Finis Terrae... în sus

Înscrisă de: Mihai Nicolescu
Finis Terrae... în sus
Data publicării: : 11 Iul 2010, vizualizări:: 543
Localizare geografica: Franţa
Album (slideshow): "Pentru că există."
Echipament folosit: Sony Cybershot DSC-F717
Descriere: Lacul Pourtet, 2420 m. Masivul Arrouy, Parcul Naţional al Pirineilor francezi.
Mihai Nicolescu - Galeria personală
Bookmark and Share
Nu există comentarii pentru această fotografie.


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
<< [41-60] [61-80] [81-100]<  101-120 din 180
  > [121-140] [141-160] [161-180]
FotografieComentariuData
Oglinda
Mihai Nicolescu
Da, a fost o zi ciudata. Doar 8-9 ºC de dimineata, de credeam ca o sa deger, si destul de calda la amiaza. Iar apoi, o alternanţa permanenta intre soare si nori, lumini si umbre. Oricum, tonul de albastru este imposibil de descris... :-o
29 Mai
Salutare la toată lumea mondială:-)
Mihai Nicolescu
Salut, Luciane! Mulţam frumos pentru urări, la fel şi ţie!
Am planuri mari pentru vara asta. Poate chiar prea mari, dar ştii tu, e mai important să AI planuri, decît sa le îndeplineşti :-) Sper ca peste cîteva săptămîni să pot să mai trimit cîte ceva. Pînă atunci, nu pot să ofer altceva decît http://mihai.fotopic.net!
O carpatică? Poate chiar la vară, dacă totul îmi iese bine! Ţinem legătura. Numai bine!
16 Mai
Masina timpului :)
Minerva VinczeAdministrator Alpinet
Duba ta, parca era alba, nu? :-D
11 Oct
Inseparabilii
Mihai Nicolescu
Salut, Luciane!
Pai uite cum a ajuns, destul de simplu: eu nu mai trimit, de citeva luni si albume incoace, nimic la top, din principiu. E vorba de o serie de lucruri legate de top cu care nu sunt de acord, si prin urmare... traim intr-o lume libera, nu? :-)) Evident, lumea se uita mai ales la top, sau la ultimele poze inscrise, pentru ca oricine vrea sa vada tot ce e mai bun, si pe deasupra, nimeni nu are timp sa caute :-) Nu exista alt motiv...:-)
4 Oct
Linişte şi pace
Mihai Nicolescu
Ai absoluta dreptate :-) Interesanta legatura!
Unde ar putea trece "Mărcădău" drept toponimie romaneasca? Retezat? Rodna?
10 Sep
Cerul revărsat
Mihai Nicolescu
Hei, serios, ai fost pe acolo?
6 Sep
Altă lume
Mihai Nicolescu
Acum, pentru ca nu ne aude si nu ne vede nimeni :-), in afara de multumiri cu plecaciune, iti mai zic: da, este o bucurie sa poti face o bucurie!
Multumesc!
5 Sep
Zăpadă, lacuri, nori
Mihai Nicolescu
Am gresit! Poza e luata chiar de pe virf, de la 2721. Scuze!
5 Sep
Zăpadă, lacuri, nori
Mihai Nicolescu
Catalin si Oana,
Da, aveti dreptate. Si eu cred ca Retezatul, Fagarasul si, intr-o masura ceva mai mica, Paringul, Piatra Craiului si Rodna, sunt masivele care se apropie cel mai mult de aspectul cu adevarat alpin. Marea diferenta dintre Carpati si Pirinei este inaltimea. Pirineii nu numai ca masoara aproape 1000 de metri in plus, dar au exact 214 virfuri de peste 3000, inaltime de la care se apreciaza mai clar fenomenele alpine propriu zise (ghetari, zapezi permanente, lacurile si vaile glaciare...). Poza asta, de exemplu, e facuta dintr-o trecatoare la 2600, iar lacul o fi pe la vreo 2500.
Oricum, frumosi sunt toti, fara exceptie, pentru ca frumusetea nu vine de la ei, ci de la cel care-i priveste. Daca stie s-o faca... :-)
5 Sep
Refugiul Tuquerouye 2666
Mihai Nicolescu
Uite ca detaliul asta nu-l cunosc. Imi inchipui ca cineva de la CAF da pe acolo cam odata pe luna, timp in care se aduna citeva sute bune de euro.
