Comentarii înscrise de Daniel Chiricheș
 1-20 din 88
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
FotografieComentariuData
lumina de dimineață
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
Si eu.
7 Ian
bucegi
mihai-ian nedelcu
Excelenta.
13 Dec
Mistic
Nicolae Cristian Bădescu
Excelenta.
4 Dec
Spectrul din Brocken
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Am inteles, adica ar trebui sa-ti dau un 2?
24 Nov
Clasic în viață
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
Faina, mergea un clone/heal pe firul de praf...
7 Nov
Autumn lights
Daniela Ursu
Frumoasa. Felicitari!
12 Sep
dupa o ploaie de vara
mihai-ian nedelcu
Frumos. Gradualul ar fi mers ridicat o idee.
30 Iul
Rodna
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Ce facem? Incepem cu versiuni beta?:-D
25 Apr
Still of the night
Daniel Chiricheș
Si-un remi intins asa, pana dimineata...:-D
18 Dec
Valea spumoasă
Nandor Vajda
Unde, mai exact?
14 Nov
Exultation
Cosmin-Ovidiu Stan
Superba si peste media din ultima vreme. Ai fi putut sa obtii focusul in tot cadrul (mai ales pentru tipul tau de aparat e destul de simplu), in schimb ai ales sa focalizezi in fundal. Ar fi fost perfecta!:-D
14 Nov
toamnă în gri
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
Mi-a adus aminte de:
http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_t_misty-wood_item_41621_vot_0_position_78.html
25 Oct
Zănoaga
Daniel Ionescu
Din cauza unghiului de cuprindere dar si a perspectivei, la un astfel de obiectiv trebuie avuta in vederea intotdeauna incadrarea. O compozitie de genul, stand in picioare, luat totul in vizor, poate deveni la un moment dat plictisitoare. Un ultra-wide iti permite sa te apropii de subiect, sa incerci un unghi dramatic, sa te lasi la pamant, sau sa incadrezi pana in varful degetelor. Rezultatele in cazul acesta se schimba radical, un pas, facut in orice directie, modifica total perceptia. Apropo, folosesti constant un filtru warm? Spor!
21 Sep
Măgura Codlei
Daniel Chiricheș
Asa este. E putin inclinata. Multumesc!
22 Mai
Base camp 1
Șerban Sîmbotelecan
E pacat sa ramana necomentata. Le compui ingrijit, in plus setup-ul adesea ia destul timp si efort.
5 Mai
Sculpturi de iarnă
Octavian Radu Topai
Si inca o data, in sfarsit!
21 Mar
Un moment de liniste
Octavian Radu Topai
In sfarsit!
21 Mar
Still of the night ``
Daniel Chiricheș
Foarte frumos spus. De altfel, singurele obiective pe care le mai folosesc sunt acest uw manual si un Asahi Auto-Takumar 55mm ƒ/1.8, manual si el, conceput acum 30-40 de ani. Dupa cum spuneai intr-un alt comentariu, nimic nu se compara cu placerea de a controla inelele. Si parca iti oferi si mai mult timp sa gandesti si sa concepi fotografia.
23 Feb
Still of the night ``
Daniel Chiricheș
Sta surprinzator de bine si are o rezolutie excelenta. Ca o comparatie, ar fi echivalentul pe un body crop al unei lentile cu focala de aproximativ 9mm (caracteristica fisheye). Si totusi, e o lentila super-angulara si atat. Unghiul imens si rezolutia buna mi-au permis si un crop subtil in prim-plan. Cum nimic nu-i perfect, distorsioneaza si e aproape imposibil de fixat, ceea ce o face neutilizabila pentru arhitectura. Are si un bulb imens, dar un gradual Cokin X-Pro se poate folosi fara probleme. Si cum de polarizare nu poate fi vorba pentru o lentila atat de "cuprinzatoare", ramane o alegere excelenta pentru landscape.
22 Feb
Still of the night ``
Daniel Chiricheș
Realitatea din teren a fost urmatoarea: lumina destul de slaba, luna in primul patrar, dar apusa undeva dupa creste. In contrast, lumina artificiala din apropierea cabanei era foarte puternica. Ca o comparatie cu fotografia Couvercle a lui Sorin Rechitan, unde formula (care nu-i o regula de altfel) f/10 ASA 100 a functionat perfect si datorita faptului ca era realizata nu la mult timp dupa apus, in cazul acesta rezultatele erau dezastruoase: o cabana luminata foarte puternic intr-un background aproape inexistent (in Couvercle poti observa cum o ultima fasie de lumina atinge foarte frumos crestele din fundal). Ideea initiala a fost cea a unei felicitari pentru Craciun, cu alte cuvinte, zapada luminata intens si foarte multe stele. Ca sa reduc diferentele de iluminare intre planuri, sa nu fiu nevoit sa distrug fotografia prin post-procesare si in acelasi timp sa nu depasesc 30 de secunde (prin miscarea stelelor s-ar fi ruinat total ideea initiala de la care plecasem) am crescut sensibilitatea la 800 - la care EOS 5D-ul se descurca de minune. Si... cam atat.
19 Feb
Comentarii înscrise de Daniel Chiricheș
 1-20 din 88
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>