Fund ceţos...

Înscrisă de: Ducu Gheorghiescu
Fund ceţos...
Data publicării: : 19 Oct 2006, vizualizări:: 2444
Localizare geografica: România
Echipament folosit: Canon, diapo Fuji
Descriere: Ţap de-aş fi, m-aş delecta, Fundul Caprei aş avea. Dar, ca om, cu bucurie, Accept şi o galerie. -- Fagaras, iulie 2005 --
Ducu Gheorghiescu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Sigrid Martin Sigrid Martin, Joi, 19 Oct 2006, 8:11

presupun c-ai pus-o-n top pentru a fi notata... m-am conformat:-)

Fără foto Dan Loghin, Joi, 19 Oct 2006, 9:01

M-am amuzat si eu de ce poate sa mai insemne - intimplator! - prima fraza din descriere.:-)

Fără foto Ducu Gheorghiescu, Joi, 19 Oct 2006, 9:04

Evident ca intimplator:-D

Claudiu Szabo Claudiu Szabo, Joi, 19 Oct 2006, 9:14

Bine, bine, hai ca-ti fac eu galerie:-D... asa, sa ma dau bine pe langa (colab.) admini:-D

Şerban-Alin Pontoş Şerban-Alin PontoşAdministrator Alpinet , Joi, 19 Oct 2006, 9:51

Hedonism!:-D

Fără foto Ducu Gheorghiescu, Joi, 19 Oct 2006, 10:20

Galeria din Fundu Caprei, domnu Pontos. Si domnu' Szabo.:-)

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Vineri, 20 Oct 2006, 2:29

"Ţap de-aş fi, m-aş delecta, Fundul Caprei aş avea."... Un "vers" de prost gust care ne aminteste ca muntii nostri sunt inca incercuiti de universul "Becali". Continua sa faci poze cu munti, rauri si paduri. Natura e lipsita de vulgaritate. Pentru moment insa cariera de poet nu te pune intr-o lumina extrem de favorabila... Si nici nu faci un mare serviciu Alpinetului tau...

Fără foto Dan Loghin, Vineri, 20 Oct 2006, 9:47

Oarece vreme m-am intrebat ce frustrari va poate mina sa fiti asa cum sunteti sau cum va manifestati, dle Gheorghiu Paul. Sa fie de vina faptul ca puteti confunda Siriul cu imprejurimile Mahwah? Sa fie codoseala de care a dat dovada un anume Paul Gheorghiu (aici numele sunt puse invers) amintind patetic la/pentru Congresul de Dacologie de binele public numit Alpinet, iar pe Alpinet...? Nu cred ca ati coborit atit de mult incit sa fiti acel actor din Cuibul Salamandrelor si sa va acreasca chestia asta toata viata. Iar faptul ca Mesagerul Romanesc are tot atitia cititori citi veti fi voind sa credeti atunci pot intelege de ce scrisul dvs. trebuie sa se manifeste si mai plenar/plenara.
Probabil - e simpla cautarea pe Internet a numelui si faptelor. Dar ce va poate constipa atita la virsta dvs, cu tot respectul pentru ea? Cumva "nerecunoastrea valorii"? Nu cred, pentru ca multi dintre noi v-am "sorbit cu nesat" spusele cele calauzitoare (am citat!).
Eu unul astept cu nestramutare colosul dvs. frazeologic.
De cele mai multe ori ma amuzati. De mai putine ori imi reamintesc sa nu ajung ca dvs.:-(

Claudiu Szabo Claudiu Szabo, Vineri, 20 Oct 2006, 10:19

Oau! Asta a fost grea: "... Alpinetului tau..."!:-(Cu atat mai mult: nimeni nu tine pe nimeni cu forta! (Nu de alta, da' mai fac si eu poezii din cand in cand:-D)

Daniela Ursu Daniela Ursu, Vineri, 20 Oct 2006, 10:36

Paul,
A fost o bună bucată de vreme în care nu puteam şi nu reuşeam să înţeleg nici descrierile şi nici comentariile lui Ducu. Aşa că, de multe ori, l-am abortat într-un mod personal, rugându-l să mi le "traducă". Şi o făcea. Şi cât de simple şi fără subtile înţelesuri mi se păreau apoi cuvintele lui!
Dar, într-o seară, întoarsă dintr-o tură de vis în şi din care asimilasem tot primisem – astfel încât "paharul" era plin, nimic n-ar mai fi contat – spre totala mea surprindere, a venit rândul să fiu eu cea abordată de Ducu într-o manieră plină de... lumină şi culoare … roz (– el ştie la ce mă refer). Pot spune că atunci am cunoscut un alt Ducu …

