8888

Înscrisă de: Alexandru Badulescu
8888
Data publicării: : 9 Oct 2010, vizualizări:: 5423
Localizare geografica: România, Muntii BUCEGI
Echipament folosit: Nikon
Descriere: Reflexiile unei flori in picaturi. Sper sa nu se respinga aceasta fotografie deoarece se incadreaza f bine in categoria macro.
Alexandru Badulescu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
mihai-ian nedelcu mihai-ian nedelcu, Sâmbătă, 9 Oct 2010, 20:33

foarte bine, imi place mult

Lazarescu Mihai Lazarescu Mihai, Sâmbătă, 9 Oct 2010, 21:32

Tare faina!:)

Fără foto Alexandru Badulescu, Duminică, 10 Oct 2010, 0:34

Multumesc pt vizita

Bogdan Singeorzan Bogdan Singeorzan, Duminică, 10 Oct 2010, 9:00

foarte frumoasa poza, culorile, diagonala, focusul...

Gergely Iosif Gergely Iosif, Duminică, 10 Oct 2010, 13:20

exelent...

Fără foto philip pomana, Luni, 11 Oct 2010, 10:44

un photoshop slabut de tot

Fără foto Romulus BUNCILĂ, Luni, 11 Oct 2010, 15:08

Un curbeu de culori. Excelenta.

Adela Efrim Adela Efrim, Luni, 11 Oct 2010, 17:17

Creativitate...

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Marţi, 12 Oct 2010, 10:34

frumos!

Fără foto Rodica Mihalache, Marţi, 12 Oct 2010, 18:39

Frumusete in echilibru?!!! Faina tare!

Fără foto ion negoiţă, Marţi, 26 Oct 2010, 10:59

exceptionala...ideea sau spiritul de observatie.in orice caz este si o lectie de optica. orice profesor de fizica ar trebui sa cada pe spate.bv bv bv:-D

cătălin pobega cătălin pobega, Marţi, 26 Oct 2010, 11:15

superba si cu multa imaginatie. bravo!:-D

Alin Ciprian Ciulă Alin Ciprian Ciulă, Miercuri, 27 Oct 2010, 22:26

Extraordinara compozitie...

Fără foto cristi rus, Duminică, 31 Oct 2010, 23:00

Le-ai asezat cumva cu pipeta? ca sunt prea simetrice:)

Alexandru Guţă Alexandru Guţă, Marţi, 2 Nov 2010, 13:35

Sunt foarte curios cum v-a venit aceasta idee...

Va intreb pentru ca mi se pare o coincidenta extraordinara faptul ca o imagine absolut identica (ca si compozitie si tehnica) a facut valva pe siteul Wild Wonders of Europe in urma cu cateva luni. Ea a si fost publicata recent in cartea cu acelasi nume si a fost expusa in expozitii din intreaga lume.

Imaginea se afla in galeria Wild Wonders la linkul de mai jos (imaginea 29 din seria respectiva), cu precizarea ca la data fotografierii ea a fost prezentata pe prima pagina a siteului, ca una dintre fotografiile inedite din acea perioada.

Avand in vedere ineditul acestei compozitii si faptul ca initiativa Wild Wonders of Europe a fost promovata extensiv in mai toate revistele si siteurile de profil (inclusiv revista National Geographic, editia internationala si cea Romaneasca) mi se pare o coincidenta mult prea mare...

Alexandru Guţă Alexandru Guţă, Marţi, 2 Nov 2010, 13:35


Fără foto Valentin VINTILA, Miercuri, 3 Nov 2010, 10:41

Felicitari Alex. Dupa cum vezi exista si carcotasi. Unii nu pot avea astfel de capturi pt. ca nu se trezesc la ora 5 dimineata sau nu cauta frumosul acolo unde multzi nu-l vad.

Serban Leoca Serban Leoca, Miercuri, 3 Nov 2010, 13:48

Domnule Vintila, v-ati uitat inainte de a scrie pe site-ul de care vorbeste domnul Guta? Uitati-va acum, cel putin.

