Munte si pustnicie

Înscrisă de: Nicolae Cristian Bădescu
Munte si pustnicie
Data publicării: : 25 Feb 2008, vizualizări:: 1682
Localizare geografica: România, Muntii COZIA, Manastirea Stinisoara
Album (slideshow): Winter-Spring in Cozia
Echipament folosit: fuji
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto GHEORGHIU PAUL, Marţi, 26 Feb 2008, 2:27

Munte + pustnicie cu cablu telefonic, electric si internet + toate acareturile si anexele necesare = Proprietate in valoare de cateva milioane de dolari.

Cine profita insa de o astfel de investitie in "pustie" cand mii de copii nu au computere in scoli, nu au autobuze care sa ii duca la scoli, nu au caldura in scoli, nu au ce manca acasa, nu au pantofi in picioare dar au cruci si icoane pe pereti? In mare, o fotografie foarte bine cadrata: drept in mijlocul secolului al XV-lea.

Nicolae Cristian Bădescu Nicolae Cristian Bădescu, Marţi, 26 Feb 2008, 7:47

Poate stiti unele lucruri pe care eu nu le cunosc insa, personal, trecand de nenumarate ori pe la Stanisoara, pot spune ca acei calugari chiar duc o viata modesta si muncesc destul demult pentru a-si asigura existenta zilnica. Pe langa asta, n-am vazut niciodata excesele de civilizatie existente la alte manastiri mai apropiate de Olt. In fapt, de multe ori chiar e o liniste apasatoare si rar vezi un calugar la fata in afara activitatilor cotidiene pe care trebuie sa le indeplineasca. Sincer, descrierea pe care ati facut-o se preteaza mai mult Manastirii Cozia, daca nu cumva chiar la ea ati vrut sa va referiti

Fără foto Paul Mitran, Marţi, 26 Feb 2008, 12:40

faina ipostaza...:-D:-D

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Marţi, 26 Feb 2008, 17:33

NCB, nu ma indoiesc ca "acei calugari" muncesc "destul de mult pentru a-si asigura existenta zilnica". Acelasi lucru e valabil si pentru milioane de romani care muncesc din greu pentru a-si asigura lor si familiilor lor un minimum necesar. Calugarii sunt insa cazati pe gratis in mijlocul naturii in aceste "monumente nationale" de arhitectura religioasa. Ziua de maine le este relativ asigurata, comparativ cu marea majoritate a populatiei Romaniei. Intrebarea care se pune e, care e rostul unei vieti dedicate traiului in pustie cand sunt atatea lucruri de facut in tara asta, lucruri de care calugarii nostri sunt total separati. Cu ce sunt ei de folos omului cand tot ce fac e sa se ingrijeasca de propriile lor nevoi traind intr-o izolare apraoape totala de probleme reale ale lumii? Sa nu uitam in acelasi timp ca dupa 1989 si pana azi in Romania s-au construit in jur de 6.000 de biserici noi, sute de milioane de dolari care ar fi fost mai bine investiti in scoli si programe sociale cu adevarat de folos celor care au nevoie de ajutor.

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Marţi, 26 Feb 2008, 17:49

Paul, cred ca iti vor sari multi in cap pentru comentariul asta...:-) Personal, sint de acord cu tine...:-)

Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Marţi, 26 Feb 2008, 18:50

Domnule Gheorghiu Paul, iata sunt primul care va sar in cap! Ca sa va felicit pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume!
Ca sa va multumesc pentru ca existati si in felul asta nu ma mai simt singur pe pamant.
Daca in ceea ce priveste calugarii va aprob in mare masura cu amendamentul ca totusi viata aia a lor nu e prea usoara si nici atat de invidiat, ei fiind intr-o oarecare masura rupti de lume, de ce-i mai nou, bun si frumos creat de geniul uman, cu bisericile ati spus un mare adevar. Locuri unde prostimea disperata da serios cu banul spre binele si burta unor farseori, cum sunt popii in marea majoritate a cazurilor. DA, DA, DA, banii aia ar fi mult mai eficient folositi pentru scoli, spitale, camine de nefericiti, ajutor pentru oamenii sarmani care nu-si pot permite operatii scumpe in strainatate, etc.
Dar noi o tinem bat, vrem catedrala mantuirii neamului! Fara aia nu ne mai mantuiam!