Ai dreptate cu trimisul fotografiei la institutiile corespunzatoare. Dar eu as da un pas in plus, si as zice ca trebuie cunoscut locul in mod direct si luat ca exemplu. Zau, am citeodata impresia ca ceea ce scriu prin comentariile unor fotografii este privit cu oarecare neincredere, dar este purul adevar.
15 Iul
Vaci sălbatice :-)
Mihai Nicolescu
Eu n-am zis ca am folosit asemenea soft, am zis doar ca exista pe Internet! Dovada? Hai sa-ti arat locurile! :-)
Imi inchipui ca "vina" pentru senzatia de spatiu o are lumina piezisa de la ora 6 seara, si joaca de-a umbrele.
15 Iul
Vaci sălbatice :-)
Mihai Nicolescu
Pe cuvintul meu de pionier ca se ezicsta! :-)):-))
Stii de ce o zic? Pentru ca se pot gasi pe internet softuri care, pur si simplu, creeaza peisaje inexistente: de munte, de mare, cu padure, cu nori, cu zapada, cu un riu, si cu ce mai vrei tu, lumina, soare, vînt, etc., de poti sa juri cu mîna pe cravata rosie ca sunt adevarate!
5 Iul
De pe mica "terasă"
Mihai Nicolescu
Nu, n-ai distrus nimic! :-) Doar ai adaugat o aroma noua unei retete, care nu mai stiu daca este chimica sau culinara! Dar nu e nici o problema, bucataria moderna, bazata pe "cercetare-dezvoltare", accepta orice!
4 Iul
Vaci sălbatice :-)
Mihai Nicolescu
Nu mai stiu sigur daca era un jgheab, am impresia ca parca nu. Oricum, la distanta respectiva, ar trebui sa fie mare de tot, nu gluma!
Valea fotografiilor anterioare (Gaube), si asta (Estaubé), se afla la o distanta considerabila, dar de fapt apa e aceeasi: cazuta din cer si iesita din pamint.
Altfel, te asigur ca fotografia asta e trista in comparatie cu realitatea. Cel putin asta simt eu.
2 Iul
De pe mica "terasă"
Mihai Nicolescu
In afara de faptul ca e pe versantul opus al circului glaciar cu vacile, in principiu, ghetarul nu are legatura cu fripturile de dinainte :-)) Doar daca nu cumva vrei sa maninci o friptura cu... Coca Cola racita cu gheata!:-) Eu ti-as recomanda un vin rosu adevarat! Dar atunci nu mai ai nevoie de ghetar. Adica de gheata.:-D
1 Iul
Refugiul Tuquerouye 2666
Mihai Nicolescu
E posibil sa izbucneasca un razboi intre Franta si Spania pe chestia asta, a granitei exacte! :-D Teoretic este posibil ca tu, stind la masa, sa te afli in Franta, de exemplu, iar sandviciul din care musti sa traverseze granita si sa se afle in Spania! Olé! (Lipsesc taurii!)
1 Iul
Geneză
Mihai Nicolescu
Multzam! Din pacate, o poza nu poate reda sunetele, mirosurile si toate gindurile momentului...:-)
1 Iul
Moartă de curiozitate
Mihai Nicolescu
Pai cum asa, numai din ciocolata te poti ingrasa? Eu zic ca si din prea multa hibernare! :-))
1 Iul
Vaci sălbatice :-)
Mihai Nicolescu
Ciocolata Milka cu vaca pe fond alpin a fost o mare gaselnitza publicitara la vremea ei, si care rezista inca! De la numele de Milka, pina la asocierea laptelui cu muntele!
Chestia aia lunga si negricioasa era un fel de împrejmuire, ca un gard, probabil unde intrau vacile peste noapte (?). Asta e doar o parere:-)
1 Iul
Moartă de curiozitate
Mihai Nicolescu
Nici vorba de moarta! Era mai vie decit mine, care ma intorceam rupt de picioare si de oboseala! Imediat dupa asta, a luat-o la goana in sus, de parca o fugareau turcii. Pardon, francezii. :-D
1 Iul
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
<< [41-60] [61-80] [81-100]<  101-120 din 180
  > [121-140] [141-160] [161-180]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2023