Fără foto Dan Loghin, Miercuri, 3 Nov 2010, 15:15

Puteti privi si pe photosig la o astfel de "tehnica de fotografiere". Se pare ca autorul nu "si-a tras" poza din alta parte. Imaginea de pe site-ul respectiv nu pare a fi "absolut identica".
Oricum, autorul ne poate lamuri cel mai bine cum a facut/compus poza.

Fără foto Alexandru Badulescu, Miercuri, 3 Nov 2010, 22:22

In primul rand va multumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ati transmis.
M-am uitat pe link-ul oferit de d-nul Guta, am gasit fotografia cu picaturile si am salvat-o in calculator, pentru a vedea proprietatile (exif-ul). Cei curiosi pot face acelasi lucru, si veti constata ca fotografia este facuta in data de 27.06.2009 iar fotografia mea este facuta in data de 04.07.2008, cu un an inainte.
Am facut aceasta mentiune pentru ca mai sus am observat ceva suspiciuni privind originalitatea cadrului.

Parerea mea este sa ne bucuram de o imagine frumoasa (eu asa fac si ma simt f bine, indiferent de autorul cadrului pe care-l admir) si sa incercam sa fim mai putin carcotasi. Nu as fi scris aceste randuri dar am vazut comentarii de genul "photoshop slabut de tot" de la niste "domni" ale caror imagini sunt de nivel cel mult mediocru.

Toate cele bune!

Alexandru Guţă Alexandru Guţă, Joi, 4 Nov 2010, 13:08

In cazul asta sper sa imi iertati cuvintele si va felicit cu respect.

Recunosc ca nu m-am gandit sa verific EXIFul (evident ca daca as fi facut-o nu as mai fi postat comentariul...).

Din pacate in ultimul an cu precadere am vazut foarte multe incalcari etice in fotografie si am deprins o oarecare suspiciune in ce priveste anumite fotografii... Unele dintre cazuri sunt deja faimoase: Castigatorul de anul trecut al competitiei BBC-Veolia Wildlife Photographer of the Year (http://www.nhm.ac.uk/about-us/press-office/press-releases/2010/wildlife-photographer-of-the-year-wolf-winner-is-disqualified54567.html) sau imaginea publicata in revista National Geographic, numarul din februarie 2010, sectiunea Your Shot (http://ngm.nationalgeographic.com/2010/your-shot/manipulation). In Romania am vazut o imagine HDR castigang un concurs in care fotografiile manipulate digital erau interzise...

Nu pot decat sa ma simt umil in urma acestui mesaj, insa in acelasi timp, eliminand aceste suspiciuni, pot aprecia la un alt nivel calitatea fotografiei. Ma bucur sa vad ca si la noi incep sa apara fotografi de calitate, in conditiile in care Romania este inca foarte primitiva la acest capitol prin comparatie cu alte state europene insa mai ales cu cele vecine noua.

Inca o data felicitari, ne-ati dovedit ca "great minds" intr-adevar "think alike":) va doresc cat mai multe imagini la fel de creative si inedite:)

Fără foto Alexandru Badulescu, Joi, 4 Nov 2010, 14:18

Departe de mine gandul sa ma fi suparat, ba chiar ma bucur ca am avut ocazia sa vad multe cadre frumoase pe link-ul furnizat de dumneavoastra.
Fotografia este pentru mine un hobby, un prilej de relaxare si un bun prilej de a evada din cenusiul cotidian. Tocmai din acest motiv parcurg cu multa placere sectiunea de fotografie a acestui site, pe care, va recunosc, am gasit nenumarate cadre de exceptie.

Si ca sa pastrez nota cu fotografiile macro, postez inca un cadru cu reflexia unor flori in picaturi de apa. Sper sa fie aprobat spre publicare in zilele urmatoare.

Numai bine!

Alexandru Guţă Alexandru Guţă, Joi, 4 Nov 2010, 15:09

Romania este practic inexitenta pe scena europeana si implicit internationala a fotografiei.

