Alpin

Înscrisă de: Teo Paraschiveanu
Deplasare: clic şi tras | Zoom: click în centrul imaginii si tras
Data publicării: : 27 Feb 2007, vizualizări:: 1884
Localizare geografica: România, Muntii BUCEGI, Coltii Morarului
Echipament folosit: eos 20d 70-300mm IS
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Viorel Borteş Viorel Borteş, Marţi, 27 Feb 2007, 16:39

Da, arata biiiiiiine!!! Asa cum imi place. Tura de duminica a fost de pregatire fizica pentru Creasta peste putin timp, sa se mai aseze zapezile. Mi-a zis prietenul cu care m-ai vazut la cabina ca duminica a curs o avalansa "mica" pe Cerbului:-?

cătălin pobega cătălin pobega, Marţi, 27 Feb 2007, 16:39

multumit de teleu asta? de ce nu ai ales 70-200 4 L? tot la aceiasi banutzi. te intreb de curiozitate.

Fără foto Dan Loghin, Miercuri, 28 Feb 2007, 9:39

Da!

Teo Paraschiveanu Teo Paraschiveanu, Miercuri, 28 Feb 2007, 11:56

Nenea Cata, io nush' cu ce caratzi voi echipamentul foto la deal da' io-l duc in circa... Am ales 70-300 IS si sunt foarte multumit de el (raport calitate optica/pret/greutate) pentru ca stii si tu ca de multe ori e incomod sa pui trepiedul (IS) apoi e 70-300 si nu 200 si nu in cele din urma este mai ushor. Calitatea imaginii se apropie mult de 70-200 (am testat) si am avut si bulanul sa-l iau la un pret excelent de nou. Pentru munte mi se pare ideal avind in vedere ca te mai ajuti cit de cit si cu photoshopul chiar daca nu face minuni in ceea ce priveste claritatea imaginii. Am incercat-o pe toate partile si parca asteptam de o gramada de vreme obiectivul asta. Ce mai, beton pentru munte! Are si minusuri pe fabricatie dar te obisnuiesti cu el si e ok. Oricum nu-ti propui sa-l scapi pe jos chiar daca ar fi si din fier. Toate cele bune!

cătălin pobega cătălin pobega, Miercuri, 28 Feb 2007, 14:42

don Teo, multumesc de raspuns. cu ceva timp in urma si eu a trebuit sa aleg intre cele doua obiective, si la fel ca dvs am gandit cand am ales IS-ul si multumit sunt si acum de el, desi asa cum ai spus, tr avut grija ca e plastic. si cu caratu in circa te inteleg perfect, cantaresc tot ce iau cu mine, suntem de aceeasi parte a baricadei. Fotografia imi place si imi trezeste amintiri frumoase, merci!

Marian Radu Marian Radu, Joi, 1 Mar 2007, 11:19

Frumoasa domnule!

Fără foto Radu RG, Luni, 12 Mar 2007, 12:19

Suuuper obiectiv are nenea Teo! L-am vazut si am tras si eu cadre cu el, de proba, de pe Sorica. E de vis! Zici ca-i telescop, asa clar si aproape se vede prin el. Merita sa il aveti. Chiar daca la unele obiective, la zoom mare claritatea are de suferit, in cazul acestui obiectiv, cred ca nu se pune. Dupa parerea mea, e unul dintre cele mai reusite obiective ale lui Canon si tind sa cred ca nu a fost in zadar efortul proiectantilor. Felicitari Canon! Felicitari Teo!:-)

Dragos Florescu Dragos Florescu, Duminică, 18 Mar 2007, 23:17

Te dedai la alb-negre monseur? Nu-i rau!

Florin Stana Florin Stana, Vineri, 30 Mar 2007, 23:04

Din pacate, nu doar constructia si "sharp"-ul trebuiesc apreciate la un obiectiv. Mai sunt contrastul si saturatia, unde nu are cum sa concureze cu 70-200... (de fapt nici la constructie si claritate). E doar mai comod.