Daniela Ursu Daniela Ursu, Marţi, 26 Feb 2008, 22:21

Hoinară cum sunt şi haihui cum umblu, dat mi-a fost să ajung de multe ori în inima pădurilor, să mă hrănesc şi să poposesc peste noapte în astfel de proprietăţi. Întotdeauna am avut la mine ulei – nu pentru salate de legume, ci pentru un alt 'obicei' păgân numit candelă – dar despre asta, Paul, am vorbit mai demult, aşa că nu voi redeschide subiectul. Dar de fiecare dată am avut la mine şi lumânări, căci, mulţumesc Providenţei, după aprox.13 ani cu aprox. 13 ore/zi petrecute în faţa monitorului, cu vederea încă mai stau bine, încât seara, pot citi liniştită câteva pagini bune la lumina unei singure lumânări.
Mare mi-a fost şi mie mirarea când, dotată cu cantitate semnificativă de astfel de energie, am zărit în spatele unei magazii o antenă parabolică şi asemeni lui Santiago din romanul semnat de Coelho, "în cortul lui (al Alchimistului) era foarte probabil să ardă în permanenţă un cuptor", îmi imaginam ceva similar (căci fire/stâlpi eu nu văzusem!), mai mult, mă bătea gândul să socot câte kg de ceară topită (şi la ce temperatură!) or fi trebui pentru a produce câţiva (şi câţi?) kwh… Dar m-a scos repede din reverie un "individ" (te citez, Paul!) care m-a rugat să copii şi când mai trec pe-acolo să-i aduc un cd cu fotografiile făcute de mine. Hopa, şi-atunci mi-am zis, computerul merge cu altfel de "lumină" şi că în locul cuptorului sigur e un generator!
Aş fi putut să comentez şi să-mi exprim revolta, dar tot acolo am simţit şi am învăţat că tăcerea buzelor depinde de atenţia noastră, că tăcerea gândurilor depinde de voinţa noastră şi că tăcerea inimii e un Dar.
Voi spune: de-acord cu cele scrise mai sus! Dar voi răspunde şi la întrebare ta, Paul, din al doilea comentariu. Călugării aceştia sunt acolo pentru a se ruga! Corect, nu plătesc chirie, nici facturi, nici nu fac cumpărături din hipermarketuri. Dar, hai, nici să nu-i judecăm. Sunt acolo pentru a se ruga pentru noi toţi şi mai ales pentru cei care nu ştiu să o facă. În Pilda Semănătorului, pe care ţi-o recomandam mai devreme într-un comentariu, sămânţa era Cuvântul. "Căci din prisosul inimii grăieşte gura." Dumnezeu ne-a lăsat nouă cuvântul, spunând "Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept şi din cuvintele tale vei fi osândit". Ce-am făcut noi mai apoi cu el? L-am transformat în injurii, în bârfă, l-am folosit în rugăciuni fireşti/normale, clasic masculine, "Doamne, îmi doresc să-mi iau maşină" – taman acea maşină care-ţi poate curma viaţa într-un accident sau clasic feminine "Doamne, dă-mi un băiat frumos, deştept şi cu bani" – dar toate, absolut necesare trupului, să se deplaseze comod ori să se simtă bine. Nimic din acestea nu folosesc sufletului! Acolo, în pustie, izolaţi mai mult sau mai puţin, ei se roagă pentru noi toţi, acolo este cămara inimii lor!
De acord, construim cu banii şcoli – dar câţi copii ştiu că şcoala este pentru viitor, pentru a învăţa în ea, nu pentru a fuma în budă, nu pentru a face rost de droguri de la un coleg, nu pentru a fi normal la 14 ani sexul. De acord, ridicăm spitale – dar câţi oameni ştiu să se alimenteze corect? Câţi ştiu că nu cantitatea, ci calitatea şi valoarea integrală a hranei este importantă pentru creşterea şi regenerarea celulelor? Câţi beau 2-3 litri de lichide şi câţi metri merg pe jos – într-o zi?
Cuviosul Serafim (din Sarov) s-a rugat 1000 de zile şi nopţi pe o piatră, în pădure, sub cerul liber. Nu a bătut vântul? Nu a turnat ploaia? Nu l-au durut genunchii, nu l-au apucat cârceii? Nu e o legendă şi nu e un mit! Acolo a simţit el că trebuie să se roage. Acolo a sfinţit el prin rugăciune "piatra" pentru ca ea să nu mai fie stearpă şi neroditoare.
"Catedrala sunt eu” – am spus-o recent tocmai eu într-o poză. Catedrala e acea piatră, e acea proprietate cu toate acareturile şi anexele necesare, în care vibrează mereu o rugăciune fără cuvinte, pornită din inima acelor pustnici, continuă şi … gratis! Ei sunt dealerii, mediatorii, intermediarii noştri. Ei sunt cei care, în fiecare metanie făcută, pun dragostea şi respectul pentru semenii lor, ridicând mâinile lor către cer ca o jertfă de laudă şi în semn de mulţumire, pentru ca apoi să se aplece cu fruntea la pământ, amintindu-ne de toate faptele noastre mai puţin demne.

