Catarare

Înscrisă de: Bogdan Toma
Catarare
Data publicării: : 17 Nov 2003, vizualizări:: 3852
Localizare geografica: România, Muntii PARING
Album (slideshow): Parang 2003
Echipament folosit: Kodak
Descriere: Stupid motiv sa stergi o poza doar ca am scris o litera gresit in titlu!!!
Bogdan Toma - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Luni, 17 Nov 2003, 17:31

nu inteleg remarca ta, dar vaz ca ati avut si zapada, desi numa pe versantul nordic:-)

Bogdan Toma Bogdan Toma, Luni, 17 Nov 2003, 17:35

remarca? f. simplu: prima data am trimis poza spre publicarea si kobe de la Alpinet mi-a refuzat-o pe motivul ca am scris la titlu: 'Catararare' in loc de 'Catarare'... pueril motiv sa refuzi o poza... putea macar sa corecteze el titlul daca tine asa mult la asta....

poza e facuta in 8 nov 2003 si era ceva zapada dar cam putina si mai ales pe partea nordica... mai multe poze aici: http://bogdan.bycable.net/categories.php? cat_id=98:-P

Cătălin Olteanu Cătălin OlteanuAdministrator Alpinet , Marţi, 18 Nov 2003, 9:40

1. Titlul pozei nu poate fi modificat decat direct in baza de date. Kobe nu are poate acces la DB, sau nu doreste sa se bage acolo.

2. De ce crezi ca noi, administratorii, ar trebui sa stam sa ajustam/modificam/imbunatatim titluri, punctuatie, ortografie, comentarii pentru cele cateva zeci de fotografii, articole, stiri etc. inscrise zilnic, in locul autorului initial, ce inscrie un numar mult mai mic de materiale? Noi facem munca din placere, in timpul liber. Acorda-ne respectul cuvenit, ca sa te respectam.

Bogdan Toma Bogdan Toma, Marţi, 18 Nov 2003, 9:54

Draga Catalin:-)

in primul rand din greseli trebuie sa invatam: sistemul ar trebui sa fie mai flexibil si sa aveti incredere in moderatori (ex. kobe) si sa le dati posibilitatea sa poata sa efectueze operatii minore (trebuie sa sune a recomandare)... si eu sunt voluntar in astfel de proiecte (ex. www.phpbb.ro) si din moment ce imi place munca asta nu ma vaiet ca tre sa modific o litera intr-un mesaj... cred ca daca as face un sondaj pe tema asta, f. multi membri Alpinet mi-ar da dreptate!

poate sunt putin subiectiv dar am mai discutat si cu alti prieteni care si ei comenteaza vis a vis de modul de aprobare al fotografiilor ca sa nu spun ca sunt indignati si aici va gasesc scuze: lipsa de timp, lipsa de spatiu, samd...
de bine de rau eu am un album personal cu peste 900 de poze (18 nov 2003) deci nu ma vaiet din cauza asta... dar imi pare rau de unele poze ce sunt refuzate pe motivul "eu la..." si e pacat de peisajele alea.. asta e....o sa vedem ce ne mai rezerva viitorul...

PS. nu cred ca e prea potrivit locul pentru o astfel de polemica....

Cătălin Olteanu Cătălin OlteanuAdministrator Alpinet , Marţi, 18 Nov 2003, 10:28

Reiau, si intaresc: mi se pare mult mai normal ca fiecare autor sa verifice datele introduse (una-doua-trei poze la un moment dat), nu ca administratorii sa valideze zeci de materiale. Daca cel care introduce nu are timp sa valideze, nu vad de ce noi am avea/aloca de zeci de ori mai mult timp pentru interventii manuale. In cazul lui Kobe, nu-i vorba de incredere, ci de delimitare a responsabilitatilor. Delimitare bazata si pe aptitudini si cunostinte. Altfel, prefer oricand sa aloc (putinul timp disponibil pentru Alpinet) dezvoltarii de functionalitati noi sau adaugarii de informatii, decat sa stau sa intervin dupa vizitatori lenesi, neatenti, neinteresati.

