Comentarii înscrise de Claudiu-Mircea Birliba
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-95 din 95
 
FotografieComentariuData
With a little help from my friends
Claudiu-Mircea Birliba
Si tot acesta este si acum. Si comentariul dumneavoastra a avut sens in amintirea cantecului. Chiar nu inteleg.
1 Iun
With a little help from my friends
Claudiu-Mircea Birliba
Nu inteleg. Nu am schimbat nici un titlu. "With a little help from my friends " a fost de la bun inceput. Chiar nu inteleg.
1 Iun
With a little help from my friends
Claudiu-Mircea Birliba
Cand am ajuns la vechiul tunel ziceam in gandul meu "Is there anybody out there"?
Cand am iesit din intuneric am gasit pe cineva care sa ma suporte cinci minute.
31 Mai
Acul alb
Paul Airinei
Nu am cum sa fiu deziluzionat pentru ca sunt constient ca fiecare loc isi are istoria lui si asa m-o invatat tatal meu, sa respect istoria.
Timpul le va intelege si ne va ajuta sa le intelegem pe toate. Nu vreau decat intelegere, inima usoara si multa pace mai ales intre oamenii muntelui.
Va multumesc pentru rabdare.
27 Mai
Ciobănaș din Hășmaș
Claudiu-Mircea Birliba
Daca ati fi vazut cat bun simt avea cand vorbea si cat de sanatos gandea, cat de informat era si cat de modest va dadeati seama care sunt visele lui, ceea ce o si spus doamna Rodica.
M-am intrebat deseori ce mult conteaza unde te-ai nascut, ce educatie primesti si unde si cum traiesti, cum te influenteaza mediul si locul in care ai crescut sau cresti. Iar in functie de asta ce inseamna fericirea?
Am atatea de invatat de la el si el probabil crede ca are atatea de invatat de la mine. Am de inteles de la bucuria simpla de a trai si de a ma juca pana la indrazneala de a visa frumos. Uneori imi pare rau ca nu stau mai mult de vorba cu oamenii acestia speciali.
Multumesc doamna Rodica, multumesc doamna Crina!
26 Mai
Acul alb
Paul Airinei
Nu va cunosc ca persoana si nici nu stiu daca sunteti orgolios sau nu, nici nu e treaba mea, insa orgoliul acestor toponime (discutia) ramane indiferent cum ar fi.

Incerc sa inteleg dar nu reusesc in totalitate. Sunt de acord ca ele erau ca repere, dar dincolo de repere nu vedeti undeva si sufletul acestor toponime? Din suflet cu suflet ele au izvorat. Eu asta am vrut sa spun.

Corect, poate nu am idee cate sunt si imi dau seama ca orice coltisor poate avea cate un nume, orice culme, orice batca, orice chica, sau orice polita. Dar si o piatra are poezia ei, pe care poti sa o descoperi si sa o impartasesti si altora.

A impartasi nu inseamna a neaparat a combate. Doband veti darui. Va doresc sa daruiti macar pe atat cat ati dobandit.

Restul discutiei mi se pare o mica barfa la care sincer nu vreau sa particip.
26 Mai
Acul alb
Paul Airinei
Foarte faine fotografiile Paul, mai ales acelea din cetatea indragostitilor! Greu de ajuns in inima lor?

Interesanta explicatie, Daniela, destul de real ce spui pentru ca am auzit si eu de atatea ori cuvantul aniaza de la bunici si de la tarani. Bun, atunci care este aniezatoarea oilor, daca nu-i in nici una dintre fotografiile lui Paul?

Si al doilea lucru(profit ca nelamurire, desi cunosc o parte din nelamurire): drumul Tutuienilor de unde venea pe unde trecea si unde se ducea sau unde se oprea?

domnule Loghin:
-muntele il invata pe om sa fie mai bun, mai tolerant, mai putin orgolios, mai modest, altfel degeaba ii ramane in suflet, eu asa l-am inteles si l-am priceput; fiecare fotografie poate fi o poveste, o poezie mai ales daca e facuta in Ceahlau numai ca uneori mai trebuie si cu inima sa le vezi, nu numai cu mintea, ci cu inima usoara;
-dupa capul meu prost au loc sub cer toate, si poeziile si povestile si toponimele; insa nu am auzit ca cineva sa aiba monopol asupra toponimelor si din pozele lui Paul am vazut ca el respecta destul de mult cele amintite in cartile si schitele doctorului Iacomi si cele confirmate de cativa oameni din partea locului.
- daca le stiti sau le cunoasteti de ce nu le evidentiati si le lamuriti? Fotografii, descrieri, argumentari, fiecare jghebulet in parte, fiecare brana, fiecare colt de stanca, fiecare horn, ar fi foarte util sa le identificati sau sa aduceti argumente in favoarea sau defavoarea unui toponim;de exemplu pe mine m-ar interesa foarte, foarte mult identificarea pesterilor/grotelor lui Ghedeon, Vucol si Gherman; dobandind vei darui!
-citind cartile celor doi trecuti la Domnul (dr Iacomi si pr Matasa) toponimele nu apar din poeziile si din povestile populare, din inima celor care au trecut, au stat si au iubit muntele?
26 Mai
Fereastră spre Ceahlău II
Claudiu-Mircea Birliba
Și cand iarași va fi gândul,
Nopți cu cetini și cu luna,
ne vom face prieten timpul
ca sa mergem împreună.
23 Mai
Fereastră spre Ceahlău II
Claudiu-Mircea Birliba
Pe stalkeri în nostalgie i-am aflat
când brânele, acele în suflete cresc
si nu mă ințeapă deloc și prietenie primesc.
Tot de la ei am invățat
Că trebuie să dăruiesc
Le spun din inimă: mulțumesc!
23 Mai
Vespere
Claudiu-Mircea Birliba
Mda, numai la Alecsandri nu m-am gandit:-)
Vesperele sunt un fel de vecernii si provin din liturgica catolica. Versurile acestea doua sunt din textul unei vespere, un cant de seara inchinat lui Dumnezeu.
20 Mai
Dis de dimineata spre Vithavas
Claudiu-Mircea Birliba
Cunosc nerabdarea, faina. Noi am pus corturile mai inspre stana, foarte simpatic si bun locul, cu izvor aproape si cu fereastra spre Piatra Vithos.
20 Mai
Cine mă strigă?
Paul Airinei
Ce dor mi-ati facut de Cheile Chediului!
Salutari din dulcele targ!
20 Mai
Prin apă și pe uscat
Claudiu-Mircea Birliba
Cât mai sus, alături de prieteni! Mulțumesc fain, Adi, aș fi vrut să mai stăm oleacă mai mult de vorbă, tu erai obosit dupa atâta drum, eu dupa atâta răsărit de lună.
Aici măsuram Lapoșul să văd cât este de adânc la un prag, numai că m-am dus cu tot cu baț în apă. Na, dacă am indrăznit, m-o blagoslovit!
18 Mai
Prin apă și pe uscat
Claudiu-Mircea Birliba
Multumesc, Daniela!
17 Mai
Clipe pe Vithavas
Claudiu-Mircea Birliba
Multumesc.
17 Mai
Comentarii înscrise de Claudiu-Mircea Birliba
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-95 din 95