Nori de "Plaiul Mic"

Înscrisă de: Andrei Panaiotu
Nori de
Data publicării: : 28 Oct 2008, vizualizări:: 3387
Localizare geografica: România, Muntii RETEZAT, Mt. Slaveiul
Echipament folosit: Canon S2 IS
Descriere: Facuta la coborare din culmea Slaveiului spre Ana...in stanga Culmea Oslei, centru Piatra Iorgovanului si dreapta Piatra Mare a Closanilor
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Andrei Panaiotu Andrei Panaiotu, Miercuri, 29 Oct 2008, 0:25

poza facuta in 23 august 2006:-) cu legatura spre http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_79539.html

Adrian Negoiţă Adrian Negoiţă, Miercuri, 29 Oct 2008, 11:53

Faină!:-)

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Miercuri, 29 Oct 2008, 19:34

Daca-mi zice careva ce varf e in departarea centrala, dau niste beri!:-P

Andrei Panaiotu Andrei Panaiotu, Miercuri, 29 Oct 2008, 21:18

pai in plan central spre departare putem avea Piule, Coada Oslei, ceva din Valcan, zone de podis si campie, Dunarea, pana in mtii Bulgariei. Cate beri?:-P

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Miercuri, 29 Oct 2008, 21:24

Nu Andrei, intre linia din planul apropiat si orizontul indepartat, undeva in saua din mijloc, la baza pantei din dreapta se vede un varf...:-P Care este?:-D

Andrei Panaiotu Andrei Panaiotu, Miercuri, 29 Oct 2008, 22:08

Imi cer scuze ca v-am indus in eroare...deh nu mi-am adus aminte; incercati sa vedeti ce varf este avand ca reper ca poza cred ca e facuta inspre zona Piatra Iorgovanului si culmea stanga e Oslea:-)

Andrei Panaiotu Andrei Panaiotu, Miercuri, 29 Oct 2008, 22:33

Asa am gasit cred:-D Stanga: Oslea; mijloc: Piatra iorgovanului; dreapta fix in sa: Piatra Mare a Closanilor

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Miercuri, 29 Oct 2008, 22:44

:-P Inconfundabila... de fapt... Piatra Closanilor, ca se vede completa, si Piatra Mare si Piatra Mica a Closanilor... Deci ce bere preferi?:-D

Andrei Panaiotu Andrei Panaiotu, Miercuri, 29 Oct 2008, 23:44

Prefer beri locale (ca in tarile "germanice"), dar merg si obisnuitele.... Depinde de unde esti, daca trec prin zona te anunt. Tare vreau sa mai merg prin mtii Mehedinti si pe la Closani:-)

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Joi, 30 Oct 2008, 5:29

Din zona sunt, de unde se vedea tot Podisul si Muntii MH de la Domogled la Piatra Closanilor, numai ca acum sunt prea departe de muntii Romaniei, daramite de ai Mehedintiului. Insa poate ne intalnim la vara prin zona!:-P
Si sincer si eu prefer tot berile locale... europene...:-D

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Andrei Panaiotu
 1-20 din 144
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
FotografieComentariuData
Parjol in rezervatia naturala Calinesti
Ion Lera
Si stii detalii?:-(
1 Mai
Piatra Iorgovanului
Codruţa Isac
nu stiu daca e de la mine, dar vad un nor ciudat in stanga stalpului...zici ca-i o tornada:-P
22 Apr
babe de Gurghiu
Aron Gabor
Numai ca babele astea sunt de origine vulcanica.:-)
21 Apr
Vf. Trescovăţ
Andrei Panaiotu
Nu se punea problema de a ajunge altfel decat teferi:-). Am mers pe brau pana la Urlatoarea mica, cred ca era, si am coborat pe ea ca e cea mai lina si rapida coborare si doar inainte de intrarea in "Jepii mari" am folosit semicoarda.
20 Apr
Pertisau Austria
DAN CACUCI
Un fel de primaria Busteni, Vf. Picatura, V Alba cu peretele si creasta... Ar merge un lac in fata garii:-P
13 Mar
"Inca un pas"
adrian mocanu
Salut,

Cand ai facut poza?:-)
1 Feb
Muntele Scara (2422 m)
Emi CristeaAdministrator Alpinet
Interesant valcelul:-)
22 Ian
De unde vine răul
Paul Airinei
Am cam epuziat acest subiect. As vrea ca la alte poze in care se vrea o explicatie geologica sa nu comentati ca acum pentru ca nu ati spus un lucru concret despre geologie.