Teo Paraschiveanu Teo Paraschiveanu, Luni, 2 Apr 2007, 18:39

Nenea Florin, e un mod simplu de a vedea lucrurile desi din punctul tau de vedere, (la propriu, adica eos 5d), poate ca ai dreptate. Pentru mine, cel mai important aspect al unui articol de foto este (s-ar putea sa par un nestiutor) greutatea. Dar greutatea este si ea strins legata de calitatea optica. Apoi vin volumul, constructia (pentru ca imi propun sa nu le scap pe jos) si alte chestii cum ar fi de ex. internal focus-ul. In cazul de fata am avut ocazia sa testez in paralel acest obiectiv cu 70-200 L cu f: 2.8 si 70-200 L cu f: 4. La 20d-ul meu diferentele sunt insesizabile chiar si fata de cel cu f: 2.8 si avind in vedere greutatea, range-ul de zoom si IS-ul dar si pretul, exact in ordinea aceasta, am optat pentru 70-300 cu stabilizator pe imagine si care este excelent pentru munte. In cazul lui 5d lucrurile se cam schimba in ceea ce priveste calitatea imaginii si 70-200 L cu f: 2.8 devine imbatabil.

Florin Stana Florin Stana, Luni, 2 Apr 2007, 20:11

Nu am vrut decat sa subliniez si alte aspecte de luat in considerare. Alegerea facuta de tine este cel mai probabil corecta, insa niciodata sa nu uiti ca cel mai simplu mod de a vedea lucrurile este cel al privitorului. Pe el il intereseaza doar ca fotografia sa fie perfecta. Fotograful nu prea are dreptul la scuza ca era prea greu, prea frig sau prea in panta.:-D:-P

Teo Paraschiveanu Teo Paraschiveanu, Marţi, 3 Apr 2007, 13:43

Asa este. Dreptate ai. Dar stim cu totii (cei care fac poze) ca "prea greul, prea frigul si panta mare" omoara icetul cu incetul motivatia. Asa ca fotograful trebuie sa-si gaseasca singur compromisul pe masura lui pentru ca motivatia sa iasa invingatoare. Si iata cum mai apare o componenta care se adauga echipamentului foto si care este foarte importanta: antrenamentul. Care si el e sustinut... tot de motivatie. Ma bucura faptul ca tu nu duci lipsa de asa ceva si asta se vede din multele poze bune pe care le faci si rezulta si din greutatea (numai) echipamentului tau foto. Pe bune, lumea nu prea stie ce cari tu acolo ca sa arate pozele asa. Asa ca da-i inainte!

Iulian Cozma Iulian CozmaAdministrator Alpinet , Marţi, 17 Apr 2007, 16:50

Intrebare, doar o intrebare, nimic altceva. E un crop dintr-un cadru, sau chiar o panorama? Multumesc.

Teo Paraschiveanu Teo Paraschiveanu, Miercuri, 18 Apr 2007, 12:34

E un pan din doua bucatzi. Toate cele bune!

