Fara titlu

Înscrisă de: Scobiola Catalin
Fara titlu
Data publicării: : 17 Mar 2002, vizualizări:: 2946
Localizare geografica: România, Muntii PARING, Valea Calcescu
Echipament folosit: Pentax, Fuji Velvia
Descriere: Coborând de la complexul de lacuri Câlcescu am gasit această superbă cascada. Din păcate hărţile nu îi menţionează numele. Dacă nu îl ştie nimeni, poate o botezăm noi!
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Victor Lefter, Duminică, 17 Mar 2002, 17:32

Sa-i spunem Cascada Ascunsa ?!!!!!

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Luni, 18 Mar 2002, 2:49

nu-i cumva dupa ce traversezi un trunchi peste rau, de fapt daca zici ca ai coborat de la Calcescu, inainte... daca da, io am tras o baie asta vara acolo :)... chiar imi pare cunoscuta

Dan Izvoreanu Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet , Luni, 18 Mar 2002, 3:34

Fara titlu cascada nu fara titlu poza ... Foarte frumoasa .

Călin  Leucuţa Călin Leucuţa, Luni, 18 Mar 2002, 13:56

sa-i zicem..Cascada Scobiola, ce zici?

Fără foto Scobiola Catalin, Luni, 18 Mar 2002, 14:07

Cascada este chiar după ce traversezi acel trunchi, Daniel. Si eu am vrut să "trag" o baie dar era cam rece afara. Cat despre nume ...

Fără foto Boerean Cristian, Miercuri, 20 Mar 2002, 3:15

Chiar ca ar trebui sa le grupezi intr-un album, sunt prea faine si e pacat sa ramana rasfirate

Fără foto Dan Dinu, Luni, 1 Apr 2002, 0:57

Imi place ideea cu numele... poate cand o sa trec si eu pe acolo, o sa-mi aduc aminte ca are un nume dat pe Alpinet... punetiva neuronii la munca si "botezati-o" frumos... bineinteles si un 1o...

Fără foto Mocanu Mihai, Sâmbătă, 13 Apr 2002, 1:57

Sa o botezam "Y"

Fără foto cristina w, Marţi, 23 Apr 2002, 4:57

eu propunca nume de botez :"vis" ,

Alexandru Lăpuşan Alexandru LăpuşanAdministrator Alpinet , Marţi, 23 Apr 2002, 15:06

Faina poza si compozitia. S-ar putea imbunatati cu un sharpen si un pic de contrast marit, dar astea sunt probabil de la scanare.

Claudiu Craciun Claudiu Craciun, Miercuri, 12 Feb 2003, 13:42

Am citit o data o carte despre raurile montane (nu mai retin autorul) si acolo era mentionata o cascada de cativa metri inaltime pe care am cautat-o in 2001. Dar nu am gasit-o, si nici cascada asta nu am vazut-o cand am coborat de la Calcescu:-(. Habar nu am pe unde era ascunsa:-D! Dar in acea carte, cascada era botezata "Moara Dracilor". Nu se referea la cea de pe valea Latoritei, ci pe Lotru, intre Calcescu si cab. Obarsia Lotrului. era si o poza, dar nu mai retin daca semana cu asta! Poate asta o fi! Eu oricum nu am vazut-o nici pe asta, nici alta!

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Scobiola Catalin
FotografieComentariuData
Cascada Cheia
Scobiola Catalin
Tehnica folosită este simplă: trepied, film de sensibilitate cât mai mică, declanşator flexibil, filtre neutre ( gri sau filtru de polarizare ) pentru o expunere cât mai lungă şi multe probe în cazul în care nu dispuneţi de un aparat foto care ştie să măsoare şi să expună câteva secunde. Dacă stricaţi câteva filme nu este nici o problemă! Până la urmă o să obţineţi ceea ce doriţi!
13 Apr
Cascada Spânzurată
Scobiola Catalin
Cascada se află pe râul Latoriţa, în apropierea lacului Petrimanu. Se ajunge pe drumul ce duce la staţiunea Voineasa, după care se merge spre hidrocentrala Ciunget şi se continuă drumul spre izvoarele Latoriţei.
4 Apr
Cascada Cheia
Scobiola Catalin
Mai vreau să spun ceva! Noi la Vâlcea avem o vorbă: "Nu expui, nu vorbeşti!". Păi chiar aşa!
31 Mar
Cascada Cheia
Scobiola Catalin
De fapt noi pentru ce concurăm aici? Pentru cea mai colorată imagine, pentru vederi montane "din avion" (îi cer scuze Alex dar nu fac nici un fel de aluzie), pentru cine a fotografiat Himalaya sau pentru cea mai artistică fotografie? Păi dacă-i aşa hai să ne concentrăm mai mult pe subiect, cadru şi chiar pe tehnică. Vorba cuiva: "culorile ie totu!" Şi încă ceva! Sunt destui cei care nu trebuie să viziteze Everestul pentru a surprinde ceva ce de câţiva ani tot vedem. Lor le ajunge şi un "banal" muşuroi de furnici pentru a-şi exterioriza sentimentele, bineînţeles prin arta fotografică!
31 Mar
...Făgăraşu' meu
Alex GĂVAN
Fagarasul "tau" merita toate aprecierile. Ma intereseaza fotografia! Ce zici punem de o colaborare?
23 Mar
Fara titlu
Scobiola Catalin
Cascada este chiar după ce traversezi acel trunchi, Daniel. Si eu am vrut să "trag" o baie dar era cam rece afara. Cat despre nume ...
18 Mar
Cascada Cheia
Scobiola Catalin
Tehnica de fotografiere este relativ simplă: trepied, declanşator flexibil, timp de expunere de câteva secunde în funcţie de tipul de film. Recomand folosirea filtrului de polarizare sau a filtrelor neutre gri pentru "lungirea" expunerii. Culorile din imagine nu sunt trucate. Este verdele pădurii. Din păcate administratorii alpinet ne obligă la o comprimare puternică a fotografiilor trimise. De aici şi calitatea acestora. Dar poate ştiu ei mai bine!
9 Mar
Cascada Cheia
Scobiola Catalin
Nu cunosc exact denumirea cascadei. Eu am borezat-o Cheia, deoarece se află în judeţul Vâlcea, pe drumul ce duce la schitul Pahomie, pe râul Cheia ce izvorăşte din masivul cu acelaşi nume.
9 Mar
Strajerii Muntelui
Scobiola Catalin
Cerul a fost "atins" de Photoshop, dar imaginea este departe de ccalitatea diapozitivului. De! Tehnici profi de scanare (de la noi bineanteles). Fara gluma! Diapozitivele arata super si oricum ai interveni asupra lor nu prea se reuseste redarea lor intocmai.
9 Mar
Comentarii înscrise de Scobiola Catalin
©Proiectul Alpinet 1999 - 2021