întoarcă, să mai urce fără windstopper-e sau fără frontale. Poate 98 % se vor simţi 'intoxicaţi' sau ar spune că locul acestor vechituri nu e aici - şi pe bună dreptate, căci slabi suntem şi nestatornici, iute ne-nşelăm, ne schimbăm şi uităm! Rămân doar cei 2% - nu din impozitul pe venit, ci dintre noi/dintre cei care ar vrea să mai călătorească (de multe ori printre umbre) pe pista timpului înapoi sau care, cu simplitate-ar întreba "Ce poveşti vrei să ne mai spui astăzi...?" :-)
Mulţumesc mult, Viorel!
27 Iul
Cascada Martin.
Silviu Matei
Mi-am întrebat la rândul meu fostul camarad şi confirm.
Este cascada Marton - căreia i se mai spune şi Martin - o cădere de apă cam la jumătate faţă de Bolovoniş şi asemănătoare cu o alta, mult mai sudică, numită Puşu.
25 Iul
Piatra Dracului
Elena Mahalean
Puteţi acum să corectaţi şi localizarea geografică.
25 Iul
Rătăcind în noianul de stânci uriaşe
Daniela Ursu
22 Iul
Rătăcind în noianul de stânci uriaşe
Daniela Ursu
Am încercat, Viorel, dar pesemne că nu îndeajuns. Ideea mea era să alătur o fotografie de la începutul secolului trecut şi o alta de la începutul secolului acesta. Dar nu am identificat nici locul din imaginea cu Bistra şi calea ferată, nici pe cel de aici şi nu-mi place să mă ştiu cu temele nefăcute. Iniţial m-am gândit la Pietrele lui Baciu sau Maicile - după cum li se mai spuneau - http://alpinet.org/main/fotoshowfoto_ro_item_105397.html - dar nici urmă de stânci în planul II.
Oricum, fotografiile sunt foarte slabe din punct de vedere calitativ, mulţumesc domnilor admini pentru aprobarea lor şi domniilor voastre pentru numărul de vizualizări.
22 Iul
Cascada Martin.
Silviu Matei
Cu tot respectul pentru ghidul tău, între noi fie vorba, de vreun alt "Martin" eu n-am auzit în Tarcău, ce-i drept m-a luat şi pe mine gura pe dinainte şi nu am mai ţinut cont de minimum de discreţie pentru protejarea arealului şi acceptarea unui loc fără nume - după cum se numea înainte. :-(
22 Iul
Cascada Martin.
Silviu Matei
Multă vreme mi-am spus că zona pe care n-am încetat să o cercetez e cea mai sălbatică. Dar de vreo juma' de an "mi s-a pus pata" pe Tarcău şi m-am contrazis singură. Dacă pe Bistra în sus întâlneşti un peisaj ca cel din imagina ta, după vreo 3 ore de mers, tot dai de o stâncă, de un cocoţ şi mai vezi cerul. Nu şi în Tarcău, aici e numai şi numai pădure sălbatică...

Deşi n-am mai văzut-o din tinereţe şi mi-o amintesc dintr-un unghi dinspre dreapta, 95% sunt convinsă că e Bolovăniş. Despre ea am citit şi recent Jurnalul excursiei ofiţerilor Regimentului Mihai Viteazu Nr. 6, 20-26 iunie 1912, p.31-32, exemplar original oferit de camaradul comun, Sebastian şi din care îmi permit să-ţi reproduc un paragraf pentru a întregi descrierea:

"Înfruntând stânci, înfruntând buşteni, înfruntând pietroae uriaşe micul pârâu îşi rostogolia la vale, fără încetare, undele sale neobosite de drumul lung făcut din creierii munţilor până aici şi neînspăimântate de calea pe care o mai aveau de străbătut încă de aici. Ploaia se înteţea şi mai tare. Bolovănişul spumega şi mai turbat. Cascadele se înmulţeau mereu, sporind cu urletul lor vâjâitul asurzitor al apei râuleţului."

Felicitări şi mulţumiri alese pentru toate fotografiile!
22 Iul
Comentarii înscrise de Daniela Ursu
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 1657
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2022