Vârful Caprăreaţa si godacii emigranţi

Înscrisă de: alex badea
Vârful Caprăreaţa si godacii emigranţi
Data publicării: : 28 Oct 2008, vizualizări:: 1748
Localizare geografica: România, Muntii CAPATINII
Echipament folosit: PentaxK10D
Descriere: Pe Lînga stîna din Căpreaţa
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
florin călbază florin călbază, Miercuri, 29 Oct 2008, 9:30

Am vazut cai, oi, capre, vaci, caini, ursi...e.t.c, numai porci nu. Poate o fi dar nu am vazut. Oricum poza e tare faina!:-D

alex badea alex badea, Miercuri, 29 Oct 2008, 10:31

Eu vad porci in fiecare zi si asta in centru orasului, chiar in scara valorica, ca sa nu accentuez opinia personala. Scuze!

florin călbază florin călbază, Miercuri, 29 Oct 2008, 10:58

Asta cam asa e! Regnul animal e foarte variat!:-)

alex badea alex badea, Miercuri, 29 Oct 2008, 11:43

Stai sa vezi variatie dupa marea inghesuiala ce va urma.

Adrian Negoiţă Adrian Negoiţă, Miercuri, 29 Oct 2008, 12:01

În poze pe alpinet n-am mai văzut porci, am văzut doar prin munţi. Îmi amintesc o scroafă care se bălăcea în noroi între Padina şi Şaua Strunga în anul de graţie 2005.:-D

Soare George Soare George, Miercuri, 29 Oct 2008, 16:00

Porcul alpin!:-D
Inedita si totodata faina fotografia.

Romeo Cretu Romeo Cretu, Miercuri, 29 Oct 2008, 18:20

Faini godaci! acushi e ziua lor:-D

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Miercuri, 29 Oct 2008, 21:26

Remarcati de asemenea grava erozioune a solului. Ureea din urina animalelor duce de asemenea la modificarea aciditatii pamantului astfel ca mai nimic nu va creste in aceste locuri pentru o buna perioada de timp. Studiile de specialitate arata ca ureea se depune in straturile de sol la adancime reducand dramatic fertilitatea solului.

alex badea alex badea, Miercuri, 29 Oct 2008, 21:55

Iar tebuie sa sar la fileu, sa accentuez faptul ca mult mai mult distruge un imbecil, ce decapiteaza o padure, ce aduce in fiecare zi doza de oxigen necesara vietii. Ca un altul devalideaza o banca, unde si noi ne punem sperante. Ca oameni dotati cu minte si inteligenta lasa planeta pe calea pieirii? Bietii godaci, se lasa hrana si noi nici macar asta nu vedem.

Bella Ana Bella Ana, Miercuri, 29 Oct 2008, 22:21

Si grasii pot urca pe munte, avem inca o dovada...:-D

alex badea alex badea, Miercuri, 29 Oct 2008, 22:28

Eu sunt aceea

alex badea alex badea, Miercuri, 29 Oct 2008, 22:31

Draga Dan Izvoranu, aici este o cumpana a veacurilor. Te bagi?

florin călbază florin călbază, Joi, 30 Oct 2008, 10:02

Ca veni vorba de inteligenta, un filosof grec spunea ca inteligenta este o constanta dar populatia lumii e in continua crestere!:-D

Bella Ana Bella Ana, Joi, 30 Oct 2008, 10:47

La cati romani pleaca peste hotare, e posibil ca populatia Romaniei sa fie in scadere si atunci, conform filosofului grec, pe plan local stam bine la capitolul inteligenta:-D

alex badea alex badea, Joi, 30 Oct 2008, 11:36

Eeeeee... mai Florin, avem si noi Constanta noastra cu care ne mandrim.

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Joi, 30 Oct 2008, 18:33

Alex, fiecare act care reprezinta o agresiune impotriva naturii e condamnabil, indiferent de amploarea lui. Unii taie paduri in mod excesiv, altul arunca deseuri in ape, altul produce eroziunea solului si infectarea lui crescand animale prin munti, pe la stane, si asa mai departe.

Vorbind de inteligenta, Florin, ar fi trebuit sa-i atragi atentia Bella Anei ca "filosoful grec" pe care pretinzi ca il citezi... nu exista. "The sum of all intelligence on the planet is a constant, the population is growing" (Suma de inteligenta planetara e constanta in timp ce numarul populatiei e in crestere) e de fapt un extract din "legile lui Murphy", Axioma lui Cole, si e de fapt o gluma sarcastica.

