Digitalis feruginea

Înscrisă de: Adela Efrim
Digitalis feruginea
Data publicării: : 20 Sep 2010, vizualizări:: 1245
Localizare geografica: România, Muntii LOTRU (STEFLESTI), Satul Calinesti
Album (slideshow): Cheile Sulita Betel
Echipament folosit: CanonSX120
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Lori Balogh, Marţi, 21 Sep 2010, 21:27

Tot inainte! Felicitari!:-D

Adela Efrim Adela Efrim, Miercuri, 6 Oct 2010, 22:13

Multumesc pentru incurajare.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Adela Efrim
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 149
  > [101-120] [121-140] [141-149]
FotografieComentariuData
Străjerii
Cosmin-Ovidiu Stan
Fotografia pare dintr-o alta lume, dincolo de realitate, foarte expresiva.
28 Nov
Cand soarele prinde viaţă
Oana Dobrinoiu
expresiva!
28 Nov
-
Radu Ponta
Interferente...frumos!
26 Nov
La pas pe Fratoşteanu
Adela Efrim
...asadar, daca tot am lamurit ca admnii sunt oameni (cu simt al umorului, evident) si muntii sunt munti, dati-mi voie sa va salut si sper sa revin cu fotografii interesante de la urmatoarele ture.
22 Nov
La o margine de lume
Adela Efrim
Eu nu am vazut.
22 Nov
Vârful Mogoş
Adela Efrim
De data asta nu.
22 Nov
Tăul Negru
Adela Efrim
Thanks!
20 Nov
Just November
Adela Efrim
Poate pentru ca marcajul este mai greu de gasit decat traseul in sine, multumesc Melinda.
20 Nov
Ce vrea fotograful de mine?
Lazarescu Mihai
Am avut dreptate, povestea pitigoiului tau continua si azi (stiu ca este un sticlete, dar nu stiu de ce imi vine sa-i zic asa)...inspirat titlul, excelent "portret".
20 Nov
Cavernă
Adela Efrim
Oops...! se pare ca am calcat pe un teren minat, acum inteleg de ce nu imi placeau mie telenovelele, dar ca sa mai detensionam un pic momentul, as zice asa: ma bucur enorm de impactul pe care l-a avut acest traseu si ca prin fotografiile postate de mine am reusit sa transmit macar o parte din mirajul locurilor (trebuie neaparat sa vedeti gentienele si bujorii de pe Fratosteanu), intradevar Muntii Latoritei sunt cu totul speciali, da, Alpinetul este ceva deosebit si sunt mandra ca ma numar printre voi.
19 Nov
Mai aproape de cer
Adela Efrim
poate pentru ca de pe acea stanca se vede destul de bine "Poarta Soarelui"
18 Nov
La pas pe Fratoşteanu
Adela Efrim
admin*
18 Nov
La pas pe Fratoşteanu
Adela Efrim
Daca un adnin zice ca e interesant inseamna ca asa este. Multumesc frumos, zona este absolut speciala in toate anotimpurile.
18 Nov
Fereastră spre o altă lume
Adela Efrim
Cateva detalii despre zona sunt inscrise la fotografia "Departe de lumea dezlăntuita"din aceata serie, sper ca informatiile sa fie utile tinand cont ca traseul nu este marcat.
18 Nov
Mai aproape de cer
Adela Efrim
multumesc, ma bucur mult ca am avut posibilitatea sa fac cunoscute locuri poate mai putin umblate.
18 Nov
Varful Pietrile
Adela Efrim
Neaparat si cat mai repede, poate mai prinzi gentienele inflorite intr-un noiembrie tarziu, este absolut fascinant.
18 Nov
Cavernă
Adela Efrim
Am facut acest traseu iarna la -15 grade cu zapada viscolita, era o atmosfera selenara, vara cand Fratosteanu “ ia foc “ de la rododendronii infloriti si iata, acum intr-un noiembrie tarziu, cand totul parca ia o alta dimensiune si nuanta, pentru ca amestecul acela de culori intre verde si galbem aramiu te face sa reevaluezi lucrurile cu adevarat importante.
Locurile ascuse ale Fratosteanului, precum Poarta de Piatra,
le-am descoperit gratie unui membru din grup, nu exista marcaj, dar poate tocmai din acest motiv salbaticia si curatenia locurilor iti ofera misterul si linistea pe care numai acolo le poti intalni.
18 Nov
Departe de lumea dezlăntuita
Adela Efrim
Traseul incepe la Curmatura Vidrutei de pe DN7A urmand un drum de tractor spalat de viitura ce urca abrupt spre sud. Marcajul este ca si inexistent dar o harta buna te poate scoate din incurcatura pentru ca la scurt timp dupa ce se termina padurea apare golul alpin ce ofera vederi largi. Ocolim stana si ne indreptam usor spre SE urcand abrupt mai putin de un sfert de ora. Ajungem apoi in zona in care putem admira pentru prima data de la plecare culmile inzapezite ale Fagarasului inspre NE, Cindrelul la Nord si Cozia la Est. Poteca trece pe langa izvoarele Noptesei si iese in vechiul drum strategic, uitat acum, care pleaca de la Valea Macesului, mai sus de Ciunget si ajunge in Pasul Urdele in Transalpina. In dreapta spre SV avem o mare intindere de rododendron care in august pare o mare de foc, iar ceva mai sus Varful Fratosteanu Mare. Ocolim varful prin Est, admiram Taul Negru si doua izvoare teribil de reci si bine ascunse intre stanci si ajungem in partea de Sud a varfului la 200m de statia Meteo. Ne indreptam spre Vest si avem in fata o imensa pasune cu variatii de maxim 150m la o altitunea medie de 1900m si care se intinde pe kilometrii intregi pana spre varful Puru si poate si mai departe. Pare o zona de stepa si gandul ne poarta la platforma Borascu. Continuand calatoria spre Vest, ajungem dupa 1h la varful Mogosul. De aici vedem la Nord lacul Vidra si statiumea cu acelasi nume, la Sud vedem Valea Latoritei si mai departe Curmatura Oltetului care delimiteaza clar Capatanii de Parang. De aici 400m la Sud gasim Poarta de Piatra, o formatiune unica si fascinanta si o mica grota la 15m mai jos. Admiram pe directia Vest, Varful Pietrile cu formatiuni stancoase graitoare si ceva mai departe Varful Puru. Coboram de la Mogosu spre Nord si incheiem circuitul la Curmatura Vidrutei.
18 Nov
Salina Turda
Cristea Melinda
excelenta!
16 Nov
Sfinxul din Călineşti
Adela Efrim
done!
10 Nov
Comentarii înscrise de Adela Efrim
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 149
  > [101-120] [121-140] [141-149]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024