Bogdan Toma Bogdan Toma, Marţi, 18 Nov 2003, 10:39

nu tre' sa intaresti ca am inteles punctul tau de vedere.... daca din cele 25 de poze propuse ieri - din care 14 inca mai sunt in lista de astepare (nu comentez motivul) - gresesc o litera nu e cazul (cred eu) sa fiu catalogat "lenes/neatent/ neinteresat"
si intaresc si eu propunerea mea: sa lasati posibilitatea moderatorilor de rang inferior (as Kobe is) sa corecteze macar titlu ca nu are asa importanta pentru partea de admin a pozelor si se respecta si delimitarea responsabilitatilor.

Parerea mea e ca trebuie sa tineti cont si de feedback-ul membrilor ca sa puteti sa va mentineti in frunte..

In incheiere va urez sa aveti spor la "dezvoltarea de functionalitati noi sau la adaugarea de informatii"!

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Marţi, 18 Nov 2003, 10:45

corect, sunt deacord cu Catalin, si io am patit sa bag informatii gresite sau greseli de ortografie din graba, si chiar fotografii cu io stiu ce defecte (dungi pe margini, etc) si cand le-am descoperit le-am corectat singur. Mi se pare de bun simtz, is f multi utilizatori si f multe materiale nu cred ca ar fii timpul necesar pt administratori sa le sesizeze si sa le si corecteze.
de altfel initiativa cu www.eu.alpinet... sugereaza ca ai tu ca user o pagina de administrat, gratuit, ma rog cu anumite conditii mai mult sau mai putin subiective, dar exista.
s-a mai polemizat pe tema asta, cred ca tre intelese unele lucruri, care s-au mai spus... si io am anumite nemultumiri vis'a'vis de site si administratori, dar in mare parte mai multe multumiri.
solutia e simpla, desi nu-i cea mai indicata... nu-ti convine iti iei jucarelele si ai plecat acasa. Stiu cazuri si partial i-am inteles... fiecare dupa cum il tine. Personal cred ca, cu putina intelegere se poate trece si peste asta:-)

Bogdan Toma Bogdan Toma, Marţi, 18 Nov 2003, 10:49

dar nu am avut posibilitatea sa corectez titlul pt ca poza a fost stearsa... ca doar nu mi-e lene sa schimb o litera la pozele mele... eventual trebuia repusa in lista de asteptare cu mentiunea sa schimb titlu si nu sa fie stearsa ca sa o propun din nou cu titlul schimbat...

si timpul meu e pretios ca si al lui Kobe si Catalin!

PS eu aduc critici constructive pt ca sustin aceasta comunitate si vreau ca serviciile aduse sa fie imbunatatite si nu perfecte!

Cătălin Olteanu Cătălin OlteanuAdministrator Alpinet , Marţi, 18 Nov 2003, 12:04

Hume, Bogdan - noi (cel putin eu) incercam sa tinem cont de parerile vizitatorilor. Si multe dintre facilitatile site-ului au fost dezvoltate in felul acesta. Ma mai gandesc si la observatia de azi. Hume - astept chestiuni concrete, daca-i cazul:)

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Marţi, 18 Nov 2003, 13:03

Pt inceput n-o sa imi spun nemultumirile, ca unele is strict subiective si tre sa le cern, si oricum nu-s multe:-D
ash veni cu o initiativa, poate nu tocmai originala, si ma rog cred ca voi sunteti cei mai in masura sa vedeti daca e viabila.
nush daca e locul cel mai potrivit... dar o sa-i dau drumul:-)
Ideea a pornit pe lista alpinet2k, cea cu pozele membrilor. Avand in vedere ca ce-i de pe alpinet.org nu-s chiar aceeasi cu cei de pe lista, cred ca ar fii interesant intr-un mod sau altul sa ne cunoastem... mai pe scurt sa existe undeva, ramane de vazut cum, poate vin si altii cu idei, sa punem o poza cu fiecare sa vedem si noi cine si mai ales pe cine "injuram":-D:-P:-)
o varianta ar fii sa se faca o noua sectiune foto cu membrii, binenteles aprobate de admini functie de moaca, calitatile tehnice ale imaginii, care merita in top care nu.. in galerie:-P, sau pur si simplu o imagine mica sub nume sa vezi in comentariu cin' ti-o zis ca ai pus subiectu centrat sau care ti-o dat un 3 8)
exista si acilea argumente pro sau contra, dar io zic ca merita incercat...
numa bine