Nu-mi amintesc dacă am apucat să o fac atunci, dar astăzi îi mulţumesc pentru votul de încredere pe care mi l-a acordat şi întorcând clepsidra şi zâmbind (– cu siguranţă, Ducu, îţi aminteşti primele mele rânduri!) mă declar fericită că am avut acest privilegiu!

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Vineri, 20 Oct 2006, 11:20

Fain fundu` asta...:-D

Fără foto Ducu Gheorghiescu, Vineri, 20 Oct 2006, 11:59

Paul, orice feedback e un feedback:-) Si e binevenit. Si pe undeva iti dau dreptate. Cele scrise de mine nu reprezinta nici pe departe o proba de cultura sau de nivel ultraelevat. "Versurile" mele sint doar o mostra de relaxare.
Natura e relaxata. Pe forumurile de literatura, unde textele tale ar face cu siguranta furori, e posibil ca relaxarea sa para vulgaritate. Dar, cred eu, nu si pe alpinet. Alpinet care e si al tau la fel cum e si al meu.

Din pacate, formularea "alpinetul tau..." din finalul comentariului imi da adevarata dimensiune a spuselor tale. Si ma face sa cred ca, uneori, sau, de cele mai multe ori, sub frazele alambicate, pline de neologisme si citate din cele mai groase si mai cu pretentii carti si manuale, se ascund crispari, frustrari si nemultumiri mult prea impietrite de timp ca sa se mai poata face ceva.:-)

Radu Ponta Radu Ponta, Vineri, 20 Oct 2006, 15:03

voi cu alpinetu...vostru... :-D

Şerban-Alin Pontoş Şerban-Alin PontoşAdministrator Alpinet , Vineri, 20 Oct 2006, 15:21

Radu, ai o problema cu Alpinetul nostru???:-D

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Sâmbătă, 21 Oct 2006, 4:00

Ducu, "Alpinetul tau" se referea la faptul ca esti un colaborator oficial al Alpinetului, spre deosebire de noi ceilalti care o facem... fara patalama si ecuson. Referitor la ceea ce scria si Daniela, nu ma indoiesc ca "versurile" pe care le-ai afisat aici nu te reprezinta pe tine ca persoana si reprezinta doar un moment de "relaxare", cum scri tu. Intentia ta nu a fost sa fi vulgar, dar o referire la un act de delectare cu "Fundul Caprei" poate fi pe placul lui Danut Login, pentru ratiuni pe care numai el le poate explica in vejnica lui confuzie. In realitate, subtilitatea semantica de mai sus e o vulgaritate expusa public si, asa cum ii confirmai si pretinului Login, nu a fost intamplatoare. Tu ai scris-o eu am comentat-o. In rest, daca vom avea vreodata sansa sa ne intalnim pe un drum de munte te asigur ca nu voi trece pe langa tine fara sa te salut, daca asta are vre-o importanta pentru tine. Trebuie sa recunosc insa ca violenta fizica si cea verbala imi sunt in general straine. Sa nu iti inchipui de asemenea ca nu am folosit in viata mea de pana acum expresii sau aluzii cu sau fara prea multa perdea. Pe un forum public incercam insa sa aducem ceea ce e mai bun si mai adevarat in noi, mai ales intr-un forum de calitatea Alpinetului care ne conecteaza zilnic la o frumusete materiala unica in lume. Nimeni nu e perfect si eu as fi undeva spre partea de jos a listei celor mai virtuosi oameni. Cuvintele insa au vibratiile lor, unele negative iar altele pozitive. Probabil ca ai citit sau ai auzit de studiile facute de japonezul Masaru Emoto, cel care a demonstrat ca un cuvant scris, nu doar cele rostite sau cantate, are o anume vibratie care influenteza direct materialul si nu mai putin starea noastra de spirit. Se pare ca si "egiptenii", sau mai exact cei care au construit piramidele erau constienti de acest lucru. In ultima instanta, daca ne dorim ca lumea noastra sa arate ca o "gradina a Paradisului", e cat se poate de important sa nu incercam sa plantam in ea buruieni. Buruienile se "petrec" oricum, si sunt in ultima instanta o consecinta a spiritualului, a felului cum gandim atunci cand ne lasam controlati de spiritul nostru animalic care salasluieste in fiecare dintre noi. Acesta e de fapt simbolul real al Sfinxului de pe Platoul Ghiza, o referinta la aspectul dualist al spiritului uman, pe de o parte animalic iar pe de alta de esenta divina. Asta e tot. Lumea in care traim nu e un accident, e ceea ce o facem noi sa fie.

