Comentarii înscrise de Daniela Ursu
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 1657
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>
FotografieComentariuData
Marea dintre munți, de ziua ei
Daniela Ursu
Dacă știam că pui preț pe ruginitura aia, nu mă lăsam până n-aș fi pozat batiscaful! Dar nu l-am văzut și mi-a scăpat...
Pe lângă cele două fotografii cu șantierul barajului, mai am una tot de la acea vreme, făcută dintr-un alt unghi, pe care am găsit-o într-un ziar îngălbenit, am scanat-o dar puțin se înțelege din ea. Ți-o voi trimite pe mail.
Mie personal, cel mai mult mi-a plăcut fotografia din stânga celei pe care m-am semnat: sunt 12 autobuze pe baraj, câteva mașini și oameni... Nu știu în ce an e făcută sau dacă a fost o altă ocazie anume... Dacă erau turiști sau muncitori...
Apoi mi-a plăcut mult și fotografia cu plutele, din dreapta siglei Alpinet. Pe malul lacului, în locul lor... se vede deasupra, în foto color, ce e acum...
31 Aug
Biserica ”dela Palat”
Daniela Ursu
Frate Viorel, te cred pe cuvânt!:-)
Pârtia nu va avea legătură cu jgheabul de pe versantul nordic al Tocii - cel din foto, de altfel aproape imposibil de parcurs vara. Pârtia va fi undeva în stânga Panaghiei (1845 m. alt.), cam prin șaua muntelui la 1440 metri alt.
Da' un 'restaurant' acolo tot o să trebuiască... Și la cât trebu defrișat, o țâr' de risc de avalanșă tot va fi.
31 Aug
Biserica ”dela Palat”
Daniela Ursu
*A se citi "cred că am reușit...".
Recunosc: merg mai mult pe patine și role decât cu bicicleta și schiurile, așadar adresez o întrebare colegilor care practică schiul și buni cunoscători ai acestui sport:
Fraților, se poate poate schia pe-acolo???
30 Aug
Biserica ”dela Palat”
Daniela Ursu
Fără să vreau cred că reușit să surprind în acest cadru locul unde (sperăm că NU) va fi punctul de plecare al viitoarei pârtii.
http://www.neamtinvest.ro/Turism/14067-Av%C3%A2nd-sus%C5%A3inerea-Elenei-Udrea
30 Aug
Colții Viperei
Paul Airinei
* după cum se vede și în foto dreapta jos din colajul meu. Lapsus calami!
26 Aug
Colții Viperei
Paul Airinei
Cei din stânga, desigur.
Se mai văd urmele pașilor mei, Paul? Căci - vorba aia, "Și eu am fost în Arcadia"...
Dacă sunt înfipți bine - după cum scrii - înseamnă că nu (mai) sunt friabili?
Lăsând neantul la o parte, că i-am cunoscut și prăpăstiile lui, îmi place foarte mult fundalul din imaginea ta. Ce-i drept, când am urcat pe Acele P. S. eram cu fața spre Turnul lui Budu - după cum se vede și în foto stânga jos din colajul meu http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_81674.html - și indiferent cât de 'ancorată', asigurată și singură eram colo, de la jumătate în sus tot mă puteam mișca și/sau roti, dar nu-mi amintesc să fi văzut în spatele meu o culme atât de lină și plăcută ochiului. Priorităților or fi fost altele atunci...:-o
25 Aug
Piatra Curmăturii
Paul Airinei
Până mai ieri era greu și cu o mașină de teren să te strecori prin forestierul 'dezafectat'. Dar după cât de orizontal și bătătorit e, parcă văd pentru "creșterea potențialului turistic din zonă" o transbistreană în fundal...
25 Aug
Colții Mistrețului
Paul Airinei
În extrema stângă e Turnul Crucii. Se vede clar și semnul...
Dar Oc. Mare... pare pur și simplu "despicat" în două de Fisura Impietrită (4 L. C.) - traseu realizat în premieră în 1982 de echipa Cristi Rica și Aurelian Vivirschi.
Pentru colegul Adrian Roșca era bun un zoom din acest unghi - dacă ai făcut, Paul - spre Coloana Dorică. Noi o vedem, dar mai sunt și alți colegi interesați de ea.
25 Aug
Dinții calului
Paul Airinei
Se văz și dinții lupului matale - în stânga dinților calului acestuia...
Gospodar și priceput cel ce-a cosit iarba, așa la linie și unghi drept. (Am auzit că unul din localnicii de-acolo și-a luat lumea-n cap și a plecat de la cele sfinte.)
Interesant și verdele crud din jurul construcției. (Se vede treaba că n-a stat mitropolitul degeaba o săptămână pe-acolo.)
Cred că ar fi cazul să merg "în recunoaștere"...:-)
25 Aug
Dinții Lupului
Paul Airinei
Așa zici tu că se cheamă?
25 Aug
Tărâmuri vrăjite
Șerban Sîmbotelecan
A m a z i n g...
25 Aug
Parangul Mic...raschetat
Nicolae Cristian Bădescu
Am prosperat într-atât încât numai putem trăi fără pârtii și telegondole.:-(Pârtia din centrul P. Neamț-ului e luminată - iarna - zi și noapte că nu-ți mai trebuie becuri aprinse în casă. Și probabil nocturna funcționează la aceeași capacitate peste tot în țară unde s-a investit în indispensabilele pârtii. Dacă până mai ieri ați fi căutat cu privirea luminița (de la stația meteo) de pe Vf. Toaca, la iarnă - dacă va fi la fel de luminată - o să vedeți din Făgăraș pârtia de sub Toaca...