Bogdan Toma Bogdan Toma, Marţi, 18 Nov 2003, 13:07

Eu sunt pentru!

PS. cred ca era mai bine sa mutam discutia in forum... ca pentru asta a fost creat!:-D

Cătălin Olteanu Cătălin OlteanuAdministrator Alpinet , Marţi, 18 Nov 2003, 13:08

Hume: imi place, urmeaza sa vedem cum putem implementa.

ANDREI DUDESCU ANDREI DUDESCU, Marţi, 18 Nov 2003, 13:16

De acord cu Hume as vrea sa il vad si eu pe Murgescu, pe Sin etc. asta daca nu ne trimit desene animate:-D

Fără foto Alin Olaru, Marţi, 18 Nov 2003, 17:52

Si sa nu poti da note daca nu ai pu poza? Plusez...:-)

Fără foto Alin Olaru, Marţi, 18 Nov 2003, 17:53

Mai ales daca nu ai nici o poza in Galerie macar.

Cătălin Olteanu Cătălin OlteanuAdministrator Alpinet , Marţi, 18 Nov 2003, 18:21

In momentul asta, sunt 441 poze in top. Dintre ele, 414 au cel putin o nota. In total, sunt 4537 note, acordate de 307 useri (o medie de ~10 note per poza, si ~12 note per user). 145 dintre cei 307 useri au poze inscrise (in galerie sau top). 10 note pentru o poza reprezinta, dupa mine, un numar mic. Daca restrictionam si mai tare notarea, vom ajunge poate (la extrem), la 5 note per poza. Si atunci veti tipa la orice nota de 9, pentru ca un un punct in minus la 4 notari conteaza enorm.

Hai sa nu mai luam notarea atat de serios. Si sa apreciem fotografiile, sa trecem uneori peste ambitiile proprii si ideea ca orice realizare personala este unica si extraordinara.

Bogdan Toma Bogdan Toma, Marţi, 18 Nov 2003, 18:24

in privinta asta sunt de acord cu Catalin..

am batut destul campii... in concluzie va place sau nu poza de mai sus - pe unde am apucat sa merg in 4 labe recunosc....:-D

Ionuţ Nechita Ionuţ NechitaAdministrator Alpinet , Marţi, 18 Nov 2003, 22:11

Tehnic, ii cam albastruie:-)

Bogdan Toma Bogdan Toma, Miercuri, 19 Nov 2003, 8:08

albastrul asta e de efect:-)

Lucian Jurca Lucian Jurca, Miercuri, 19 Nov 2003, 11:41

Bogdane, din poza asta nu s-ar zice ca te pricepi la fel de bine la fotografii ca si la polemica. Si sa-ti dau un sfat: aprecierea colectiva a 10 poze grupate e mai mica decat suma aprecierilor acelorasi poze introduse treptat.
Pe de alta parte apreciez intentia cu totul si cu totul laudabila de a pune in valoare Parangul, eclipsat intrucatva de Fagaras, Crai etc.

Bogdan Toma Bogdan Toma, Miercuri, 19 Nov 2003, 12:47

Lucian, merci pentru aprecieri.... nu sunt fotograf profesionist ca alti... deh... fiecare face ce poate

nu pun in valoare doar Parangul ci toti muntii... acum pistonam Alpinetul cu ceva poze din Parang dar in albumul meu si de aici si cel personal (www.bogtom.tk) am si poze din alti munti...