Sigrid Martin Sigrid Martin, Sâmbătă, 21 Oct 2006, 11:43

Nu e plictisitor sa bati apa-n piua în asa hal?:-D

Laura S Laura S, Sâmbătă, 21 Oct 2006, 11:51

Pai probabil ca tocmai de plictiseala bate apa-n piua în asa hal:-D

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Sâmbătă, 21 Oct 2006, 17:44

Ca sa va pot raspunde, dragele mele, ar trebui sa-mi explicati, care e semnificatia expresiei "a bate apa in piua" referitor la tema dezbatuta in acest dialog si cum poate fi "plictisitor sa bati apa-n piua in asa hal". Cuvintele au semnificatii cat se poate de precise si inlantuirea lor intr-o fraza comunica o idee. Tot ce va pot spune relativ la contributia voastra la dialogul curent e ca, da, ceea ce scriu poate fi extrem de plictisitor pentru cei care citesc si nu se regasesc de loc in ceea ce am scris. Asta e parte din riscul de a comunica deschis cu publicul. Nu toata lumea va fi de acord cu tine sau va subscrie la afirmatiile tale. Deci, traducerea corecta a celor ce afirmati ar fi o declaratie precum ca sunteti profund plictisite de ceea ce am scris. Nu stiu daca un simplu "Da!!!" sau "Nu..." v-ar fi excitat papilele senzoriale ale apetitului vostru pentru amuzament, dar, fiecare scriem asa cum suntem si nu pot sa ma prefac ca sunt sau gandesc altfel decat cititi. Apropos, va multumesc oricum pentru faptul ca ati remarcat postarea mea anterioara. Din ceea ce comentati insa mi-e greu sa deduc daca ati citit-o intr-adevar sau nu.

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Duminică, 22 Oct 2006, 19:28

Ei, uite-asa "e" unii, mai grosieri... Ceea ce nu pot intelege este cum niste persoane atit de vulgare se dovedesc artisti (aproape) desavirsiti...:-)
Asa ca mai bine sa nu ne mai grabim sa aruncam cu piatra, Paul... de la galerie e usor sa o facem.:-)

Sigrid Martin Sigrid Martin, Duminică, 22 Oct 2006, 20:53

Aaaah, Dumneavoastra, Dl. Gheorghiu Paul, scrieti pentru ca noi sa avem ceva de citit? Hmmm, eu care credeam ca fotografia postata ar trebui sa fie în centrul atentiei si nu umplutura numita "comentariu":-D:-D tz, tz, tz cât de naiva sunt:-P

* nu-mi permit sa va numesc altfel decât "Dl.", Dumneavoastra titulându-ne "dragele mele" îmi dati asa... o senzatie... de unchi atotstiutor:-D

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Duminică, 22 Oct 2006, 23:40

... Sigrid, nu mai esti "doamna a Alpinetului".
Iar Laura....ar trebui sa isi schimbe poza de membru:-D:-)

Sigrid Martin Sigrid Martin, Luni, 23 Oct 2006, 8:00

Cristi(f), de cand cu triunghi, cuvintele tale canteresc dublu:-D:-D cu regret iau la cunostinta c-am fost detronata:-(:-(:-(:-P:-D

Fără foto Ducu Gheorghiescu, Luni, 23 Oct 2006, 10:51

Paul, prefer sa traiesc viata, nu sa stau s-o analizez atit de adinc incit sa nu mai inteleg nimic. Poate suna a superficialitate. Dar nu ma intereseaza. Am luat nota de nemultumirea ta vizavi de descrierea pozei. Si va propun, tie si fetelor, sa ne oprim. Cel putin la poza asta, ca doar mai sint si altele.:-D:-D:-D