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Marţi, 26 Feb 2008, 23:46

OT: domnu' tanase...parca sunteti de la revista presei. referinte din ziare peste tot....:-):-D

Daniela Ursu Daniela Ursu, Miercuri, 27 Feb 2008, 21:39

Când investeşti minim 15000 de euro într-o singură centrală eoliană şi în panouri solare (nu e cazul mănăstirii din foto, dar deja sunt în ţară câteva şi vor mai fi în viitor) e normal să sari de fund în sus şi să strigi cârcotind "Medicamente!!!" Câte nu se puteau face cu banii ăştia! Ţara arde şi popilor le trebuie electricitate şi apă caldă!
Nu e treaba mea şi nu mă priveşte pe mine de unde provin aceşti bani. Dar ştiu că într-o instituţie de orice fel ar fi ea, ordinea, conduita, disciplina vin, pe scară ierarhică, de sus în jos, de la cel mai mare cu putere de răspundere şi cu forţă decizie până la cel mai mic membru al unei colectivităţi, care se supune, respectă şi duce la îndeplinire dispoziţiile date de conducere. Cineva, (Nu "cineva acolo sus, în cer, mă iubeşte") cineva tot de 'sus', o autoritate – nu-i dăm acum nume, a avut grijă de aceşti copii! Copii sau aşa cum sunt ei numiţi "iubiţi fraţi (aşadar călugări) şi surori (adică maici) întru Domnul”. Cineva are grijă de ei. Ei nu au moştenitori după trup cărora să le cumpere în dar maşini ori apartamente la majorat. Ei îşi duc traiul în pustie şi se roagă. Şi mai nou, învaţă. Căci, conform normelor U. E. orice călugăr trebuie să fie absolvent al seminarului teologic, iar egumenii ai facultăţii de teologie. Şi-apoi se roagă iarăşi, respectând ceasurile. În linistea pustiului se roagă.

