Comentarii înscrise de Costin Tudor
[1-20]<  21-40 din 47
  > [41-47]
FotografieComentariuData
The source of secrets
Al Pinol
Cred ca nota de 5 a fost acordata din neatentie, ea contrasteaza cu frumusetea fotografiei!... ar merita sa fie stearsa de catre admin... parerea mea!
18 Dec
Către creastă
Costin Tudor
Intentia la realizarea fotografiei a fost ca oamenii sa fie subiectul principal, iar tabla indicatoare s-a dorit a fi elementul care sa complecteze cadrul si sa accentueze prezenta si efortul lor catre creasta.
18 Dec
Către creastă
Costin Tudor
Stalpul este inalt asa cum il stii, numai ca am incadrat din el special doar atat!... pana sa intre in zapada mai avea inca un metru si ceva... nici vorba de vreun trucaj!
18 Dec
La înălțime
Costin Tudor
Nu cred, caci tragand o linie dreapta, pe harta, intre Scara si Buda, el, Buda, s-ar afla undeva in "spatele" Negoiului, iar acolo ar fi ceva din Museteica.
2 Dec
La răsărit ...
Costin Tudor
Multumesc!
Costin, caci el este numele mic. … Meritul meu, totusi, de cele mai multe ori, este ca ma aflam la locul potrivit, in momentul potrivit!
Si eu invat din ceea ce realizeaza altii!... viata este si-un permanent schimb de experienta!
2 Dec
Cabana Bârcaciu
Costin Tudor
Da, intre 23-27 noiembrie 2002, am fost la Barcaciu... tocmai ninsese!... (am fost si-n noiembrie 2000 la Barcaciu, venisem pe creasta din Fereastra Zmeilor si pe sus nu era deloc zapada... ah, in Strunga Dracului, ceva mai mare si tare, iar pe Custura Saratii, ici-colo un "praf",... anul trecut in noiembrie a fost mult mai multa ca acum, tocmai venise iarna)
30 Nov
În lumina Lunii
Costin Tudor
Cu timp de expunere de 6 sec., diafragma 2.0, sensibilitate 100 ASA, distanta focala 34 mm:-P
20 Nov
Asteptând răsăritul
Costin Tudor
Timpul de expunere - 1/80, diafragma - 4.0, mod de masurare a luminii - evaluativ, sensibilitate - 100 ISO, distanta focala - 102 mm.:-P
20 Nov
Trepte
Costin Tudor
Nu poezii, nu album!... dar ce frumos de-ar fi.
29 Oct
Orășele-n noapte
Costin Tudor
Rasnov, Cristian, ba chiar ceva periferii de Brasov... cred. Voi fii mai atent la detalii cand voi mai trece prin zona, caci momentan nu am o harta de ansamblu a imprejurimilor.
28 Oct
Mont Blanc
Costin Tudor
Da, este chiar Varful Mont Blanc si intr-adevar nu este greu de urcat; daca ai rezistenta, nu ai rau de altitudine si nu ai vant puternic, atunci cu siguranta ajungi pe varf.... fotografia este facuta undeva pe la 4500 m altitudine.
9 Oct
Siluete-n noapte
Costin Tudor
... am omis sa complectez campul "echipament", scuze. Aparatul folosit este un digital - Canon PowerShot G2... 100 ISO speed a fost setarea sensibilitatii.
La fotografiei "Traseu in noapte", ca o comparatie, ISO Speed a fost 50, iar timpul de 15 s, cu o diafragma de 2.0... de fapt am omis cam multe de complectat...
28 Sep
Siluete-n noapte
Costin Tudor
21 septembrie 2002, ora 21: 52, … timp de expunere 4 sec, diafragmă 2.0
28 Sep
Vârfuri
Costin Tudor
8 august 2002
27 Sep
Mont Blanc - anaglifă
Costin Tudor
Anagliful este o metodă de a vedea o fotografie în relief. Această anaglifă este realizată dintr-o singură fotografie, dar cele realizate din două fotografii sunt adevaratele anaglife.

Vederea umană este, prin cei doi ochi ai săi, o vedere binoculară, deci cu acuitate steroscopică, - acuitate steroscopică datorată diferenței unghiului paralactic, el variaza de la 0, cînd subiectul este la infinit, pînă la 25 de grade cînd subiectul este situat la distanță minimă.
Distantă între axele oculare (distantă pupilara) în medie de 64 mm.
Datorită acestui fapt pentru realizarea vederii în relief metoda anaglifului, dar nu numai, foloseste două fotografi - luate la o distanță de 64 mm una de alta – care devin perechi de imagini suprapuse, colorate în culori complementare roșu-albastru, imagini care privite cu o pereche de ochelari cu lentile rosu(stanga)-albastru(dreapta), prin sinteza, dau senzația de relief.
Nici eu nu cunosc foarte multe lucruri, mă documentez acum dintr-o carte din 1970 – Fotografia în relief de S Comănescu, A Constantinescu, apărută în colecția Foto Film.

Cu sigurantă mult mai multe amănunte poate da Doina Anghel, eventual mă poate corecta, ea fiind, după cum am amintit, autoarea acestei anaglife.
14 Sep
Mont Blanc
Costin Tudor
Unele aparate pot folosi filtre, altele nu, ...al meu poate folosi filtre prin intermediul unui adaptor, ... dar daca doresti mai multe amanunte despre digitale, iata aici o adresa excelenta: http://www.dpreview.com/
26 Aug
Mont Blanc
Costin Tudor
Multumesc! Nu am folosit nici un filtru.
24 Aug
Fleur De Terre (2)
Alexandru LăpușanAdministrator Alpinet
O fotografie superbă, ... nu o intâlnesti la "tot pasul". Felicitări!
9 Iun
Tzipenie
Alexandru LăpușanAdministrator Alpinet
... zi de februarie, cu soare de primavară, cu cer albastru, pictat pe ici pe colo cu norișori subțiri și albi, e-n sufet bucurie, e-n suflet fericire, ... dar a venit și seara și s-a înnoptat, și-a mai venit și ceața ... pe cer a mai aparut o stea ... e-n suflet trisțete ... e-n suflet durere ...
21 Apr
Căsuța bunicilor
Ionuț NechitaAdministrator Alpinet
Superbă! Ar putea sta alături de cele din Muzeul Satului.
28 Nov
Comentarii înscrise de Costin Tudor
[1-20]<  21-40 din 47
  > [41-47]