Un munte ca o găoace

Înscrisă de: Mihai Nicolescu
Un munte ca o găoace
Data publicării: : 8 Mar 2005, vizualizări:: 1221
Localizare geografica: Franţa
Album (slideshow): Atingînd cerul
Echipament folosit: Sony Cybershot DSC-F717, filtru polarizator
Descriere: Vedere din staţiunea Les Angles (www.lesangles.com) asupra muntelui Cambre d'Aze, pe care se află domeniul Espaces Cambres d'Aze (www.cambre-d-aze.com).
Mihai Nicolescu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Lucian Jurca Lucian Jurca, Marţi, 8 Mar 2005, 15:37

Mihai, nu incetezi sa ne impresionezi cu pozele tale insotite de descrieri foarte utile!:-D

Fără foto Cristian Axon, Marţi, 8 Mar 2005, 18:58

In alta ordine de idei, filtrul polarizator nu pare sa te fi ajutat prea mult in seria asta de fotografii. Poate din cauza ca nu ai avut lumina in unghiul necesar de 90 grade....

Lucian Jurca Lucian Jurca, Marţi, 8 Mar 2005, 19:18

A avut mai multe unghiuri, vezi numele statiunii!:-P:-P:-D

Lucian Jurca Lucian Jurca, Marţi, 8 Mar 2005, 19:18

Cine a zis ca e in Spania?!:-?:-)

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Marţi, 8 Mar 2005, 20:55

Salut, Cristian. Adevarul este ca odata insurubat filtrul, nu l-am mai scos, din doua motive: unul era frigul teribil, de-mi intepenea mîna cind scoteam manusa, in numai citeva secunde (numai aia de la National Geographics o mai fac:-D), iar al doilea era faptul ca mereu, din orice unghi, existau reflexe de lumina pe care am sperat sa le controlez in felul asta. Dar am sa fac niste probe, cu si fara.
In alta ordine de idei. Constat ca s-a introdus o modificare pe site, in sensul ca acuma, dai click dreapta pe o poza si NU mai apare meniul contextual din care sa se poata extrage proprietatile unei fotografii (ca de exemplu, dimensiuni in pixeli, dimensiune fisier in Kb, etc.). Am impresia ca modificarea asta are oarece legatura cu niste comentarii pe care le-am facut adminilor, in legatura cu faptul ca: 1) logotipul Alpinet, adaugat in mod automat in dreapta jos, modifica (si mai ales inrautateste) compresia jpg, si 2) unele fotografii (luate complet aleator) aveau, inexplicabil, dimensiuni mult peste 80 Kb. Pe de alta parte, vad ca pozele mele se vad pe net mult mai rau decit originalele pe care le-am trimis eu. Ti s-a intimplat cumva ceva similar? Ai cumva vreo informatie de ce se petrece pe aici, in sensul asta? Ti-as fi recunoscator daca mi-ai putea da vreo informatie.

Cătălin Olteanu Cătălin OlteanuAdministrator Alpinet , Marţi, 8 Mar 2005, 21:35

Mihai - modificarea nu are nici o legatura cu introducerea logo-ului, care la randul lui nu are nici o legatura cu modificarile de calitate (in plus sau minus) sau cu depasirea celor 80KB. Daca doresti explicatii, te poti adresa administratorilor.