Trist articolul din link-ul trimis de Mihai. Şi mai dureros, că nu e singurul caz din ţară. Cine să aibă grijă şi de aceşti copii? Mitropolia? Cine să le cumpere microbuze şcolare? Patriarhia? Aşteptăm sponsori şi trimitem sms-uri. Ministerul muncii care ieri dădea alocaţia elevilor până la 18 ani şi azi o dă şi celor care au împlinit 18 ani, dar sunt încă în liceu? Ministerul educaţie care ieri organiza teste naţionale şi azi teze unice pe ţară? Care dă corn şi lapte – dar cât de proaspete sunt cornurile la fiica-mea la şcoală, în buricu’ târgului, dar’mite cum ajung ele la ţară? Care are o grămadă de manuale alternative? – că ce învaţă copilul meu, colega de la altă clasă a învăţat semestrul trecut iar colega de la o altă clasă va învăţa după Paşti. Da, materia e aceeaşi, programe sunt mai multe. Şi manualele gratuite, dar la gimnaziu numărul lor nu e suficient, de umblă părinţii nebuni prin librării şi comandă pe net la edituri – că fiecare profesor îşi alege autorul după care va preda. Ce să mai înveţe aceşti copii? Cine să-i pregătească pentru viitor? Acelaşi minister care ieri scotea din manualele şcolare teoria lui Darwin - să priceapă elevii că sunt urmaşii lui Adam şi-ai Evei – şi eliberau pereţii clasei de icoane şi de cruci?
Fiecare autoritate să-şi facă mai întâi ordine şi curăţenia de primăvară în propria-i grădină şi-apoi să se uite în curtea vecinului. Şi la toamnă să-şi numere bobocii. Şi să-şi culeagă roadele.

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Joi, 28 Feb 2008, 0:46

Daniela, pe aici pe unde umblu eu acum se spune, "Decat o mie de rugaciuni, mai bine un dolar dat unui sarac sa-si cumpere de mancare." In legatura cu restul comentariului tau, ar fi foarte multe de spus dar ma voi rezuma doar la aceasta afirmatie: Ca sa gasesti raspunsurile adevarate la probleme reale, trebuie sa intelegi care e cauza adevarata a acelor probleme. Inca odata, cei care traiesc in pustie departe de problemele lumii nu sunt de nici un ajutor comunitatii. Mama Tereza a ales sa traiasca in mizeria suburbiilor din Calcutta, printre cei saraci si uitati de lume.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 28 Feb 2008, 11:02

Dragul meu, sunt total de acord cu cele scrise de tine mai sus, şi mai sus, şi mai sus. Şi cu cele adăugate de Cosmin şi Corneliu. Cine vrea catedrală să şi-o construiască! Va fi ctitoria lor. Şi Ştefan şi alţii prin secolul amintit de tine şi după o bătălie câştigată au ridicat astfel de monumente. Toţi am citit poemul scris de Maica Tereza şi gravat pe zidurile casei de copii din Calcutta. Şi eu cunosc preoţi şi medici onorifici plecaţi în Africa, dar şi doctori care au luat drumul Franţei, căci în ţară nu aveau salarii motivate ca după 10 ani de studii. Dar am întâlnit şi foarte multe măicuţe absolvente ale Şcolii Postliceale Sanitare, ale Facultăţii de Medicină, de Stomatologie şi care profesează, tot onorific, în cabinete deschise şi amenajate pe lângă astfel de mănăstiri. Răspunsurile problemelor reale nu le au ei/ele, ci tot cei care dorm în păpuşoi ori în fotolii şi care ridică din umeri murmurând că "nu sunt bani". Tot noi trebuie să ne creştem/ educăm/învăţăm copiii. Şi pe cei săraci. Şi fără să-i judecăm. Pe nimeni. Nici pe cel care-ţi smulge (de foame) coliva din mână şi fuge, nici pe cel căruia îi pui un ban în palmă deşi ştii că, adunaţi, în va lăsa pe toţi la cârciumă. Mereu îi ajutăm pe cei sărmani. După cum ne pricepem, sau nu, mai bine. Când o încălţăminte şi o haină rămâne mică, o dăm altora care n-au cu ce-şi îmbrăca copiii, deşi peste ceva timp o vezi aruncată într-un şanţ, îţi aminteşti câţi bani ai dat pe ea şi cât de dragă ţi-a fost. Dar acum s-a murdărit şi ei nu aveau apă curentă ori maşină de spălat. Ne cumpărăm electrocasnice moderne, cu clasă energetică A+,+,+ şi pentru că nu ne îndurăm să le ducem la reciclare pe cele vechi, le dăm de pomană celor săraci, de parcă ei ar avea de unde să plătească diferenţa de consum. Poate pentru unii, nesemnificativă diferenţă.
Da, sunt multe de spus… Nu tulpina se cere a fi musai îngrijită. La rădăcină trebuie mult umblat…

