Comentarii înscrise de Zamfir Șomcutean
 1-20 din 45
  > [21-40] [41-45]
FotografieComentariuData
Inexplicabil
Camil Pătrașcu
Eu cred ca toate petele ce apar in stanga-sus (si cele albastre si cele negre) sunt de fapt niste frunze foarte apropiate de obiectiv. Umbrele negre sunt frunzele umbrite de cele de deasupra si in nici un caz umbre de nori(este prea compacta si prea densa).
18 Mai
Creasta Cocoșului din Gutâi
Zamfir Șomcutean
Exploatarea sarii la Costiui a inceput undeva in sec. XIV-XV, apoi minele s-au inchis in anul 1934. Aici exista un vechi castel-Apaffi(care acum este scoala), punct strategic foarte important pentru fostul Imperiu Austro-Ungar care considera sarea o marfa strategica la acea vreme. Exploatarea de la Costiui a fost una dintre multele mine de sare din Ardeal care au alimentat Imperiul cu acest produs valoros.
19 Ian
Șoim
Daniel Ionescu
O fotografie extraordinara. Si impunatoare in acelasi timp.
17 Ian
Printre stele
Teo Paraschiveanu
Diametral opus cu Carul Mare se distinge foarte clar si *M*-ul caracteristic constelatiei Casiopeea.
12 Ian
maramures
mihai-ian nedelcu
Sunt muntii Maramuresului, cu varful Pop Ivan Vazuti de undeva de pe valea Viseului
11 Ian
Ouă de... granit
Smaranda Enică
Probabil sunt un fel de trovanți.
2 Ian
Ipostaze alpine
Smaranda Enică
Cu siguranta nu merita sa fie marginalizati. Poate din punctul de vedere al unui montaniard nu prezinta mare interes datorita altitudinii mici, a distantelor relativi mici de parcurs si a lipsei reliefului glaciar, insa pentru un fotograf de natura acestia sunt deosebit de interesanti si inediti.
2 Ian
-
Radu Ponta
Stii barcile la malul marii pictate de van Gogh? Ai reusit ceva asemanator.
1 Ian
La Mulți Ani 2009!
cătălin vx
Reusita fotografie de noapte.
1 Ian
Vârful Secătura
Dan Racolța
Sunt cateva jgheaburi pe care se urca foarte spectaculos pe acest varf, mai ales iarna, la coltari si piolet.
1 Ian
Drumul spre casa
Dumitrel Marius
Frumoasa perspectiva. Da adancime spatiului.
31 Dec
Copaci
costin m
Exceptionala fotografia prin atmosfera surprinsa si prin cromatica echilibrata. Felicitari!
30 Dec
Sarbatori fericite!
Romeo Cretu
Frumos. La multi ani tuturor! Ture si fotografii cat mai frumoase!
29 Dec
În lumina apusului
Dan Racolța
Stai linistit, nu e nici o problema. Sa sti ca numai fotografii interesante isca discutii aprinse. Doar ca mi s-a parut ca luna este intr-o pozitie putin ciudata. Dar doar mi s-a parut.
23 Dec
cupa maramont august 2008
STEFAN TAPALAGA
Frumoasa textura stancii.
21 Dec
Din alte ere...
Zamfir Șomcutean
Diferenta intre guster(Lacerta viridis) si soparla cenusie (Lacerta agilis) este destul de mica -gusterul este mai mare si mai verde. Asa ca s-ar putea sa ai dreptate. Cat despre lentila din fata obiectivului, nu este mare filozofie: tin cu mana (putin mai greu la inceput dar te obisnuiesti cu timpul) un alt obiectiv in timp ce fac poze macro. La aparatul Sony A 100 folosesc in fata obiectivului normal un Pentacon 50/1, 8 intors, iar la Sony DSC S80(compact) folosesc un obiectiv de proiector de diapozitive rusesc. Calitatea imaginii este influentata, bineanteles, si de cel de-al doilea obiectiv, iar luminozitatea sufera si ea. Dar cu putin exercitiu o sa ai razultate foarte bune
21 Dec
În lumina apusului
Dan Racolța
Hm...de fapt discutile astea "astronomice" nu au nici o legatura cu fotografia care este intr-adevar exceptionala. Apropo, Dane, ce obiectiv ai folosit?
20 Dec
carnivoră 2
Achim Marius Vasile
Studiind literatura mai veche de specialitate am descoperit ca in tara noastra ar exista 11 specii de plante carnivore (de fapt insectivore). Ar fi cateva Drosere, doua specii de otratel(Utricularia vulgaris si Aldrovanda vesiculosa), doua specii de iarba grasa (Pinguicula vulgaris si Pinguicula alpina) ce-si prind prada tot cu ajutorul unor substante lipicioase, si alte cateva necunoscute mie.
19 Dec
În lumina apusului
Dan Racolța
Mie, in aceasta fotografie, nu mi se pare ca luna "abia a rasarit'. Oricum, cand luna plina rasare, soarele tocmai a coborat dupa orizont (adica a apus) ceea ce nu se vede in aceasta imagine. Astronomie elementara.
19 Dec
Țibleș și bivoli.
Zamfir Șomcutean
Exact. Intre Suciu de Sus si Grosii Tiblesului. In planul secund este o terasa numita Buza lui Traian. Pe ea am facut cercetari arheologice (eu lucrez la Muzeul Judetean de Ist. si Arh. MM.)
19 Dec
Comentarii înscrise de Zamfir Șomcutean
 1-20 din 45
  > [21-40] [41-45]