În mijlocul fericirii albastre

Înscrisă de: Claudiu-Mircea Birliba
Deplasare: clic şi tras | Zoom: click în centrul imaginii si tras
Data publicării: : 29 Sep 2010, vizualizări:: 2168
Localizare geografica: România, Muntii PIATRA CRAIULUI, Varful La Om
Album (slideshow): Drag de Crai
Echipament folosit: Canon EOS 1000d
Descriere: “Când am 'cercat condeiul pe hârtie, cerneala vieţii tale m-a invăţat a scrie”. Curgând de sub cerurile visate, o avalanşă de sentimente inundă cele cinci suflete; în vale veneau prietenii, urcând si coborând spre întâlnirile noastre, sus, împreuna respirăm tot aerul muntilor, îl epuizăm. De ce fericirea e rotunda? Cu mulţumiri pentru ajutor, descriere şi prelucrare doamnei Daniela Ursu şi domnului Florin.
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Lazarescu Mihai Lazarescu Mihai, Joi, 30 Sep 2010, 11:51

Excelenta, Claudiu! Imi place mult de tot!

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 30 Sep 2010, 11:53

Mulţumesc la rândul meu, Claudiu!

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 30 Sep 2010, 12:06

Cred că am şi eu nevoie de ajutor, de lămuriri....:-)
Şi zici că e rotundă, fericirea? :-(

Fără foto Dan Loghin, Joi, 30 Sep 2010, 17:07

Da.

Claudiu-Mircea Birliba Claudiu-Mircea Birliba, Vineri, 1 Oct 2010, 13:53

Va multumesc pentru aprecieri.

Fericirea poate fi rotunda ca lumea aceasta, ca sufletul nostru, ca tot ce fiinta noastra poate sa cuprinda, mingea asta care-ti da sentimentul de implinire, nu ca ai ajuns sus ci ca esti alaturi de prieteni inconjurat de atatia munti.

Fără foto Rodica Mihalache, Vineri, 1 Oct 2010, 14:16

Cauti fericirea la capatul Pamantului! Capatul este langa tine!! De acolo incepe si acolo se sfarseste Pamantul!! Faina poza!!

Claudiu-Mircea Birliba Claudiu-Mircea Birliba, Vineri, 1 Oct 2010, 15:04

Asa este, capatul este langa mine, nu stiu daca sa o numesc cautare sau altii ii spun destin, tot ce conteaza este sa lasi ca lucruile frumoase sa se intample. Capatul, da, doamna Rodica, capatul este in inima fiecaruia daca-l aflam. Multumesc de apreciere.

Livius Almajan Livius Almajan, Sâmbătă, 2 Oct 2010, 1:24

Sti ceva?Dupa ani de postare pe Alpinet...am devenit doar vizitator, dar poza(panorama) asta chiar merita atentie. Imi place. Sincer!

Claudiu-Mircea Birliba Claudiu-Mircea Birliba, Sâmbătă, 2 Oct 2010, 10:36

Multumim pentru apreciere (pentru ca la panorama aceasta e munca unei echipe), dar nu uita din sufletul unei inimi incantate ani de zile de fotografiile tale publicate pana acum: nu renunta pentru ca daruind vei dobandi!

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Sâmbătă, 16 Oct 2010, 11:53

Se vad ceva probleme tehnice la imbinari. N-ai folosit aceeasi expunere la toate?

Claudiu-Mircea Birliba Claudiu-Mircea Birliba, Sâmbătă, 16 Oct 2010, 12:02

Asa este. Am folosit cam aceeasi expunere la toate, nu am modificat timpul din aparat; Problemele tehnice sunt posibile pentru ca nu am facut pozele de pe trepied. Sau poate de la unirea lor?

Daniela Ursu Daniela Ursu, Sâmbătă, 16 Oct 2010, 19:30

Panorama este realizată în PS din 8 cadre landscape, zero crop. Problemele de la îmbinări mi-au dat mari bătăi de cap, neştiind să mă joc în photoshop nu am reuşit să corectez efectul de vignetare prezent foarte vizibil în primele patru cadre, de la stânga spre centru, zona centrală a câmpului fiecărei imagini, individuale, fiind mai intens iluminată decât zona periferică, în speţă partea superioară a fotografiile - cerul. Am reuşit o uniformizare foarte bună a cerului în Picasa, dar din păcate algoritmul Picasei vs. PS este net inferior, astfel că la o salvare de la 17 Mb cât avea panorama finală la 1 Mb cât e cerinţa Alpinetului pierdem foarte mult şi din detaliile fine şi din calitatea imaginii originale.