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Joi, 28 Feb 2008, 12:20

Daniela, pot sa nu fiu de acord cu unele din concluziile tale?
De exemplu, sa nu judecam pe nimeni (daca te refereai la copii, atunci sint de acord. Altfel...)
Mergi in Constanta, sa vezi parcuri distruse de biserici. Cel mai bun exemplu? La Casa de Cultura, in parc... au facut o biserica, iar acum, la 20 m, mai construiesc o catedrala!!! Pentru ce?
Pe spatiile verzi dintre blocuri rasar cruci, pentru viitoare biserici. Iar cind locatarii protesteaza, apare Porcul (Teodosie, "prea-sfintul"), care spune ca astfel de manifestari "nu-i sint placute lui Dumnezeu".
Pe nemernicii astia nu am dreptul sa ii judec? Eu cred ca da. Sau spunem ca Bartolomeu, despre popii care au colaborat cu Securitatea, ca "sa ii judece Dumnezeu"? Pai atunci tot Dumnezeu sa judece pe toata lumea... si pe criminali, si pe hoti, etc. Dar divaghez...
Cind au fost inundatiile, nu am auzit ca BOR sa "isi rupa de la gura" pt amaritii care au ramas fara nimic. In schimb, se vorbea de emiterea de obligatiuni de 200 milioane (!) euro pt construirea Catedralei Mintuirii Neamului... Peste tot erau calugari care cereau bani pentru intretinerea nu-stiu-carei manastiri. M-am saturat sa citesc in ziar ca "parintele X, cu osirdie... luminat de Dumnezeu... s-a pustnicit LA MARGINEA ORASULUI... etc., etc. " si a mai facut o manastire cu 3 calugari!!
Dupa parerea mea, 80% din BOR este putreda. Si s-ar putea sa fiu blind...:-(
Iar mai tragic este ca marea masa a romanilor inca mai asculta orbeste de popi. Si cei mai multi inca il mai percep pe Dumnezeu ca pe batrinul cu barba alba care ne priveste si eventual ne pedepseste cind gresim.:-(
Sper ca nu am deviat de la discutie...:-)

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 28 Feb 2008, 13:18

Nu mă contrazic în afirmaţii. Sunt total, da' total, de acord cu tine. Nu ai deviat de la discuţie. Eu m-am referit la cei 20%. :-D
Dar e şi 'vina' lui Paul, uneori lipseşte atât de mult de pe site...:-P

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Joi, 28 Feb 2008, 13:51

Nici nu am vrut sa spun ca te contrazici in afirmatii:-)
Propun ca vinile trecute si viitoare sa fie aruncate in circa lui Paul...:-D

Daniela Ursu Daniela Ursu, Luni, 3 Mar 2008, 13:18

Sper că nu l-a supărat pe Paul niciunul din noi, amândoi am folosit nişte smiley-uri, dar, :-)