Adrian Popovici Adrian Popovici, Miercuri, 19 Nov 2003, 13:25

Nu cred ca neaparat calitatea sau numarul pozelor contribuie la asa zisa eclipsare a altor munti de catre Fagaras, Piatra Craiului sau Bucegi. Pur si simplu majoritatea cunosc mai bine acesti munti, unii au fotografii doar cu acestia si necunoscind, nefiind curiosi sa invete ignora sau dau note mai mici la imaginile care nu sunt din muntii acestia mai mediatizati. Cel putin de Babele, Caraiman, Omu stie toata lumea deja de la gradinita, asa ca este explicabil entuziasmul unora care parcurg in lung si-n lat platoul, dupa o tura cu telecabina, iar Parangul, Tarcu, Godeanu, Retezatul, Cernei sunt ceva asa nedefinit si neimportant fata de maretia drumului pantofaristic de pe platoul Bucegilor.:-) Pentru turismul montan din Romania cred ca un pas cu adevarat inainte s-ar face atunci cand se vor desfinta telecabinele:-)
In concluzie, pana la urma e bine si ca se pun asa mai multe poze deodata cu Parangul, chiar daca nu or fi notate cu 10, dar macar se enerveaza vreun specialist in traseul Babele- Caraiman, tot intrebandu-se, unde o fi si Parangul asta?:-)

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Miercuri, 19 Nov 2003, 13:34

:-)
pai Bogdane nu prea cred sa fie vre-un fotograf profesionist in adevartul sens al cuvantului, pe alpinet, poate sunt unii in devenire, altii cu mai multa experienta, altii cititi, si altii cu scule sau cobinatii intre astea in diferite "gramaje".
Nu inteleg totusi diferenta de aspect intre pozele postate de tine inainte si astea din Parang. Nu e vorba de aceasi scula? La astea din Parang culorile nu-s prea reusite, nuante de albastru cu un alb ars, spre deosebire de aia cu Coco si altele dinainte.
Cat despre Parang... acolo e teritoriul parapanitistilor 8)

Fără foto Stelian Pavalache, Miercuri, 19 Nov 2003, 16:34

Draga don` Bogdan Toma, cu stima si respect trebuie sa spun ca poza asta nu are nici o legatura cu titlul ori cu notarea. De ce? ceea ce e acolo in poza nu este catarare iar peisajul nu indeamna spre notare.

Cam mult tam tam pentru nimic.

Bogdan Toma Bogdan Toma, Miercuri, 19 Nov 2003, 17:46

Pt Daniel: "scula" a fost aceeasi, filmul si locatia au fost diferite:-D

Pt "don' Stelian Pavalache?": poza am propus-o in albumul meu pentru ca am amintiri interesante legate de locul acela deci gusturile nu se comenteaza. Eu nu am indemnat spre notare ci doar vroiam sa aduc (finutz...) aceste comentarii pe "fagasul" lor normal... caci nu e locul potrivit sa se discute aici functionalitati ale site-ului:x

Emanuel Molner Emanuel Molner, Miercuri, 19 Nov 2003, 17:57

Stelian situatia e din prisma din care o privesti, pentru unu e catarare:? si adrenalina pura si dambuletu asta, da-ti seama daca aluneca si se ducea la vale. Vezi nu are nici o siguranta, deci "Frie Klimbim". Nu puti pe fiecare sa-l pui sa urce pe Matterhorn:), deci uitate si tu din perspectiva lui si inchipueti ca esti pe K2.:)

Bogdan Toma Bogdan Toma, Miercuri, 19 Nov 2003, 18:04

Draga Emmanuelle...

este remarcabil cat de ironic poti fi si cat esti tu de spiritual... ce pot sa spun eu ca s-a si intamplat sa alunec si ma duc la vale... interesante senzatii... la mare nu traiesti astfel de aventuri

iar titlul nu semnifica faptul ca ma cataram pe Mont Blanc... deh carcotasi exista tot timpul... tre' sa ai si tu putin respect daca nu altceva... salutari din vest!

