Vierme de lumina

Înscrisă de: Andrei Radu
Vierme de lumina
Data publicării: : 11 Dec 2010, vizualizări:: 2865
Localizare geografica: România, Muntii FAGARASULUI, Transfagarasan
Echipament folosit: Canon 400D
Descriere: Colaj din trei cadre 30 de secunde fiecare (telecomanda pentru BULB s-a incapatanat sa nu functioneze)
Andrei Radu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Iulian Nicolae, Vineri, 24 Dec 2010, 16:45

Superba!

Fără foto Ioan Panaite, Duminică, 2 Ian 2011, 22:29

fotografia e exceptionala. Cat despre expunerea in modul bulb vin cu o idee pusa deja in practica: nu am telecomanda dar folosesc o curelusa veche de la un ceas de mana ca sa-mi tina apasat butonul oricat.:-D

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Luni, 3 Ian 2011, 13:59

Ai prins si ceva trafic, pesemne:-D

Fără foto Andrei Radu, Miercuri, 5 Ian 2011, 21:51

Nu prea era trafic, am inghetat tot asteptand sa vina masini. Mai aveam un pic si trimiteam masina cu care venisem sa faca vreo doua ture.

Fără foto Ion Lăcătuş, Marţi, 18 Ian 2011, 12:39

Bine si fara bulb:)

Nagy Gabriel Nagy Gabriel, Marţi, 25 Ian 2011, 21:05

super prins cadru dar cum ai dsuprapus 3 cadre?

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Andrei Radu
 1-20 din 36
  > [21-36]
FotografieComentariuData
Vierme de lumina
Andrei Radu
Nu prea era trafic, am inghetat tot asteptand sa vina masini. Mai aveam un pic si trimiteam masina cu care venisem sa faca vreo doua ture.
5 Ian
Lacul Vidra
Andrei Radu
E colectia de anul asta, o parte din plimbari:)
10 Dec
Izvorul Tămăduirii
Andrei Radu
Multumesc de precizare. Chiar ma intrebam daca e unul si acelasi loc.
10 Dec
Vârful Vraju
Andrei Radu
Nu cred ca pe Vraju era. Sunt doua cruci de lemn pe varful dealului de fix deasupra manastirii Izvorul Tamaduirii, intre Vraju si Caramalau. Din cate stiu nu are nume, doar generic Cota 252.
10 Dec
Uaildlaif
Andrei Radu
Mnu prea cred. Cucuveaua nu e colorata asa din cat am citit si e si mult mai mica. Exemplarul de fata era destul de mare, as zice cam 50 cm inaltime.
10 Dec
Coada balaurului
Andrei Radu
Da, asa zice legenda. Cand Iorgovan mai avea de taiat ultimul cap de la balaur acesta s-a optintit cat a putut si a scapat dintre munti, coada lui lasand urma asta.
10 Dec
Transfăgărăşan?
Andrei Radu
Semitunelul asta mi-a adus aminte de Transfagarasan. Altfel nu prea seamana, e adevarat. De ajuns se ajunge din Sinaia spre Moroieni si dreapta spre cariera Lespezi.
10 Dec
Roua cerului
Andrei Radu
Multumesc pentru precizari Mihaela. Am banuit eu ca nu e chiar asa cum zice lumea, mai ales ca auzisem de otratel.
4 Aug
C. H. E. Dobresti
Andrei Radu
Adrian, multumesc mult pentru rabdare.

Mi-a luat un pic de timp sa inteleg imaginea dar acum sunt mai lamurit. Cred ca ceea ce am vazut eu langa CHE Moroeni este conducta fortata aeriana de care se vorbeste acolo. Presupun ca lacul de compensare al CHE Moroieni, cel de 40000 m3 e cel de langa Dobresti.

Trag de asemenea concluzia că ţeava care parcurge valea de la cheile Orzei pana la Moroieni nu are nici o legatura cu hidrocentralele, cred totusi ca este pentru apa potabila.
14 Iun
C. H. E. Dobresti
Andrei Radu
Merci Adrian pentru lamuriri. Asa banuiam si eu legat de Dobresti.

Din ce am mai citit se pare ca lacul Bolboci este cel ce asigura rezerva de apa a orasului Targoviste. Referitor la Ratei, nu stiu ce sa zic, stiu doar ca langa CHE Moroieni coboara versantul 1 sau 2 (nu tin minte exact) tevi cu diametru mare, din directia aproximativa a pesterii. Nu stiu daca nu cumva e vorba de galeria de aductiune de la CHE Moroieni insa nu-mi explic de unde poate veni o cantiatate asa mare de apa pentru ca din cate stiu nu e nici un lac in partea respectiva.