Nu stim multe din misterele Universului sau ale Pamantului. Dar treaba geologilor incepe dupa ce s-a format Pamantul din gaze/particule cosmice si s-au cam descurcat in a explica destul de bine ce se intampla si ce inseamna ce vedem noi azi pe Pamant, cat si evenimentele din trecutul geologic.

Tot n-am inteles ce e cu coloana. Am cautat pe google si am gasit ceva de creationisti, uniformisti etc. Dar va spun ca geologii nu-si bat capul cu aceasta coloana:-) avem lucruri mai importante.

Cu aceasta incheiere, va urez numai bine, Craciune Fericit si un an nou cu multe impliniri,

Andrei:-)
12 Dec
De unde vine răul
Paul Airinei
"au calculat ca totalul straturilor geologice e in jur de 100 de mile".....nu inteleg de ce nu imi copiaza si asta
11 Dec
De unde vine răul
Paul Airinei
asta nu intelegeam si ce urma dupa ea
11 Dec
De unde vine răul
Paul Airinei
Sunt student la geologie.

Nu am comentat la acele poze ca erau altii care-si spuneau parerea si cand am vrut deja erau sterse comentariile.

Cum am spus, cand e vorba de STRATE de roci sedimentare (ca in geologie, in Romania, s-a convenit sa fie diferit fata de "straturi" cum ar fi corect) nu determini varsta absoluta, ci varsta relativa (X mai vechi/tanar ca Y), grosimea n-are legatura cum ati spus. Varsta o stim de la fosile si de la datarile radiometrice si au fost multe masuratori de-a lungul timpului si au dat rezultate asemanatoare fiind corelate si cu alte domenii din fizica.

D-vs vreti sa spuneti ca stiintele nu sunt exacte. Da. Dar sunt singurele lucruri pe care ne putem baza. Nu stim tot, de aceea sunt interesante descoperirile. Pana la proba contrarie, orice teorie ramane valabila, in orice domeniu, altfel ar fi un haos (Criza economica ar fi un mic copil).

Ce s-a intamplat de-a lungul timpului vedem astazi. Dar folosim prezentul pentru a explica trecutul. (si acum erup vulcani, exista sedimentare, faliere, cutremure, eroziune, inaltare, etc.). Presupusul ne-a adus unde suntem acum, s-au fundamentat teorii si am evoluat. Asa merge viata:-)

Intr-o succesiune de strate orizontale cel de sub e mai vechi decat cel de deasupra, dar pot exista si inversiuni rezultate din cutari. Fosilele din interiorul unui strat au trait odata si au murit, au cazut, au fost ingropate si s-a format roca in timp. Exista fosile indicatoare de timp, adica au trait la nivel planetar, in numar mare si le gasim in strate de roci de aceleasi varste, chiar daca au compozitii diferite.

Ati studiat, dar e greu sa inteleg ce ati spus aici: ......? pe orizontala, pe verticala, ce mile, ce strate?

SI ce forte ar putea actiona asupra reliefului Pamantului? Au venit extraterestrii si au sapat in marele Canion?.... Compozitia geologica, tectonica, eroziunea sunt factori de formare ai canionului. Marele canion e un sist geologic complex si e normal sa se imbunatateasca de fiecare data informatia despre el.

