"Rezervaţie"

Înscrisă de: Mihai Nicolescu
Data publicării: : 8 Dec 2008, vizualizări:: 1176
Localizare geografica: Andora
Album (slideshow): Cioburi de ani
Echipament folosit: Sony Cybershot DSC-F717
Descriere: Andorra, Pas de la Casa. O foarte mică parte din cel mai mare domeniu schiabil al Pirineilor, Grandvalira, care prin unirea staţiunilor Pas de la Casa Grau Roïg şi Soldeu el Tarter, a ajuns la 200 km de pârtii...
Mihai Nicolescu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Dumitrel Marius Dumitrel Marius, Luni, 8 Dec 2008, 11:26

si noi avem in tara sub 130 de km de partii, mda

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Luni, 8 Dec 2008, 13:55

Pentru ca sunt un impatimit al schiului (boala grea, care nu se vindeca), cateva date mai concrete despre statiunile din Pirinei: cea mai mica statiune, Hautacam, are cam 15 km de partii. Pe urma ar veni: Artouste 23 km, La Pierre Saint Martin 26 km, dupa care marea majoritate are intre 35 si 60 km fiecare. Cea mai extinsa statiune spaniola, si cea mai "chic" in acelasi timp, Baqueira Beret, a ajuns la exact 104 km. Domeniul Tourmalet din Franta a sarit de 120 km. Iar Andorra se apropie, in total, de 400 km de partii (cand soseaua principala, care o strabate din Franta spre Spania, abia daca ajunge la 36-38 km!...) In total, in Pirinei sunt cam 35 de statiuni.

Fără foto Cristian Axon, Luni, 8 Dec 2008, 14:32

suntem in epoca de piatra in domeniul infrastructurii schiului

Bogdan Ieney Bogdan Ieney, Luni, 8 Dec 2008, 14:37

Cum...cred ca va inselati cu totii
As fi pus pariu ca e o statiune in fagarasii nosti.......oare as fi pierdut?. Hmm.....cred ca da......sorry

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Luni, 8 Dec 2008, 14:48

Cel mai mult ma doare sa vad potentialul Romaniei, care este enorm, dar si foarte putin valorificat. Nu numai ca avem munti cat cuprinde, dar pe deasupra ne ajuta si clima. In Romania s-ar putea schia perfect la 800-1000 de metri, in Pirinei cele mai "joase" statiuni incep de la 1400, iar altele de-abia de la 1800-2000 in sus. Romania ar putea fi un paradis al schiului in Europa...

