Culmea Pricopanului

Înscrisă de: Sebastian Romanescu
Culmea Pricopanului
Data publicării: : 24 Mar 2008, vizualizări:: 1253
Localizare geografica: România, Muntii MACINULUI, Comuna Greci
Echipament folosit: Canon EOS D350
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Alexandru Hârju Alexandru Hârju, Marţi, 25 Mar 2008, 7:48

fain

Fără foto Dan Loghin, Miercuri, 26 Mar 2008, 11:30

Aveti in vedere si denumirile virfurilor? Mi se pare un obicei bun pe Alpinet incrierea denumirilor respective.

Fără foto Sebastian Romanescu, Miercuri, 26 Mar 2008, 16:33

Acest munte este mai important din punct de vedere al orogenezie, nu ca trofeu montan. Mai importante ca denumirea varfurilor este si biodiversitatea aflata aici.

Fără foto Dan Loghin, Joi, 27 Mar 2008, 9:23

Sunt perfect de acord cu scopul pentru care urci un munte. Cu sau fara trofeu.
In privinta biodiversitatii de acolo - am vaga impresie ca, incepind de la Cerna, trecind apoi prin "proprietatile" viticole ale primarului din Turcoaia plus interesantele treceri din domeniul public in domeniul privat al unor comunitati locale pentru scopuri tot atit de interesante, biodiversitatea se va putea reduce, simplificind, la studiile de impact. Cu toata Natura 2000. Fara sa fiu eu insumi de acord cu asta.
Cunosc bine zona - inclusiv dpdv profesional. De aceea m-am marginit la virfuri. Restul sunt deja chestiuni cu nuanta imobiliara de tip: "in pretul asta aveti si biodiversitatea respectiva". Vreti exemple incepind de la Niculitzel pina la Dorobantu? Biodiversitatea include si "foamea sociala" si "frustarile" celor care nu-si pot folosi terenurile "pen'ca le-a luat Parcu'"? Am auzit acolo de multe ori expresia si pina de curind nu am inteles ce inseamna.
Haideti sa raminem la virfuri, mai ales ca "orogenetic" sunt cu totul si cu totul interesante.
Ture frumoase!

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Joi, 27 Mar 2008, 9:50

Frumos!