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Sâmbătă, 16 Oct 2010, 19:42

Pentru o redimensionare a panoramei, foloseste PS-ul chiar daca nu stii sa te joci in el. E o simpla functie de resize, foarte buna de altfel. Eu folosesc intotdeauna la panorame o inaltime de maxim 400-450 pixeli, dau un "unhsarp mask", cu 100 amount si 0, 5 radius (sau 0, 3 in functie de caz), iar salvarea o fac prin ""save for web" unde am posibilitatea sa folosesc minima compresie de care dispun pentru a aduce panorama la 300 kb (deci cu mult mai putin de 1 mb). Calitatea finala este oricum buna pentru o imagine de web.

Pentru a scapa de efecte de luminare diferita, este recomandat sa faci cadre verticale, si cat mai dese. Doua cadre alaturate sa aibe cel putin 1/3 suprapunere, chiar 1/2 si vei obtine un rezultat mult mai fin si mai bun.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Sâmbătă, 16 Oct 2010, 19:51

Exact aşa am şi făcut: 2540x450, 925.696 octeţi.
Mulţumim şi ptr. celelalte sfaturi! Ce-i drept, cadrele n-au fost verticale, dar o treime suprapunere tot au avut.:-)

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Sâmbătă, 16 Oct 2010, 20:11

Din cauza ca n-au fost verticale ti se vad acele linii urate la imbinare.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Claudiu-Mircea Birliba
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-95 din 95
 
FotografieComentariuData
With a little help from my friends
Claudiu-Mircea Birliba
Si tot acesta este si acum. Si comentariul dumneavoastra a avut sens in amintirea cantecului. Chiar nu inteleg.
1 Iun
With a little help from my friends
Claudiu-Mircea Birliba
Nu inteleg. Nu am schimbat nici un titlu. "With a little help from my friends " a fost de la bun inceput. Chiar nu inteleg.
1 Iun
With a little help from my friends
Claudiu-Mircea Birliba
Cand am ajuns la vechiul tunel ziceam in gandul meu "Is there anybody out there"?
Cand am iesit din intuneric am gasit pe cineva care sa ma suporte cinci minute.
31 Mai
Acul alb
Paul Airinei
Nu am cum sa fiu deziluzionat pentru ca sunt constient ca fiecare loc isi are istoria lui si asa m-o invatat tatal meu, sa respect istoria.
Timpul le va intelege si ne va ajuta sa le intelegem pe toate. Nu vreau decat intelegere, inima usoara si multa pace mai ales intre oamenii muntelui.
Va multumesc pentru rabdare.
27 Mai
Ciobănaş din Hăşmaş
Claudiu-Mircea Birliba
Daca ati fi vazut cat bun simt avea cand vorbea si cat de sanatos gandea, cat de informat era si cat de modest va dadeati seama care sunt visele lui, ceea ce o si spus doamna Rodica.
M-am intrebat deseori ce mult conteaza unde te-ai nascut, ce educatie primesti si unde si cum traiesti, cum te influenteaza mediul si locul in care ai crescut sau cresti. Iar in functie de asta ce inseamna fericirea?
Am atatea de invatat de la el si el probabil crede ca are atatea de invatat de la mine. Am de inteles de la bucuria simpla de a trai si de a ma juca pana la indrazneala de a visa frumos. Uneori imi pare rau ca nu stau mai mult de vorba cu oamenii acestia speciali.
Multumesc doamna Rodica, multumesc doamna Crina!
26 Mai
Acul alb
Paul Airinei
Nu va cunosc ca persoana si nici nu stiu daca sunteti orgolios sau nu, nici nu e treaba mea, insa orgoliul acestor toponime (discutia) ramane indiferent cum ar fi.

Incerc sa inteleg dar nu reusesc in totalitate. Sunt de acord ca ele erau ca repere, dar dincolo de repere nu vedeti undeva si sufletul acestor toponime? Din suflet cu suflet ele au izvorat. Eu asta am vrut sa spun.

Corect, poate nu am idee cate sunt si imi dau seama ca orice coltisor poate avea cate un nume, orice culme, orice batca, orice chica, sau orice polita. Dar si o piatra are poezia ei, pe care poti sa o descoperi si sa o impartasesti si altora.