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Luni, 8 Dec 2008, 15:02

Daca ai timp si chef, Bogdane... o mica plimbare printr-o gramada de alte statiuni (ca doar am zis ca sunt un impatimit...):
http://mihai.fotopic.net
:-)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 180
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>
FotografieComentariuData
La taclale cu îngerii
Mihai Nicolescu
Multumesc pentru fiecare cuvint, Daniela! Nu stiu ce sa spun mai mult... Decit ca mi-am atins scopul :-)
12 Nov
Se lasă toamna
Mihai Nicolescu
Multzam frumos! Albumul nu este complet inca, mai am citeva poze la aprobare, si altele pe lista de asteptare, pentru maine :-) Numai bine, salutari.
10 Nov
Altă lume...
Daniela Popescu
Mi-e tare cunoscut locul, parcă aş fi fost pe acolo! :-)
25 Sep
Vocaţie pentru mediul alpin...
Mihai Nicolescu
Într-adevăr, ai observat bine detaliul :-) Dar dacă ai şti cît m-am învîrtit în jurul doamnei vaci, ca să o prind din faţă, si cu muntele ca fundal... era să mă apuce furtuna, nu alta! Pînă la urmă am lasat-o baltă! :-D
6 Dec
Perle de toamnă
Mihai Nicolescu
Mulţam! Ies unele poze mai bune, tocmai cînd te aştepţi mai puţin...:-)
5 Nov
La stână
Mihai Nicolescu
:-D Ar putea să fie Milka! Dar nu-i aşa că "acolo sus", la munte, laptele (ca şi brânza, şi orice altceva) e mai bun?
5 Nov
Perle de toamnă
Mihai Nicolescu
Cu plecăciune... :-)
4 Nov
Aburii pământului
Dan Tăuţan
Vezi, la asta mă refeream mai adineauri: spaţiu şi timp, unghi şi lumină...! Tare de tot!
19 Iul
Schit
Mihai Nicolescu
Salutare, Dane! :-) Ai dreptate, partea din dreapta sus este supraexpusa, numai ca eu am cautat intentionat efectul asta: este lumina care vine de sus si care cade, intimplator, tocmai pe schit. Mie personal mi s-a parut mai potrivit asa. Am, de exemplu, si alta varianta a aceleiasi fotografii, din acelasi unghi si nearsa, dar care mi s-a parut prea comuna, prea stearsa, prea putin vibranta... :-)
18 Iul
Refugiu...
Mihai Nicolescu
:-) Eu aş fi mulţumit să fie amendaţi în RO măcar cei care plantează sticle de plastic sau cutii de bere oriunde pe munte, sau cei care îşi schimbă uleiul de motor direct în rîu (lucru pe care l-am văzut personal). Indiferent de gradul de rudenie... :-)
13 Iul
Refugiu...
Mihai Nicolescu
:-) Şi am uitat nişte detalii curioase: în Parcul Naţional nu este permis să se facă zgomot, la fel cum nu este permis zborul nici unui aparat (cu motor sau fără), la mai puţin de 1000 de metri altitudine relativă, pentru a nu deranja animalele (cu excepţia zborurilor de recunoaştere sau a intervenţiilor elicopterelor de salvare)! La fel, nu se pot introduce cîini sau alte animale domestice în Parcul Naţional, din aceleaşi motive...
13 Iul
Refugiu...
Mihai Nicolescu
Aşa e, Cristian. Mă repet pentru a mia oară: profunda diferenţă între civilizaţia montană europeană şi cea mioritică este o chestiune de atitudine, educaţie şi responsabilitate. În Pirinei, nici un refugiu nu are coşuri de gunoi!!! Fiecare turist îşi ia gunoiul cu el, în rucsac. În Parcul Naţional nu se poate face focul (şi nu se face), nu se pot tăia sau rupe copaci, flori, etc., (şi nu se taie), nu se poate campa oriunde (şi nu se campează), ba chiar sunt locuri unde eşti rugat să nu ieşi din potecă, pentru a preveni erodarea solului! De curînd am trecut chiar printr-o zonă permisă de bivuac: seara, zona era plină de corturi, dimineaţa plecaseră toţi. Cu mîna pe inimă spun că nu am văzut nici un chibrit măcar, nici o hîrtie, nici o urmă a prezenţei umane cu o seară înainte... Iar asta e valabil oriunde în Pirinei.
13 Iul
O binemeritată odihnă...
Mihai Nicolescu
Aveţi dreptate, turismul prin Europa a devenit al naibii de scump, mai ales în locurile tradiţionale de interes (capitale, munţi, litoral, etc.). Eu am comparat aproape involuntar cu preţurile "normale" de pe aici, unde o bere într-un bar nu trece de 2 sau 2.50 €. Oricum ar fi, cam asta e legea cererii şi a ofertei :-D
13 Iul
Coboară seara...
Mihai Nicolescu
Da, e frumoasă natura îngrijită. Iar în acest caz, îngrijită înseamnă nealterată de mîna omului...
13 Iul
Lumină lină
Mihai Nicolescu
Dacă în poză îţi place, să vezi în realitate cum e... Nebunie curată, nu alta! :-)
Mulţumesc!
11 Iul
Vis cu ochii deschişi
Mihai Nicolescu
Mulţam, Laura! :-) Îmi este însă oarecum incomod să trimit toate fotografiile care, după gusturile mele, ar completa în mod echilibrat "toată" seria, din cauza limitării numărului de trimiteri pe zi sau pe săptămînă. Mă limitez şi eu, aşa, la cele 10 pe săptămînă, care sper să placă. :-)
11 Iul
Cameleonic
Mihai Nicolescu
:-D:-D Nu ştiu dacă e turcoaz sau fransoaz, da' aşa e...!:-D
10 Iul
Ascuns
Mihai Nicolescu
Salutare, salutare! Nu, întotdeauna am "tras" mai mult către Pirineii francezi, pentru că sunt mai "pregătiţi" pentru toate formele de turism şi activităţi anexe decît cei spanioli. Dar oricum ar fi, nu-ţi ajunge o viaţă ca să-i descoperi. Henry Russel, un celebru cercetător, promotor şi pasionat al Pirineilor, spunea: "Alpii impresionează, dar Pirineii subjugă". :-)
10 Iul
Salutare la toată lumea mondială:-)
Mihai Nicolescu
:-)) Nici nu mă îndoiam! Că arătaţi bine cu toţii, evident!
Prin iubitul Bucureşti, dacă totul iese bine, trec chiar la vară, prin luna lui gustar, adică august... Sper să nu mă topesc de căldură! Păstrăm legătura!
Apropo, ia mai bagă şi tu nişte poze pe aici, că doar n-o să-mi zici că duci lipsă... :-)
25 Iun
Lacrimi de bucurie
Mihai Nicolescu
Mulţămim cu plecăciune Excelenţei voastre :-D
30 Mai
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 180
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024