E ceva foarte intortocheat la amenajarile astea hidrografice de pe cursul superior al Ialomitei.:-)
12 Iun
C. H. E. Dobresti
Andrei Radu
Stai linisitit ca nu e problema de a te crede sau nu:-D Cunosc si eu principiul respectiv dar nu ma asteptam sa se pompeze apa inapoi pe o distanta atat de mare (chiar, pe unde o pompeaza, tot prin galeria de aductiune?). Stiu ca pe toata lungimea vaii care duce spre baraj este o teava cu O cam 15-20 de cm insa acea teava din cate stiu isi continua drumul de-a lungul raului spre Moroieni si oricum la ce diametru are nu ar servi la nimic. De asemenea faptul ca e facuta din inox ma duce cu gandul la apa potabila.
Ceva mai jos pe aceeasi vale chiar langa tabara Caprioara este CHE Moroeni si in plus in acelasi loc se lucreaza de zor la o teava de diametru mare care continua spre Moroieni (am citit pe undeva ca ar fi vorba de apa potabila pentru Targoviste). In fine, as fi recunoscator daca cineva ar da mai multe informatii despre tot ansamblul acesta de amenajari de pe valea Ialomitei inclusiv despre lacul Bolboci, eventual sa-mi indice niste materiale.
12 Iun
C. H. E. Dobresti
Andrei Radu
N-am participat la istorie asa ca nu pot decat sa ma bazez pe ceea ce citesc. De aceea am spus ca sunt deschis la corecturi si am si inlocuit pasajul care inducea cititorul in eroare cu o exprimare neutra.

Mi-ar placea si mie sa am acces la astfel de monografii insa momentan nu am decat Internet-ul la dispozitie.

Termenii de CHE si hidrocentrala ii consider interschimbabili pentru ca dupa parerea mea primul termenul prin care Hidroelectrica isi desemneaza unitatile iar al doilea este cel colocvial. Daca cunoasteti o alta diferenta nu ezitati sa mi-o supuneti atentiei.
12 Iun
C. H. E. Dobresti
Andrei Radu
Informatia cum ca ar fi a doua hidrocentrala din tara am citit-o pe undeva (un exemplu ar fi http://www.vacantesicalatorii.ro/modules/revista/articole/articol.php? artID=512) dar accept si corecturi daca cineva stie ceva concret. Textul de mai sus ofera poate o explicatie si anume ca este a doua hidrocentrala de dimensiuni mari, cu baraj, diferenta de nivel insemnata si productie de energie de asemenea insemnata.

Paul, adica apa trece prin canalul de aductiune fara sa antreneze turbinele? Sunt foarte curios pe unde trece canalul de aductiune de 4.7 kilometri si 2 metri diametru si cum a fost facut (valea care se termina cu cheile orzei si cu barajul scropoasa mi se pare destul de sinuoasa. Totusi Google Earth arata 1.65 km in linie dreapta de la Dobresti la Scropoasa. de unde diferenta de lungime?) Sa inteleg ca galeria de aductiune trece ocolit prin muntele care are in varf cariera lespezi? As fi tare curios sa vad niste planuri, harti etc...
12 Iun
Spre Spirlea
Andrei Radu
Merci merci:)
10 Iun
Moale si tare
Andrei Radu
N-am simtit-o ca fiind de top.:-P Sa zicem ca lucreaza un pic autocenzura.

Cat despre moale si tare, nu puteam sa zic solid si gazos.:-P
10 Iun
Cabana?
Andrei Radu
El tot un beton e si decat sa stea parasit ar putea gazdui oameni. Nu zic sa-l faca hotel de n stele cu parcare si sauna. Am zis pacat pentru ca imi aduce aminte de cabana Ciucas.
1 Mai
Cabana?
Andrei Radu
Multumesc mult. Acum ca i-am aflat numele am si citit cate ceva despre el. Interesant loc, pacat ca e inchis. Mai sap dupa informatii mai detaliate.
30 Apr
Misty road
Andrei Radu
Am realizat ca pot sa fac singur schimbarea insa apare o problema cel mai probabil legata de browser. O sa mai incerc mai tarziu. Totusi poate apare si varful Priopcea in lista:)
16 Ian
Misty road
Andrei Radu
Mda, am considerat ca e cel mai apropiat punct listat. Inteleg cum poate fi derutant. Daca un administrator poate modifica i-as fi recunoscator. Pe viitor o sa ma abtin de la a indica o pozitie daca nu exista cea exacta in lista.
16 Ian
Drum de lumină
Cristian Gabriel Ruică
Se mai aude ceva cu wallpaperul?:-)
25 Dec
Comentarii înscrise de Andrei Radu
 1-20 din 36
  > [21-36]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024