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Teo Paraschiveanu
 1-20 din 1122
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
FotografieComentariuData
Muntii Neamţului vazuti din Bucegi
Daniel Ionescu
Munţii Neamţului fac parte din Munţii Baiului.
21 Mar
gugu
nicusor bobocea
Frumos! Trebuia băgată la top bre! O postprocesare oleacă mai atentă şi pusă poza asta la locul ei! Mişto oricum!
4 Sep
Ceapraz
Teo Paraschiveanu
Pozele au "frecvenţe" diferite, la fel ca şi oamenii... Unora le zice, altora nu le zice... Eu postez şi cu asta îmi asum orice opinie a privitorului. Şi da, iubesc în continuare Ciucaşul!:-D
29 Aug
Din Islazul Vacilor
Teo Paraschiveanu
Păi în prim-plan e poiana asta superbă! Iar calitatea scade pentru că sunt din ce în ce mai puţini cei care mai au activitate pe sait. Mulţi nu mai postează poze pentru că le-a fost rănit orgoliul... Şi eu mai primesc note slabe că nu sunt vreun geniu fotograf în viaţă dar eu am să continui să postez aici tot ceea ce cred eu că merită pentru că mie nu mi-a rămas mic Alpinetul şi pentru mine înseamnă ceva! Lumea să noteze cum crede! Oricum aşa şi face dealtfel, doar că e mult mai puţină activitate...
29 Aug
Bulbuceii de munte invadează poiana
Teo Paraschiveanu
Silviu, sistemul de notare decide pentru fiecare fotografie. Aici nu e top de fotografi extraordinari ci un top de fotografie de munte unde postează oricine merge pe munte. Şi până la urmă şi în top trebuie să fie un clasament. Cum ar fi să fie numai fotografii extraordinare? Eu am apreciat că pozele pe care le-am postat sunt potrivite pentru acest top. Oamenii sunt diferiţi iar părerile lor la fel.
1 Aug
Creasta sufletului meu
Teo Paraschiveanu
Da, Ciucaş, Creasta Zăganu - Gropşoare... Mulţumesc frumos!
18 Iul
La deal, la deal!
Teo Paraschiveanu
Mulţumesc frumos!
27 Mai
La deal, la deal!
Teo Paraschiveanu
Se vede Vârful Ciucaş şi Culmea Bratocei peste care este, mai în spate, Creasta Zăganu. Mai la stânga, abia se zăreşte un vârf alb de zăpadă şi este Penteleul. Mai am două poze asemănătoare făcute din Crai, de pe Padinile Frumoase şi acolo se văd Bucegii...
http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_display_poze_what_self_item_68996_idxfoto_120_vot_0.html
http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_display_poze_what_self_item_68864_idxfoto_120_vot_0.html
27 Mai
Iarna pe Cheile Jieţului
Ciprian Dumitrescu
Poza e superbă! Merita un loc mai bun în topul ăsta...
13 Apr
Cineva ne priveşte
Soare George
Frumos!
11 Apr
Jontre Cour... în contralumină:))
Teo Paraschiveanu
Un nene care era în spatele meu, m-a văzut că fac poze în soare şi m-a întrebat dacă iese ceva dacă fac contre jour aşa... Eu i-am răspuns:
"Cum să nu? Jontre cour, iese foarte bine!" A râs toată lumea şi na! "Aşa să-i rămână numele!":-D
11 Apr
Bătut de vânturi
Teo Paraschiveanu
Cu un pic de atenţie, în colţul din dreapta/sus, putem vedea şi luna iar jos, lângă sigla Alpinet, sunt ghiocei... Din păcate nu putem vedea poza mai mare de atât...
3 Apr
Keep the moment...
Teo Paraschiveanu
Mulţam!:-D
20 Mar
Răsărit în Ceahlau
Sorin Untu
Ar fi fost loc să "aeriseşti" oleacă soarele... Faine momente acolo sus!
20 Mar
Fundătura dezmorţită
Dan Tăuţan
Foarte frumos! Nu ştiu ce era mai sus dar eu aş fi incercat sa mai ridic un pic...
13 Mar
nu refuz ceva difuz....
Paul Adrian Pintea
Mulţumesc frumos!
27 Feb
nu refuz ceva difuz....
Paul Adrian Pintea
Aaa... Şi cu ce scanezi pentru a transforma pozele digital?
27 Feb
nu refuz ceva difuz....
Paul Adrian Pintea
Plăcută ochiului seria asta din Făgăraş! Mie îmi plac foarte mult culorile redate de film, mi se par foarte naturale. Te-aş întreba ce film ai folosit şi ce obiective? Mulţumesc, numai bine!
27 Feb
În lumea Ciucaşului
Teo Paraschiveanu
Mulţumesc frumos! Eu doar am făcut o poză, nu am modificat realitatea. Aşa ies pozele făcute cu obiectivul pe care l-am folosit.
http://www.flickr.com/groups/sigma15mm/pool/page2/
4 Ian
Din Siriu până în Crai
Teo Paraschiveanu
Mulţumesc nenea Emi! Prin februarie 2010 dar am avut eu o pauză mai lungă aşa... Sper să nu mai fac, totuşi, pauze aşa mari...:-D
24 Dec
Comentarii înscrise de Teo Paraschiveanu
 1-20 din 1122
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2022