Emanuel Molner Emanuel Molner, Miercuri, 19 Nov 2003, 18:14

He Bogdan te superi degeaba, scuze dara a fost o gluma. Poate sunt eu mai distrat azi, dara nu am spus-o cu rautate, mie unu mi-a placut fotografia, am vrut doar sa va deschide-ti putin fetele si nici intr-un caz sa te jicnesc. Scuze si sper sa mai vad fotografi de la tine, chiar si mai palpitante. Scuze incaodata.

Bogdan Toma Bogdan Toma, Miercuri, 19 Nov 2003, 18:31

nu m-am suparat ca nu se intampla asta asa usor la mine... se poate sa fi fost si eu prea "dur" relativ la ceea ce ai scris...

toate cele bune:-)

Cătălin Olteanu Cătălin OlteanuAdministrator Alpinet , Joi, 20 Nov 2003, 11:20

Hume - am adaugat functionalitate noua, poti sa-ti inscrii moaca. Si va aparea in pagina personala. Vezi http://thetower.eu.alpinet.org.

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Joi, 20 Nov 2003, 11:49

multzam:-)

Adrian Popovici Adrian Popovici, Joi, 20 Nov 2003, 12:45

Banuiesc ca omul va inscrie acolo o sticla de Ursus:-)

Bogdan Toma Bogdan Toma, Vineri, 21 Nov 2003, 18:39

Catalin.. si cum aduci o poza in profil? ca eu am doar una disponibila si in aceea nu apar eu... si nici posibilitate de
upload' nu am...:-o

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Bogdan Toma
 1-20 din 54
  > [21-40] [41-54]
FotografieComentariuData
Varful Carja
Bogdan Toma
Unde e pata sta ascuns un ET si normal ca l-am ascuns ca sa nu atraga atentia:-D
Sony-ul nu e al meu... eu am un Kodak deocamdata!
12 Ian
Varful Carja
Bogdan Toma
Daniel, nu te contrazic:-D
18 Dec
Varful Carja
Bogdan Toma
In primul rand scuze fata de admini pt. ca scriu comentariu dupa comentariu (ambele sunt ale mele) si e din vina mea ca nu am citit toate rasp. dar si din faptul ca mi s-ar parea normal sa pot modifica macar ultimul comentariu scris de mine (similar cu situatiile din forumuri cand poti sa iti stergi ultimul comentariu asta numai in cazul in care nu a mai scris cineva dupa mine..) - e o sugestie:-)

"Las ca-ti trece si tie si lor. Oricum, ai observat ca pana la urma s-a luat in considerare notarea ta la poza cu pricina, care sunt convins, a inclus si protestul tau la adresa adminilor. Eu iti urez vreme buna prin munti si poate iesim odata la o bere sa punem de o barfa mica"

e normal sa fie mai multe pcte de vedere ca doar oamenii sunt diferiti prin natura lor... nota a fost mai degraba un test ceea ce nu mi-a reusit cu 1-2 zile inainte si de aceea mi-a ridicat ceva semne de intrebare... merci pt. urari... si eu iti doresc la fel cu toate ca in perioada asta muntii abunda de "pantofari" si nu cred ca ajung pe acolo:x...si poate in viitorul nu prea indepartat facem un club al montaniarzilor timisoreni la o BR mica:-D
11 Dec
Varful Carja
Bogdan Toma
"Daca ai o propunere concreta de imbunatatire, bagi un mail la admin at alpinet si o discutam / analizam"

o sa ma gandesc la o propunere sa vedem daca se poate imbunatati cumva sistemul....
11 Dec
Varful Carja
Bogdan Toma
nu sunt morkovit doar ca sistemul nu e corect si mi s-a parut normal sa comentez:-o
daca mai sunt sa le fie de bine... eu sunt timisorean prin adoptie:-) de loc sunt oltean (cred ca s-a observat deja):-D
10 Dec
Mişcarea Nopţii
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
se pare ca deja asta a devenit o manie... toti traim cu teama asta:-D
9 Dec
Varful Carja
Bogdan Toma
tre' sa recunosc ca-i destul de buna logica ta... asa a si fost:-o
9 Dec
Varful Carja
Bogdan Toma
salutare, salutare:-P