In legatura cu remarca ta Bella Ana, nu-ti fa iluzii false. Datele din teren indica din nefericire contrariu. Ma uitam deunazi pe Internet la un video facut recent la sarbatoarea moastelor sfiintei Paraschiva de la Iasi in care un individ stergea cu o carpa murdara racla de sticla de saliva adunata pe ea in fata altor zeci de femei care asteptau la rand sa o sarute. Cand o majoritate crede ca biserica e o institutie de incredere, astfel de triste imagini din Romania fac o propaganda proasta tarii si poporului ei.

Bella Ana Bella Ana, Joi, 30 Oct 2008, 21:03

Atat mai avem: oile si biserica. Daca le distrugem si pe astea, cu ce mai ramanem?:-(

florin călbază florin călbază, Vineri, 31 Oct 2008, 9:43

Aveti dreptate, domnule Gheorghiu, numai ca axioma lui Cole e un citat restrans din scrierile sofistului Protagoras, care, aveti din nou dreptate, nu mai exista. El a elaborat "criza sceptica", daca bine imi mai aduc aminte.

alex badea alex badea, Vineri, 31 Oct 2008, 9:52

Uite cum de la arta fotografica se ajunge la filozofie. Deja simt mirosul de salata cu creieri chirurcicali.

Fără foto Dan Loghin, Vineri, 31 Oct 2008, 10:05

Emerson, Lake and Palmer.

alex badea alex badea, Vineri, 31 Oct 2008, 10:14

Felis! Nu am vrut sa scriu numele Lp-ului, gandind ca nu mai asculta nimeni muzica phihedelica si clasica electronica.
Asta-i viata.
Deja m-ai cucerit Dane!

Fără foto Dan Loghin, Vineri, 31 Oct 2008, 11:09

Va recomand: Neu! - Hallogallo drept piesa de "contrabalansare" pentru mirosul respectiv. Pentru "adincirea" mirosului va trebuie Magma. In concert daca se poate.
Eu "consum" sistematic Klaus Schulze. Ma ajuta foarte mult la modelarea matematica. Chiar si Skalpel - in "timpul liber".
Nu-i frumos sa ma repet: am fost dj profesionist - ocupat si cu "muzica de fundal" pentru prezentari "pretentioase" - dar nu pentru "petreceri".
Am invatat si eu de la (mai multi) altii.

alex badea alex badea, Vineri, 31 Oct 2008, 12:13

Multumesc frumos!
Esti deja ne permis de modest, asa ca...iesi peste masa!
Hallogallo este divin, magma tehnici dar zgomotosi, prefer Mahavisnu si Mclaughlin sau Maiall, Clapton E. L. O etc.

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Vineri, 31 Oct 2008, 14:30

If you didn't care
What happened to me
And I didn't care
For you
We would zig zag
Our way
Through the boredom
And pain
Occasionally glancing
Up through the rain
Wondering which
Of the buggers to blame
And watching for...

Fără foto Dan Loghin, Vineri, 31 Oct 2008, 14:47

Atunci incepem sa ne "despartim gusturile": Eu am evoluat pe linia Soft Machine - King Krimson - Eloy/Gentle Giant - Klaus Schulze cu un "dus rece" prin Stockhausen si "dusuri calde" prin Krautrock cit incape: De la AshRa Tempel/Popol Vuh - Neu! - Can - Gong - Guru Guru si tot asa. Acum insa pare sa revina psichedelicul bun. Mai spre epoca mea.
Daca va plac surprizele placute - fara ostentatie sau mari asteptari! - ascultati Directia 5 - ambient cosmic. Repara tot ce a stricat Adrian Enescu. Pererea mea!:-)
In privinta John McLaughlin, a fost multa vreme "guru"-ul meu. De la el am ramas cu gustul Jean-Luc Ponty.
Va recomand insa si evolutii de tip Dream Theater, Porcupine Tree si chiar Robert Wyatt in forma terminala.:-)
Ok. Tac.
Sa auzim de bine!

alex badea alex badea, Vineri, 31 Oct 2008, 20:40

Uite domne cine stie Bravos Hume ai 10 si-o tuica buna.
Dan, King Krimson mai ascult si eu, de fapt ascult tot soiul de muzica, conditia este sa fie bine lucrata insa, nu pot renunta la prima dragoste. Blues-ul clasic si rock&roll, ele fiind favoritele mele.

