Comentarii înscrise de Claudiu-Mircea Birliba
[1-20] [21-40]<  41-60 din 95
  > [61-80] [81-95]
FotografieComentariuData
Frédéric Chopin - Vals op. 64 nr.2 în do diez minor
Claudiu-Mircea Birliba
Multumesc, intentia mea este sa mai ascultam din cand in cand Chopin si mi s-o parut potrivit sa-i asociez muzica cu toamna care am gasit-o acolo. Se poate sa fi fost oleaca indrazneala cam mare dar bucuria sau nostalgia acelor locuri m-au facut sa ma simt din nou Acasa, cu muzica lui Chopin in suflet.
12 Nov
Zăvoarele Stănilelor!...
Daniela Ursu
Pe langa citatul preluat de Paul din cartea dr Iacomi si inscris aici
http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_102099_position__display_comm.html

si readus aminte:
"După ce treci printr-un zmeuriș, faci un ocol spre dreapta,
urcând o mică creastă pietroasă, după care poteca se înșiră în linie dreaptă, deasupra Jgheabului Clăilor. Partea cea mai îngustă a brânei se numește „La zăvoare”.
Acolo era cândva o portiță din răzlogi, hotar între pășuni și care parcă despărțea două lumi: cea a pădurii, întunecată și plină de taine, de lumea stâncilor, deschisă, luminoasă îmbietoare.”

am mai gasit un argument in favoarea acestui toponim
cartea scrisa de Dr Iacomi si doamna Sanda Nicolau in 1961 Ceahlau ghid turistic citez:
"Ieșirea din pădure se face printr-o portiță de lemn, construită pentru delimitarea pășunilor și care desparte parcă două lumi: a pădurilor și viețuitoarelor ascunse în adîncul lor și a stîncilor cu lumea deschisă, luminoasă, plină de monumente masive cu nenumărate forme și linii. Din pădure, poteca te scoate imediat sub pripoarele stîncilor. În dreapta țîșnesc din adînc, drepte și ascuțite, două țancuri de conglomerat, aidoma unor căpițe de fîn prelungi și ascuțite, cea mai mare numită Claia lui Miron. "
12 Nov
Frédéric Chopin - Vals op. 42 în La bemol major
Claudiu-Mircea Birliba
Asa este, suntem diferiti, fiecare rezonam, reactionam sau simtim diferit dupa cum acelasi vals il gasim in interpretari diferite, Lipatti sau Rubinstein de exemplu. Tocmai poate asta e ideea de a trezi in sufletul fiecaruia ceva sau altceva.

Multumesc din tot sufletul.
10 Nov
Zăvoarele Stănilelor!...
Daniela Ursu
Pana acum sunt trei zavoare in Ceahlau: Polita La zavoare, La zavoare cele de la Claile lui Miron si ultimul zavor, ferecat cum ai spus mai demult. Sunt curios cum l-ati aflat si cum de o ramas sau cum de s-o pierdut, cred ca povestea ar fi tare interesanta.
10 Nov
Frédéric Chopin - Vals op. 42 în La bemol major
Claudiu-Mircea Birliba
Pentru ca acele zile frumoase de toamna ne-au adus aceleasi sentimente unele de bucurie, altele de tristete, aspiratii si doruri, nostalgii si sperante pe care toate le simtim cand ascultam valsurile lui Chopin. Pentru ca muzica lui Chopin (luand exemplu vacile ce coborau de sub piatra Glodului) imi insotea inima. Pentru ca imaginea este un sentiment, o stare, o senzatie, o particica din viata privitorului, o fractiune de secunda povestita cu dar. Si pentru ca aceste poze nu pot fi insotite aici de muzica din punct de vedere tehnic, m-am gandit ca din cand in cand putem sa mai ascultam Chopin si prin cuvinte, si prin imagine dar si cu ajutorul vinilului strabatut de acul pick-upului. :)

De ce valsul 42? Era dis dimineata si eram fericiti, uimiti de bucuria de a fi deasupra Gradinii Zanelor.
10 Nov
Frédéric Chopin - Vals op. 34 nr.2 în la minor
Claudiu-Mircea Birliba
Poti sa-l asculti aici:
http://www.youtube.com/watch?v=RxM9UG0nuUI
9 Nov
remake
mihai-ian nedelcu
Nici "vorba de manie", "ridicari in slavi", "luari de aparari", "sustineri de cauze" ci doar o mica atitudine, nu cer socoteala nimanui si nu am intentia asta sau puneri in scena, nu-s eu omul potrivit.

