Timişoara - oraş alpin?

Înscrisă de: Horaţiu (Bibi) Daniel
Timişoara - oraş alpin?
Data publicării: : 18 Dec 2005, vizualizări:: 8468
Localizare geografica: România
Echipament folosit: Canon 350D, 75-300mm, polarizor
Descriere: Muntele Mic şi Ţarcu, vizibili cu puţin noroc chiar şi din Timişoara (aprox 100 km)
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Sigrid Martin Sigrid Martin, Duminică, 18 Dec 2005, 12:59

:-D

Fără foto catalin chitucea, Duminică, 18 Dec 2005, 14:47

foarte faina, de unde-i facuta?:-D:-P:-D

Fără foto catalin chitucea, Duminică, 18 Dec 2005, 14:48

adik din ce cartier al Caransebesului:-D:-P:-D

Minerva Vincze Minerva VinczeAdministrator Alpinet , Duminică, 18 Dec 2005, 15:43

Din Soarelui (Timisoara)??? Asa pare.. cred ca se vad si dealurile de la Buzias.. :-D:-D

Fără foto catalin chitucea, Duminică, 18 Dec 2005, 16:48

mie mi se pare c-ar fi doua cadre suprapuse, un prim plan cu orasul si un alt cadru zumat la cei 300mm amintiti mai sus cu tarcu -muntele mic.parerea mea, bineinteles:-D:-P:-D

Fără foto mircea trandafir, Duminică, 18 Dec 2005, 20:48

Pai daca ar fi asa, domnu' Cata, de ce prim-planul este asa de neclar?:-)

Fără foto catalin chitucea, Duminică, 18 Dec 2005, 22:36

pai tocmai asta e dilema, si nu ma lansez in comentarii mai elevate si-i las pe altii sa-si dea parerea avizata (Ducu sau Hume) :-D:-D:-D

Fără foto catalin chitucea, Duminică, 18 Dec 2005, 22:38

eu unul, cu Sigma 28-300 mm, am surprins la o scara mult mai mica cam acelasi cadru, de-asta am dubii in ceea ce priveste fotografia.

Fără foto mircea trandafir, Duminică, 18 Dec 2005, 22:57

Pai Ducu nu fotografiaza decât din Curtea de Arges:-) Hume doar nori, garduri si pahare de bere:-), asa ca pareri avizate:-P de unde?

Sorin Rechiţan Sorin Rechiţan, Luni, 19 Dec 2005, 9:56

300mm = 480mm pe CMOS = 5 grade (aprox.). O astfel de focală comprimă mult planurile. Oricum între dealurile din planul secund şi munţii din fundal trebuie să fie cam 30 km, după diferenţa de vizibilitate (deşi nu pare:-). Se poate să fie făcută din Timişoara.:-). Ce nu înţeleg eu este de ce blocurile şi casele din prim plan sunt "out of focus", în condiţiile în care diafragma folosită a fost de cel puţin 5, 6 iar focusarea a fost pe infinit. Că doar distanţa pâna la ele trebuie să fi fost de câţiva km buni...:-?

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Luni, 19 Dec 2005, 10:22

ce nu inteleg in acest cadru, si ma face sa cred ca-i manareala... unde-i Muntele Mic?

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Luni, 19 Dec 2005, 16:31

cre ca totusi in stanga estem, desi pare in imaginea de mai sus o prelungire a crestei tarcului, ma gandeam ca obtureaza mai mult zona Tarcu, dar se pare ca m-am inselat:-)

Cris D Cris D, Luni, 19 Dec 2005, 20:05

... si totusi muntii se vad incredibil de bine... :-? ... mi-a trecut prin cap (dar nu m-astept sa aibe vreo legatura cu realitatea) ca ar putea fi un fel de "fata morgana"... o imagine proiectata la distante mari prin reflexii multiple intre straturi atmosferice cu temperaturi (densitati) diferite...

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Miercuri, 21 Dec 2005, 11:20

Hmm, nu vreau să lovesc în nimeni, dar şi eu cred că e o "mătrăşeală". Orientare bunicică am (soare, luna, etc.), dar nu îmi dau seama dacă ar fi posibil din Timişoara cu un soare bine proiectat pe cladiri, cu umbre bine conturate, şi, respectiv bine "înfipt" şi în zăpada de pe creste. După umbre cineva îşi poate da seama ce oră e şi dacă e posibil la ora respectivă să faci o fotografie spre munţi fără să ai soarele în faţă (nici o şansă cu el cât de puţin în faţă!). După umbre eu tind să cred că... nu e Timişoara!:-(
Hume ce zici, ai văzut Munţii Ţarcu şi Muntele Mic din Timişoara aşa vreodată? Sau măcar o idee!:-)

