Schit

Înscrisă de: Mihai Nicolescu
Schit
Data publicării: : 17 Iul 2006, vizualizări:: 881
Localizare geografica: Franţa
Album (slideshow): Weekend pe verticală
Echipament folosit: Sony Cybershot DSC-F717
Descriere: În imediata apropiere a refugiului Wallon, schitul Wallon marchează intrarea în valea Cambalés, înţesată de lacuri şi dominată de vîrful Cambalés 2965. Pirineii francezi.
Mihai Nicolescu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Dan Tăuţan Dan Tăuţan, Marţi, 18 Iul 2006, 14:39

Paract ca e arsa partea din dreapta sus, ca altfel iesea ceva foarte frumos:-(

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Marţi, 18 Iul 2006, 22:54

Salutare, Dane! :-) Ai dreptate, partea din dreapta sus este supraexpusa, numai ca eu am cautat intentionat efectul asta: este lumina care vine de sus si care cade, intimplator, tocmai pe schit. Mie personal mi s-a parut mai potrivit asa. Am, de exemplu, si alta varianta a aceleiasi fotografii, din acelasi unghi si nearsa, dar care mi s-a parut prea comuna, prea stearsa, prea putin vibranta... :-)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
[1-20] [21-40] [41-60]<  61-80 din 180
  > [81-100] [101-120] [121-140] >>
FotografieComentariuData
Pauză de masă
Mihai Nicolescu
Da, poate că numai cu planta aia din dreapta, ar fi fost mai bine... M-a furat peisajul :-D
12 Nov
Ultimele raze
Mihai Nicolescu
Imi pare rău, n-aş putea să-ti spun cu siguranţă. E o zonă pe care nu am bătut-o...
Dar după coordonatele din link şi după ceea ce arată Google Earth, da, e foarte posibil să fie Lenito.
Mulţumesc!
12 Nov
Vată de zahăr
Mihai Nicolescu
Şi încă o mică dată statistică: Pirineii au exact 214 vârfuri de peste 3000 de metri (pînă la 3404, Aneto). La latitudinile europene, fenomenele glaciologice încep de la 2700-2900 de metri în sus.
12 Nov
La porţile cetăţii
Mihai Nicolescu
Mulţam, mulţam... de două ori. La amândouă din poza ta de membru :-)
12 Nov
Aşternut de lumină
Mihai Nicolescu
Soare pieziş de toamnă, şi un pic de contre-jour...
12 Nov
Verde îmbătrânit
Mihai Nicolescu
:-) Cu tot respectul şi fără să vreau să te supăr. Natura e frumoasă peste tot şi oriunde. Numai că dacă într-o ţară, naturii i se mai adaugă curăţenie, ordine, infrastructură, respect şi civilizaţie... panorama se cam schimbă!
În zona asta, a Ţării Bascilor (dar nu numai), aşa zisul sat are o calitate de viaţă mai înaltă decât oraşul. Toate activităţile rurale (animale, culturi...) sunt perfect separate de zonele locuite. Casele sunt individuale şi au grădini, nu există blocuri. Deşi sat, are tot ce-i trebuie (prăvălii, bănci, centre comerciale, dispensar sau spital, bar, farmacie, autobuze...). Nu e poluare, în 15 minute eşti într-un oraş mare din apropiere, iar peisajele sunt de vis.
12 Nov
Străjerii văilor
Mihai Nicolescu
Mulţumesc! :-)
12 Nov
Vată de zahăr
Mihai Nicolescu
:-o Cam aşa e! Pirineii sunt marcaţi de numărul 3000, aşa cum Carpaţii sunt marcati de 2000, iar Alpii de 4000. În timp ce Carpaţii au anumite trăsături şi elemente de atracţie indiscutabile şi unice în lume, nefiind însă prea grei (poate mai curând prin lipsa de cabane şi refugii, aş zice), cei 1000 de metri în plus ai Pirineilor adaugă nişte elemente cu totul şi cu totul noi şi diferite faţă de Carpaţi: şi anume, gheţari, zăpezi veşnice, cascade de sute de metri (de ex., 425, mai exact!), circuri glaciare uriaşe, diferenţe de nivel enorme. Totuşi, Pirineii sunt încă la îndemâna oricărui montaniard cu o minimă experienţă şi condiţie fizică. În schimb Alpii, care au şi ei aceleaşi "detalii", sunt infinit mai dificili, căci a le urca vârfurile cele mai importante înseamnă escaladă pură şi "alpinism", pe care nu-l practică oricine (apropo, felicitări celor care au fost!).
12 Nov
Să stai, să priveşti, să uiţi
Mihai Nicolescu
La cîţiva zeci de metri de locul ăsta, în susul văii, se face o mică "luncă" naturală a râului. Sunt pregătite mese cu bănci de lemn, iar maşinile pot intra fără dificultate (pentru că este permis, nu de altceva). Însă focul de orice fel (inclusiv grătarul) este interzis, fie direct pe pământ, fie în recipientele de tablă gen barbeque. Nimeni-nimeni-nimeni nu încalcă regulile astea. Iar de gunoaie, ce să mai spun... nu s-or fi inventat încă, pe acolo...