http://www.neamtinvest.ro/Turism/14067-Av%C3%A2nd-sus%C5%A3inerea-Elenei-Udrea,-t%C4%83tucul-Neam%C5%A3ului-,-Vasile-Pruteanu,-%C5%9Fi-a-propus-s%C4%83-distrug%C4%83-Parcul-Na%C5%A3ional-Ceahl%C4%83u
15 Aug
Huzur și ruină
Daniela Ursu
Da, mare păcat, dar și mare noroc.
Mai au puțin și vor fi înghițite cu totul de bălării. Marele noroc al acestor ruine că sunt încă - deși parțial - în picioare se datorează faptului că sunt localizate foarte aproape de sediul Jandarmeriei Montane. Altfel, ce-a mai rămas din ele, ar fi ajuns demult piatra de temelie a căsuțelor amărâte ridicate pe coasta obcinei din Durău, după cum o parte din ele au luat deja acel drum...
Astăzi locurile nu mai pot fi fotografiate din același unghi, întrucât între cele două turnuri - cel din imagine și cel din spatele autorului - s-a construit ceva, nu știu dacă acolo sunt depozitate obiecte de cult sau cărți sau dacă este un loc în care se țin praznice, un colț din acoperișul construcției șe poate vedea și în fotografia mea.
3 Aug
Un secol cu Piatra Ciobanului
Daniela Ursu
Balanța este cutremurător de nefavorabilă. Cred că nici 5% nu și-ar dori să se întoarcă, să mai urce fără windstopper-e sau fără frontale. Poate 98 % se vor simți 'intoxicați' sau ar spune că locul acestor vechituri nu e aici - și pe bună dreptate, căci slabi suntem și nestatornici, iute ne-nșelăm, ne schimbăm și uităm! Rămân doar cei 2% - nu din impozitul pe venit, ci dintre noi/dintre cei care ar vrea să mai călătorească (de multe ori printre umbre) pe pista timpului înapoi sau care, cu simplitate-ar întreba "Ce povești vrei să ne mai spui astăzi...?" :-)
Mulțumesc mult, Viorel!
27 Iul
Cascada Martin.
Silviu Matei
Mi-am întrebat la rândul meu fostul camarad și confirm.
Este cascada Marton - căreia i se mai spune și Martin - o cădere de apă cam la jumătate față de Bolovoniș și asemănătoare cu o alta, mult mai sudică, numită Pușu.
25 Iul
Piatra Dracului
Elena Mahalean
Puteți acum să corectați și localizarea geografică.
25 Iul
Rătăcind în noianul de stânci uriașe
Daniela Ursu
Nu merge primul link. Incerc altul:
http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_t_doina-haiducului_item_105397_vot_0_savepos_1_position_11.html
22 Iul
Rătăcind în noianul de stânci uriașe
Daniela Ursu
Am încercat, Viorel, dar pesemne că nu îndeajuns. Ideea mea era să alătur o fotografie de la începutul secolului trecut și o alta de la începutul secolului acesta. Dar nu am identificat nici locul din imaginea cu Bistra și calea ferată, nici pe cel de aici și nu-mi place să mă știu cu temele nefăcute. Inițial m-am gândit la Pietrele lui Baciu sau Maicile - după cum li se mai spuneau - http://alpinet.org/main/fotoshowfoto_ro_item_105397.html - dar nici urmă de stânci în planul II.
Oricum, fotografiile sunt foarte slabe din punct de vedere calitativ, mulțumesc domnilor admini pentru aprobarea lor și domniilor voastre pentru numărul de vizualizări.
22 Iul
Cascada Martin.
Silviu Matei
Cu tot respectul pentru ghidul tău, între noi fie vorba, de vreun alt "Martin" eu n-am auzit în Tarcău, ce-i drept m-a luat și pe mine gura pe dinainte și nu am mai ținut cont de minimum de discreție pentru protejarea arealului și acceptarea unui loc fără nume - după cum se numea înainte. :-(
22 Iul
Cascada Martin.
Silviu Matei
Multă vreme mi-am spus că zona pe care n-am încetat să o cercetez e cea mai sălbatică. Dar de vreo juma' de an "mi s-a pus pata" pe Tarcău și m-am contrazis singură. Dacă pe Bistra în sus întâlnești un peisaj ca cel din imagina ta, după vreo 3 ore de mers, tot dai de o stâncă, de un cocoț și mai vezi cerul. Nu și în Tarcău, aici e numai și numai pădure sălbatică...

Deși n-am mai văzut-o din tinerețe și mi-o amintesc dintr-un unghi dinspre dreapta, 95% sunt convinsă că e Bolovăniș. Despre ea am citit și recent Jurnalul excursiei ofițerilor Regimentului Mihai Viteazu Nr. 6, 20-26 iunie 1912, p.31-32, exemplar original oferit de camaradul comun, Sebastian și din care îmi permit să-ți reproduc un paragraf pentru a întregi descrierea:

"Înfruntând stânci, înfruntând bușteni, înfruntând pietroae uriașe micul pârâu își rostogolia la vale, fără încetare, undele sale neobosite de drumul lung făcut din creierii munților până aici și neînspăimântate de calea pe care o mai aveau de străbătut încă de aici. Ploaia se întețea și mai tare. Bolovănișul spumega și mai turbat. Cascadele se înmulțeau mereu, sporind cu urletul lor vâjâitul asurzitor al apei râulețului."

Felicitări și mulțumiri alese pentru toate fotografiile!
22 Iul
Comentarii înscrise de Daniela Ursu
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 1657
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>