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Miercuri, 9 Mar 2005, 2:29

Stimate Catalin, cu tot respectul, trebuie sa-ti spun ca am facut-o deja. M-am adresat adminilor de doua ori, si nu am primit absolut nici un raspuns, niciodata. Iata care a fost primul mesaj, precum si esenta intrebarilor mele (19-12-2004):
------------------------
Salutare la toata lumea!
Doua chestiuni voiam sa va intreb:
1) Mi se pare foarte buna ideea de a adauga logotipul Alpinet la toate fotografiile care intra in top sau galerie. Dar atentie! Programul care o face in mod automat modifica gradul de compresie al imaginii jpg, in asa fel incit o imagine initiala de 80 Kb ajunge sa aiba doar 70 sau chiar 60 Kb. In felul asta, ceva-ceva se pierde din calitatea fotografiei, nu? (Am verificat asta intrind in Proprietatile fotografiilor, dupa publicarea lor.)
2) Tot legat de Proprietati. Am constatat cu timpul cum diverse fotografii (mai mult de una) au de ordinul a 85000-86000 bytes, ceea ce inseamna peste 80 Kb (= 81920 bytes). E vorba de fotografii "normale", nu de panorame. Cum se explica asta? Cum se pot trimite, din moment ce pentru a face Upload, mai intai, se verifica dimensiunea fisierului?
Craciun fericit si un An Nou cu bucurii la toti alpinetii!
Mihai Nicolescu
------------------------
Cu asta vreau sa spun ca atunci cind se deschide un fisier jpg pentru a-l modifica (adica pentru a-i adauga un logotip, de exemplu), in mod automat si inevitabil, gradul lui de compresie (si prin urmare, dimensiunea lui in Kb) se modifica, in sensul ca se inrautateste (daca cumva asta este procedeul folosit). Pe de alta parte, disparitia optiunii de click dreapta m-a surprins si mai tare, pentru ca pare mai degraba o forma de a impiedica astfel de verificari. Probabil ca exista alte motive pentru decizia asta, dar cum nu am primit nici o explicatie... Oricum, nu fac o tragedie din asta, era curiozitate pura. Salutari cordiale.

Fără foto Konrad Beti, Miercuri, 9 Mar 2005, 7:41

Da Mihai, foarte frumos scris. Sincer, niciodata nu m-a interesat aspectul asta, dar acum, ca ne-ai atras atentia... Nu mi se pare corect sa schingiuiesti calitatea unei fotografii la sub 80 Kb in timp ce pentru altii exista (mici?) exceptii. Unii sunt mai egali decat altii? OK, eu nici pana in ziua de azi nu am reusit sa micsorez marimea fisierului atat de mult incat sa ma incadrez in baremul alpinetului, si in acelas timp sa mentin calitatea initiala. Dar daca asta e regula, ma supun. Constat insa cu surprindere ca regula nu e pentru toata lumea la fel. Acuma, ce mi-s 80 kb, ce mi-s 85 kb... Din pacate insa exista gestul. Este bresa din regulament. Si daca un sistem informatic poate fi pacalit sa accepte peste 80 kb, ce mai conteaza ca sunt 81 kb sau 81 Mb. Cu atat mai mult cu cat prin click dreapta nu mai poti verifica...

Oh well... vorbim strict de corectitudine. La urma urmei, eu unul intru pe alpinet din motive sentimentale. Nu am veleitati de mare fotograf, nu vreau note si nici macar nu insist sa mi se publice poze respinse in timp ce altele cu subiecte similare apar in mod constat. So what? Poate nu le place numele meu. Dar privesc si sa ma bucur de munca altora si incerc s-o apreciez ca atare. Chiar daca aprecierea asta nu e pe gustul tuturor. Pentru mine notele sunt un mic, un foarte mic, omagiu adus muncii voastre de a face, prelucra si posta o poza pe alpinet. Si tocmai pentru ca implicarea sentimentala e mare, te doare sa afli ca unii sunt tratati in mod diferit fata de altii. Si ai dreptate. Apoi mi se pare incorect ca in baremul ala micut de 80 kb sa ti se includa automat sigla alpinet. Pe de alta parte... Administratorii probabil au hotarat asa pentru protectia dreptului de autor al fotografiilor. Au fost cazuri de poze furate de pe alpinet si folosite in scopuri comerciale. Iar daca deocamdata sunt doar 80 Kb, asta este... Mai mult nu se poate si eu ma bucur ca sunt si astia.
Toate cele bune tuturor.:-)

Ionuţ Nechita Ionuţ NechitaAdministrator Alpinet , Miercuri, 9 Mar 2005, 10:05

La inscriere, fotografiile sunt intr-adevar limitate la dimensiunile din regulament. In momentul inscrierii insa, se fac urmatoarele transformari:
- se converteste JPEG-ul trimis de utilizator in JPEG encodat \"baseline\" (adica nu intretesut). Mai avem oameni care trimit si asa ceva, si nu \"face bine\" generatorului automat de panorame si slideshow-uri.
- fara a salva JPEG-ul pe disc, se aplica sigla alpinet in coltul stanga jos.
- se salveaza final JPEG-ul cu calitatea de 80%
- se extrage si se salveaza thumbnail, din acest JPEG final.