Daca ne uitam la marile competitii din ultimii ani vom observa ca Polonia, Ungaria si chiar Bulgaria sunt omniprezente. Fotografi din Europa de est au inceput sa se afirme accelerat in timp ce Romania nici nu a deschis inca ochii in acest domeniu. In Cehia fotografia ocupa un loc de frunte printre artele fine deja de zeci de ani, in Polonia si Ungaria exista la propriu zeci de reviste profilate numai pe natura, ca sa nu mai vorbim de galerii dedicate de fotografie, un concept care in romania deocamdata nici nu exista. Asa-zisele galerii care momentan exista la noi sunt deocamdata doar niste improvizatii (oricum, bine si asa decat deloc...).

Am asistat la un vernisaj la o galerie din Varsovia in care chiar s-a discutat despre absenta Romaniei pe scena internationala si care ar putea fi motivele acestei absente...

In tarile vestice am vazut galerii cu bugete impresionante, de ordinul zecilor de mii de euro pentru expozitii de 1-2luni...

Intr-adevar, mostenirea pe care o poarta romania dupa anii comunismului e mult mai apasatoare decat a vecinilor nostri mai vestici insa trebuie sa trecem peste aceste praguri si sa ne asumam ceva mai multa responsabilitate.

Faptul ca initiative de tipul alpinet exista si cresc in romania este de laudat, de apreciat si de incurajat. Insa daca exista fotografi talentati si de exceptie cred ca ar trebui sa isi asume si o oarecare responsabilitate sociala si sa iasa din anonimat, sa iasa in lume si sa ne reprezinte.

Feri Teglas Feri Teglas, Vineri, 5 Nov 2010, 0:37

Excelent!! felicitari!

Fără foto Alexandru Badulescu, Sâmbătă, 6 Nov 2010, 20:09

multumesc mult

marius schmidt marius schmidt, Duminică, 7 Nov 2010, 14:17

De fiecare data, mai nou pe alpinet la o poza superba apar o multitudine de comentarii, unele chiar fara rost! De ce?

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Luni, 8 Nov 2010, 7:49

Ca asa este românul:-D Se pricepe la toate:-D

Fără foto cristi rus, Miercuri, 10 Nov 2010, 11:25

Cu toate acestea verificarea proprietatilor pozei privind data la care a fost facuta este irelevanta. Ceasul intern al camerei foto poate fi modificat astfel incat proprietatile pozei sa indice ca data de fotogrfiere orice zi doreste fotograful. Eu insumi am setat gresit data Canon-ului meu, iar fotografiile facute asta vara in Padis apar ca fiind facute in 2008.
Oricum, fotografia e reusita, mult mai reusita decat cea din linkul domnului Guta. Daca e inspirata sau nu din altele asemenea...cred ca conteaza mai putin acum.
I rest my case. :-D

Gelu T Gelu T, Marţi, 30 Nov 2010, 12:13

DA!

Sorin Rechiţan Sorin Rechiţan, Joi, 2 Dec 2010, 21:08

Un macro desavarsit:)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Alexandru Badulescu
 1-20 din 32
  > [21-32]
FotografieComentariuData
eu dorm, stai tu de paza!
Ioan Panaite
Foarte frumos!
19 Mar
casuta lui alba ca zapada
Cătălina Bocan
Foarte frumos cadru, de vis! Atat lumina cat si incadrarea sunt excelente.
19 Mar
8888
Alexandru Badulescu
multumesc mult
6 Nov
8888
Alexandru Badulescu
Departe de mine gandul sa ma fi suparat, ba chiar ma bucur ca am avut ocazia sa vad multe cadre frumoase pe link-ul furnizat de dumneavoastra.
Fotografia este pentru mine un hobby, un prilej de relaxare si un bun prilej de a evada din cenusiul cotidian. Tocmai din acest motiv parcurg cu multa placere sectiunea de fotografie a acestui site, pe care, va recunosc, am gasit nenumarate cadre de exceptie.

Si ca sa pastrez nota cu fotografiile macro, postez inca un cadru cu reflexia unor flori in picaturi de apa. Sper sa fie aprobat spre publicare in zilele urmatoare.

Numai bine!
4 Nov
8888
Alexandru Badulescu
In primul rand va multumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ati transmis.
M-am uitat pe link-ul oferit de d-nul Guta, am gasit fotografia cu picaturile si am salvat-o in calculator, pentru a vedea proprietatile (exif-ul). Cei curiosi pot face acelasi lucru, si veti constata ca fotografia este facuta in data de 27.06.2009 iar fotografia mea este facuta in data de 04.07.2008, cu un an inainte.
Am facut aceasta mentiune pentru ca mai sus am observat ceva suspiciuni privind originalitatea cadrului.

