Comentarii înscrise de Bogdan Grigore
FotografieComentariuData
Crovul Mare
valentin jujea
De fapt sunt mai multi copaci, nu numai doi.
22 Oct
Crovul Mare
valentin jujea
Superba locatia. Motiv pentru care cei doi copaci apar in mai multe fotografii de pe alpinet. De ex: http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_t_contraste_item_85396_position_65.html :-D . Spuneti-mi daca gresesc.
22 Oct
Cușma dorobanțului 3
Ioan Târziu
Mie nu-mi place, ca sa nu spun ca este banala.
Inca de aseara ma gandesc daca sa intru sa comentez ceva sau nu. Dar acum, daca m-am pornit si si mai sunt si alti nemultumiti... Recunosc ca am intrat aici ca urmare a faptului ca o fotografie propusa de mine in top (http://alpinet.org/bin/foto/showfoto.php?lng=ro&item=102325&vot=0) a primit calificativul "E OK" din partea acestui „domn”. Si am vrut sa vad si eu ce pot sa invat de la cel care are fotografii cu cel putin doua clase peste ale mele. Dar nu am intrat ca sa ma razbun cumva, motiv pentru care nici nu o sa notez fotografia.
Fotografia nu-mi place din urmatoarele motive:
- este defocalizata sau miscata (nu-mi dau inca seama, dar oricum nu este de o claritate buna);
- nu are contrast suficient;
- este subexpusa;
- mi-ar fi placut ca toate culorile sa fie un pic mai saturate;
- subiectul fotografiei, daca asta este acea stanca, este prea centrat si chiar pare banal;
- bradul din stanga fotografiei este taiat (personal ori l-as fi introdus complet in poza, ori l-as fi scos);
- indicatorul din dreapta este taiat (l-as fi introdus cu totul pentru ca ofera o indicatie cu privire la subiect) iar scrisul este defocalizat.
Din aceasta cauza, din momentul asta nu o sa mai propun fotografii in top. Nu este nicio tragedie, pentru ca nu sunt un artist in domeniu si nu pierde nimeni, dar ma doare cand vad asemenea comportamente. Si incet, incet, din cauza unor astfel de oameni, site-ul care ar trebui sa uneasca numai oameni deosebiti, cu dragoste de natura si de munte, ramane numai la dispozitia unora care cred ca la fel se comporta si pe inaltimi: „Dupa mine potopul (vezi muntii de cutii de conserve, peturi, ambalaje de pufuleti, ciocolata si biscuiti, sticle de vodca si cutii de bere etc.)”. Dar asta este o problema generala a tarii in care locuim. Este locuita de prea multi asemenea oameni.
Cat despre prima postare, sunt convins ca a fost doar o ironie, pentru ca, desi george nica nu are decat o fotografie aici, pe link-ul expus la profil (http://community.webshots.com/user/borcan22) am gasit o bogatie de fotografii deosebite, ale unui adevarat iubitor al muntelui.
Inchei aici, cu speranta ca, in viitor, vom trai mai bine. Speranta moare ultima, nu?
22 Oct
Flying dream
Bogdan Grigore
Cam pe 20 august am fost acolo, daca-mi aduc bine aminte. Pe 21 pe Kitzsteinhorn, apoi spre casa. As fi mers si eu mult mai departe, insa eram cu familia si trebuie sa mai crestem putin. Poate anul viitor...in functie de factorul 25%:-(.
21 Oct
Pedalând pe sub Bucegi
Horia Mărușcă
Incantator. Pacat ca in zona mea nu sunt cluburi sau asociatii de cicloturism.:-(Si blogul este cu adevarat contagios. Trebuie sa fac si eu asta. Si in viata curenta, nu in cea viitoare:-D.
25 Iun
Forme, culori si dimensiuni.
Gergely Iosif
Frumoase formatiuni. Vartop sau Huda Orbului?
25 Iun
Vârtop
MARIUS CIGHER
Sa inteleg ca a reintrat in circuitul turistic sau numai pentru cunoscatori:-D? Am vizitat-o cu ceva ani in urma si am ramas profund impresionat, mai ales ca nu este atat de comerciala si aranjata ca Pestera Ursilor, de exemplu. Si de atunci m-a lovit si virusul fotografiei si ma gandeam ca acum as vedea pestera cu alti ochi, numai ca de vreo 2 ani este inchisa.
Oricum fotografia este tare frumoasa.
19 Mai
Vârtop
MARIUS CIGHER
Superba imaginea. Felicitari! Cand a fost realizata?
18 Mai
Pertisau Austria
DAN CACUCI
Este...si plan de vacanta:-P. Revin cu poze prin august.
24 Mar
Ultimul stinge lumina
Pál Szilágyi Palkó
Wow, vreau si eu acolo:-?.
24 Oct
taram de basm
Laurentiu Sorin MIRESAN
De aici, de la departare, arata excelent. Acolo, in teren, nu cred ca as mai fi la fel de entuziasmat.:-D Felicitari pentru fotografie si bine te-ai intors sanatos.
24 Oct
In concediu
Claudiu Szabo
Fantastic!!! Sincere felicitări!!! Am vizitat multe peșteri în Apuseni, dar numai în zonele permise publicului. Nu știu dacă voi avea ocazia vreodată să trec, împreună cu profesioniști desigur, dincolo de bariera impusă publicului larg. Fiul meu spunea la un moment dat ca ar vrea sa se facă "speologist" când va fi mare.:-D Anul acesta a avut și ocazia să asiste la o oră de prezentare de diapozitive realizată de ilustrul prof. Viehmann la Scărișoara. 2 ore nu s-a mișcat de pe loc. Fotografia de față a studiat-o preț de o oră. Cred că-l las să se facă "speologist":-D.
2 Oct
Liniște
Bogdan Grigore
Bogdan, te rog sa nu ma intelegi gresit. Ma bucur cand imi sunt apreciate pozele, dar si mai mult cand sunt aduse si critici, sugestii, pentru ca de aici invat sa fiu mai bun. Ma intristez cand nu sunt comentarii de loc la fotografii, pentru ca imi dau seama ca sunt banale si nu merita bagate in seama. Cazuri în care nici nu-mi dau seama unde-i hiba. Multumesc tuturor pentru comentarii.
22 Sep
Răsărit în Țara Moților
Bogdan Grigore
Răcoare nu era. În schimb iarba era udă tare:-D. M-am cam udat la picioare în fânul necosit.
22 Sep
Artă efemeră
Bogdan Grigore
Cu lumina din peșteră. "Biserica" este luminată cu un reflector care dă o culoare portocalie. Grupul din imagine s-a format la o distanță potrivită pentru fotografie.
22 Sep
Liniște
Bogdan Grigore
În cătunul Ghețar este curent de câțiva ani (nu mulți). Dar apa curentă au tras abia anul trecut (2008).:D Se mai văd în poză șanțurile pe unde au tras țevile. Oricum, poza nu știu cum place altora, dar locul este de vis.
21 Sep
Vedere de noapte în Parâng
Bogdan Grigore
Cred că pe aproape. Poza este facută de la fereastra Pensiunii Bujor de Munte, aflată lângă Hotel Rusu. Dar o sa țin minte și cabana Raluca pentru ca vreau sa ma întorc. În plan îndepărtat se vede Petroșaniul.
21 Sep
Liniște
Bogdan Grigore
Multumesc pentru aprecieri.:-D Chiar este o zona de poveste. Am nimerit acolo dintr-o întâmplare acum patru ani și de atunci m-am întors în fiecare vară.
20 Sep
Comentarii înscrise de Bogdan Grigore