PS. Nu stiu de ce dar parca de fiecare data cand ma uit la poza asta am senzatia ca e trucata....:-)
9 Dec
Somnoroase pasarele:))
Iulian CozmaAdministrator Alpinet
mda... utilizarea lanturilor Markov la sudarea cu fascicul de electroni (http://www.utgjiu.ro/conf/8th/S3/17.pdf)... suna interesant...

pai sa ne apucam asadar de citit:-P
9 Dec
Somnoroase pasarele:))
Iulian CozmaAdministrator Alpinet
voi chiar stiti tot? fiecare e "luzer" in felul lui...

sunt curios ce o sa se intample la momentul T+1...:-D
9 Dec
Mişcarea Nopţii
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
de acord cu Radu:-D
9 Dec
Somnoroase pasarele:))
Iulian CozmaAdministrator Alpinet
si administratorii tac, si tac, si iar tac...

"Silent night, holy night
All is calm, all is bright...."

PS. asta e.:-o
9 Dec
Somnoroase pasarele:))
Iulian CozmaAdministrator Alpinet
nu putem decat sa speram ca e asa.... poate la intrebarile mele mai potrivit ar fi fost sa raspunda administratorii ca sa ne lamureasca...
8 Dec
Somnoroase pasarele:))
Iulian CozmaAdministrator Alpinet
pur si simplu sunt curios care este nota minima care se poate acorda acestei poze (cred ca e nevoie si de comentariu in acel moment ca administratorii sa valideze nota...)
ma intreb oare de ce nu se aplica acest procedeu la toate pozele... de ce exista discriminare? cine apreciaza ce poze permit acest sistem (de validare a notelor mici) si ce poze nu?
Pentru Iulian Cozma: Cand ma intrebam ce activitate aveti aici ma refeream tocmai la aspectul de mai sus... e destul de dur tonul dumneavoastra si nu cred ca e cazul sa rabufniti asa... parerea mea:x

PS. intr-un stat democratic... teoretic toti au drepturi egale... la noi se pare ca unii sunt "mai egali" decat altii... parca asta era si ideea din filmul "Ferma animalelor", nu?:-o.... Salutari din Timisoara, dragi montaniarzi!
8 Dec
Somnoroase pasarele:))
Iulian CozmaAdministrator Alpinet
deci pana la urma care e nota minima care se poate acorda acestei poze? de curiozitate intreb... poate ne ajuta si administratorii/moderatorii de pe site....
pt Dan Izvoreanu: incearca numai sa dai o nota putin mai mica la poza asta sa vedem daca iti merge...

PS. Sunt curios daca ing. Iulian Cozma are ceva activitate si pe aici.... deh.... sunt cam curios de felul meu...:x
7 Dec
Pe un picior de plai... pe o gura de rai...
Bogdan Toma
nicidecum... poarta marca Irina Schrotter:-)
26 Nov
Pe un picior de plai... pe o gura de rai...
Bogdan Toma
Coco e de vina... ca el e in poza....:-P

si chiar asa... ti-e necaz?:-D
26 Nov
Spargatorul de gheata
Bogdan Toma
pai ma vezi?:-D
24 Nov
Catarare
Bogdan Toma
Catalin.. si cum aduci o poza in profil? ca eu am doar una disponibila si in aceea nu apar eu... si nici posibilitate de
upload' nu am...:-o
21 Nov
Spargatorul de gheata
Bogdan Toma
Dansatorul spaniol? Crezi?:?
21 Nov
Comentarii înscrise de Bogdan Toma
 1-20 din 54
  > [21-40] [41-54]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2020