Făgăraşul văzut de pe Muntele Bârcaciu

Înscrisă de: Costin Tudor
Deplasare: clic şi tras | Zoom: click în centrul imaginii si tras
Data publicării: : 23 Ian 2003, vizualizări:: 8742
Localizare geografica: România, Muntii FAGARASULUI
Album (slideshow): Făgăraş
Echipament folosit: Canon PowerShot G2
Descriere: Panoramă realizată din 6 cadre. 2-01-2003
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Dan Izvoreanu Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet , Vineri, 24 Ian 2003, 7:06

Supercool! Marfa de marfa! Beton de beteon! Fain de fain! Poza de poza! No, mai ziceti si voi...:-)

Fără foto Camil Pătraşcu, Vineri, 24 Ian 2003, 10:48

Mai Costin, tu ai ajuns un fel de Al Pinol al fotografiei digitale! Tre' sa va combatem! Da' nu cu note de 1! Nu-i cavaleresc!
O sa vorbesc cu Petre de la Barcaciu sa te lege cind mai treci pe acolo (adica sa te faca 'primar' pe durata sederii tale), ca sa mai apucam si noi, sa facem poze prin zona. Am zis...:-D:-D:-D

Fără foto ovidiu crucin, Duminică, 26 Ian 2003, 12:11

superb.
nu se poate face un screen saver din panorama asta?:-)

Fără foto Razvan Alexandru Timofte, Luni, 27 Ian 2003, 6:53

Orice comentariu e de prisos.10:-)

Fără foto Dan Loghin, Luni, 10 Feb 2003, 1:15

Da!!

Fără foto george scarlat, Luni, 10 Feb 2003, 15:08

aceasta merita cel mai mare 10

Iulian Cozma Iulian CozmaAdministrator Alpinet , Marţi, 11 Feb 2003, 5:17

de ce nu ai pus-o pe verticala la inaltimea ferestrei, ca sa ruleze numai pe orizontala? pacat ca asa te invirti prea mult si nu realizezi tot ce ar trebui facut.:-(

Iulian Cozma Iulian CozmaAdministrator Alpinet , Marţi, 11 Feb 2003, 5:19

rectific, vazut nu facut:(

Costin Tudor Costin Tudor, Marţi, 11 Feb 2003, 13:58

Fiind prima panorama inscrisa, nu am realizat acest inconvenient,... intr-adevar ar fi fost mult mai faina astfel. In viitor voi tine cont de acest aspect. Multumesc!

Titus Hen Titus Hen, Miercuri, 12 Feb 2003, 4:31

E drept ca e putin mai incomod dar filmuletzul facut in Flash are si zoom. Daca te pozitionezi pe centru apare lupa si poti alege intre a mari sau a micsora imaginea. Asa, fiind mai mare, poti vedea si detalii daca te intreseaza, ceea ce e un lucru bun. Ar fi eventual de discutat cu adminii ca automat la lansare sa se faca un zoom incit imaginea sa se incadreze perfect in fereastra pe verticala sau orizontala dupa caz.

Adrian Popovici Adrian Popovici, Miercuri, 12 Feb 2003, 6:15

Foarte buna ideea imaginii panoramice. Este de nota 10+++. Pacat ca nu se poate vedea o imagine de ansamblu, ca doar asta este scopul panoramei. Cu ce software ai realizat-o? Sau aparatul tau are ceva de genul Panorama Assistent si se poate descarca deja gata facuta?

Costin Tudor Costin Tudor, Miercuri, 12 Feb 2003, 13:57

Cele 6 cadre le-am lipit, usor si rapid, folosind Canon Utilities PhotoStitch, un software cu care a venit camera digitala.

Bernhard Emy Bernhard Emy, Luni, 17 Feb 2003, 10:29

Recunosc (cu cea mai mare placere) ca este una dintre pozele pe care am folosit-o (de cateva ori chiar) atunci cand am trimis felicitari de pe acest superb site, Alpinetul! Dreptate-i dau d-ului Cozma Iulian, felicitari tie, d-le Costin Tudor! Multumim pt. panorama! 10+ cu felicitari si la mai multe (cel putin) la fel de reusite:-D!