In urma acestui procedeu de prelucrare automata, mai mult ca sigur ca fisierul rezultat are dimensiunea diferita fatza de cel inscris, si uneori chiar mai mare de 80 KB. De asemenea, in circa 5% din cazuri, este posibila o inrautatire a calitatii JPEG-ului salvat (artefacte), din cauza decompresiei si recompresiei dupa modificare.

Modificarea pe site cu scoaterea meniului contextual si aplicarea logo-ului Alpinet este pentru protectia la salvare / folosire neautorizata (e.g nu pe site-ul Alpinet) a fotografiilor. Nu are nici o legatura cu nici un comentariu al nimanui, asa cum foarte usor ai dedus.

Ionuţ Nechita Ionuţ NechitaAdministrator Alpinet , Miercuri, 9 Mar 2005, 10:07

Konrad Beti, vorbesti in necunostinta de cauza. Bineinteles ca cineva te sapa pe tine, cuiva nu-i place de tine... Mi se pare mie sau ai oarescare frustrari?

Mihai Nicolescu, n-ai primit pe mail nici un raspuns pentru ca adresa ta de mail NU ACCEPTA MAIL de la Alpinet.org. Ia verifica tu pe-acolo inainte sa bagi de vina.

"This is an automatically generated Delivery Status Notification.

Delivery to the following recipients failed.

mihai-nicolescu@terra.es


"

Fără foto Konrad Beti, Miercuri, 9 Mar 2005, 18:53

Nu vorbesc in necunostinta de cauza, ci conform cu ceea ce stiu precis la un moment dat. Nimic mai mult, nimic mai putin. Cat despre frustrarile pe care le am cand intru pe alpinet, am o banuiala ca te inseli. Dar nu e nici o problema. Iar daca simte careva nevoia sa "ma sape", sa sape mai departe pentru ca putin exercitiu prinde intotdeauna bine la irigarea creierului cu sange.
Poze respinse au avut si altii, nu numai eu. Cu singura deosebire ca atunci cand, rareori, am cerut niste raspunsuri, le-am primit. E drept ca pe un ton ceva mai placut decat cele care vin de la tine. Dar nici asta nu e o problema. Chestie de personalitate.

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Miercuri, 9 Mar 2005, 21:34

Salut, Cataline. Da, acum e clar care e procedura desi, dupa umila mea parere, nu e cea mai potrivita. La urma urmei, e vorba de un concurs sau, cel putin, de un portal in care membrii lui incearca sa expuna maxima calitate. Interventia softului, explicata de Ionut Nechita, face ca aceasta calitate sa se piarda intr-o oarecare masura. Nu cred ca ar fi prea complicat de scris o rutina care, dupa toate modificarile pertinente (jpeg baseline, sigla, thumbnail...) sa aplice ACEA compresie (nu neaparat 80% fixa) care sa redea fisierului exact aceeasi dimensiune in KB cit avea initial, la primire.
As vrea sa-mi considerati, voi toti, interventia doar ca pe un comentariu constructiv, nimic altceva.
Oricum, multumesc pentru raspuns. Numai bine!

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Miercuri, 9 Mar 2005, 21:53

Ionut, eu nu dau vina pe nimeni :-). Dar nu prea inteleg ce vrei sa spui, ca "adresa mea de mail NU ACCEPTA MAIL de la Alpinet.org". Pai atunci, mailurile (nenumarate) pe care le-am schimbat pina acum cu "admin", de unde veneau, daca nu de pe alpinet.org??? Comentariile la fotografii, pe care le primesc instantaneu pe mailul meu, nu vin tot de la alpinet.org??? Sa fie oare problema serverului meu care, altfel, accepta mailuri din tot restul lumii? Poate, cine stie...? Problema este insa ca atunci cind eu asteptam un raspuns la intrebarile mele, ceea ce am primit (pentru ca, de fapt, AM PRIMIT CEVA!!!) a fost exact asta (copy & paste): "Mihai, Craciun fericit si un An Nou cu bucurii la toti alpinetii! La fel iti dorim si tie. Ture frumoase, oriunde te'ai afla. Numa' bine..."... in loc de o explicatie...!!!
OK, gata, am scris destul! Hai sa fim sanatosi si sa ne bucuram mereu de munti! Numai bine!
Mihai Nicolescu