Revenind la oile noastre (rătăcite sau mai puţin), cu toţii ştim la ce mare căutare sunt acei respectabili profesori, după care umblăm rugându-i să ne mediteze copii - că noi suntem de dimineaţă până seara la serviciu, iar ei, odraslele, dimineaţă până seara pe mess. Ori pe net. Căutând referate pentru şcoală, of course. Respectabili, dar şi costisitori, ţinând cont de faptul că la o şedinţă de pregătire participă în maxim 2 ore/zi 3-4 elevi, iar ziua nu are numa' 2 ore, dar nici săptămâna numai o zi... Mai ştim, şi Finanţele asemenea au remarcat, că tot dânşii sunt şi 'primii' în a-şi declara veniturile...
Iar eu, blândă la rându-mi încercând să fiu, mă întreb ori te întreb de ce nu vedem, de ce nu auzim nicăieri o veste de genul 3 (trei) erudiţi profesori, în numele educaţiei sau a nush cui, s-au hotărât să ridice o şcoală... la marginea oraşului. E bine şi acolo, că-n centrul târgului ori unde fură altedăţi spaţii verzi, acum vedem ce se construieşte. Ori să auzim că domniile lor înseşi au cumpărat un microbuz. Ori măcar o portieră.
Nu, nu vom auzi. Şi ştii de ce? Pentru că preocuparea zilnică a celor mai mulţi dintre noi, dintre ei, este cu totul alta:
Cu mintea şi buzele conjugăm din ce în ce mai mult verbul A AVEA (a avea maşină, a avea casă, a avea bani, a avea vacanţe exotice), în timp ce în inima vibrează din ce în ce mai rar conjugarea verbului A FI (a fi om, a fi creştin, a fi smerit, a fi bun, a fi milostiv, a fi iubitor).

Romeo Cretu Romeo Cretu, Duminică, 23 Mar 2008, 11:21

cred ca institutia bisericii Ortodoxe(industria?) are o mare problema de imagine, in ciuda nr. mare de credinciosi declarati a ramas ancorata intru-n conservatorism care mai prinde doar in mediul rural, asa ca incearca timid pe fata sau ascuns sa se adapteze zilelor actuale. De acea acei calugari -asceti sau imputinat in locul lor vedem calugari cu celularul inrosit la ureche iar in manastiri conexiuni internet+tv. Nu cred ca Dumnezeu si-a facut blog si nu cred ca anumite situri sunt parolate...

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Nicolae Cristian Bădescu
 1-20 din 499
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
FotografieComentariuData
Muntele Ciucaș
Emi CristeaAdministrator Alpinet
Fain!
25 Aug
Stâna de pe Culmea Cumpărata Crucii
Nicolae Cristian Bădescu
Multumesc pentru lamuriri!
31 Ian
Stâna de pe Culmea Cumpărata Crucii
Nicolae Cristian Bădescu
Nefiind familiarizat cu acest unghi, imi permit sa vin cu o intrebare: pe fundal se zareste Piatra Dragoslavelor?!? Sau Coltii Ghimbavului?
30 Ian
Stâna cu mii de stele
Dobra Alexandru
Movila rotunjita din stanga, jos, sa fie Piatra Dragoslavelor?!?
25 Ian
Vârful Dudele Mari (1954 m)
Nicolae Cristian Bădescu
Referitor la justetea demersurilor dumneavoastra de indreptare a erorilor facute (preponderent) involuntar de catre iubitorii muntelui atunci cand fac referire la anumite domenii geografice - fara a avea o baza bibliografica solida - cred ca majoritatea celor care va cunosc activitatea in mediul Alpinet apreciaza interventiile pe care le faceti ca fiind mai mult decat binevenite.
Vis-a-vis de animozitatile din lumea muntzomanilor nu sunt multe de comentat, fiind stiut faptul ca de multe ori se duc niste lupte fratricide care depasesc multe alte domenii in care romanii sunt "experti" in a se carota reciproc.

Personal, m-am lamurit de consistenta activitatilor pe care le desfasurati, ca si fin cunoscator al muntelui, atunci cand, din intamplare, am rasfoit o serie de decupaturi pe care le detin din colectia "Romania Pitoreasca" dinainte de 1989. Intr-unul din aceste numere, la capitolul "Posta drumetului", regretatul Nae Popescu apreciaza anumite analize si indreptari facute unor articole referitoare la Fagaras, cautand sa raspunda (in aproape jumatate de pagina) si sa multumeasca pentru argumentele constructive, "cititorului" Dan Loghin.

