Cadini

Înscrisă de: Sorin Rechiţan
Cadini
Data publicării: : 20 Oct 2009, vizualizări:: 3362
Localizare geografica: Italia
Echipament folosit: Canon EOS 5D Mk II, Canon EF 17-40mm f 4
Descriere: Alpii Dolomiti, Italia
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Dan Loghin, Marţi, 20 Oct 2009, 19:31

Da!!

Dragos Dula Dragos Dula, Marţi, 20 Oct 2009, 20:30

No comment!:-)

Fără foto Haier Robert, Marţi, 1 Dec 2009, 9:41

faina poza, dar nu inteleg cum a ajuns soarele acolo?:-?

Sorin Rechiţan Sorin Rechiţan, Joi, 3 Dec 2009, 20:24

Multumesc pentru aprecieri:) Nu e soarele ci lumina Refugiului Di Auronzo:)

Annelise Floroian Annelise Floroian, Duminică, 13 Dec 2009, 16:50

Nu-i la indemana oricui sa prinda un astfel de asfintit in Dolomiti. Felicitari!:-)

Annelise Floroian Annelise Floroian, Duminică, 13 Dec 2009, 16:51

Cred ca am gresit..era rasarit.:-o

Fără foto Rodica Mihalache, Marţi, 15 Dec 2009, 19:09

Pe undeva pe acolo este si Harry Potter...!!