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Sâmbătă, 1 Nov 2008, 2:00

Florin, Protagoras a fost intr-adevar un sofist cunoscut mai ales pentru aforismul "Omul e masura tuturor lucrurilor: a lucrurilor care exista, demonstrand ca ele exista, si a lucrurilor care nu exista, demonstrand ca ele nu exista." E o idee care a fost dezbatuta cu argumente stiintifice mai tarziu de arhitectul italian Vitruvius, o idee preluata si aprofundata apoi de Leonardo da Vinci intr-un desen faimos intitulat "Omul Vitruvian". Nu am nici o informatie cu privire la faptul ca Axioma lui Cole din Legile lui Murphy e o parafraza la una dintre afirmatiile lui Protagoras. Daca poti sa ma indrumi spre o anume sursa pe internet foarte bine, daca nu, ramane sa o cautam in viitor in mod separat.

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Sâmbătă, 1 Nov 2008, 19:14

Ana Bella, in legatura cu ingrijorarea ta referitor la ce ne-am face noi romanii fara oi si fara biserica nu pot pot sa fac decat o singura remarca: combinatia dintre oi si biserica a dat romanilor un Gigi Becali. Ramane sa stabilesti tu insuti in sufletul tau daca asta e ceva de care ti-e greu, sau nu, sa te desparti pe viitor.

Bella Ana Bella Ana, Duminică, 2 Nov 2008, 0:18

Deja ne-am indepartat prea mult de la fotografia pe care ne-a oferit-o Alex Badea si de aceea propun sa ne intoarcem la oile noastre, mai bine zis la purcelusii nostri:-P Stim toti ca, in ceea ce priveste oile, eventual purcelusii (cum este cazul de fata) exista "sezon"si "extrasezon", adica sunt anumite perioade ale anului in care aceste vietuitoare isi fac simtita prezenta pe munte. Cine nu le agreaza, le poate evita cu usurinta sau poate merge pe munte in "extrasezon", cand la stane nu mai sunt oi si ciobani. In ceea ce priveste adancul sufletului meu va spun ca ziua e mai frumoasa cand imi iese in cale o turma de oi, mai ales pe drumuri de munte si behaitul mieilor acompaniat de cel al oilor batrane este cea mai frumoasa muzica."Conflictele" cu cainii ciobanesti se pot evita daca ne apropiem cu atentie de turma si nu umblam singuri pe munte.

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Duminică, 2 Nov 2008, 0:55

Mie mi-s dragi vechile valori rurale si tare mi-e ca in cativa ani nu o sa mai vedem simplitatea vietii de la tara pe nicaieri. Am fost azi cu bicicleta printr-un frumos sat din muntii Persani (Holbav) si m-am bucurat sa vad inca boi si cai tragand carute vechi.
Simplu, frumos si bine incadrat in peisaj.

florin călbază florin călbază, Duminică, 2 Nov 2008, 13:17

Internetul nu e nici cea mai buna, nici cea mai sigura sursa de informare. Eu prefer bibliotecile.
Sunt de acord cu Bella, prea ne indepartam de subiect, iar altii, poate, nu au oi si biserici, dar au si ei "uscaturile" lor.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Alte fotografii legate de Muntii CAPATINII
 1-20 din 806
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
La Asfinţit
Sâmbătă, 29 Nov 2014 Vizualizări: 1486
La Asfinţit
Sâmbătă, 29 Nov 2014 Vizualizări: 1294
tinta
Miercuri, 21 Nov 2012 Vizualizări: 1606
Popas
Marţi, 30 Oct 2012 Vizualizări: 1501
vanturarita mare
Vineri, 26 Oct 2012 Vizualizări: 1390
pe vanturarita mare, privind spre NE
Vineri, 26 Oct 2012 Vizualizări: 1062
albie
Vineri, 26 Oct 2012 Vizualizări: 1089
stogsoare
Vineri, 26 Oct 2012 Vizualizări: 1159
spre Nord Est
Vineri, 26 Oct 2012 Vizualizări: 1011
pietre
Vineri, 26 Oct 2012 Vizualizări: 1016
muche
Vineri, 26 Oct 2012 Vizualizări: 1054
in vale
Vineri, 26 Oct 2012 Vizualizări: 1014
vf buila
Vineri, 26 Oct 2012 Vizualizări: 1031
curmatura builei
Joi, 25 Oct 2012 Vizualizări: 1031
buila
Joi, 25 Oct 2012 Vizualizări: 1091
vanturarita
Joi, 25 Oct 2012 Vizualizări: 1112
buila vanturarita
Joi, 25 Oct 2012 Vizualizări: 1167
buila
Marţi, 25 Sep 2012 Vizualizări: 1020
vine sau nu vine
Marţi, 25 Sep 2012 Vizualizări: 1059
Apus cu Coada Soricelului
Vineri, 27 Iul 2012 Vizualizări: 1238
Alte fotografii legate de Muntii CAPATINII
 1-20 din 806
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2023