Romeo Cretu Romeo Cretu, Vineri, 28 Mar 2008, 17:40

In ciuda faptului ca orogenaza a afectat batranul munte, el tine sa ne arate prin atitudinea lui zvelta si semeata ca odata, candva, a fost un mare munte. Multe ar avea de pvestit daca i sar putea descifra memoria.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Sebastian Romanescu
 1-20 din 44
  > [21-40] [41-44]
FotografieComentariuData
Maternum
Sebastian Romanescu
Multumesc pentru urari Daniela...asemeni si dumneavoastra. Nu eram eu in penumbra verde a padurii, deoarece u nu am fost in acea perioada in Ceahlau. Legat de acest munte, iti pot spune ca daca vrei sa iesi la "lumina", cobori pe albia oricarui paraias si sigur iesi la civilizatie. In Ceahlau este imposibil sa te ratacesti. O toamna colorata tie, voua, noua...si lumini din cer.
2 Nov
Maternum
Sebastian Romanescu
Multumesc Serban.
1 Nov
Maternum
Sebastian Romanescu
Citeam. Citeam despre descoperirea ta Daniela, descoperirea din Ceahlau...cand am ajuns in dreptul caracterelor ce compuneau numele muntelui, am avut pt cateva secunde sentimentul ca ma vazusei pe mine. Zic asta deoarece Ceahlaul este muntele meu preferat, locul in care merg cel putin o data pe an, prima mea dragoste cu codrii si primul munte ce m-a imbratisat. Multe nopti din viata le-am cheltuit prin zona Duruitoarei si multe agvile am vazut in Poiana Maicilor. Acuma sta in mangaieri de iarna proaspata, asteptandu-ma sa-i ingan brazii albiti de timp si nea...se asterne pentru cei ce ii duc dorul si ii trec pragul..dragul meu Ceahlau....cu urme tacute si simple. Cat despre ceea ce lasa vantorii in urma..hmm..e simplu...ei urmaresc doar vanatul...carne si piele, aventura ce va alimenta in viitor minciuna vanatoreasca...defularea unor frustari adunate in societate, mintindu-se ca sunt cu adevarati barbati..in timp ce fotografii..hmm..pai ei cauta acel moment, acea ipostaza, acel cadru care sa te opresca cu inima pt cateva secunde, acea multime de pixeli ce-ti transmit un sentiment, iti comunica o traire...este fotograful. Carari bogate si soare fotografic iti urez Daniela!
30 Oct
Maternum
Sebastian Romanescu
Ore intregi de panda si filaj..respiram prin toate celulele pt a nu fi auzit si inganam fiecare cadru facut, cu o privire peste ele...este mai mult decat o fotografie..am fost nevoit sa ma murdaresc cu noroi pt a nu imi fi simtit mirosul uman.am dormit doua seri fara cort si cu un mic pachetel facut de sotie..stia ca voi lipsi..multumesc..
30 Oct
Un Elaph după mâncare
Sebastian Romanescu
Este un elaphe longissima Liviule.
23 Apr
Lili e în cochilie
Sebastian Romanescu
Da este un liliac draga Ana. Sau o liliaca..inca nu stiu...
23 Apr
...uită-te-n ochii meeeei...
Sebastian Romanescu
Da Andreea, am avut noroc. Dupa cum cred unii, am avut noroc. Dar stiam ce fac, iar pulsul meu era normal si fara oscilatii (prea mari). Dupa cum unii dintre voi stiu, aceasta "cornoasa" te previne inainte de a face ceva...mai putin placut. Oricum eu consider ca am avut noroc sa o gasesc. Multumesc!
23 Apr
...uită-te-n ochii meeeei...
Sebastian Romanescu
Da Claudiu, este un mascul..si nu era deloc linistit...sssssssssst!
23 Apr
Culmea Pricopanului
Sebastian Romanescu
Acest munte este mai important din punct de vedere al orogenezie, nu ca trofeu montan. Mai importante ca denumirea varfurilor este si biodiversitatea aflata aici.
26 Mar
Lilişor Dragă
Sebastian Romanescu
aa..aaa....daca e o EA?! Pai cred ca va trece pe aici un specialist sa ne spuna....eu unu cred ca alta ar fi fost pozitia pt a determina acest lucru. Si tot "doamna" ii voi spune...
25 Mar
De la 370m
Sebastian Romanescu
Te asigur eu dragutule ca sunt doar 370m. Multumesc!
25 Mar
Trecut-au anii
Sebastian Romanescu
Da draga Ioana...din cauza resize-ului. Ele sunt facute original la 8Mb. Multumesc!
24 Mar
The guardian
mihai cibotaru
OOOOOOOOhohooo....ce faci nene Mark?! Ne-am cunoscut atunci cand caninele meu, un husky siberian, s-a ascuns dupa mine si a inceput sa maraie...iar la 10 metri de noi, apare Mark, acest splendid Sant-Bernard...foarte frumos...trecut-au 4 ani de atunci...
29 Feb
Dochia
mihai cibotaru
Zgomotul asta de imagine..hmm...strica...lasa ISO mai mic ca va fi mai bine...frumos cadrul...
29 Feb
Valea Jepilor (mici), spre cabana Caraiman
George Liviu Popescu
Multi au platit pe aceasta poteca....stim noi, unii, cum este cu tributul muntelui... Dumnezeu sa-i odihneasca..
29 Feb
Bordul Tomii
Robert Laszlo
Daca imi amintesc bine, aici este putin mai sus de cabana Gentiana...frumos...si cred ca ati fost cu membrii clubului. Frumos...
29 Feb
Iarna adanca
Ion Sanduloiu
..dragilor..ce-i aici..cenaclu?! Paul este Paul! Sa nu negam..stie sa apara rar si sa se faca dorit..dar totusi...hmm....
1 Feb
Concretiune
daniel morar
"ioi" de cand imi umbla ochii dupa o "ciorba" de genul acesta....hmm..dar voi da si eu ochii cu ea....fara griji...
1 Feb
caprioara - zapada - padure
Alexandru Hârju
BAU!..i-ai dat crop Alexadrule?
1 Feb
munţii noştri...
dan florin stanescu
Sa fie oare in septembrie?! Oricum...sunt sigur ca a fost o zi frumoasa.
1 Feb
Comentarii înscrise de Sebastian Romanescu
 1-20 din 44
  > [21-40] [41-44]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2021