Sigrid Martin Sigrid Martin, Luni, 23 Oct 2006, 16:38

no, acu' si al 2-lea "triunghi" care mi-a pus capac:-D:-D ok, ok, ma retrag c-o lacrima-n coltul ochiului:-D... ahhh, si câte as mai fi avut de spus! Dar vorba ta, Ducule, mai sunt si alte poze... ca nu ni s-au terminat... filmele:-P

Fără foto Dan Loghin, Marţi, 24 Oct 2006, 11:52

Io po' sa mai zic ceva?:-)

Fără foto Dan Loghin, Marţi, 24 Oct 2006, 14:17

Po' s-o pirasc pe Daniela, tov. Gh. P.? Uite! a zis de Fundul Ghedeonului... a zis si de intrarea in...acolo.... Certati-o, tov. Gh. P.!. Unii zicea ca se numeste Fundu' lu' Ghedeon. Cum sa invatam asa prostii:"...intrarea in Fundu' lu' Ghedeon"?!:-?

Daniela Ursu Daniela Ursu, Marţi, 24 Oct 2006, 15:04

Cu siguranţă, Dan se referă la fotografia înscrisă de subsemnata
http://foto.alpinet.org/? item=51646
şi care, spre regretul meu:-(:-) nu s-a bucurat, până acum, de niciun comentariu, deşi ar fi avut suffisante(s) motive tehnice, geografice, istorice şi lingvistice.
Deci, pornind de la locaţia exactă dpdv geografic făcută de mine şi ţinând cont de precizările corecte dpdv istoric amintite de Dan, concluzionez că se impune schimbarea descrierii astfel: "Primul perete care mă întâmpină la intrarea în Fundu' lu' Ghedeon" - convinsă pe bună dreptate şi de faptul că nea Ghedeon avea un fund (pardon, traseu!) pe măsură, pe cât de tentant, pe-atât de nemarcat...:-?:-)

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Marţi, 24 Oct 2006, 21:16

Ioi, tulai, Istenem...

Virgil Iordache Virgil Iordache, Vineri, 22 Dec 2006, 20:14

Faina poza, poetica descrierea! Honi soit qui mal y pense. Daca ne-ar fi rusine de cate ori trecem prin partea inferioara a unei caldari...:-)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Alte fotografii înscrise de Ducu Gheorghiescu
 1-20 din 81
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
Dune
Marţi, 5 Dec 2006 Vizualizări: 2431
Stingerea!
Marţi, 5 Dec 2006 Vizualizări: 1728
Arca
Marţi, 5 Dec 2006 Vizualizări: 8803
The last winter mohican
Miercuri, 2 Aug 2006 Vizualizări: 2627
South'z back
Vineri, 14 Iul 2006 Vizualizări: 3465
Celor cîtorva...
Luni, 17 Apr 2006 Vizualizări: 5440
Cîrci/Spinări
Luni, 20 Mar 2006 Vizualizări: 1464
Furtuna
Sâmbătă, 18 Mar 2006 Vizualizări: 1459
Unii stiau dinainte
Luni, 13 Feb 2006 Vizualizări: 1070
Munzap
Duminică, 29 Ian 2006 Vizualizări: 8154
La arat
Miercuri, 18 Ian 2006 Vizualizări: 2211
Întîrziaţii
Marţi, 17 Ian 2006 Vizualizări: 1695
Adăpost de-un sfert de an...
Sâmbătă, 5 Nov 2005 Vizualizări: 2006
Mishtoamna
Vineri, 28 Oct 2005 Vizualizări: 2133
Toamna
Joi, 27 Oct 2005 Vizualizări: 4283
Colţu' Sparge-Nouri
Miercuri, 20 Iul 2005 Vizualizări: 1727
Specialiştilor...
Marţi, 19 Iul 2005 Vizualizări: 4355
Morişca abisului
Vineri, 1 Iul 2005 Vizualizări: 5469
Alte fotografii înscrise de Ducu Gheorghiescu
 1-20 din 81
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2023