Lichefiere

Înscrisă de: Mihai Nicolescu
Lichefiere
Data publicării: : 10 Iul 2010, vizualizări:: 525
Localizare geografica: Franţa
Album (slideshow): "Pentru că există."
Echipament folosit: Sony Cybershot DSC-F717
Descriere: Irepetabilul Lac Nere, la 2309 m. Masivul Arrouy, Parcul Naţional al Pirineilor francezi. Lacul îşi schimbă culoarea după unghiul din care este privit şi după lumina soarelui.
Mihai Nicolescu - Galeria personală
Bookmark and Share
Nu există comentarii pentru această fotografie.


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
<< [101-120] [121-140] [141-160]<  161-180 din 180
 
FotografieComentariuData
Inefabilul feminin...
Mihai Nicolescu
Nu trageti in pianist!:-o N-am facut-o eu:-D
Bine zis, Dane, muntele lui Venus...:-D:-D Urci de ametesti pîna acolo...:-D
24 Dec
Inefabilul feminin...
Mihai Nicolescu
(:-D Sânii sunt cât se poate de adevarati, doar atât ca sunt de zapada...)
Nici nu mi-a picat fisa cât de bine se potriveste personajul cu numele slideshow-ului...!:-o:-D:-D
23 Dec
Planeta fără orizont
Mihai Nicolescu
Salut, Andrei. E adevarat ca softul de prelucrare a unei fotografii e fundamental. Dar in aceeasi masura in care "concluzia unei analize este acel moment in care analizatorul s-a plictisit sa mai continue analizind", tot asa, o prelucrare digitala a unei fotografii poate continua pina in pinzele albe...:-)
Pe de alta parte, DSC-717 este foarte (poate prea) sensibila la echilibrul de alb, White Balance, ceea ce schimba mult tonalitatile cromatice, daca nu i se gaseste setarea potrivita.
Multzam!:-)
21 Dec
Prea mari...
Mihai Nicolescu
Vedere spre partea vestica a Parcului National al Pirineilor francezi, dominat (daca nu ma-nsel) de Vignemale, 3298 (precum si niste bucatzele din doua domenii schiabile importante).
20 Dec
Lumini şi umbre
Mihai Nicolescu
:-D Nu, nu sunt Alpii, ci interminabilii Pirinei, in partea lor franceza! Virfurile cele mai apropiate care se vad au in jur de 2500-2700. Mai in departare, incepe seria de 3000, din zona Hautes Pyrénées. Dar acolo, ma cam indoiesc ca ajung eu iarna...:-D Poate un heli-ski, ca altfel...:-D
20 Dec
Planeta fără orizont
Mihai Nicolescu
Da, cam asa!:-D Catre orizont, nu se mai stie care e ceata si care sunt norii...
N-am zis-o cu subintelesuri:-) (cu atit mai putin fiind vorba de un peisaj din Franta! Na ca am bagat acum strîmba!):-D:-D:-D
20 Dec
Acolo jos, pe vârf...
Mihai Nicolescu
Salut, Dorin. Pai uite cum e treaba: poza e luata de la o distanta destul de mare, cu zoom-ul aprope scotzînd fum. In situatia asta, perspectiva se estompeaza, iar pe versantul opus (cel insorit), avalansa pare ca "atinge" refugiul (care refugiu, de fapt, e o ditamai cladirea de 3 etaje). Dincolo de "refugiu" si pina in avalansa, te asigur ca mai este o vale de toata frumusetea, ascunsa la vreo 500 de metri mai jos. Dar asa, cladirea si avalansa par suprapuse.:-)
20 Dec
Haine de gală
Mihai Nicolescu
Cosmine, daca poti, incearca sa vezi poza pe un monitor TFT. Diferenta e enorma. (Si nu numai in cazul pozei asteia...)
Multzam pentru comentarii. Salutari.
26 Oct
Pas cu pas spre Moldoveanu
Teo Paraschiveanu
Ioane, ai perfecta dreptate in tot ceea ce spui, despre suveranitatea si diversitatea publicului. Mi se pare legitim si chiar de dorit ca publicul sa puncteze dupa preferintele si criteriile lui. Eu insa ma refer numai si numai la situatia in care notele sunt date in bataie de joc, fara criterii solide, oricare ar fi ele. Altfel, jos palaria.
Apropo, am propus acum vreun an adminilor ca pozelor sa li se dea doua note: una pentru meritul "tehnic", iar a doua pentru meritul "artistic", dar se pare ca nu i-a entuziasmat prea tare ideea...