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Sorin Rechiţan
<< [161-180] [181-200] [201-220]<  221-240 din 539
  > [241-260] [261-280] [281-300] >>
FotografieComentariuData
Uf... Da mare e nuca asta
Silviu Matei
Cea mai bună din serie.:-)
10 Nov
Octombrie alpin
Sorin Rechiţan
Cam aşa ceva...:-D. A fost pentru prima dată când am putut vedea şi Munţii Făgăraş de pe Vf. Peleaga.
3 Nov
Năvod
Sorin Rechiţan
Doar un skylight. Nu cred că un alt filtru ar fi fost folositor. Probabil unul roşu sau orange, dacă aş fi folosit film alb-negru.:-)
28 Oct
Oglinda fermecata
Ioan Şteţca
Mai făceai un pas şi păşeai în apă. Puţini folosesc fisheye-ul circular în fotografia de peisaj. Sunt preferate obiectivele fisheye ce redau o imagine rectangulară, dar la acelaşi unghi de 180 grade. Cel folosit de tine este un obiectiv rar. Dacă găseşti un colecţionar, cu banii obţinuţi pe el poţi cumpăra un Nikon D70. Vorba celor de la NG..."mai gândeşte-te.":-)
14 Oct
Pregatire...
Iulian CozmaAdministrator Alpinet
Fără cusur.:-)
14 Oct
Atmosfera
Gabriel Vişinescu
Deşi subiectul e centrat, eu găsesc multe elemente ce echilibrează compoziţia. Elementele din primplan nu mă deranjează, oferind prin slaba vizibilitate tocmai spaţialitate. Nota maximă de la mine.:-)
3 Oct
Morning mist
Octavian Radu Topai
Scanerele nu vor dispare prea curând. Probabil cifra de vânzări mai mică va impune costuri de producţie mai mari şi implicit un preţ de vânzare pe măsură. În prezent există pe piaţă un stoc supradimensionat de scanere, determinat, evident, de "febra digitală". Eu estimez că acest simptom se va tempera în timp, pelicula păstrându-şi adepţii săi.
Detaliile pierdute în procedeele uscate de scanare, prin filtrele de care vorbeam, sunt minore, dar există. Oricum scanerele rotative (merg până la 20.000 dpi) au un preţ turbat, cu patru zerouri, în euro. A existat în Timişoara un punct de lucru al agenţiei olandeze de imagini "Imagos". După spusele unui prieten, aveau singurul astfel de scaner în România. Neavând cereri în ţară, au ajuns să scaneze baza imagistică a Muzeului de Ştiinţe Naturale din Amsterdam. După care au anunţat pentru el un preţ de vânzare de 15.000 eur approx. Second hand. Prohibitiv. Frustrant...etc. În concluzie, altă soluţie nu avem, trebuie să acceptăm micile inconveniente tehnice. Voi vorbi cu Robert, pentru a găsi un mod de a ne sincroniza, pentru test.:-)
1 Oct
Morning mist
Octavian Radu Topai
După multe dezamăgiri legate de calitatea scanărilor "laboratoarelor foto" din Arad, am luat un Nikon Coolscan V ED. Se găseşte la jumătate de preţ faţă de 5000-ul ED, iar performanţele asemănătoare (ultimul e puţin mai rapid, are ceva biţi în plus la adâncimea de culoare şi adaptorul pentru scanarea peliculei în întregime). Eu nu lucrez prea mult pe diapozitiv, cam din aceleaşi motive. Ultimul Ektachrome 100G developat la Bucureşti (local nici nu se pune problema) era net inferior negativelor expuse în aceleaşi condiţii. Deşi nici acestea nu sunt "tratate" cum ar trebui. Profitul e mare când nu schimbi chimicalele la timp. Un prieten a developat câteva negative Kodak în India, cu rezultate incredibile. Primele tale scanări erau impecabile d.p.d.v. cromatic, doar granulaţia era puţin cam mare pentru un Provia. "Digital Ice 4" are inclusă în scanare funcţia Digital GEM™ (Grain Equalization & Management), foarte folositoare în astfel de cazuri. Nemaivorbind de opţiunea Digital ICE™ (Image Correction & Enhancement) care face minuni cu zgârieturile aferente unei developări "de 5 lei".
Oricum, pentru un fan al peliculei, un scaner bun este mai mult decât necesar. Dacă în UE un Coolscan V ED se găseşte la 599 eur, peste ocean preţul ar trebui să oscileze în jurul a 400 usd (nou, dar nu preţ de catalog). Când ai drum prin Arad, poţi veni cu Robi pe la mine, să facem un test cu acest cadru.
:-)
1 Oct
Brenne
George Enache
Pace.:-)
30 Sep
La revedere Caltun!
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
"La revedere, Dane!":-D
30 Sep
Laitel view
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Excelent expusă.:-)
30 Sep
Morning mist
Octavian Radu Topai
Frumoase. Totuşi, aceleaşi cadre pareau mult mai bune calitativ d.p.d.v. cromatic, când le-am văzut la Robert Bălan (i-ai împrumutat un CD în urmă cu aprox. un an). Aici este cam mult roşu, cerul fiind cel mai mult afectat. Parcă aveai şi un cadru mai strâns, din acelaşi loc, în care arbuştii încărcaţi sunt mai aproape...atmosfera e de vis. Cele mai bune cadre din acea tură le consider cele făcute la refugiu, cu superangularul lui Robert. Vremea aceea a fost cea mai bună recompensă, după câte aţi pătimit.:-)
30 Sep
Năvod
Sorin Rechiţan
Focala este de 100mm aprox. În aceste condiţii, superangularul nu oferea o încadrare prea bună. Într-adevăr, lumina putea fi mai bună. Din acelaşi motiv am ales varianta a/n. Mulţumesc tuturor pentru aprecieri.:-)
22 Sep
În oglindă
ANDREI DUDESCU
Una bucată stamină...bun cadru.:-)
16 Sep
Reflection of a memory
adina semua
Care masiv din Turcia?:-)
16 Sep
Hotar
Sorin Rechiţan
Csaba, fotografia este făcută în jurul orei 9. Şi priveliştea de pe Negoiu trebuie să fi fost superbă. Eu am coborât în dupămasa aceleiaşi zile...berea rămâne pe data viitoare.:-)
Vârful în cauză este "Capra", dar eu eram cu gândul la "Buteanu"...:-D
15 Sep
Stăvilar
Sorin Rechiţan
Am făcut 3 filme.:-D
15 Sep
Prayer
Razvan Zgondea
...cum bine ziceau "Duran Duran"...:-)
15 Sep
Earl Grey
Al Pinol
Mă încântă acest cadru. Deşi compoziţional, personajul ar fi dat mai bine în dreapta imaginii, iat galeria iluminată, în stânga. Expresia aparent "goală" a speologului sugerează întocmai condiţiile vitrege din subteran, în deplină antiteză cu trăirile aferente. Expunere perfectă, asemenea tuturor cadrelor carstice publicate de tine.
P. S. Sunt şi eu un mare fan al acestui ceai...:-)
12 Sep
Stăvilar
Sorin Rechiţan
De ce să urlu, măi Despinoiule?!:-D Mulţam oricum pentu aprecieri.:-)
12 Sep
Comentarii înscrise de Sorin Rechiţan
<< [161-180] [181-200] [201-220]<  221-240 din 539
  > [241-260] [261-280] [281-300] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2022