A impartasi nu inseamna a neaparat a combate. Doband veti darui. Va doresc sa daruiti macar pe atat cat ati dobandit.

Restul discutiei mi se pare o mica barfa la care sincer nu vreau sa particip.
26 Mai
Acul alb
Paul Airinei
Foarte faine fotografiile Paul, mai ales acelea din cetatea indragostitilor! Greu de ajuns in inima lor?

Interesanta explicatie, Daniela, destul de real ce spui pentru ca am auzit si eu de atatea ori cuvantul aniaza de la bunici si de la tarani. Bun, atunci care este aniezatoarea oilor, daca nu-i in nici una dintre fotografiile lui Paul?

Si al doilea lucru(profit ca nelamurire, desi cunosc o parte din nelamurire): drumul Tutuienilor de unde venea pe unde trecea si unde se ducea sau unde se oprea?

domnule Loghin:
-muntele il invata pe om sa fie mai bun, mai tolerant, mai putin orgolios, mai modest, altfel degeaba ii ramane in suflet, eu asa l-am inteles si l-am priceput; fiecare fotografie poate fi o poveste, o poezie mai ales daca e facuta in Ceahlau numai ca uneori mai trebuie si cu inima sa le vezi, nu numai cu mintea, ci cu inima usoara;
-dupa capul meu prost au loc sub cer toate, si poeziile si povestile si toponimele; insa nu am auzit ca cineva sa aiba monopol asupra toponimelor si din pozele lui Paul am vazut ca el respecta destul de mult cele amintite in cartile si schitele doctorului Iacomi si cele confirmate de cativa oameni din partea locului.
- daca le stiti sau le cunoasteti de ce nu le evidentiati si le lamuriti? Fotografii, descrieri, argumentari, fiecare jghebulet in parte, fiecare brana, fiecare colt de stanca, fiecare horn, ar fi foarte util sa le identificati sau sa aduceti argumente in favoarea sau defavoarea unui toponim;de exemplu pe mine m-ar interesa foarte, foarte mult identificarea pesterilor/grotelor lui Ghedeon, Vucol si Gherman; dobandind vei darui!
-citind cartile celor doi trecuti la Domnul (dr Iacomi si pr Matasa) toponimele nu apar din poeziile si din povestile populare, din inima celor care au trecut, au stat si au iubit muntele?
26 Mai
Fereastră spre Ceahlău II
Claudiu-Mircea Birliba
Şi cand iaraşi va fi gândul,
Nopţi cu cetini şi cu luna,
ne vom face prieten timpul
ca sa mergem împreună.
23 Mai
Fereastră spre Ceahlău II
Claudiu-Mircea Birliba
Pe stalkeri în nostalgie i-am aflat
când brânele, acele în suflete cresc
si nu mă inţeapă deloc şi prietenie primesc.
Tot de la ei am invăţat
Că trebuie să dăruiesc
Le spun din inimă: mulţumesc!
23 Mai
Vespere
Claudiu-Mircea Birliba
Mda, numai la Alecsandri nu m-am gandit:-)
Vesperele sunt un fel de vecernii si provin din liturgica catolica. Versurile acestea doua sunt din textul unei vespere, un cant de seara inchinat lui Dumnezeu.
20 Mai
Dis de dimineata spre Vithavas
Claudiu-Mircea Birliba
Cunosc nerabdarea, faina. Noi am pus corturile mai inspre stana, foarte simpatic si bun locul, cu izvor aproape si cu fereastra spre Piatra Vithos.
20 Mai
Cine mă strigă?
Paul Airinei
Ce dor mi-ati facut de Cheile Chediului!
Salutari din dulcele targ!
20 Mai
Prin apă şi pe uscat
Claudiu-Mircea Birliba
Cât mai sus, alături de prieteni! Mulţumesc fain, Adi, aş fi vrut să mai stăm oleacă mai mult de vorbă, tu erai obosit dupa atâta drum, eu dupa atâta răsărit de lună.
Aici măsuram Lapoşul să văd cât este de adânc la un prag, numai că m-am dus cu tot cu baţ în apă. Na, dacă am indrăznit, m-o blagoslovit!
18 Mai
Prin apă şi pe uscat
Claudiu-Mircea Birliba
Multumesc, Daniela!
17 Mai
Clipe pe Vithavas
Claudiu-Mircea Birliba
Multumesc.
17 Mai
Comentarii înscrise de Claudiu-Mircea Birliba
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-95 din 95
 
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024