Parerea mea este sa ne bucuram de o imagine frumoasa (eu asa fac si ma simt f bine, indiferent de autorul cadrului pe care-l admir) si sa incercam sa fim mai putin carcotasi. Nu as fi scris aceste randuri dar am vazut comentarii de genul "photoshop slabut de tot" de la niste "domni" ale caror imagini sunt de nivel cel mult mediocru.

Toate cele bune!
3 Nov
Scrutand departarea
Lazarescu Mihai
Bine surprins. Si foarte faina ipostaza.
14 Oct
8888
Alexandru Badulescu
Multumesc pt vizita
10 Oct
Câte puţin din fiecare: lumină, umbră, culoare
Camil Pătraşcu
Foarte frumoasa. Si reflexia din picatura din dreapta face toti banii!
27 Mai
Puritate
Cristea Melinda
Excelent cadrul, felicitari. Foarte bine expus si foarte frumos cromatic.
14 Mai
huhurez mic
Alexandru Badulescu
Multumesc Mircea
12 Mai
Bufnita zapezii, Snowy Owl (Bubo scandiacus)
Mircea Costina
Cadrul e de exceptie, foarte bine surprins.
M-am uitat la calificativele acordate si vad ca sunt cativa care au notat cu "e OK". De curiozitate, m-am uitat atunci la minisite-urile respectivilor. Surpriza, nici macar un cadru postat. Bai cotofenelor, stati in banca voastra si nu mai notati aiurea. V-ati uitat macar o data prin vizorul unui DSLR? Ati tras macar un singur cadru asemanator cu asta? Sunt sigur ca nu, asa ca mai bine vedeti-va de treaba voastra si nu mai notati aiurea.
8 Mai
lacul zanoaga
Adi Cosma
Ii lipseste un prim-plan care sa dea adancime cadrului, si este subexpusa.
8 Mai
Martinica si micul Martinuş
Teodor Tudorache
10 pentru Martinica si Martinus. Excelent momentul!
5 Mai
big daddy
Alexandru Badulescu
Gazar, ne-gazar, e un exemplar pe cinste. Pacat insa ca n-are parte de libertatea necesara unui asemenea animal...
3 Mai
huhurez mic
Alexandru Badulescu
Huhurez mic, odihnindu-se intr-o scorbura de platan.
3 Mai
big daddy
Alexandru Badulescu
Din pacate captura nu a fost facuta in libertate, ci la gradina zoologica din Ploiesti. Partea buna este ca totusi zona destinata ursilor este destul de generoasa, animalele (4 la numar, din cate am vazut) nu sunt dupa gratii, locul lor fiind delimitat de un sant cu apa si pereti de beton.
Si, spre marea mea bucurie, ursii pareau sa se simta chiar OK, aveau chef de joaca, se balaceau si se alergau prin "tarcul" lor, fara prea mare apasare.
3 Mai
oameni si munti
adrian munteanu
De exceptie cadrul, felicitari. Si cred ca era si mai buna cu o lumina mai piezisa, sa-i lumineze putin fata "fetei".
12 Feb
Wild eye's
Silviu Matei
Foarte buna fotografia, si bine trasa (cu tot cu monopied, sa reusesti asa ceva cu TC 2x si focala de 400 la timp de 1/200, e mare realizare). Felicitari inca o data.
12 Feb
Tehnicolor
Teo Paraschiveanu
Frumos si bine incadrat
2 Iun
Mantis Religiosa (1)
Alexandru Badulescu
Va multumesc tuturor pentru aprecieri iar pe Mircea Ilie il rog sa-mi spuna ce-i lipseste acestei fotografii de-a notat-o cu "e OK".
Cromatica, detaliile, incadrarea, back-ground-ul? Chiar sunt curios.
2 Iun
Comentarii înscrise de Alexandru Badulescu
 1-20 din 32
  > [21-32]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2023