Horaţiu (Bibi) Daniel Horaţiu (Bibi) Daniel, Joi, 22 Dec 2005, 21:51

Of! Nu am reuşit să intru pe Alpinet de când am postat imaginea, si uite ce mesaje! Mă bucur să văd asta, bănuiam că se vor isca discuţii:-D. Voi încerca să lămuresc puţin situaţia, sunt mai multe comentarii care au dreptate:
1. Sorin a explicat exact cum stă treaba cu focala de 300, care pe aparatul meu e echivalentul pe film (35mm) a 480.
2. Minerva: nu e din Soarelui, ci... de pe Take Ionescu, din turnuri. Da, se văd dealurile Buziaşului, blocurile din prim plan sunt in Prinţul Turcesc (Belinski)
3. Cătălin(i): Da, e mătrăşeală:-D în sensul că primul plan e modificat digital în Photoshop (în grabă, puţin cam grobian, recunosc). Poza originală e clară şi în prim-plan.
E greu de surprins asemenea privelişti din Timişoara, trebuie să cam fii cu ochii pe orizont, lucru mai uşor de realizat dacă locuieşti la etajele superioare (de la 7 în sus). Normal, vremea joacă un rol decisiv, ceea ce am surprins în fotografia asta mi se dezvăluie poate de 3 ori pe an. Cu zăpadă, vreau să spun:-).
Am încercat să postez o poză nocturnă, cu lumina crucii de pe M. Mic dar, a fost respinsă de admini pe motiv că nu se încadrează în proiectul Alpinet:-(. Voi mai încerca, e f. interesantă, mulţi dintre noi nici nu cred că uneori se pot vedea munţi din Timişoara, darmite ceva pe ei:-)

Horaţiu (Bibi) Daniel Horaţiu (Bibi) Daniel, Joi, 22 Dec 2005, 22:08

Ah, trebuie să amintesc şi de poza cu Semenicul, fotografiat tot din Timişoara, luminat din spate, dimineaţa devreme. Din păcate respinsă şi ea din cauza "calităţii" slabe. Voi insista cu un mail la admini să posteze totuşi, Semenicul nu se "prinde" prea clar nici în cele mai senine zile, mai ales că se află la ceva mai mult de 100km de obiectivul aparatului de fotografiat.:-P
Ei, dacă cumva apar îndoieli asupra veridicităţii acestor imagini, sunt sigur că unii alpinişti utilitari ce au montat reclame sau antene pe blocuri-turn în Timişoara, pot confirma fundalurile muntoase în discuţie:-)

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Vineri, 23 Dec 2005, 10:49

    OK, gata, eu unul nu mai comentez!:-D Si scuze pentru comentariul meu de dinainte! Cand stau cu gandul ca pe vreme frumoasa, de la Filiasi se vede Parangul (~100 km) sau de la Strehaia se vad Mehedintii, Godeanul, Valcan si ceva Retezat (~100 - 120 km), insa de multe ori pe toti ii vad cu soarele in spate, dar alteori dupa Godeanu-Mehedinti se ascunde soarele nu demult apus!

Horaţiu (Bibi) Daniel Horaţiu (Bibi) Daniel, Sâmbătă, 21 Ian 2006, 23:40

Leo dragă... din păcate ştiu foarte bine de unde am făcut poza, chiar din Timişoara:-P mai precis dintr-un bloc turn de pe Take Ionescu. Dacă cunoşti un pic Lugojul ştii că acolo nu există asemenea blocuri (cele de lângă OMV doar seamănă cu astea:-P) Dacă cumva crezi că-i făcătură, am răspuns şi la această afirmaţie, mai sus. Mai am şi alte poze similare, inclusiv cu Semenicul, le putem vedea împreună, la o cafea, dacă vrei:-D

Fără foto Cipran Balea, Vineri, 7 Iul 2006, 15:28

Eu stau in Timisoara si nu am vazut niciodata asta....petru ca nu e vizibila, nici de pe Continental, care are vreo 20 de etaje, e cea mai inalta cladire din oras:-D Asa ca zic ca e "fake". Si daca, totusi ar fi vizibili muntii, s-ar vedea doar varfurile, creasta, nu si dealurile:-)... fake

Fără foto mircea bologa, Vineri, 7 Iul 2006, 17:16

Hai baieti si fete, cu rabdare se va face anul de când se discuta despre valabilitatea acestei poze: e sau nu facuta din Timisoara! Esentiala, primordiala, vitala întrebare:-?