Restul e can-can...cum s-ar zice!
20 Nov
Vârful Dudele Mari (1954 m)
Nicolae Cristian Bădescu
Cred c-ar fi de interes public daca ne-ati putea oferi mai multe amanunte, Dl. Loghin. Eu unul as fi incantat, intotdeauna caut sa aflu chestii de pitoresc legate de culmile pe care le strabat.
16 Nov
refugiul Podul Giurgiului, 10 Nov 2012
cătălin pobega
Asta vara mai avea (partial) acoperis...
13 Nov
Pregatindu-se pentu viata
Silviu Matei
Eu sincer ma intristez cand vad aceste superbe animale si ma gandesc la soarta ce le paste in tara asta de barbari...
25 Mai
altfel
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
super
21 Ian
Valea Moaşa Sebeşului
Nicolae Cristian Bădescu
Vara, eu prefer traseul pe Valea Moasei, e un pic mai abrupt, dar e si mai "racoros". In conditii de iarna este mai mult decat indicat traseul pe Muchia Moasei, deoarece pe cealalta varianta urci pe versant, deosebit de anevoios in conditii de zapada si gheata.
12 Ian
Panorama de pe Semenic
Sorin Rob
foarte fain!
12 Ian
Lumină bună
Nicolae Cristian Bădescu
Nu chiar, varful era in ceata
8 Ian
Toamnă / Iarnă 3
Dan Oros
superba poza:-)
8 Ian
Străjer al apusului
Nicolae Cristian Bădescu
Mai rar asemenea comentarii, nu mi-a fost dat sa vad pana acum...
S-o luam punctual:
1. Daca ti se parea ceva in neregula la modul cum am punctat eu fotografiile tale, ar fi fost de bonton o abordare in privat, nu niste acuze nefondate, in public, doar pentru ca asa ti se pare tie. Pur si simplu asta e opinia mea despre pozele tale, la fel cum tu esti liber sa punctezi cum vrei pozele mele.
2. Nici eu nu-s vreun profesionist al fotografiei, dar nici nu am un ego asa de exacerbat incat sa comentez pe la pozele altora de genul: "auzi mai, vezi ca eu fac poze mai frumoase ca tine". Colac peste pupaza, mai cunosti diferenta si in puncte, intre fotografiile mele si ale tale...esti genial:))
3. "Daca Sorin Rechitan ar fi notat fotogrfiile mele cu notele pe care le-ai dat tu atunci chiar nu aveam nimic de comentat"...tot respectul pentru domnul citat de tine, nu ajung nici macar la unghia mica de la picior a dansului, intr-ale fotografiei, insa daca tu crezi ca altcineva nu poate opina vis-a-vis de pozele tale asa cum crede de cuviinta, ai o problema, iti recomand un top special, cu circuit inchis, doar cu prietenii care consideri tu ca-ti pot da punctaj maxim. Nici mie poate nu mi-a convenit o notare sau alta din partea unora, dar o accept si o respect, de-aia postam fotografii in topul foto, sa ne asumam si eventualele punctaje care nu ne plac.
4. Ar mai fi si 5. si 6. si 7....dar prefer sa ma opresc si as fi preferat o discutie de privat, ca doar nu suntem tigani...
8 Ian
Legend
Dorin Bofan
maxim!
5 Nov
parîng
mihai-ian nedelcu
superba
4 Nov
Lumina răsăritului
Cristea Melinda
faina poza!
23 Sep
Transilvania, mi-e dor...
Daniela Ursu
frumos!
23 Sep
Piatra Cloşanilor
Nicolae Cristian Bădescu
Dap
31 Aug
-
Claudiu Szabo
deosebita imagine
12 Aug
Comentarii înscrise de Nicolae Cristian Bădescu
 1-20 din 499
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024