Cetatea Rasnov

Înscrisă de: alina colonelu
Cetatea Rasnov
Data publicării: : 1 Feb 2010, vizualizări:: 642
Localizare geografica: România, Muntii BUCEGI
Echipament folosit: Panasonic DMC-TZ2
Descriere: Cetatea taraneasca Rasnov sub un soare arzator de august.
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Teodor Tudorache Teodor Tudorache, Marţi, 2 Feb 2010, 21:42

pacat de bataia de joc a celor care ar trebui sa o ingrijeasca...stiu doar sa scoata bani de pe urma ei, dar de bagat nu se gandesc sa o intretina...cetatea e superba, peisajele la fel, amplasarea, istoria ei...dar e cel mai bun exemplu de bataie de joc a autoritatilor la adresa istoriei tarii noastre.

alina colonelu alina colonelu, Marţi, 2 Feb 2010, 21:58

Cand am fost eu, in 2007, se incepuse un proiect de renovare, dar se facuse undeva in jur de 10%... Restul cetatii era in paragina... si din pacate si sufocata de gunoaie lasate de turisti "binevoitori".

Teodor Tudorache Teodor Tudorache, Marţi, 2 Feb 2010, 22:54

Am fost eu in vara lui 2009 si iti pot spune ca arata mult mai rau decat arata in vara lui 2008 (am fost si atunci)...deci de la an la an e tot mai rau... Cetatea a inceput sa se darame la propriu. Asta vara un turist s.a trezit cu o bucata de zid care a picat langa el...norocul lui ca nu l.a nimerit. Crucifixul acela frumos a fost rupt in bucati, prin cetate sunt aruncate resturi de materiale de constructie si alte mizerii. Taxa e destul de maricica dar tot ce se aduna se baga in buzunar, nu se reface nimic. E mare pacat pentru ca e una dintre putinele cetati bine conservate ale tarii...a rezistat sutelor de ani care au trecut peste ea, a rezistat fenomenelor naturii dar oamenii fara constiinta si fara interes au distrus.o in cativa ani. Inca mai poate fi salvata...sa speram ca asa va fi.

Fără foto Rodica Mihalache, Joi, 4 Feb 2010, 20:48

Cetate conservata natural, nu prin grija autoritatilor! Am spus ceva gresit?

Teodor Tudorache Teodor Tudorache, Joi, 4 Feb 2010, 21:10

conservata natural...ca autoritatile au avut "grija" sa o distruga prin diverse metode...in primul rand prin permiterea deschiderii de birturi, cafenele si mai stiu eu ce fel de buticuri in diverse incaperi din cetate. Ideea in sine nu e atat de rea, atata timp cat s.ar fi respectat arhitectura cetatii.... Dar aia ce-au facut??...s.au apucat si au montat termopane si alte nebunii pe acolo..pai cine a mai vazut cetate medievala cu termopane? Nu stiu in trecut, cum s.au ingrijit autoritatile de aceasta cetate, dar cu siguranta a fost protejata mult mai bine decat in timpurile noastre...si cu siguranta cetatea a "rezistat" mult mai bine"de una singura" de.a lungul anilor. Acum, odata cu interventiile "diversilor" administratori, cetatea are grav de suferit atat ca structura cat si ca aspect..si bineinteles ca au de pierdut si foarte multi bani, pt ca turistii merg acolo, pleaca cu un gust amar si a doua oara nu mai vin. Pe cand, sa luam ca exemplu Pelesul (stiu ca e cu cateva sute de ani mai tanar). Cei care administreaza complexul Peles sunt intr.adevar profesionisti..dupa ce vizitezi Pelesul abia astepti sa prinzi o noua ocazie sa il revizitezi.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de alina colonelu
FotografieComentariuData
Cetatea Rasnov
alina colonelu
Cand am fost eu, in 2007, se incepuse un proiect de renovare, dar se facuse undeva in jur de 10%... Restul cetatii era in paragina... si din pacate si sufocata de gunoaie lasate de turisti "binevoitori".
2 Feb
Manastirea Secu
alina colonelu
Hmmm... de obicei sunt intrebata daca lucrez in armata... sau daca sotul este general... Deci sunt obisnuita cu glumele. :-D
Mi-ar fi placut o parere vis-a-vis de poza...:-D
1 Feb
Comentarii înscrise de alina colonelu
©Proiectul Alpinet 1999 - 2020