Urcand spre Pietrosul

Înscrisă de: Horatiu Mois
Urcand spre Pietrosul
Data publicării: : 20 Iul 2009, vizualizări:: 880
Localizare geografica: România, Muntii RODNEI
Echipament folosit: NIKON P60
Horatiu Mois - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Dan Racolţa Dan Racolţa, Marţi, 21 Iul 2009, 22:19

Totul e superb pana ajungi pe varful Pietrosu. Pacat ca fosta statie meteo automata a ajuns depozit de gunoaie cu usa larg deschisa. Ma intreb ce impresie si-au facut montaniarzii straini care au trecut pe acolo... Si ma mai gandeam ce frumos ar fi ca aceasta mica constructie sa devina un cochet refugiu alpin, de unde sa poata fi admirat apusul sau rasaritul Soarelui.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Horatiu Mois
[1-20] [21-40]<  41-47 din 47
 
FotografieComentariuData
Mirific
Horatiu Mois
Da! Culori si vreme extraordinare! Acum trei zile stateam pe munte la 1.500 m la plaja... E drept, influentele mediteraneene se fac resimtite in sud-vestul tarii, pe Valea Cernei. Octombrie se inscrie intre acele luni ca fiind cele mai bune pentru drumetii montane (cantitate mica de precipitatii si fara fenomene care stanjenesc mersul pe munte).
19 Oct
evening light
Ciprian Lolu
Oriunde ar fi, soarele acela vine sa incalzeasca si sa dea "spirit" cristalelor adormite de zapada...
15 Aug
Pe bulevard
Cezar Ungureanu
Cezar, e bine ca se pot bucura de munte si cei care nu au simtul sau puterea de a face "incursiunea" pe propriile picioare... Oare cum s-or fi simtit in sufletul lor? E doar un alt fel de a-ti petrece concediul? Unde este atunci acel "licar" al Spiritului muntelui?
26 Iul
În coada Lacului Cinciş...
Robert Laszlo
Curatenia exterioara ori preocuparea pentru ingrijirea si conservarea mediului inconjurator sunt conditionate interior. Obisnuintele, maniera de a savarsi un lucru sau altul, pe care le are omul, depind de ce fel de om este!

Nu pot sa concep ca o persoana care lasa macar si cea mai mica urma de "gunoi" ori material care nu este bio-degradabil in natura si poate sa mearga linistit mai departe fara sa aiba cele mai mici urmari ale mustrarilor de constiinta, este un om "sincer" cu sine insusi...

In momentul in care ne vom percepe cu adevarat pe noi insine, nu izolati de propriul orgoliu (ego) launtric, ci conditionati si raportati "aproapelui" nostru, nu vom mai ramane indiferenti la aceste gesturi.

Intreaga etica si morala umane nu sunt de ajuns sa amelioreze sau sa stopeze astfel de comportamente, daca ele sunt adanc inradacinate in sufletele insensibile ale celor care le "practica". Doar o schimbare radicala a dispozitiei lor interioare....
26 Iul
Simbolul credintei montane
Gabriel Iliaş
Gabriel, inteleg ce simti in acele momente in care "te intreci pe tine insuti". In drumetiile pe care le-am facut prin Bucegi am vazut multe "cruci". Sunt sigur ca fiecare dintre cei care nu s-au mai intors acasa, au savurat pana in ultima clipa frumusetea muntelui, chiar daca inconstient se indreptau inspre propria lor moarte.

De ce nu suntem noi in locul acelora care fizic vorbind nu se mai pot bucura de farmecul naturii? Se datoreaza oare accidentul lor lipsei de respect in fata naturii sau neatentiei la "gesturile" acesteia? In ce moment reflectam cu adevarat constienti la ceea ce inseamna aceasta forma de respect, cand pornim intr-o drumetie, sau cand ajungem cu bine acasa? Oare nu ar fi just sa ne lasam patrunsi de ceea ce natura vrea sa ne transmita prin cele mai "mici" si "neansemnate" gesturi ale sale?

Inclin sa cred ca pentru majoritatea dintre noi muntele reprezinta ceva cu mult mai profund decat un simplu mijloc de agrement. "Limbajul" naturii si al regnului mineral e posibil sa ne dezvaluie misterul unui Spirit a carui forta iradiaza si inunda intreg Pamantul...
13 Iul
la înaltime
chitu rami
Imi place mult poza. "Peisajul perfect"! Unde se localizeaza, mai exact?
2 Iul
De veghe în lanul cu bulbuci
Paul Airinei
O priveliste "de vis" care iti incanta atat de placut simturile. Pacat ca e "virtuala"...
2 Iul
Comentarii înscrise de Horatiu Mois
[1-20] [21-40]<  41-47 din 47
 
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024