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
<< [61-80] [81-100] [101-120]<  121-140 din 180
  > [141-160] [161-180]
FotografieComentariuData
Pod peste ape
Mihai Nicolescu
Peisajul in jur este absolut demential: numai cascade, flori, lacuri, mai sus ghetari sau zapada, animale, pasari rapitoare... Dar, repet, cel mai important lucru este tot omul. Tot peisajul asta este perfect pastrat si conservat...
1 Iul
Geneză
Mihai Nicolescu
Pont d'Espagne, Podul Spaniei (astazi, evident, reamenajat), Pirineii francezi. Confluenta de rîuri, limbi, culturi si populatii. În urma cu secole, dupa ce traversau Pirineii si coborau prin Valea Gaube, aici soseau, si peste acest pod treceau, spaniolii din Aragon care veneau la tîrguri si iarmaroace în Franta. Una din nenumaratele dovezi ca Pirineii nu au fost niciodata o bariera între populatii, ci mai curînd invers.
1 Iul
Refugiul Tuquerouye 2666
Mihai Nicolescu
Si am uitat sa mai precizez ceva: nici inauntru, nici in infimul spatiu din jurul refugiului, nu exista cosuri de gunoi, si nici gunoaie! Fiecare isi ia punga cu gunoi cu el, si o coboara in vale, in primul sat.
Va rog sa ma credeti ca nu exagerez nimic. Pentru cei care vor sa se convinga, le arat drumul pina acolo! :-D
1 Iul
Refugiul Tuquerouye 2666
Mihai Nicolescu
In linkul din descriere se vede mai bine hornul de pe fata sud, dar care este foarte asemanator cu celalalt de pe fata nord.
http://www.pyrenees-team.com/pteam/photos/astazou/astazoug/17
"Protectia" los este relativa, bineinteles. Cîti n-ar gîndi "Merita un efort pentru o suta-doua de euro"? Numai ca "bastinasii" francezi si spanioli nu prea au gîndurile astea. Daca le-ar avea si daca le-ar pune în practica, automat refugiul s-ar închide si n-ar mai exista pentru nimeni.
În orice caz, e demn de remarcat faptul ca asta este primul refugiu nepazit pe care îl cunosc aici. Restul sunt, în general, cam cu 30-50 de paturi, mîncare, apa calda, si trebuie facute rezervari dinainte, prin telefon sau email!
30 Iun
Valea Gaube (detaliu)
Mihai Nicolescu
Da, cea care se numeste "Simplitate si maretie", tot in albumul asta.
30 Iun
Visare
Mihai Nicolescu
:-D E un pic mai ales invers. Ar trebui sa dau o fuga pina in Fagaras, ca sa vad ceea ce poti sa-mi arati!
:-) Natura este la fel de superba in toata lumea, nu are granite, nici limba, nici prejudecati, nici mai mari diferente
decit cele ale oamenilor care o admira.
21 Iun
Cu dedicaţie, pentru toate alpineţele :-)
Mihai Nicolescu
Suna atit de gingas si de induiosator, incit imi dau lacrimile: "fetele din duba"! :-D
Sa va fie calatoria cu duba, mereu usoara si placuta! :-D
20 Iun
Cu dedicaţie, pentru toate alpineţele :-)
Mihai Nicolescu
Sunt in cautari inca! Daca "alpinetzélelor" le dedic "primăvară, soare si flori", baietilor ar trebui sa le dedic "munti, izvoare si alpinetzéle", de exemplu, nu?
Apropo de sirene :-). Fara gluma, acum doi ani, in iulie, am vazut doua topless-uri facind baie intr-un lac, pe la 2100. Cred ca erau de pe alta planeta... Daca aveam camera la mine, imi luam abonament la locul I in top:-D
18 Iun
Pământ la orizont
Mihai Nicolescu
:-D:-D:-D Zau ca e albastru! Ma rog, bleumarin...:-)
17 Iun
Nici aşezaţi cu mâna...
Mihai Nicolescu
M-a impresionat asezarea naturala a bolovanilor astora.:-o Echilibru instabil, dar solid! Bolovanul din stinga are o grosime cam de 1 metru aproximativ.
17 Iun
Drumul spre cer
Mihai Nicolescu