Ati mai scris si la alte poze si multe comentarii sunt deplasate. Si n-ai raspuns pe subiect. Titus Hen vroia sa stie un pdv geologic si d-vs ati raspuns cu totul altceva si in plus nu stapaniti bine acest domeniu sau nu reusiti va faceti inteles, mai ales daca bagati comentarii asa lungi, criptate, mistice si uneori in contact cu divinitatea
11 Dec
De unde vine răul
Paul Airinei
Cu prima ocazie, o sa umblu si eu prin Piatra Sura ca m-au captivat toate pozele cu aceasta zona:-)

E cam greu din Bucuresti, dar daca o sa ajung pe acolo imi doresc sa va cunosc si pe voi, cei care indragesc Ceahlaul si ceilalti munti ai Moldovei.

Probabil zona e afectata de multe falii si fisuri care au favorizat eroziunea calcarelor sau conglomeratelor din Piatra Sura, ca nu imi dau seama din poza.
10 Dec
De unde vine răul
Paul Airinei
Scuza-ti-ma pentru acest mesaj lung, dar cititi-l.

Domnule Gheorghiu Paul, pe langa faptul ca ati comentat in afara subiectului, vad ca sunteti impotriva geologiei si a geologilor. Nu puteti cunoaste geologia fara sa o studiati si e evident ca dumneavoastra va luati ideile despre geologie din zbor, din auzite, probabil din vreo carte, dar oricum ati inteles gresit

Geologia ca si toate stiintele se bazeaza pe anumite informatii pe care le analizezi si apoi le interpretezi. Tot ce se intampla acum pe Pamant s-a intamplat si acum 4 mld. ani. Toate evenimentele sunt pastrate in roci (sedimentari, metamorfism, magmatism, tectonica, evolutia speciilor, evolutia chimica).

Nu stiu despre ce "straturi" geologice vorbiti, dar in geologie se numesc strate. In general, in rocile sedimentare se uitilizeaza stratificatia si succesiunea stratelor si compozitia pentru a determina varsta relativa (stratul X e mai vechi decat Y), iar impreuna cu fosilele carora le stim mediul si timpul in care au trait ne ajuta la estimarea varstei. Acestea sunt completate de metodele radiometrice de datare (uraniu - plumb, potasiu - argon etc) care dau varste exacte.

Geologia ar trebui studiata in scoli (generale sau licee) sau cel putin partea pe care Geografii o fac praf si anume Relieful si alcatuirea geologica. De aceea copii raman cu aiureli in cap. Geologia iti destupa mintea si te ajuta sa nu mai tragi concluzii bazate pe informatii transmise pe cale orala sau minuni divine.

Ati mai comentat si la alte poze, tot aiurea, dar pana sa va raspund s-au sters. Ceea ce ar trebui sa se faca si acum. Am explicat cat de scurt am putut. Daca vreti o dezbatere pe tema geologiei sa-mi spune-ti.

O seara buna
10 Dec
C'est pas la même chose
Al Pinol
Magura din Apuseni?
3 Dec
Vedere de pe creasta
Sorin Rob
foarte clara:-) da, pare ca e de la pct. de belvedere de deasupra cascadei vanturatoarea
3 Dec
Uitare
Andrei Panaiotu
daca imi aduc aminte, era foarte putina jos, iar poza a fost facuta dupa-amiaza, contra soarelui:-)
28 Nov
tot inainte
cătălin pobega
Salut Cataline,
Mi s-au parut niste fetze cunoscute pe Cazacu:-P

Eu am fost cu un prieten si ne-am intalnit pe varf cu grupul vostru. Daca aveam ochelari si cagula pusa din timp poate nu aveam gheata pe fata si continuam spre Neamtului.:-)

Voua cum v-a mers prin viscol?
25 Nov
Pedalând
Iulius Carebia
Ba pot sa faca alte drumuri...daca nu asfalt cel putin o sa gaureasca bine.... Asa cred unii ca vor castiga bani din turism si se va ridica mandra tara:-?
13 Nov
La doi paşi de Stâna Mare- Vf. Bulzul
Adrian Negoiţă
geologic e o roca erodata ca oricare alta:-P unii ar zice ca seamana cu un bol de salata intors:-D
9 Nov
Pe vai de munte 2
Dumitrel Marius
iar pe nemarcate:-P
3 Nov
Comentarii înscrise de Andrei Panaiotu
 1-20 din 144
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024