Fără foto Peter Birk, Miercuri, 19 Nov 2003, 10:37

Fain! De ce n-ai luat mai mult ca sa se vada si cabana;)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Costin Tudor
[1-20]<  21-40 din 47
  > [41-47]
FotografieComentariuData
The source of secrets
Al Pinol
Cred ca nota de 5 a fost acordata din neatentie, ea contrasteaza cu frumusetea fotografiei!... ar merita sa fie stearsa de catre admin... parerea mea!
18 Dec
Către creastă
Costin Tudor
Intentia la realizarea fotografiei a fost ca oamenii sa fie subiectul principal, iar tabla indicatoare s-a dorit a fi elementul care sa complecteze cadrul si sa accentueze prezenta si efortul lor catre creasta.
18 Dec
Către creastă
Costin Tudor
Stalpul este inalt asa cum il stii, numai ca am incadrat din el special doar atat!... pana sa intre in zapada mai avea inca un metru si ceva... nici vorba de vreun trucaj!
18 Dec
La înălţime
Costin Tudor
Nu cred, caci tragand o linie dreapta, pe harta, intre Scara si Buda, el, Buda, s-ar afla undeva in "spatele" Negoiului, iar acolo ar fi ceva din Museteica.
2 Dec
La răsărit ...
Costin Tudor
Multumesc!
Costin, caci el este numele mic. … Meritul meu, totusi, de cele mai multe ori, este ca ma aflam la locul potrivit, in momentul potrivit!
Si eu invat din ceea ce realizeaza altii!... viata este si-un permanent schimb de experienta!
2 Dec
Cabana Bârcaciu
Costin Tudor
Da, intre 23-27 noiembrie 2002, am fost la Barcaciu... tocmai ninsese!... (am fost si-n noiembrie 2000 la Barcaciu, venisem pe creasta din Fereastra Zmeilor si pe sus nu era deloc zapada... ah, in Strunga Dracului, ceva mai mare si tare, iar pe Custura Saratii, ici-colo un "praf",... anul trecut in noiembrie a fost mult mai multa ca acum, tocmai venise iarna)
30 Nov
În lumina Lunii
Costin Tudor
Cu timp de expunere de 6 sec., diafragma 2.0, sensibilitate 100 ASA, distanta focala 34 mm:-P
20 Nov
Asteptând răsăritul
Costin Tudor
Timpul de expunere - 1/80, diafragma - 4.0, mod de masurare a luminii - evaluativ, sensibilitate - 100 ISO, distanta focala - 102 mm.:-P
20 Nov
Trepte
Costin Tudor
Nu poezii, nu album!... dar ce frumos de-ar fi.
29 Oct
Orăşele-n noapte
Costin Tudor
Rasnov, Cristian, ba chiar ceva periferii de Brasov... cred. Voi fii mai atent la detalii cand voi mai trece prin zona, caci momentan nu am o harta de ansamblu a imprejurimilor.
28 Oct
Mont Blanc
Costin Tudor
Da, este chiar Varful Mont Blanc si intr-adevar nu este greu de urcat; daca ai rezistenta, nu ai rau de altitudine si nu ai vant puternic, atunci cu siguranta ajungi pe varf.... fotografia este facuta undeva pe la 4500 m altitudine.
9 Oct
Siluete-n noapte
Costin Tudor
... am omis sa complectez campul "echipament", scuze. Aparatul folosit este un digital - Canon PowerShot G2... 100 ISO speed a fost setarea sensibilitatii.
La fotografiei "Traseu in noapte", ca o comparatie, ISO Speed a fost 50, iar timpul de 15 s, cu o diafragma de 2.0... de fapt am omis cam multe de complectat...
28 Sep
Siluete-n noapte
Costin Tudor
21 septembrie 2002, ora 21: 52, … timp de expunere 4 sec, diafragmă 2.0
28 Sep
Vârfuri
Costin Tudor
8 august 2002
27 Sep
Mont Blanc - anaglifă
Costin Tudor
Anagliful este o metodă de a vedea o fotografie în relief. Această anaglifă este realizată dintr-o singură fotografie, dar cele realizate din două fotografii sunt adevaratele anaglife.

Vederea umană este, prin cei doi ochi ai săi, o vedere binoculară, deci cu acuitate steroscopică, - acuitate steroscopică datorată diferenţei unghiului paralactic, el variaza de la 0, cînd subiectul este la infinit, pînă la 25 de grade cînd subiectul este situat la distanţă minimă.
Distantă între axele oculare (distantă pupilara) în medie de 64 mm.
Datorită acestui fapt pentru realizarea vederii în relief metoda anaglifului, dar nu numai, foloseste două fotografi - luate la o distanţă de 64 mm una de alta – care devin perechi de imagini suprapuse, colorate în culori complementare roşu-albastru, imagini care privite cu o pereche de ochelari cu lentile rosu(stanga)-albastru(dreapta), prin sinteza, dau senzaţia de relief.
Nici eu nu cunosc foarte multe lucruri, mă documentez acum dintr-o carte din 1970 – Fotografia în relief de S Comănescu, A Constantinescu, apărută în colecţia Foto Film.

Cu sigurantă mult mai multe amănunte poate da Doina Anghel, eventual mă poate corecta, ea fiind, după cum am amintit, autoarea acestei anaglife.
14 Sep
Mont Blanc
Costin Tudor
Unele aparate pot folosi filtre, altele nu, ...al meu poate folosi filtre prin intermediul unui adaptor, ... dar daca doresti mai multe amanunte despre digitale, iata aici o adresa excelenta: http://www.dpreview.com/
26 Aug
Mont Blanc
Costin Tudor
Multumesc! Nu am folosit nici un filtru.
24 Aug
Fleur De Terre (2)
Alexandru LăpuşanAdministrator Alpinet
O fotografie superbă, ... nu o intâlnesti la "tot pasul". Felicitări!
9 Iun
Tzipenie
Alexandru LăpuşanAdministrator Alpinet
... zi de februarie, cu soare de primavară, cu cer albastru, pictat pe ici pe colo cu norişori subţiri şi albi, e-n sufet bucurie, e-n suflet fericire, ... dar a venit şi seara şi s-a înnoptat, şi-a mai venit şi ceaţa ... pe cer a mai aparut o stea ... e-n suflet trisţete ... e-n suflet durere ...
21 Apr
Căsuţa bunicilor
Ionuţ NechitaAdministrator Alpinet
Superbă! Ar putea sta alături de cele din Muzeul Satului.
28 Nov
Comentarii înscrise de Costin Tudor
[1-20]<  21-40 din 47
  > [41-47]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2022