:-D Dupa experientele trecute, parca-parca n-as fi incercat valea asta... Pe de alta parte, in Pirinei este total nerecomandat sa te abati de la potecile marcate, surprizele fiind dintre cele mai variate: de la crevase carstice pina la pereti imposibil de urcat sau coborit, de la ghetari si enorme diferente de nivel pina la ample zone complet salbatice si rupte de civilizatie...
17 Iun
Culori de primăvară...
Mihai Nicolescu
Asa e, a fost o tipica zi de munte. De dimineata, soare. Pe urma, nori, tunete, traznete. La exact o jumatate de ora dupa ce am facut fotografia asta, a cazut o grindina de s-a albit poteca. Inca o jumatate de ora si... iar soare.:-D
17 Iun
Acolo unde numai vulturii se încumetă
Mihai Nicolescu
Multumesc sincer, nu va imaginati prin ce spaima si panica, de-adevaratelea, am trecut pe acolo... Am descoperit fara sa vreau ce inseamna catararea libera, si mi-a lipsit o nimica toata sa invat si inversul ei, caderea libera... Dupa ce am gresit drumul si am luat-o aiurea (pe valea care se vede jos in stinga, cu zapada), am avut impresia ca as putea evita intoarcerea pe acelasi drum. Am zis ca 20 de metri in plus de catarare libera imi rezolva problema, dar n-a fost asa. A trebuit sa cobor. Iar ca sa cobori in catarare, este infinit mai greu si mai stresant decit sa urci, va asigur... :-o
17 Iun
Mic refugiu...
Mihai Nicolescu
Imi vine pur si simplu greu sa descriu cit de grijulii sunt francezii cu natura si mediul inconjurator.
17 Iun
Mimetism
Mihai Nicolescu
La exact 2009 metri altitudine, si este inconjurat de citeva virfuri care, desi nu tocmai celebre, au totusi cam 2500-2600. Imprejurimile sunt dominate de Pic de Midi, 2877.
17 Iun
Visare
Mihai Nicolescu
Multzam frumos, Iulian! Din pacate, fotografia asta e ultima din serie :-) Dar seria asta nu va fi, si ea, ultima! Numai bine:-)
16 Iun
Apă vie
Mihai Nicolescu
Pentru Valentina Moise: se pare ca ai contul de pe yahoo dezactivat :-o... asa ca iti raspund aici.
Asta este ceea ce francezii numesc "une balade", adica o plimbare relativ lejera. Din satul Gavarnie pina la circul glaciar faci exact o ora, cu o diferenta de nivel nu mai mare de 150-200 metri. De la intrarea in circ pina la cascada, inca 30 de minute. Iar daca dai tura completa a circului pe la baza lui, asta iti poate lua alta ora.
Mai multe fotografii ale vaii Gavarnie, pe site-ul meu de fotografii: http://mihai.fotopic.net.
4 Iun
Concert pentru apă, munte şi natură
Mihai Nicolescu
Pentru Valentina Moise: se pare ca ai contul de pe yahoo dezactivat :-o... asa ca iti raspund aici.
Asta este ceea ce francezii numesc "une balade", adica o plimbare relativ lejera. Din satul Gavarnie pina la circul glaciar faci exact o ora, cu o diferenta de nivel nu mai mare de 150-200 metri. De la intrarea in circ pina la cascada, inca 30 de minute. Iar daca dai tura completa a circului pe la baza lui, asta iti poate lua alta ora.
Mai multe fotografii ale vaii Gavarnie, pe site-ul meu de fotografii: http://mihai.fotopic.net.
4 Iun
Apă vie
Mihai Nicolescu
Cinstit vorbind, fatza de cea numita cu adevarat Marea Cascada (de 430 de metri, http://foto.alpinet.org/? item=34417), asta nu este tocmai mare :-) Dar e greu sa te apropii de ea fara sa faci un dus, mai ales daca adie vintul...
3 Iun
Concert pentru apă, munte şi natură
Mihai Nicolescu
Umbra neagra e doar o proba pe care o fac de citva timp. Dar mi se pare ca efectul ei ar trebui legat mai curind de anumite detalii (intr-adevar, poate ca la peisaje, nu e prea indicata), decit de luminozitatea mare a fotografiei. Multzam! :-)
3 Iun
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
<< [61-80] [81-100] [101-120]<  121-140 din 180
  > [141-160] [161-180]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024