10 Iul
Pas cu pas spre Moldoveanu
Teo Paraschiveanu
Elena, daca ar fi vorba doar de o divergenta de opinii, mai treaca-mearga. Dar daca notele astea sunt date in bataie de joc, insa sub paravanul anonimatului si a dreptului la opinie, atunci topul Alpinetului e pe duca. Cred, si o recomand in mod serios, ca adminii ar trebui sa faca ceva in sensul asta.
Altfel, poza merita fara indoiala cel putin un 9, chiar din partea unui profesionist exigent. Eu, cum nu sunt profesionist, îi dau 10. Iar celor doi "luminati" intr-ale fotografiei, un 4 cu indulgenta.
9 Iul
Muntele ciufulit
Mihai Nicolescu
Corect! Se vede treaba ca mi-a tremurat mâna, sau m-o fi luat cu ameteli cind am privit in sus!:-D
11 Mar
De la 2540
Mihai Nicolescu
Multzam, Luciane! Poate ne intilnim pe acolo!:-)
www.piau-engaly.com
10 Mar
La un pas de paradis
Mihai Nicolescu
Salutare, Lucian!:-) Da, ai dreptate, se vede perfect difractia produsa de contre-jour. Mi s-a parut insa ca se incadreaza oarecum "in peisaj". Oricum, iti multumesc, mereu avem cite ceva de invatat sau de aflat!:-)
10 Mar
Dincolo de nori...te voi găsi!
Daniela Popescu
Ai dreptate! Cautind mereu "dincolo de", vei gasi intotdeauna ceea ce cauti. Si asta e valabil in toate sensurile...
26 Oct
Toamna de deasupra mea
Daniela Popescu
Cine a zis ca toamna e gri? Gri nu poate fi decit sufletul, dar aici, evident, nu e cazul:-)
DC, vreau sa promiti in mod public un lucru: ca nu te vei opri si ca vei continua sa faci fotografii!
26 Oct
Pe urmele OMUlui...
Daniela Popescu
O poza care imi trezeste o multime de amintiri, dar si de dorinte si promisiuni... Se vor implini cele din urma oare?
Oricum, iti multumesc ca m-ai ajutat sa ma intorc in timp si sa ma uit in viitor!
26 Oct
Şi Jepii au parte de toamnă
Daniela Popescu
Putem organiza un referendum care sa te convinga sa trimiti pozele tale in top? Eu votez pentru!:-D
Acuma fara gluma, tare mi-ar fi placut sa umblu si eu pe acolo, sus! Ferice de cei care vad asemenea locuri, si care le pot impartasi cu ceilalti!
26 Oct
Iarnă sus şi vară jos
Mihai Nicolescu
Apa dispare in torentele care se formeaza pe fundul vaii, oarecum in partea stinga a fotografiei. Dar de fapt, nici torentele, la rindul lor, nu se vad, pentru ca sunt inca acoperite cu straturi de citiva metri de zapada (pe 31 mai)! Acolo unde ies la suprafata, torentele astea au sculptat adevarate tunele in zapada.
29 Iun
Circ glaciar
Mihai Nicolescu
Este circul glaciar cel mai frumos si spectaculos din Pirineii francezi (www.gavarnie.com). Crestele au un pic peste 3000, in timp ce pe fundul vaii te afli la numai 1500. Orientarea nord face ca zapada si gheata sa se mentina pina prin iulie. Nu prea se fac ascensiuni pe peretii astia, in primul rind pentru ca este parc national protejat. Puteti sa mai vedeti o serie de poze de vara in albumul meu "Calatorii 2003", poze facute in mai-iunie 2003. Ma bucur ca va plac...:-)
25 Iun
Viscol
Mihai Nicolescu
Nu, nici vorba de probleme de scanare, pentru ca:
- In primul rând, e vorba de un viscol autentic, si pe timp de noapte. Am folosit o expunere de 1/3 de secunda, ceea ce da imaginea fulgilor de zapada ca niste dungi in lumina reflectorului ingropat in zapada.
- In al doilea rind, eu nu scanez fotografiile in pozitiv. Laboratorul care imi face developatul si copiile in pozitiv, in mod automat si in acelasi timp cu copiatul pe hârtie fotografica, scaneaza negativele, le trece in pozitiv cu un soft special si mi le inregistreaza pe un CD in format jpeg fara compresiune.
21 Ian
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
<< [101-120] [121-140] [141-160]<  161-180 din 180
 
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024