Iar atitudinea aceasta vine dintr-un simplu gand sau cuvant in care inca mai cred. Sau doua sau poate chiar trei care raman.
M-am oprit aici.
8 Nov
remake
mihai-ian nedelcu
Si ca sa fie si mai clar as adauga ca "balta aia din dosul pomilor" poate reprezenta o parte din viata unui om, o clipa traita de o persoana; nimeni nu da dreptul sa ridiculizam sufletul celuilalt mai ales ca acea persoana si-a dezvaluit o parte din inima lui.
8 Nov
remake
mihai-ian nedelcu
Reintoarcere!

offtopic: o fotografie este o parte din sufletul omului care a facut-o; cine rade, se amuza de sufletul unui om traieste si se hraneste din propria energie negativa.
8 Nov
Deasupra norilor
Lazarescu Mihai
Herzlichen glückwunsch zum geburtstag!
27 Oct
Bucuriile dimineții (IV)
Claudiu-Mircea Birliba
Multumesc pentru tot, Mihai.
17 Oct
În mijlocul fericirii albastre
Claudiu-Mircea Birliba
Asa este. Am folosit cam aceeasi expunere la toate, nu am modificat timpul din aparat; Problemele tehnice sunt posibile pentru ca nu am facut pozele de pe trepied. Sau poate de la unirea lor?
16 Oct
Crestele inimii mele
Claudiu-Mircea Birliba
Multumesc Georgel, multumesc doamna Rodica.

Nu am cum sa va arat tot ce stiu dintr-un simplu motiv: nu stiu!
Iar cu crestele o sa va spun data viitoare cum e.
15 Oct
Căutând a treia claie
Paul Airinei
Nu baga nimeni zazanie, Paul a vrut sa faca o gluma. Mai ales ca eram si foarte concentrat acolo, nu iesea sharful.

Iar de vazut am vazut reginele!
14 Oct
În mijlocul fericirii albastre
Claudiu-Mircea Birliba
Multumim pentru apreciere (pentru ca la panorama aceasta e munca unei echipe), dar nu uita din sufletul unei inimi incantate ani de zile de fotografiile tale publicate pana acum: nu renunta pentru ca daruind vei dobandi!
2 Oct
În mijlocul fericirii albastre
Claudiu-Mircea Birliba
Asa este, capatul este langa mine, nu stiu daca sa o numesc cautare sau altii ii spun destin, tot ce conteaza este sa lasi ca lucruile frumoase sa se intample. Capatul, da, doamna Rodica, capatul este in inima fiecaruia daca-l aflam. Multumesc de apreciere.
1 Oct
În mijlocul fericirii albastre
Claudiu-Mircea Birliba
Va multumesc pentru aprecieri.

Fericirea poate fi rotunda ca lumea aceasta, ca sufletul nostru, ca tot ce fiinta noastra poate sa cuprinda, mingea asta care-ti da sentimentul de implinire, nu ca ai ajuns sus ci ca esti alaturi de prieteni inconjurat de atatia munti.
1 Oct
se lasa noaptea peste Moldova
Ioan Panaite
Am pus deoparte dvd-ul cu gutuile si perele!
27 Sep
se lasa noaptea peste Moldova
Ioan Panaite
Si pentru Pascani tot 2 beri:)

Asa e, oriunde am fi suntem acasa si pamantul tare mai fain se vede albastru si rotund, iar cerul pare atat de aproape.
27 Sep
se lasa noaptea peste Moldova
Ioan Panaite
Daca acela din stanga din spate este orasul Iasi atunci Ioane ai de la mine 2 beri. Este posibil pentru ca am vazut Ceahlaul din Iasi de la Bucium de la Pietrarie iar un prieten de-al meu de la un bloc din Gradina Botanica din Iasi, la un apus de soare.
Tare faina!
27 Sep
Comentarii înscrise de Claudiu-Mircea Birliba
[1-20] [21-40]<  41-60 din 95
  > [61-80] [81-95]