Horaţiu (Bibi) Daniel Horaţiu (Bibi) Daniel, Duminică, 9 Iul 2006, 15:26

:-D Credeam inchis subiectul asta... Totusi, pt cei care doresc mai multe argumente, puteti vizita http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/bibi_hbd/my_photos. Sau de ce nu, ma puteti vizita pe mine:-), vom lamuri la sigur problema:-D

Fără foto constantin răcaru, Marţi, 17 Iun 2008, 11:39

da..reusita fotografia...si inedita!
bravo

Fără foto Emanuel Tosun, Luni, 7 Iul 2008, 15:34

Uneori, văd şi eu munţii de pe un pod din Timişoara dar, se văd doar dimineaţa după ce plouă şi particulele de praf dispar din aer. Oricum şi atunci munţii nu i-am văzut freodata să se vada aşa clar! Şi când se văd, nu se văd dealurile de la poalele acestuia, se văd doar vârfurile. O altă dovada dedusă de mine ar fi că acele dealuri sunt prea aproape de Timişoara. Nu recunosc cartierul de unde a fost făcută poza! Mă îndoiesc că aceasta fotografie a fost făcută in Timişoara, voi încerca să fac o fotografie cu munţii văzuţi din Timişoara!

Fără foto Mihnea Spinoiu, Luni, 7 Iul 2008, 19:07

Ok, oameni buni, eu n-am fost niciodata in Timisoara, dar pot sa va dau un exemplu asemanator: Ceahlaul se vede lejer de langa Roman(peste 100km pe sosea), de langa Pascani(peste 130) si de la releul de la Bucium, de langa Iasi(peste 180). Asa ca se poate:-)

