Comentarii înscrise de Scobiola Catalin
FotografieComentariuData
Cascada Cheia
Scobiola Catalin
Tehnica folosită este simplă: trepied, film de sensibilitate cât mai mică, declanșator flexibil, filtre neutre ( gri sau filtru de polarizare ) pentru o expunere cât mai lungă și multe probe în cazul în care nu dispuneți de un aparat foto care știe să măsoare și să expună câteva secunde. Dacă stricați câteva filme nu este nici o problemă! Până la urmă o să obțineți ceea ce doriți!
13 Apr
Cascada Spânzurată
Scobiola Catalin
Cascada se află pe râul Latorița, în apropierea lacului Petrimanu. Se ajunge pe drumul ce duce la stațiunea Voineasa, după care se merge spre hidrocentrala Ciunget și se continuă drumul spre izvoarele Latoriței.
4 Apr
Cascada Cheia
Scobiola Catalin
Mai vreau să spun ceva! Noi la Vâlcea avem o vorbă: "Nu expui, nu vorbești!". Păi chiar așa!
31 Mar
Cascada Cheia
Scobiola Catalin
De fapt noi pentru ce concurăm aici? Pentru cea mai colorată imagine, pentru vederi montane "din avion" (îi cer scuze Alex dar nu fac nici un fel de aluzie), pentru cine a fotografiat Himalaya sau pentru cea mai artistică fotografie? Păi dacă-i așa hai să ne concentrăm mai mult pe subiect, cadru și chiar pe tehnică. Vorba cuiva: "culorile ie totu!" Și încă ceva! Sunt destui cei care nu trebuie să viziteze Everestul pentru a surprinde ceva ce de câțiva ani tot vedem. Lor le ajunge și un "banal" mușuroi de furnici pentru a-și exterioriza sentimentele, bineînțeles prin arta fotografică!
31 Mar
...Făgărașu' meu
Alex GĂVAN
Fagarasul "tau" merita toate aprecierile. Ma intereseaza fotografia! Ce zici punem de o colaborare?
23 Mar
Fara titlu
Scobiola Catalin
Cascada este chiar după ce traversezi acel trunchi, Daniel. Si eu am vrut să "trag" o baie dar era cam rece afara. Cat despre nume ...
18 Mar
Cascada Cheia
Scobiola Catalin
Tehnica de fotografiere este relativ simplă: trepied, declanșator flexibil, timp de expunere de câteva secunde în funcție de tipul de film. Recomand folosirea filtrului de polarizare sau a filtrelor neutre gri pentru "lungirea" expunerii. Culorile din imagine nu sunt trucate. Este verdele pădurii. Din păcate administratorii alpinet ne obligă la o comprimare puternică a fotografiilor trimise. De aici și calitatea acestora. Dar poate știu ei mai bine!
9 Mar
Cascada Cheia
Scobiola Catalin
Nu cunosc exact denumirea cascadei. Eu am borezat-o Cheia, deoarece se află în județul Vâlcea, pe drumul ce duce la schitul Pahomie, pe râul Cheia ce izvorăște din masivul cu același nume.
9 Mar
Strajerii Muntelui
Scobiola Catalin
Cerul a fost "atins" de Photoshop, dar imaginea este departe de ccalitatea diapozitivului. De! Tehnici profi de scanare (de la noi bineanteles). Fara gluma! Diapozitivele arata super si oricum ai interveni asupra lor nu prea se reuseste redarea lor intocmai.
9 Mar
Comentarii înscrise de Scobiola Catalin