12 Nov
Străjerii văilor
Mihai Nicolescu
Din păcate, nu pot să redau decît ceea ce văd, nu şi ceea ce simt... Mai bine zis, ceea ce "vede" aparatul de fotografiat :-)
12 Nov
Încolţit de toamnă
Mihai Nicolescu
Da, exact. Vezi comentariul de la "Ultimele raze". Chipeta (pe harta mea are, cică, doar 2175 :-)) e pe partea stîngă a văii Hecho. În schimb Castillo de Acher 2390 (cel din poza asta) e pe dreapta, se urcă pînă la el din parcarea campingului Selva de Oza.
12 Nov
Ultimele raze
Mihai Nicolescu
Cred că linkul a ieşit cu o greşeală (e fără blancuri):
http://www.mendikat.net/monte.php? numero=1477
12 Nov
Ultimele raze
Mihai Nicolescu
Fără să fiu deloc sigur, şi doar după hartă, numele pietroiului ăsta ar trebui să fie, poate, Chipeta 2175, pentru că este vizibil din plină vale Hecho, pe partea stângă, după cum urci. Cel care zici tu, Peña de Agüerri 2449, e mai la dreapta, şi închide circuitul Văii Hecho prin Aguas Tuertas. http://www.mendikat.net/monte.php? numero=1477
E nevoie de o pereche de picioare zdravene, şi poate încă una de schimb, ca să faci tura asta într-o zi :-)
12 Nov
Vată de zahăr
Mihai Nicolescu
Henry Russell, conte de Russell-Killough (Toulouse 1834 - Biarritz 1909), aventurier, descoperitor şi mare promotor şi pasionat de Pirinei, francez de origine irlandeză: "Alpii impresionează, dar Pirineii subjugă".
12 Nov
Se lasă toamna
Mihai Nicolescu
Acum albumul e complet :-)
Mă rog, dacă ar fi să fac poze la tot ce e frumos şi merită, n-aş mai termina niciodată...
12 Nov
... Era târziu, şi era toamnă
Mihai Nicolescu
Lacrimile mă inundă, şi tristeţea mă-nfioară :-(cînd e vorba de barul nostru cel iubit, acum închis:-(Da' las' că se deschide el la anu'! ;-)
12 Nov
Cu şevaletul pe coclauri
Mihai Nicolescu
E adevărat, seamănă :-). Iar din alte unghiuri, şi mai mult. Dar eu aş zice că Făgăraşu' are un caracter mai alpin decât ăsta.
Deşi nu e mare scofală de capul lui, vârful ăsta (Orhi 2018) este primul care depăşeşte graniţa celor 2000 de metri dinspre Atlantic. Fiind însă un munte oarecum izolat, şi neavînd concurenţi pe măsură în jur, el pare mai "masiv" decât este... Cert e însă că oriunde prin zona asta, miroase a brânză şi a stână... :-)
12 Nov
Încolţit de toamnă
Mihai Nicolescu
Întreaga vale este bine marcată de vârfuri cu aspect asemănător, cum se poate vedea şi în restul de poze din Valea Hecho. Fiind vorba de Pirinei, nu sunt vârfuri înalte, de-abia dacă se apropie de 2400. Pădurile sunt însă spectaculoase, prin întindere şi prin conservarea perfectă. Deşi se ajunge cu maşina până la campingul din Selva de Oza, ba chiar şi mai sus de el, cu excepţia şoselei şi respectiv a drumului forestier, ai impresia că nimeni nu a pus piciorul vreodată pe aici. Sălbăticie curată şi curăţenie naturală, pe care oamenii de munte adevăraţi le apreciază în mod deosebit. Şi le păstrează.
Mai sus de camping, de la 2000 încolo, o altă vale ciudată şi unică se deschide, după ce treci de o strâmtoare între pietre: Aguas Tuertas. Dacă n-ai şti că te afli la 2000, ai putea să juri ca eşti undeva in Lunca Dunării, sau poate chiar pe vreun braţ natural în deltă. Fundul văii este perfect orizontal, iar apele care se adună de pe versanţi fac nişte meandre, mai ceva decât cele ale Ialomiţei în Bărăgan, numai că la scară mai mică. Primăvara, impresionanta cascadă prin care se evacuează apele din vale nu mai face faţă, iar valea se transformă într-un lac ad-hoc. În rest, caii par să fie locatarii tradiţionali al văii, în herghelii de peste două sute de capete. Cînd îi apucă, pe toţi deodată, bucuria că sunt liberi şi se lansează în galop, ţi se zbârleşte pielea pe tine...
12 Nov
Geometrie în spaţiu
Mihai Nicolescu
Îmi pare rău că nu pot să pun într-o vitrină toate minunăţiile naturii de pe aici, şi ale Pirineilor în special, şi să v-o ofer tuturor...
12 Nov
Surse de lumină
Mihai Nicolescu
Uau, m-ai lasat paf o-) Eu credeam ca locurile astea sunt "pierdute"... in toate sensurile, si putin cunoscute. Dar vad ca nu e asa, ma bucur sincer!
12 Nov
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
[1-20] [21-40] [41-60]<  61-80 din 180
  > [81-100] [101-120] [121-140] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024