Fără foto Daniel Magdu, Duminică, 21 Feb 2010, 0:33

Am vazut aceasta poza asta vara pe acest site, ca un pasionat al muntilor si des vizitand TM din diferite caii de intrare nu am vazut, si nu prea am crezut(din google earth 3D este posibil) ca se poate vede acest peisaj pana ieri, asa ca am fost nevoit sa opresc masina si sa ma lamuresc daca visez?!. In jurul orei 14:30 intre Berghesaul si Sacalaz am vazut aceasta priveliste incredibila! Deci in spatele cosurilor CET-ului se vedea Semenicul acoperit cu zapada parca ie la 10km da mine. In stanga lui se vedea TARCU exact aproape ca in aceasta poza doar ca era mai in distanta, si la stanga, deci spre est de Semenic, si acest masiv acoperit tot cu zapada se terminase in partea a mea stanga(de la est-spre nord) cu un varf in forma de cup-triunghi. Nu am fost niciodata in muntii Tarcului, doar l-am vazut din tren(pe ruta TM-BUC) si de pe Semenic. Este interesant ca tot acest masiv am vazut din Serbia(partea banateana, 150km. de Tarcu) de mai multe ori, bineinteles mai mic pe orizont.
Deci, putem deduce ca fotografia este adevarata 100%! Felicitari Horatiu, extraordinara captura, si Timisoara poate spune ca este oras alpin:-)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Horaţiu (Bibi) Daniel
FotografieComentariuData
Ştevia
Horaţiu (Bibi) Daniel
Mulţumesc tuturor pt comentarii; imaginea-i totuşi departe de ceea ce transmit direct ochii noştri la faţa locului...
16 Apr
Jnepeniş
Horaţiu (Bibi) Daniel
Păi de aia s-au şi colorat aşa frumos, se bucură de panorama de la balcon:-D
16 Apr
Omul după asfiniţit
Horaţiu (Bibi) Daniel
He, he, şi eu doresc tuturor să aibă parte de asemenea senzaţii:-) Probabil că dacă mai mult popor ar face ce facem noi (să ne dăm prin munţi printre cabane:-P) şi lumea asta ar fi ceva mai bună şi prietenoasă. Mulţumesc pt comentarii, ture cât mai faine şi vreme bună!
16 Apr
Bibi
Horaţiu (Bibi) Daniel
Oau! Mulţumesc frumos tuturor!
Şi eu vă doresc vouă toate cele bune, numai ture faine şi poze reuşite!!
28 Apr
La Grota cu Aburi
George Năpăruş
:-) Mulţumesc de urare! Interesantă-i Grota cu abur, am şi eu nişte poze interesante chiar dinăuntru... Dar nu-s pe Alpinet:-(Zona e o adevărată colecţie de trasee şi locuri interesante. Ture plăcute şi vreme bună!
15 Oct
Io...
Florin Ghiban
oo, asta-i un fel de King of Momâi! Mersi mult pt urări, şi eu îţi doresc ţie poteci line şi vreme bună!!:-D
15 Oct
Micul dejun
Mihai Bârlă
Faină "bucătărie"! Să tot dejunezi pe acolo:-D Mulţumesc mult pt urări, momentan eu îţi pot spune doar "Poftă bună!":-P
15 Oct
Bibi
Horaţiu (Bibi) Daniel
Heei! Mulţumesc mult pt urări!! Ce surpriză plăcută!
15 Oct
Panorama masivului Retezat
Horaţiu (Bibi) Daniel
Da, aşa e, ai dreptate şi cu cu panorama şi cu perspectiva mai bună de la o zonă mai înaltă. Din păcate era duminică, şi grupul era stresat să ne întoarcem cât mai repede în hărmălaia oraşului:-x
16 Iul
Bibi
Horaţiu (Bibi) Daniel
:-) Mda, probabil... mai umblu pe la munte, cine ştie pe unde ne-am întâlnit :-P
16 Iul
Voal
Horaţiu (Bibi) Daniel
Da, era pacla...:-( Asa arata dupa o corectura de "levels", si saturatie, originalul era o chestie gri in care deduceai niscai peisaj.
18 Iun
Timişoara - oraş alpin?
Horaţiu (Bibi) Daniel
:-D Credeam inchis subiectul asta... Totusi, pt cei care doresc mai multe argumente, puteti vizita http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/bibi_hbd/my_photos. Sau de ce nu, ma puteti vizita pe mine:-), vom lamuri la sigur problema:-D
9 Iul
Timişoara - oraş alpin?
Horaţiu (Bibi) Daniel
Leo dragă... din păcate ştiu foarte bine de unde am făcut poza, chiar din Timişoara:-P mai precis dintr-un bloc turn de pe Take Ionescu. Dacă cunoşti un pic Lugojul ştii că acolo nu există asemenea blocuri (cele de lângă OMV doar seamănă cu astea:-P) Dacă cumva crezi că-i făcătură, am răspuns şi la această afirmaţie, mai sus. Mai am şi alte poze similare, inclusiv cu Semenicul, le putem vedea împreună, la o cafea, dacă vrei:-D
21 Ian
Timişoara - oraş alpin?
Horaţiu (Bibi) Daniel
Ah, trebuie să amintesc şi de poza cu Semenicul, fotografiat tot din Timişoara, luminat din spate, dimineaţa devreme. Din păcate respinsă şi ea din cauza "calităţii" slabe. Voi insista cu un mail la admini să posteze totuşi, Semenicul nu se "prinde" prea clar nici în cele mai senine zile, mai ales că se află la ceva mai mult de 100km de obiectivul aparatului de fotografiat.:-P
Ei, dacă cumva apar îndoieli asupra veridicităţii acestor imagini, sunt sigur că unii alpinişti utilitari ce au montat reclame sau antene pe blocuri-turn în Timişoara, pot confirma fundalurile muntoase în discuţie:-)
22 Dec
Timişoara - oraş alpin?
Horaţiu (Bibi) Daniel
Of! Nu am reuşit să intru pe Alpinet de când am postat imaginea, si uite ce mesaje! Mă bucur să văd asta, bănuiam că se vor isca discuţii:-D. Voi încerca să lămuresc puţin situaţia, sunt mai multe comentarii care au dreptate:
1. Sorin a explicat exact cum stă treaba cu focala de 300, care pe aparatul meu e echivalentul pe film (35mm) a 480.
2. Minerva: nu e din Soarelui, ci... de pe Take Ionescu, din turnuri. Da, se văd dealurile Buziaşului, blocurile din prim plan sunt in Prinţul Turcesc (Belinski)
3. Cătălin(i): Da, e mătrăşeală:-D în sensul că primul plan e modificat digital în Photoshop (în grabă, puţin cam grobian, recunosc). Poza originală e clară şi în prim-plan.
E greu de surprins asemenea privelişti din Timişoara, trebuie să cam fii cu ochii pe orizont, lucru mai uşor de realizat dacă locuieşti la etajele superioare (de la 7 în sus). Normal, vremea joacă un rol decisiv, ceea ce am surprins în fotografia asta mi se dezvăluie poate de 3 ori pe an. Cu zăpadă, vreau să spun:-).
Am încercat să postez o poză nocturnă, cu lumina crucii de pe M. Mic dar, a fost respinsă de admini pe motiv că nu se încadrează în proiectul Alpinet:-(. Voi mai încerca, e f. interesantă, mulţi dintre noi nici nu cred că uneori se pot vedea munţi din Timişoara, darmite ceva pe ei:-)
22 Dec
Comentarii înscrise de Horaţiu (Bibi) Daniel
©Proiectul Alpinet 1999 - 2023